Wix kotisivut – lue kokemuksia ja ajatuksia hyvistä sekä huonoista puolista testailun jälkeen

Wix on huippusuosittu kotisivukone. Olen aiemmin tutustunut Wixin käyttämiseen verkkokaupan rakentamiseen, ja todennut sen siihen varsin hyvin soveltuvaksi. Kun Wixin suosio yhdistettiin noihin aiempiin kokemuksiin, niin lähdin varsin kovin odotuksin testaamaan Wixiä myös perinteisten kotisivujen rakentamiseen. Löydät tältä sivulta kokemuksiani siitä.

Wix-kotisivut – mikä on hyvää

Wixin kotisivukoneen vahvuus on sama kuin sen verkkokauppaohjelman vahvuus (tämä on tietysti ymmärrettävää, koska pohjimmiltaan kyse on samasta ohjelmasta), eli se, että sen avulla on todella helppo lähteä rakentamaan verkkosivustoa. Muutama klikkaus ja valinta vain, ja kohta edessä on nettisivut. Lisäksi Wixin kotisivukoneen hyvänä puolena voi pitää sitä, että se mahdollistaa varsin tyylikkään nettisivuston rakentamisen. Myös se on kivaa, että Wixiltä löytyy kattava kuvapankki, jonka kautta voi lisätä kotisivuilleen helposti kuvia.

Wix-kotisivut – nämä asiat eivät vakuuttaneet

Pitää myöntää, että olin vähän pettynyt Wixiin, kun puhutaan kotisivujen tai esimerkiksi blogin sillä rakentamisesta. En tiedä johtuuko tuo siitä, että omat odotukset ovat nousset, mutta koin kuitenkin, että Wix olisi voinut olla useammalla eri osa-alueella parempikin. Ensimmäinen noista osa-alueista on se, että ainakin itse koin Wixin käyttöliittymän hieman sekavana – jotenkin siitä ei vain saanut ainakaan nopeasti kunnon otetta.

Toinen asia, joka oli pettymys oli se, että en kokenut Wixin mahdollistavan helposti ihan niin näyttävän nettisivuston rakentamista kuin olisin halunnut. Jotenkin sitä vaan yhden erityisen hyvän kotisivukoneen hiljattaisen käyttämisen jälkeen olisi odottanut enemmän Wixiltä.

Neutraalia – Wixin hinnat verkkosivujen tekemiseen ja ylläpitämiseen

Wix on parhaimmillaan varsin halpa kotisivukone. Sitä nimittäin voi käyttää alkaen hinnasta 4 euroa per kuukausi. On kuitenkin hyvä huomata, että noin halpa hinta vaatii kahden vuoden tilauksen ja lisäksi Wix näyttää mainoksiaan nettisivuilla tuon halvimman “Connect Domain” -maksutason tapauksessa.

Onneksi kuitenkin myös ihan fiksulta vaikuttava “Wix Combo” -maksutaso on sekin melko edullinen, sillä se maksaa kuukausitilauksella 12€/kk ja vuositilauksella 8,5€/kk. Vaikka Wix on siis melko halpa, niin ei se kuitenkaan ole halvin hyvä kotisivukone, joten ihan valtavasti kehuja Wixille ei hinnoittelusta voi antaa.

Lopputulos

Wix on ihan hyvä kotisivukone, mutta ei kuitenkaan mielestäni hinta-laatusuhteeltaan paras kotisivukone. Tuon ns. kunnian annan tällä erää Zyrolle, joka vaikuttaa laadullisesti erittäin hyvältä ja lisäksi maksaa yleensä alkaen vain noin 2,5€/kk. Halutessasi voit tutustua tästä Zyron nettisivustoon tai lukea täältä englanniksi olevia kokemuksiani kyseisestä kotisivukoneesta.