Vivus kokemuksia – Lue ja jaa hyvät ja huonot kokemukset Vivuksesta

Vivus kokemuksia

Vivus on yksi verkon tunnetummista pikavipeistä. Tunnettavuus ei kuitenkaan aina ole asiakkaan näkökulmasta hyvä asia, sillä se voi mahdollistaa sen, että yrityksen ei tarvitse tarjota yhtä hyvää tuotetta, kuin toisen tahon, joka vielä yrittää luoda itsellensä nimeä.

Tästä syystä halusinkin jakaa tällä sivulla omia kokemuksiani Vivuksesta sekä vertailla yritystä sen kilpailjoihin, ja näin auttaa mahdollisia lainahakijoita arvioimaan sitä kannattaako laina ottaa Vivukselta vai kenties joltakin toiselta pikalainaa tarjoavalta taholta. Tämä kokemuksista kertova arvostelu on rakennettu niin, että kerron alussa kokemuksieni perusteella palvelun toimivuudesta ja toiminnasta. Toisessa kohdassa käsittelyssä on se, että missä tilanteissa Vivukselta kannatta mahdollisesti ottaa lainaa. Seuraavassa kohdassa taas asia käännetään ikään kuin päälaelleen ja käsitellään sitä, koska Vivuksen kautta ei ole hyvä idea hakea lainaa. Tämän jälkeen on luvassa hieman taustatietoa Vivuksesta ja sitä ylläpitävästä 4finance Oy:stä, ja sivun lopussa on vielä kaikilla muilla mahdollisuus kertoa myös omia henkilökohtaisia kokemuksiaan Vivuksesta.

Kirjoittajan omat Vivus-kokemukset:

Jos käsitellään nimenomaan sitä, miten olen kokenut Vivuksen toimivuuden ja luotettavuuden, niin pitää yritykselle antaa erittäin hyvä arvosana. Esimerkiksi lainan hakeminen Vivukselta on tehty erittäin helpoksi ja lainahakemus käsitellään kokemuksieni perusteella parissa minuutissa instantorin avulla, eli mitään dokumentteja esimerkiksi tuloista yritykselle ei ole tarvinnut lähettää. Kokemukseni mukaan lainatut rahat myös siirtyvät todella nopeasti omalle pankkitilille, käytännössä on puhuttu alle 15 minuutin ajasta siitä, kun olen aloittanut lainan hakemisen siihen, kun rahat ovat olleet pankkitilillä.

Kokemukseni ovat myös olleet hyvät yrityksen laskutuksen ja palvelun luotettavuuden suhteen. Mitään yllättäviä extrakuluja ei lainalaskuihin ole tullut, ja laskut ovat aina saapuneet asiaan kuuluvasti sähköpostilaatikkoon.

Myös asiakaspalvelu on yrityksellä kokemukseni mukaan varsin hyvää, ja sen ainoan kerran, kun jouduin siihen ottamaan yhteyttä, niin asia hoidettiin nopeasti ja asiallisesti.

Vaikka yllä listamaani kokemukset ovatkin siis todella positiivisia, niin se ei tarkoita sitä, että Vivus olisi täydellinen paikka hakea lainaa. Yrityksen haasteet liittyvät kuitenkin erityisesti varsin korkeisiin korkoihin, ja nämä taas koskevat käytännössä jokaista lainaa yritykseltä hakevaa henkilöä (pl. korottaman ensimmäisen lainan ottajat), riippumatta siitä, miten hyvä tai huono kokemus muuten on. Koen siis, että sen, että näkeekö korkeiden korkojen liittyvän suoraan kokemukseen voi nähdä olevan ainakin osittain makuasia.

Vivus voi olla hyvä lainavaihtoehto näissä tilanteissa:

Vivuksella on ehdottomia vahvuuksia, ja sen kautta lainan ottaminen voi joissakin tilanteissa olla melko hyvä idea. Vivukselta kannattaa harkita lainan hakemista erityisesti kolmessa eri tilanteessa. 1: Jos et ole vielä ottanut kyseiseltä yritykseltä kertaakaan lainaa ja 2: Jos tarvitset ainoastaan pienen pikalainan tai 3: jos haluat maksaa lainan nopeasti takaisin.

Ensimmäinen kohta on seurausta siitä, että Vivus tarjoaa ehkäpä internetin parhaimman tarjouksen uusille lainanhakijoille. Vivukselta voi nimittäin saada 400 euron pikavipin 61 päivän maksuajalla kokonaan ilman korkoja ja kuluja. Maksat siis (viimeistään) noin kahden kuukauden päästä takaisin täsmälleen samat 400 euroa kuin lainasitkin. Yksikään toinen taho ei käsittääkseni tarjoa näin pitkäksi aikaa korotonta maksuaikaa pikalainalle. Korottoman maksuajan hienouden voi nähdä hyvin sen kautta, että jos saman 400 euron lainan ottaisi Vivukselta henkilö, joka on jo aiemmin ottanut yritykseltä lainaa, niin hänen pitäisi maksaa takaisin peräti 570 euroa.

Toinen yllä mainittu kohta juontaa siitä, että Vivukselta on mahdollista saada erittäin pieniä pikavippejä. Lainaa voi nimittäin pienimillään ottaa Vivuksen kautta vaikka vain 10 euroa. Suurimmalla osalla muista lainapalveluista miniminlaina on vähintään 50 euroa.

Vivukselta voi harkita vakavasti lainan hakemista myös siinä tapauksessa, jos on päättänyt, että haluaa maksaa lainan todella nopeasti takaisin. Näin voi olla vaikka siinä tapauksessa, jos tarvitsee vain viikonlopuksi lainaa, mutta tietää saavansa maanantaina toisaalta rahaa, jolla voi maksaa lainan takaisin. Monet muut lainapalvelut ovat järjestäneet systeeminsä niin, että niillä lainan eräpäivä on automaattisesti esimerkiksi kuukauden päästä lainan nostamisesta, Vivuksella eräpäivän voi kuitenkin itse valita aikavälillä 3 – 61 päivää lainan nostamisesta. Lyhyen laina-ajan etu on luonnollisesti ennen kaikkea se, että sen aikana ei korkoa pääse kertymään niin paljon kuin pidemmän ajan kuluessa (tähän vaikuttaa luonnollisesti myös itse korko %).

Älä hae Vivukselta lainaa näissä tilanteissa:

Vaikka Vivuksella onkin siis paljon hyviä puolia, niin on sillä myös aivan ehdottomasti heikkouksia. Mielestäni heikkouksista isoin on se, että yrityksen lainojen korot (jos ei siis huomioida korotonta ensilainaa) ovat jopa pikavipeiksi melko korkeat. Yrityksen lainojen nimelliskorko on nimittäin hieman yli 250% ja todellinen vuosikorko on jopa lähes 740%. Todellisen vuosikoron suuruutta voi miettiä vaikka sen, kautta, että esimerkiksi Credigo tarjoaa pikalainoja alle 50% vuosikorolla – Vivuksen korko on siis tietyllä tavalla ajatellen lähes 15 kertaa suurempi.

Vuosikoron merkitys luonnollisesti korostuu sitä enemmän, mitä pidemmäksi ajaksi lainaa hakee ja mitä enemmän lainaa nostaa. Jos Vivukselta esimerkiksi ottaa 100 euron lainan vain viikoksi, niin joutuu takaisin maksamaan 111 euroa. Tämä 11 euron korko on varmaan monien mielestä ihan siedettävä tämän tyyppisestä lainasta. Jos kuitenkin toisaalta ottaa vaikka 2000 euron lainan 60 päivän maksuajalla, niin pitää takaisin maksaa peräti 2840 euroa – eli korkoa tulee 840€. Tämä on jo varsin huomattava summa lisää maksettavaksi.

Voikin siis sanoa, että jos vähän haluat isomman lainan pidemmäksi aikaa, niin ei välttämättä kannata valita Vivusta. Näissä tilanteissa parempi vaihtoehto voi olla esimerkiksi mainittu Credigo tai Laina.fi (lue kokemuksia Laina.fi:stä).

Vivus ei myöskään ole hyvä vaihtoehto siinä tapauksessa, jos haluaa saada mahdollisimman ison pikalainan. Vivuksen kautta haettaessa lainan suurin mahdollinen määrä on nimittäin 2010 euroa, kun taas esimerkiksi Laina.fi-mahdollistaa jopa 5000 euron pikavipin saamisen.

Vivusta ei myöskään kannatta käyttää siinä tapauksessa, jos nostetun lainan haluaa maksaa hiljalleen osissa takaisin. Vivus nimittäin vaatii, että koko lainasumma maksetaan viimeistään eräpäivänä kerralla korkoineen takaisin. Tämä on iso ero vaikka Ferratumiin verrattuna, jossa lainaa voi lyhentää halutessaan kuukausittain vaikka vain 10% osuudella avoinna olevasta lainasummasta (kuitenkin vähintään 100 euroa).

On kuitenkin syytä mainita, että vaikka Vivuksella ei voikaan lyhentää lainaa erissä, niin voi Vivuksen kautta tehdä maksullisen eräpäivän siirron. Käytännössä homma toimii niin, että näet Vivuksen kautta kuinka iso summa rahaa heidän tililleen pitää maksaa, jotta eräpäivää siirretään joko 14 päivää tai 30 päivää eteenpäin. Eräpäivän siirtämisen kustannukset riippuvat avoinna olevan lainan määrästä, eli se ei ole joku kiinteä pieni summa, kuten esimerkiksi Rahapalvelun kohdalla (siellä nimellä ”maksuvapaa kuukausi”). Eräpäivän siirtäminen on Vivuksella luonnollisesti kalliimpaa, jos sitä siirtää mainitut 30 päivää kuin, jos sitä siirtää vain 14 päivällä.

4finance Oy:

Vaikka Vivus.fi-palvelu tunnetaankin yleisesti ihan vaan ”Vivus”-nimellä, niin ei tämä kuitenkaan ole palvelua ylläpitävän yrityksen virallinen nimi. Sen sijaan palvelun takaa löytyy 4finance Oy. 4Financen Oy on pikavippejä myöntäväksi yritykseksi jo varsin iäkäs ja lisäksi erittäin hyvin kannattava. Näiden molempien asioiden voi nähdä olevan positiivisia siinä vaiheessa, kun arvioidaan yrityksen luotettavuutta.

4Finance Oy on ollut Suomen kaupparekisterissä vuodesta 2009 alkaen ja sen kotipaikaksi on merkitty Helsinki. Yrityksen liikevaihto sekä tulos ovat molemmat kasvaneet viime vuosina varsin voimakkaasti. Vuonna 2016 yrityksen liikevaihto oli lähes 26 miljoonaa euroa ja voittoa yritys teki noin 5,7 miljoonaa. Näitä lukuja voi verratta vaikka siihen, että vuonna 2012 liikevaihto oli noin 12,3 miljoonaa euroa ja tulos puolestaan 3,6 miljoonaa euroa. Työntekijöitä yrityksellä oli vuoden 2016 tiedon perusteella noin 40 kappaletta.

Jaa omia kokemuksia Vivuksesta:

Oletko jo ottanut Vivukselta lainaa? Voi kertoa alle olevan kommenttiosion kautta omista kokemuksistasi. Niin hyviä kuin huonoja kokemuksia voi molempia jakaa aivan vapaasti. Muiden lukijoiden näkökulmasta kaikista hyödyllisimpiä ovat tietenkin mahdollisimman tuoreet kokemukset.