
Olen käyttänyt viimeisten vuosien aikana omien verkkosivustojeni ylläpitämiseen useita eri webhotelleja. Noiden kokemusten myötä on muodostunut varsin hyvä käsitys siitä, mitkä ovat hyviä webhotelleja. Luonnollisesti on myös muodostunut käsitys siitä, minkä verran webhotellista on järkevää maksaa. Löydät tältä sivulta kokemusteni perusteella kolme suositeltua webhotellia.
Erittäin halpa webhotelli – monille myös paras webhotelli

Mikäli ei ole aivan valtavia vaatimuksia verkkohotellilta, niin on Hostinger hyvin mahdollisesti paras valinta webhotelliksi. Tämän firma verkkohotelli nimittäin maksaa halvimmillaan pitkien tilauksien tapauksessa alla euron kuukaudessa, ja melko lyhyidenkin tilausten kohdalla hinnat ovat varsin edullisia.
Halpojen hintojen lisäksi Hostingerin etuna voi pitää esimerkiksi todella selkeää käyttöliittymää ja hyvin toimivaa asiakaspalvelua. Kokemusteni perusteella Hostinger soveltuu loistavasti esimerkiksi WordPress-kotisivujen verkkohotelliksi. Siirry Hostingerille.
Haluatko lisätietoja Hostingerista? Löydät täältä lisää Hostinger kokemuksiani.
Myös tämä voi olla hyvä valinta webhotelliksi

Hostinger ja seuraavana tällä sivulla esiteltävä OVH eivät valitettavasti tarjoa suomenkielistä asiakaspalvelua, ja erityisesti, jos koet suomenkielisen asiakaspalvelun tärkeänä, niin voi Zoner olla oikein hyvä valinta verkkohotelliksi. Suomenkielisen asiakaspalvelun lisäksi tämän webhotellin vahvuutena voi pitää esimerkiksi varsin hyvin toimivaa hostingia sekä varsin selkeää käyttöliittymää.
Zoner ei ole lähtökohtaisesti niin halpa kuin Hostinger tai edes OVH, mutta kuitenkin ihan järkevästi hinnoiteltu. Tutustu Zonerin sivustoon.
Toinen erittäin hyvä verkkohotelli

Päivitys 12/2020: OVH on ilmeisesti tehnyt käsittämättömältä vaikuttavan muutoksen, jonka mukaisesti asiakaspalvelun saamisesta pitäisi maksaa ekstraa, eli ihan vaan webhotellin ostaminen ei jatkossa oikeuttaisi asiakaspalveluun. Mikäli tämä muutos on pysyvä, niin ei OVH enää jatkossa ole halvan webhotellin haluaville kovinkaan hyvä valinta.
Myös OVH on kokemusteni perusteella erittäin hyvä valinta webhotelliksi. Tämä webhotelli ei tosin ole ihan niin halpa kuin Hostingerin halvin verkkohotelli, mutta kuitenkin edelleen oikein fiksusti hinnoiteltu. Lisäksi OVH:ssa on hyvää esimerkiksi se, että sen verkkohotellissa sijaitsevat sivut tuntuvat avautuvan hieman nopeammin kuin Hostingerilla oleva sivusto tuntuu latautuvan.
Toisaalta sitten OVH:n käyttöliittymä voi aiheuttaa varsinkin uusille käyttäjille hieman haasteita: sieltä on niin paljon kaikkea, että välillä voi olla vaikea tietää, että mistä mikäkin asia tehdään. Kokonaisuutena voi todeta, että OVH voi olla erityisen hyvä valinta ihmisille, joilla on jo kokemusta webhotellien käyttämisestä.
Kiva tietää
Kaikkien kolmen tällä sivulla käsitellyn palvelun halvimmatkin webhotellit mahdollistavat kustomoidun/kustomoitujen sähköpostiosoitteiden käytön ilman erillismaksua. Myöskään SSL-sertifikaatista ei yhdellekään näistä palveluista tarvitse erikseen maksaa.
Mitä webhotellia en suosittele:
Olin melko pitkään Godaddyn asiakas, vaikka sen hinnat ovat korkeampia kuin esimerkiksi OVH:lla ja Hostingerilla. Sitten kuitenkin alkoi tapahtumaan asioita, joiden perusteella en enää suositelle sitä.
Ensin Godaddyn kanssa tuli ongelmia siinä, että nettisivuilleni ei ajoittain päässyt yhdellä tietyllä selainmerkillä. Tuota ongelmaa esiintyi vain niillä nettisivuillani, jotka olivat Godaddyllä, eikä niillä jotka olivat toisella hosting-palvelulla – noin siitä huolimatta, että nettisivuilla ei ollut kovin isoja eroja, eli ongelmien ei siis pitänyt johtua pelkästään sivustoista itsessään. (Löysin myös netistä muita Godaddyn asiakkaita, joilla oli ollut täsmälleen sama ongelma.)
Koska olin siis ollut melko pitkään Godaddyn asiakas ja muuten melko tyytyväinen, niin sen sijaan, että olisin heti siirtänyt sivustoni pois Godaddylta, niin päätin kokeilla, josko heidän asiakaspalvelunsa pystyisi auttamaan. Ei pystynyt. Ja mikä erityisen ikävää, niin asiakaspalvelu oli niin heikkoa, että jo se itsessään huononsi kuvaa Godaddysta.
Käytännössä asiakaspalvelun kanssa oli ensin paljon ongelmia siinä, että vaikka puhuin useamman eri asiakaspalvelun työntekijän kanssa ja lähetin sähköpostilla lisätietoja, niin he eivät tunnistaneet / ymmärtäneet ongelmaa. Lopulta sitten jostain löytyi kokeenempi asiakaspalvelun työntekijä, ja hän ymmärsi ja tunnisti ongelman heti, mutta valitettavasti vaan hänellä ei ollut tietoa siitä, miten ongelman pystyisi ratkaisemaan. Lopputulema oli se, että siirsin sivustoni pois Godaddylta. Ongelmat loppuivat heti siirtojen jälkeen.