Webhotelli kokemuksia – Katso mitkä ovat hyviä ja halpoja webhotelleja (2020)

Webhotelli on käytännössä tallennustila, jota käytetään siihen, että omat verkkosivut voivat olla saatavilla netissä. Webhotellien tarjonta on tänä päivänä erittäin runsasta ja monesti voikin olla vaikea tietää, mikä olisi se itselle paras vaihtoehto. Tuosta syystä suosittelen tässä artikkelissa omien kokemusteni pohjalta kolmea eri webhotellia, jotka ovat osoittautuneet erityisen hyviksi ja jotka myös ovat verrattain halpoja.

Hyvä ja halpa webhotelli – suositus 1 – OVH (OVHcloud)

OVH:n webhotelli on kokemusteni perusteella erittäin hyvin toimiva. Olen pitänyt OVH:lla sivustoja useamman vuoden ja esimerkiksi sivustojen ylläoloaika on OVH:n kanssa toimiessa ollut loistava. OVH:n kanssa olen pääasiassa käyttänyt sen ”personal”-webhotellia, joka maksaa vuodessa 30€, eli kuukausitasolle laskettuna 2,50€. Tuota voi pitää varsin tai jopa todella halpana hintana hyvälle webhotellille.

OVH:n suomenkielinen asiakaspalvelu on sekin ollut kokemuksieni perusteella ihan hyvää, joskin se voisi olla vähän kattavammin tarjolla: OVH asiakaspalvelu on tarjolla ainoastaan arkisin toimistoaikoina eikä OVH:lla esimerkiksi olla nettisivuillaan asiakaspalveluchattia. Siirry nyt OVH:lle.

Erittäin halpa webhotelli

Mikäli etsit erityisen edullista webhotellia, niin suosittelen tuoreiden kokemusteni pohjalta Hostingeria. Hostingerin halvin kuukausihinta on nimittäin tätä kirjoittaessa vain 0,8€/kk. Joskin on hyvä huomata, että noin halvasta hinnasta nauttiminen vaatii 4 vuoden tilauksen. Toisaalta vaikka tilaisikin vain vuodeksi nettihotellin, niin on Hostinger silti erittäin edullinen, sillä tuossa tapauksessa kuukausihinta olisi tätä tekstiä tehdessä 1,95€/kk.

Hostingerilta ei käsittääkseni saa suomenkielistä asiakaspalvelua, mutta muuten tämä webhotelli on kokemusteni perusteella ollut oikein hyvä. Edullisten hintojen lisäksi Hostinger ansaitsee plussaa esimerkiksi selkeästä käyttöliittymästä, ja myös webhotellin tekninen puoli on täällä toiminut erittäin mallikkaasti. Siirry Hostingerille.

Suositus 3 – Zoner – hyvä ja edullinen + loistava asiakaspalvelu

Zoner ei ole ihan niin halpa kuin OVH ja Hostinger: Zonerilla halvin webhotelli on tavallisesti 6,9€/kk, joskin ainakin tätä kirjoittaessa sillä on tarjolla tarjous, jossa ensimmäisen vuoden saa 50% alennuksella. Tuon alennuksen kanssa Zonerin halvin webhotelli maksaa kuukausitasolle laskettuna 3,45€.

Vaikka Zoner onkin hieman kalliimpi kuin OVH sekä Hostinger, niin on Zonerilla toisaalta yksi erittäin hyvä puoli. Sen asiakaspalvelu on nimittäin kokemusteni perusteella erittäin hyvää sekä nopeaa, ja mikä erityisen mukavaa, niin Zonerin asiakaspalveluun voi myös ottaa yhteyttä monen eri kanavan kautta.

Olen myös ollut erittäin tyytyväinen Zonerin itse webhotellin toimivuuteen, enkä ole esimerkiksi joutunut kertaakaan kokemaan sitä, että palvelu olisi keskeytynyt. Sekin on ollut kivaa, että Zonerin webhotellilla sijaitsevan nettisivustoni latautumisnopeus on ollut oikein hyvää luokkaa.

Aiemmin Zonerin webhotellin kanssa häiritsi hieman se, että sen admin-paneeli vaikutti hieman sekavalta. Zoner on kuitenkin nyt hiljattain tehnyt muutoksia admin-paneeliin ja se tuntuu nykyään olevan huomattavasti selkeämpi. Siirry nyt Zonerille.

OVH, Hostinger vai Zoner?

OVH, Hostinger ja Zoner ovat siis mielestäni kaikki hyviä vaihtoehtoja laadukasta webhotellia etsiville. Noiden kolmen välillä pohtiessa kannattaa ehkä miettiä sitä, että haluaako minimoida kustannuksia vai onko valmis maksamaan hieman ekstraa siitä, että luultavasti saa nopeammin ja helpommin laadukasta asiakaspalvelua. Jos hinta on ylivoimaisesti ratkaisevin kriteeri, niin suosittelen OVH:ta tai Hostingeria, ja jos taas uskoo asiakaspalvelun tärkeyteen, niin suosittelen Zoneria.

Kaikkien kolmen tällä sivulla käsitellyn palvelun halvimmatkin webhotellit mahdollistavat kustomoidun/kustomoitujen sähköpostiosoitteiden käytön ilman erillismaksua. Myöskään SSL-sertifikaatista ei yhdellekään näistä palveluista tarvitse erikseen maksaa.

Mitä Webhotellia en suosittele:

Olin melko pitkään Godaddyn asiakas, vaikka sen hinnat ovat korkeampia kuin esimerkiksi OVH:lla ja Hostingerilla. Sitten kuitenkin alkoi tapahtumaan asioita, joiden perusteella en enää suositelle sitä.

Ensin Godaddyn kanssa tuli ongelmia siinä, että nettisivuilleni ei ajoittain päässyt yhdellä tietyllä selainmerkillä. Tuota ongelmaa esiintyi vain niillä nettisivuillani, jotka olivat Godaddyllä, eikä niillä jotka olivat toisella hosting-palvelulla – noin siitä huolimatta, että nettisivuilla ei ollut kovin isoja eroja, eli ongelmien ei siis pitänyt johtua pelkästään sivustoista itsessään. (Löysin myös netistä muita Godaddyn asiakkaita, joilla oli ollut täsmälleen sama ongelma.)

Koska olin siis ollut melko pitkään Godaddyn asiakas ja muuten melko tyytyväinen, niin sen sijaan, että olisin heti siirtänyt sivustoni pois Godaddylta, niin päätin kokeilla, josko heidän asiakaspalvelunsa pystyisi auttamaan. Ei pystynyt. Ja mikä erityisen ikävää, niin asiakaspalvelu oli niin heikkoa, että jo se itsessään huononsi kuvaa Godaddysta.

Käytännössä asiakaspalvelun kanssa oli ensin paljon ongelmia siinä, että vaikka puhuin useamman eri asiakaspalvelun työntekijän kanssa ja lähetin sähköpostilla lisätietoja, niin he eivät tunnistaneet / ymmärtäneet ongelmaa. Lopulta sitten jostain löytyi kokeenempi asiakaspalvelun työntekijä, ja hän ymmärsi ja tunnisti ongelman heti, mutta valitettavasti vaan hänellä ei ollut tietoa siitä, miten ongelman pystyisi ratkaisemaan. Lopputulema oli se, että siirsin sivustoni pois Godaddylta. Ongelmat loppuivat heti siirtojen jälkeen.