Hae paras yhdistelylaina eli järjestelylaina

Pikavippikierre on viheliäinen ongelma. Sen ratkaisemiseksi on olemassa muutamia eri keinoja. Kaikista ilmeisin on tietysti se, että yrittää hankkia nopeasti niin paljon tuloja, ettei joudu enää turvautumaan uusin lainoihin, ei edes maksaakseen vanhoja pikalainoja pois. Tämä ei kuitenkaan monissa tapauksissa valitettavasti ole mahdollista, näin on varsinkin, jos pikalainoja on kertynyt jo pidemmän aikaa eikä tuloihin ole näkyvissä reilua parannusta. Näissä tilanteissa hyvä vaihtoehto voi olla yhdistelylaina. Yhdistelylainan idea on siinä, että haet yhden isomman lainan, jolla maksat pois kaikki pienemmät (ja suurempikorkoiset) vanhat lainat. Luonnollisesti tätä yhdistelylainaa pitää tietenkin sitten puolestaan alkaa maksamaan pois, mutta koska sille saa monesti enemmän maksuaikaa ja korko voi olla merkittävästi pienempi kuin aiemmissa lainoissa, niin voi se olla erittäin iso etu siinä vaiheessa, kun tilanne näyttää vaikealta velkojen kanssa.

Positiivista on se, että tätä nykyä yhdistelylainaa on mahdollista saada myös internetin kautta. Et siis joudu menemään pankkikonttoriin ja selittämään tilannetta siitä, että tarvitset pankkilainaa, jotta voit maksaa pikalainat pois. Ja mikä sekin on hienoa, on että näitä yhdistelylainoja saa ”helpoiten” paikoista, jotka kilpailuttavat lainat hakijan puolesta – et siis joudu penkomaan tuhatta eri nettisivua selvittääksesi, mistä löytyy paras yhdistelylaina juuri sinun tilanteeseesi. Koska kuitenkin näitä lainojen kilpailuttamiseenkin tarkoitettuja sivuja on tätä nykyä useita, niin halusin tässä esitellä tässä niistä johtavat. Omasta mielestäni ensimmäinen vaihtoehto hyvinkin olla paras tämän tyyppinen lainasivusto, on kuitenkin syytä mainita, että se mikä on paras, on tietysti aina osittain subjektiivista.

Paras yhdistelylaina / järjestelylaina tästä palvelusta:

Omalaina tarjoaa erittäin hyvän vaihtoehdon niille, jotka etsivät hyvää yhdistelylainaa. Omalainan kautta voit hakea lainaa alkaen jo 100 eurosta ja aina 60000 euroon asti. Tämän palvelun kautta saatavat yhdistelylainat siis soveltuvat lähes kaikkiin tilanteisiin, joissa vanhoja pikavippejä haluaa maksaa pois yhden isomman lainan avulla.  Kuten yllä jo sivuttiin, niin huomion arvoista on se, että Omalaina ei varsinaisesti itse tarjoa lainaa sinulle vaan sen sijaan se kilpailuttaa lainahakemuksesi antamiesi tietojen perusteella. Saamistasi lainatarjouksista voit sitten valita sen, mikä vaikuttaa omaan tilanteesi kaikista parhaiten sopivalta.

Sen lisäksi, että tässä palvelussa on erittäin hyvää se, miten monilla eri summilla sieltä voi saada lainaa, niin on sillä myös muita etuja. Yhtenä tärkeimmistä voi pitää sitä, että Omalainan kautta alustavan lainapäätöksen saa heti. Erityisesti jos tarvitsee yhdistelylainaa kipeästi muista lainoista selviämiseen, niin voi tämä olla erittäin tärkeä asia. Ja tietenkin sekin on loistavaa, että sen lisäksi, että lainapäätöksen saa heti, niin voi myös lainarahat saada itselleen parhaimmillaan jo samana päivänä.

Hyvää palvelussa ovat myös lähes kaikkiin pikalainoihin verrattuna matalat korot. Omalainan verkkosivuilla kerrotaan nimittäin, että alhaisimmillaan lainan vuosikorko voi olla vain hieman yli 4% ja suurimmillaankin se on korkeintaan 50,5%. Yleensähän pikalainojen korot ovat jopa yli 100%.

Ja vielä yhtenä loistavana puolena Omalainassa pitää mainita se, että sen kautta voi saada yhdistelylainaa myös pitkällä maksuajalla. Näin on sillä parhaimmillaan maksuaikaa saa lainalle jopa 15 vuotta. Minimissään laina-aika on yhden vuoden, eli jos voit selviytyä vanhoista lainoistasi yhdistelylainan avulla melko nopeassa tahdissa, niin et joudu sitoutumaan pitkäksi aikaa uuteen lainaan.

Näin haet yhdistelylainan Omalainalta

Kun saavut palvelun nettisivuille, niin pyytää se valitsemaan halutun lainasumman ja laina-ajan sekä kertomaan muutamia perustietoja. Tässä kohtaa on hyvä tiedostaa se, että näkyvillä olevat kuukausierät ja "korot ja kulut" ovat esimerkkejä ja voivat poiketa siitä, millä ehdoille juuri sinulle tarjotaan yhdistelmälainaa (tarkista ehdot kunnolla ennen lainan hyväksymistä!). Kun olet täyttänyt tiedot, niin klikkaa "aloita lainahakemus".

Seuraavassa vaiheessa hakijasta kysytään hieman lisää tietoja. Nämä on onneksi varsin nopeata täyttää ja ne ovat oleellisia siinä, että lainatarjouksia voidaan oikeasti tehdä hakijalle.

Lainojaan yhdistävän näkökulmasta erityisen oleellinen on kyseisen sivun neljäs kohta, jossa pyydetään tiedot tämän hetkisistä veloista ja menoista. Tässä kohtaa voit mainita esimerkiksi sen, miten paljon kulutusluottoja ja pikalainoja on, ja miten paljon niitä pitää lyhentää kuukaudessa. Näiden lainatietojen vieressä on kohta, johon kuuluu laittaa ruksi, jos haluaa yhdistää kyseiset lainat Omalainan kautta haettavan yhdistelylainan alle. Tämän jälkeen sivulla kysytään myös esimerkiksi pankkitilin tiedot, jotka luonnollisesti tarvitaan lainan maksamista varten. Lisäksi alempana on mahdollisuus ilmoittaa yhteishakijan tiedot (samoja kysymyksiä kuin päähakijan kohdalla). Yhteishakijan käyttäminen voi erityisesti lainojen yhdistämisen tapauksessa olla hyvä idea, sillä se voi alentaa korkoja ja parantaa mahdollisuutta saada lainaa.

Ja sitten vielä sivun lopulla on kohta, johon voi kertoa sen tavallaan itse pääasian, eli että haluaa lainaa nimenomaan lainojen yhdistämistä varten. Hae nyt lainaa Omalainan kautta.

Uutta: Lainojen yhdistämiseen keskittyvä palvelu

Tällä on esitelty useampi eri paikka, joiden kautta voi hakea yhdistelylainaa. Mielestäni myös ylempänä mainittu paikka on se, josta voisi ehkä saada parhaan yhdistelylainan. Halusin kuitenkin nostaa tähän heti toiseksi palvelun, joka keskittyy nimenomaan lainojen yhdistämiseen. Tein näin, koska se ehkä antaa lainan hakevalle henkilölle jonkunlaisen positiivisen viestin siitä, että nyt ollaan hoitamassa asioita kuntoon. Tämä palvelu on Yhdistälainoja (kun sivustolle menee, niin se ohjaa ilman Ä:tä olevaan versioon, eli Yhdistalainoja). 

Kyseessä oleva palvelu on Lendon rinnakkaispalvelu, jonka kautta voi hakea lainojen yhdistämiseen 500€ - 50 000€ lainaa 1 -15 vuoden maksuajalla. Lendon tapaan myös täältä saa siis eri tarjoajilta lainatarjouksia, joita voi käyttää lainojen yhdistämiseen. Lainatarjouksia voi saada, jos ikää on ainakin 20 vuotta ja on säännölliset palkka- tai eläketulot ja luottotiedot ovat kunnossa. Yhdistälainoja-palvelun sivulla kerrotaan, että tavallisesti lainatarjousten nimelliskorot ovat välillä 8 - 27%. Hae nyt yhdistelylainaa Yhdistälainoja-palvelusta.

(Kuvankaappaus Yhdistälainoja-sivustolta). Ohjeet yhdistelylainan hakemiseen:

  • 1)Valitse haluttu lainasumma ja laina-aika
  • 2) Klikkaa ruutu "Yhdistän nykyisiä lainojani" valituksi
  • 3) Eteen avautuu liukusäädin, jonka kautta voit valita, minkä verran haetusta lainasummasta aiot käyttää lainojen yhdistämiseen. Valitse haluttu summa.
  • 4) Täytä lainahakemuksessa kysytyt tiedot
  • 5) Lähetä lainahakemus
  • 6) Kun alat saamaan lainatarjouksia, niin valitse niistä paras ja nosta se ohjeiden mukaisesti. Hae nyt yhdistelylaina Yhdistälainoja-palvelusta.

Selkeämmät ehdot sille, kuka voi saada yhdistelylainaa:

Omalainan yksi ongelma on se, että sen sivuilta saa helposti käsityksen siitä, että sen kautta melkein kaikki voivat saada yhdistelylainaa tai muuta lainaa. Näin ei kuitenkaan todellisuudessa ole, vaan ainakin nuorempien on varsin vaikea saada sieltä lainatarjouksia. Lendo on tässä suhteessa Omalainaa parempi, sillä täällä on selkeämmät ehdot sille, kenelle lainatarjouksia voidaan tehdä. Nämä minimiehdot ovat: vähintään 18 vuotta ikää, mukana työelämässä eikä maksuhäiriömerkintöjä. Jos täytät nämä ehdot, niin kannattaa myös Lendon kautta koittaa hakea yhdistelylainaa. Hae nyt lainaa Lendon kautta.

Muut paikat saada yhdistelylaina:

Vaikka itse valitsisin jommankumman ylemmistä paikoista, niin on tähän alle kerätty vielä muita paikkoja, joiden kautta voi saada yhdistelylainan netistä. Näiden lisäksi netissä on myös monia muita nettisivustoja, jotka kertovat tarjoavansa yhdistelylainoja, mutta ainakin ylivoimaisesti suurimmassa osassa tapauksia ne ovat vain näiden tällä sivulla esitettyjen vaihtoehtojen kumppaneita. Käytännössä siis sivustoja, jotka ovat (yleensä luvalla) saaneet monistaa lainoja kilpailuttavan pääsivuston ja sitten paketoineet sen, niin että se näyttää omalta.

Rahalaitos yhdistelylainaa 500€ - 70 000€

Rahalaitos myöntää lainaa vähintään 20 vuotiaille joilla on vuosituloja vähintään 7200 euroa. Toki on erittäin luultavaa, että vuositulojen ja haetun lainasumman pitää olla sopusuhdassa keskenään. Täältäkin lainalle saa 1 -15 vuoden maksuajan. Hae lainaa Rahalaitokselta.

Freedom Rahoitus yhdistelylainaa 1000€ - 60 000€

Freedom Rahoituksen ikäraja on 20 vuotta ja täältä lainaa saa haettua 1000€ - 60 000€. Tämä palvelu on osa samaa firmaa kuin Zmarta, joten hyvin ilmeisesti on turha hakea molemmilta lainaa. Hyvää tässä paikassa on ainakin se, että se näyttää sivun alareunassa ainakin monia niistä paikoista, joita käytetään lainahakemuksen kilpailuttamiseen. Näiden näkyvien logojen perusteella mukana on varsin järkeviä firmoja, joilta voi saada yhdistelylainan ihan hyvillä ehdoilla. Hae nyt lainaa Freedom Rahoitukselta.

Mikä on tärkeintä yhdistelylainassa

Mistä tahansa lainaa päätätkin hakea - tai vaikka useammasta paikasta, jotta näet, mistä saat parhaan tarjouksen - niin on se tärkein asia yhdistelylainassa aina sama: korko. Sen koron on pakko olla mahdollisimman halpa. Tämän lisäksi tärkeätä on vielä se, että saat kuukausierät sille tasolle, että voit selviytyä niistä. Tämä jälkimmäinen riippuu tietenkin tuloista, menoista ja otettavan lainan määrästä, eli siihen ei voi antaa mitään yleispätevää ohjetta, vaikka sen suhteen, miten pitkä laina-ajan pitäisi olla.

Miten paljon yhdistelylainalla voi säästää lainakuluissa

Lopulliset säästöt riippuvat toki otettujen pikavippien ja toisaalta vaihtoehtoisen yhdistelylainan koroista ja kuluista, mutta seuraavassa esimerkki, joka todennäköisesti ainakin antaa suuntaa. Nämä tässä käytettävät luvut ovat suoraan kyseisten palveluiden etusivuilta, eli niissä voi ainakin yhdistelylainan suhteen olla poikkeamia - molempiin suuntiin.

Oletetaan, että henkilö on ottanut Ferratumilta 2000 euron lainan ja Eurolimiitiltä 3000 euron lainan ja maksaa nämä takaisin kuukausittaisilla maksuilla seuraavan 12 kuukauden aikana. Tässä tapauksessa näistä tulee yhteensä maksettavaa seuraavasti: Ferratum: 3534,01€ ja Eurolimiitti: 4656,47€. Eli yhteensä tästä lainatusta 5000 eurosta pitää vuodessa maksaa takaisin 8190,48€, ja lainat siis synnyttäisivät jo vuodessa korkoja ja kuluja yli 3000 euroa. Jos taas saman 5000 euroa lainaisi Omalainalta vuodeksi, niin olisi kuukausierä (on syytä korostaa, että tämä on siis palvelun etusivun lainalaskurin mukaan ja todellinen summa voi vaihdella, mutta omat lainaehdot toki näkee ennen lainan ottamista) 438 euroa eli yhteensä takaisin pitäisi maksaa 5256 euroa. Tässä tapauksessa siis säästäisi vuodessa jo lähes 3000 euroa koroissa ja kuluissa verrattuna siihen, että lainoja ei yhdistä järkevämmäksi.

Lendon tapauksessa kuukausilyhennyksen arvioitaisiin olevan aavistuksen Omalainaa isompi, 441 euroa kuukaudessa, eli takaisin 5000 euron lainasta pitäisi maksaa 5292 euroa.

Kuten voidaan nähdä niin, yhdistelylainalla voi säästää todella paljon verrattuna siihen, miten paljon maksettavaa pikavipit aiheuttavat erilaisilla koroilla ja kuluilla. Jokaiselle varmaan tulee mieleen mitä kaikkea kivaa esimerkiksi tuossa yllä esitetyn esimerkin säästöillä voisi tehdä sitten vuoden päästä.

On vielä syytä mainita, että Ferratumin ja Eurolimiitin vuosikorot eivät ole läheskään netin isoimpia, joten esimerkin ei ollut tarkoitus osoittaa mitään ääritilannetta, vaan melko tavanomainen tapaus.

HUOM: Kun haet yhdistelylainaa, niin voi olla iso houkutus valita laina, jonka maksuaika on mahdollisimman pitkä ja lainan kuukausierät siis mahdollisimman pieniä. Kannattaa kuitenkin huomioida, että pitkä laina-aika johtaa kasvavaan korko korolle -ilmiöön ja näin ollen euroissa takaisin maksettava lainasumma kasvaa. Havainnollistavana esimerkkinä tästä voidaan mainita se, miten paljon lisää maksettavaa 10 000 euron laina aiheuttaisi Lendon laskurin perusteella, jos sen ottaisi 1 vuodeksi tai 5 vuodeksi. Ensimmäisessä tapauksessa lainasta pitäisi laskurin mukaan maksaa takaisin yhteensä 10 272 ja toisessa tapauksessa 11 280 euroa, eli noin tuhat euroa enemmän. Tässä esimerkissä on käytetty verrattain pientä korkoa, mitä isompi yhdistelylainan korko on, niin sitä voimakkaampi tämä ilmiö on.

Yllä kuvatun seuraus on käytännössä tämä: Kun otat yhdistelylainan, niin kannattaa se ottaa lyhyimmällä mahdollisella maksuajalla, jonka puitteissa voit varmasti maksaa sen takaisin. Laina-ajaksi ei kuitenkaan kannatta missään tapauksessa valita niin lyhyttä aikaa, että lainasta ei välttämättä voi selviytyä (jos esimerkiksi tulee yllättäviä kuluja), näin on koska sillä voi olla varsin ikäviä seurauksia.

Vinkki yhdistelylainan hakuun:

Jos alat huolestumaan omasta velkaantumisestasi, niin hae yhdistelylainaa mahdollisimman pian. Älä kerrytä kalliskorkoista velkaa vain huomataksesi, että et voikaan enää selviytyä tilanteesta edes yhdistelylainan avulla.

Muista sulkea pikavippitilit, kun olet ottanut yhdistelylainan

Kun maksat pikavipit pois yhdistelylainan avulla, niin pikavippitiliesi lainasaldot nollaantuvat. Tämä tarkoittaa monessa tapauksessa sitä, että eri lainapaikoista voisi helposti ottaa lisää lainaa yhdistelylainan päälle. Tästä syystä onkin erittäin suositeltavaa, että suljet pikavippitilin, heti kun olet maksanut pikavippisi pois. Sulkemisessa pääsee hyvin alkuun ottamalla yhteyttä kyseisen lainasivuston asiakaspalveluun. Joissakin tapauksissa riittää ihan vain lyhyt ilmoitus, että haluat ettei sinulle enää myönnetä lainaa sieltä, joissakin tapauksissa voidaan vaatia hieman enemmän.

Kaksi tärkeää vinkkiä pikavippitilin sulkemiseen. 1: kerro selvästi, että haluat, että lainatilisi suljetaan pysyvästi - eli, että et voi enää koskaan ottaa lainaa kyseistä paikasta. 2: kerro, että haluat, että sinulta estetään lainan saaminen KAIKISTA kyseisen yrityksen hallinnoimista lainapaikoista, monilla pikavippiyrityksillähän on useampia eri lainabrändejä, joiden kautta ne myöntävät pikavippejä.

Mikä pikavippikierre on

Pikavippikierre viitaa oikeastaan pikavippien euromäärän hallitsemattomaan kasvuun. Tämä kierre syntyy ennen kaikkea sillä, että uusia pikavippejä otetaan vanhojen takaisin maksamiseksi, mutta koska uudet pikavipit ovat kalliimpia ja / tai isompia, niin ei lainamäärä vähene. Vaikka pikavippikierteelle viitataan yleensä juuri tämän tyyppiseen vanhojen pikavippien korvaamiseen uusille, niin voi mielestäni pikavippikierteestä puhua myös silloin, jos pikavippejä muuten vaan tulee liikaa. Vaikka sen takia, että niillä rahoitetaan elämää.

Pikavippikierteeseen on tärkeätä puuttua sen takia mahdollisimman ajoissa, että esimerkiksi yksinkin maksuhäiriömerkinnän aiheuttanut maksamaton pikavippi vaikeuttaa todella paljon esimerkiksi yhdistelylainan saamista - ja näin poistaa hyvän keinon kierteestä irtautumiseen. Lisäksi monesti kierteeseen ajautuneet eivät tajua lainaa ottaessaan, miten paljon ja kallista lainaa tulee otettua. Tätä aikaan saavat osaltaan myös pikavippiyhtiöiden tarjoamat korottomat alut maksuajoille, jolloin ei tule orientoiduttua siihen tilanteeseen, kun korko onkin yhtäkkiä 200% vuodessa.

Muita vinkkejä pikavippikierteen välttämiseen / katkaisemiseen

Ainoastaan hieman yksinkertaistaen voidaan sanoa, että pikavippikierteen taustalla on aina se, että tuloja ei ole ollut tarpeeksi elämän kustannusten rahoittamiseen. Tästä syystä avainasemassa pikavippikierteen välttämisessä on se, että pyrkii pitämään huolen siitä, että tulot riittävät kustannusten kattamiseen eikä tarvitse turvautua pikavippeihin tai varsinkaan alkaa maksamaan uusilla pikavipeillä vanhoja pikavippejä. Toki se toinen puoli tästä yhtälöstä on se, että säästöt ovat aivan yhtä arvokkaita ja usein helpompia saavuttaa kuin tulot.

Tämä kaikki edellä mainittu on tietysti ilmeistä, ja täysin turhaa lätinää siinä vaiheessa, jos pikavippikierre on jo käsillä ja se on pakko saada mahdollisimman nopeasti poikki muuten kuin yhdistelylainan avulla. Siis tähän seuraavaksi muutama käytännön vinkki

1: Kirjoita ylös joka ainoa laina niiden ehtoineen ja tärkeine päivämäärineen. Selvitä mikä on seuraava laskun eräpäivä tai missä vaiheessa jo myöhässä oleva lasku aiheuttaa enemmän vaikeuksia: menee kokonaisuudessa perintään tai jopa aiheuttaa maksuhäiriömerkinnän. Tuon jälkimmäisen raja on se, jos lasku on 60 päivää myöhässä. Eli jos ikinä pystyt sen välttämään, niin älä anna lainan maksun myöhästyä yli 60 päivää, koska sen jälkeen, kun on maksuhäiriömerkintä, niin ei enää pysty esimerkiksi saamaan yhdistelylainaa (olettaen, että se olisi aiemmin ollut vaihtoehtona, mutta et halunnut ottaa sitä). Tuon 60 päivän rajan lisäksi on myös hyvä olla tietoinen siitä, että lainan antaja voi irtisanoa lainasopimuksen ennen tuota rajaa ja alkaa perimään koko lainaa kerralla. Tämä voi olla iso ongelma, jos on tottunut maksamaan minimilyhennystä (silloin kun on maksanut) ja sitten yhtäkkiä maksettavaksi paukahtaa iso summa. Jos olet epävarma siitä, milloin lainan antaja voi pistää koko summan perintää, niin kysy siltä vaikka sähköpostilla.

2: Hanki jostain lisää tuloja. Ota iltatyö, jos elämäntilanne sen mahdollista, myy kaikki mitä et tarvitse, perusta pieni yritys työn oheen. Yksinkertaisesti ala hankkimaan lisää rahaa nopeasti, niin että lainat eivät pääse ulosottoon. Ei ole kivaa myydä omaisuutta tai hankkia työpaikkaa jota ei varsinaisesti haluaisi, mutta huomattavasti ikävämpää on kärsiä luottotietojen menetyksen seurauksia.

3: Leikkaa kulut minimiin. Kaikki turhat kustannukset pois. Mieti asiaa niin, että sen ansiosta että kärsit nyt, niin et joudu kärsimään seuraavaa montaa vuotta siitä, kun maksuhäiriömerkintä haittaa omaa taloutta ja ulosotto on kimpussa. No pain no gain.

4: Maksa pikavippejä ensin, niin että ne eivät aiheutua maksuhäiriömerkintää. Sitten ala maksamaan pois kaikista korkeimman koron omaavia. Tuon jälkimmäisen osan suhteen on tärkeätä tarkistaa se, miten pikavipin korko on muotoiltu. Joissakin tapauksissa - erityisesti, jos lainalla on ennalta määrätty maksuohjelma - niin on lainan korko jo sisällytetty laskujen summiin, eli se ei enää kasvata lisää korkoa. Sen sijaan joustoluotot kasvattavat jatkuvasti lisää korkoa. Samalla kun hoidat ensin kalleimpia pikavippejä aggressiivisesti pois, niin pidä huoli siitä, että yksikään laina ei pääse aiheuttamaan noita aiemmin kuvattuja ongelmia.

5: Jos pikavippikierre johtui jostain tietystä huonosta tavasta, eikä vain todella huonosta tuurista, niin korjaa se tapa. On se sitten liiallista shoppailua, tyhmää tuhlausta tai mitä tahansa muuta, niin jos tätä ongelman aiheuttajaa ei korjaa, niin on tilanne kohta taas yhtä surkea.

Kokemuksia yhdistelylainasta?

Pikavippien aiheuttamat ongelmat ovat valitettavan yleisiä. Tästä syystä olisikin varmasti muille niiden kanssa taisteleville hyödyllistä kuulla yhdistelylainan ottaneiden kokemuksia. Saitko pikavippikierteen poikki, vai tuliko yhdistelylainasta vain keino ottaa vielä lisää velkaa? Myös kaikki muut vinkit pikavippikierteen poikki laittamiseen tervetulleita. Voit jakaa kokemuksia ja vinkkejä alla olevan kommenttiosion kautta. Kommenttiosio toimii FB-tunnuksilla sen takia, että spämmi ja asiattomuudet saataisiin karsittua mahdollisimman tehokkaasti pois ja kommentit pysyisivät hyödyllisinä.

Järjestelylaina – Mikä on järjestelylaina ja kannattako se hakea pankista vai netistä

Järjestelylaina on isolta osin sama asia kuin yhdistelylaina, mutta jostakin syystä pankit tykkäävät puhua järjestelylainoista, kun taas netissä lainoja tarjoavat ja kilpailuttavat tahot puhuvat enemmin yhdistelylainasta tai lainojen yhdistämisestä. Syytä tähän eroavaisuuteen on vaikea sanoa, mutta ehkä järjestelylaina on tietyllä tavalla pehmeämpi ja miellyttävämpi tapa ilmaista sama asia. Lisäksi se jotenkin kuulostaa enemmän sen tyyppiseltä rahoitusratkaisulta, jota yrityksen voisivat käyttää lainojen uudelleen järjestelemiseen alentaakseen rahoituskustannuksia.

Koska järjestelylainoja voi siis saada pankista ja netistä, niin voi olla aiheellista kysyä, että mistä semmoinen kannattaa hakea. Lähtökohtaisesti voidaan sanoa, että jos kehtaat hakea järjestelylainaa pankista (joillakin voi olla kynnys hakea lainaa sieltä, sillä se vaatii usein lainaongelman selittämisen) ja sitä myös sieltä saat, niin kannattaa se todennäköisesti myös sieltä ottaa. On varsin todennäköistä, että järjestelylainan korot ovat siellä pienemmät. Jos pankki ei ole vaihtoehto, niin voi yllä mainittuja vaihtoehtoja käyttää siis myös järjestelylainan hakemiseen.