
Tervetuloa lukemaan opastamme oman verkkokaupan perustamiseen. Tämä sivu on jaoteltu niin, että tässä alussa on lyhyt yleiskatsaus siihen, mitä verkkokaupan perustaminen vaatii sekä suositeltuja ohjelmia sen tekemistä varten. Sen jälkeen on yleistietoa verkkokaupan perustamisesta sekä pyörittämisestä.
- Mitä verkkokaupan helppoon perustamiseen vaaditaan?
- Mikä on paras ohjelma verkkokaupan perustamiseen?
- Verkkokaupan perustaminen ilmaiseksi tai erityisen halvalla
- Mistä tuotteet nettikauppaa varten?
- Mistä potentiaalisia asiakkaita verkkokaupalle?
- Mitä etuja verkkokaupan ylläpitämisellä on verrattuna kivijalkakaupan pyörittämiseen?
- Muistilista nettikaupan perustamisen tueksi – tee ainakin nämä asiat
- Kysymyksiä ja vastauksia
Mitä verkkokaupan helppoon perustamiseen vaaditaan?
Itse perustamiseen vaaditaan periaatteessa vain kaksi asiaa: verkkotunnus verkkokaupalle ja ohjelma, jolla rakentaa oma verkkokauppa nopeasti. Verkkotunnuksen voi rekisteröidä kuka tahansa saman tien ilman minkäänlaisia teknisiä erityistaitoja ja nettikaupan perustaminen ei (välttämättä) vaadi juuri sen enempää.
Mikä on paras ohjelma verkkokaupan perustamiseen?

Internetistä löytyy nykyään lukuisia niin sanottuja verkkokauppa-alustoja (eli siis käytännössä netin kautta toimivia ohjelmia), joiden avulla kuka tahansa voi rakentaa oman tyylikkään verkkokauppansa yhdessä illassa. Oma suosikkini kyseisistä verkkokaupan rakentamiseen tarkoitetuista ohjelmista on Shopify.
Miksi Shopify on mielestäni paras valinta nettikaupan perustamiseen? Omien pienten kokemusteni perusteella Shopify on esimerkiksi erityisen helppokäyttöinen ja fiksusti sekä avoimesti hinnoiteltu. Shopify myös soveltuu poikkeuksellisen hyvin sekä kansainväliseen että Suomen markkinoille suuntautuvaan kauppaan.
Shopifyin hinnat: Shopifyin halvin tavallinen maksutaso on $29/kuukausi ja lisäksi siltä saa alennusta, jos maksaa ainakin vuoden ennakolta (asiasta lisää englanniksi: Best Shopify discount). Ainakin tätä kirjoittaessa Shopify myös antaa uusille asiakkaille 14 päivää ilmaista kokeiluaikaa. Jo tuon 14 päivän aikana voi laittaa verkkokauppansa nettiin ja näin saada varsin hyvän kuvan siitä, onko verkkokaupan pyörittäminen ja Shopify oikea valinta itselle. Avaa nyt tili Shopifyille (avautuu uuteen ikkunaan).
Haluatko lisää tietoa Shopifyista? Tutustu Shopify kokemuksiin ja muihin tietoihin.
Verkkokaupan perustaminen ilmaiseksi tai erityisen halvalla

Käsittääkseni suomalaisille ei ole tarjolla erityisen hyvää tapaa verkkokaupan ilmaiseksi perustamiseen. Mikäli kuitenkin on erityisen tärkeätä pitää verkkokaupan perustamisen kulut minimissä, niin kannattaa tutustua Ecwidiin.
Kyseisellä verkkokauppa-alustalla on nimittäin tarjolla ilmainen, joskin varsin rajattu ns. maksutaso ja lisäksi sen varsinaiset maksutasot ovat varsin edullisia. Käytännössä Ecwidin maksullisen version hinnat alkavat noin 15€/kk-tasosta. Avaa nyt Ecwid-tili.
Mikäli haluat lukea enemmän Ecwidistä, niin löydät tältä sivulta englanniksi olevan arvosteluni siitä.
Verkkokaupan perustamisen hinta – mihin muihin kustannuksiin kannattaa varautua?
Todennäköisesti useimmille lisäkuluja aiheuttava asia on se, jos ostaa verkkokauppaansa varten maksullisen maksupalvelun. On kuitenkin kiva tietää se, että esimerkiksi Shopify ja Ecwid mahdollistavat ainakin PayPal-maksujen hyväksymisen ilman kiinteitä kuluja, eli siis pelkkiä provikoita vastaan.
Mistä tuotteet nettikauppaa varten?

Pääsääntöisesti voidaan ajatella, että on olemassa neljä eri päätapaa hankkia tuotteita omaa verkkokauppaa varten. Tuotteita voi joko valmistaa itse, tuotteita voi valmistuttaa ulkopuolisella tuottajalla, tuotteita voi tilata tukkukaupasta tai voi käyttää niin sanottua dropshipping-mallia.
Itse valmistaminen on varsin yksiselitteinen tapa. Sen etuna voi pitää erityisesti sitä, että katteet ovat normaalisti varsin hyviä, etkä joudu turvautumaan ulkopuolisiin tavarantoimittajiin. Itse valmistaminen poistaakin monia riskejä verkkokaupan ylläpitämisestä, mutta toisaalta se voi olla esimerkiksi toiminnan kasvaessa haastavaa, eikä luonnollisesti sovellu kovin moniin eri tuotekategorioihin.
Tuotteiden valmistuttamista ulkopuolisella tuottajalla voi tutkia esimerkiksi kiinalaisen Alibaba-markkinapaikan kautta. Mikäli aiot hankkia tuotteita ulkopuoliselta, niin tuotantoprosessin aloittamiseen on syytä panostaa kunnolla – tarkista tuottajan taustat, pyydä tarvittaessa tietoa toimintatavoista ja varmista, että kaikesta mahdollisesta on yhteisymmärrys.
Kiinassa (eli siis Alibaba-markkinapaikan kotimaassa) toimiminen on myös perinteisesti sisältänyt varsin paljon haasteita immateriaalioikeuksien rikkomisen näkökulmasta, joten jos tuotteesi on siis esimerkiksi merkittävästi nykyisistä markkinoilla olevista tuotteista poikkeava, niin tarkista valmistajan taustat erityisen tarkasti. Tuotteiden valmistuttamisen suhteen on myös hyvä huomata se, että minimitilausmäärät ovat suomalaisten markkinoiden näkökulmasta usein erittäin korkeita.
Tukkukauppiailta ostamisen voi nähdä sisältävän vähemmän riskejä kuin omien tuotteiden valmistuttamisen. Toisaalta siinä on kuitenkin ongelmia esimerkiksi sen suhteen, että katteet eivät normaalisti ole kovin hyviä. Tukkukauppiaita löytyy varsin hyvin Googlen kautta, kun haet hakusanalla “Wholesale” ja tuotekategorian / tuotetyypin englannin kielisellä nimellä. Tukkukauppiaiden suhteen kannattaa tehdä kattavasti vertailua hintojen, toimitusehtojen (esimerkiksi minimitilaukset) ja historian suhteen.
Dropshipping-toimintamalli on nettikaupan pyörittämisen näkökulmasta toiseksi (omien tuotteiden valmistamisen jälkeen) tai kaikista pienimmän riskin omaava kauppatapa. Toisaalta se myös normaalisti tarjoaa pienimmät mahdollisuudet hyvän voiton tekemiseen. Dropshippingiä voi kuitenkin kokeilla erityisesti alkuvaiheessa, kun toimintaa on vasta käynnistämässä tai kun haluat esimerkiksi testata uusien tuotteiden menestystä verkkokaupassasi.
Dropshippingissä on käytännössä kyse siitä, että vaikka tuote onkin listattuna omassa nettikaupassasi, niin olet käytännössä itse vain netissä toimiva tilauksen välittäjä, joka ilmoittaa tehdystä tilauksesta dropshipping palvelua tarjoavalle yritykselle, joka sitten lähettää tilauksen asiakkaalle. Mikäli toimit dropshipping-mallilla, niin teet tulosta sillä erolla, mikä on kaupassa asiakkaalta veloittamasi hinta ja minkä hinnan dropshipping-palvelun tarjoaja veloittaa sinulta. Pienten marginaalien lisäksi dropshipping sisältää ongelmia esimerkiksi siinä, että et voi tehdä kovin helposti jatkuvaa laadunvalvontaa. Dropshipping-palvelua tarjoaa esimerkiksi Oberlo.
Mikään ei luonnollisesti estä käyttämästä useampaa eri tapaa tuotteiden hankkimiseen verkkokaupassasi. Useampi tapa todennäköisesti luonnollisesti lisää työmäärää, mutta toisaalta se voi myös pienentää toiminnan riskiä. Monesti myös se voi olla hyvä idea, että hankkii alkuun tuotteita mahdollisimman vähäriskisellä tavalla ja sitten, jos alkaa saamaan asiakkaita, niin ottaa hieman enemmän riskiä ja pyrkii samalla parantamaan katteita. Hyvässä tapauksessa edellä mainittu toimintamalli johtaa positiivisen kierteeseen, jossa lisäpanostus tuo vielä enemmän asiakkaita ja se taas mahdollistaa vielä suuremmat panostukset jne.
Mistä potentiaalisia asiakkaita verkkokaupalle?

Jo ennen kuin omaa kauppaansa varten hankkii tuotteita, kannattaa lähteä pohtimaan sitä, miten kaupallensa saa asiakkaita. Internetissä toimiessa voidaan nähdä olevan neljä isoa tapaa saada asiakas kauppaan: asiakas voi saapua sinne hakukoneen kautta, asiakas voi saapua sinne mainoksen kautta, asiakas voi kirjoittaa kaupan osoitteen suoreen osoiteriville tai hän voi tulla sosiaalisen median kautta. Alla on hieman tietoa näistä neljästä tavasta saada asiakkaita.
Hakukoneiden kautta asiakkaita saadessa keskiössä on se, että sivustosi sisältöä on muotoiltu niin, että hakukoneet ymmärtävät kauppasi tarjoavan juuri sitä, mitä asiakas etsii. Jos asiakas esimerkiksi etsii kakkukoristeita, niin on tärkeätä, että sivustolla kerrotaan selkeästi niitä olevan tarjolla, sekä ehkä jopa annetaan ylimääräistä informaatiota niistä. On hyvä huomata, että koska lähes jokaisessa tuotekategoriassa on melko paljon kilpailua, niin käytännössä erityisesti alussa voi olla vaikeuksia saada uusia asiakkaita hakukoneiden kautta.
Mainosten avulla houkuttelemisesta:
Internetissä toimiessa voi mainoksina käyttää esimerkiksi ostettuja mainoksia Facebookissa tai Googlen hakutulosten yhteydessä (tässä siis erona ylempään vaihtoehtoon se, että näkyvyydestä maksetaan erikseen). Lisäksi myös esimerkiksi bannerimainoksia ja sähköpostimainontaa voi käyttää. Bannereiden ja sähköpostien kohdalla kannattaa kuitenkin muistaa se, että ihmiset eivät yleensä ole kovin innostuneita niistä.
Sekä Facebookissa että Googlen hakutulosten yhteydessä toteutettua mainontaa voi lähteä kokeilemaan hyvin jo parilla kympillä. Erilaisia mainosmuotoja kokeiltaessa on keskiössä se, että eri ratkaisujen toimivuutta seurataan tarkasti, jolloin niitä voidaan muokata jatkuvasti paremmin toimiviksi.
Suoraan verkkokauppaan tulevat asiakkaat:
Suoraan osoiterivien kautta kauppaan tulevat asiakkaat ovat yleensä jo ennen kaupassa käyneitä asiakkaita, joihin kauppa jätti hyvän vaikutelman. Tämän tyyppiset asiakkaat ovat luonnollisesti erityisen tervetulleita sen takia, että heidän kauppaan tuomiseensa ei tarvitse käyttää aikaa (ainakaan tällä kertaa) eikä se myöskään maksa mitään.
Mikäli löydät verkkokaupallesi erittäin hyvän verkkotunnuksen, niin tulet todennäköisesti saamaan myös jonkin verran kävijöitä, jotka kirjoittavat uteliaisuudesta verkkotunnuksen osoiteriville ja katsovat mitä sivustolla on. Erittäin hyvä tunnus voi olla esimerkiksi sen tyyppinen lyhyt yksittäinen sana, jota ihmiset käyttävät usein arjessa. Lisäksi on hyvä, jos verkkotunnus on .fi-muodossa. Esimerkiksi Hajuvesi.fi-verkkokauppa saa todennäköisesti jonkin verran kävijöitä, jotka saapuvat kauppaan ihan vain kirjoitettuaan uteliaisuuttaan tunnuksen osoiteriville.
Asiakkaita sosiaalisen median kautta:
Myös sosiaalisen median kautta voi luonnollisesti saada asiakkaita verkkokauppaan. Kanavista kannattaa huomioida ehdottomasti ainakin Instagram sekä Facebook. Snapchat voi myös olla hyvä kanava, mutta vaatii ehkä hieman enemmän panostusta onnistuakseen. Myös Pinterest voi olla hyvä monille tuotteille. Twitter ei välttämättä ole paras mahdollinen tapa asiakkaiden saamiseen, mutta toisaalta sitä on mahdollista käyttää osana markkinointia erittäin pienellä vaivalla. Myös LinkedIn voi jollakin tasolla toimia asiakkaiden hankkimisessa.
Sosiaalisen median hyödyntämisessä on tärkeätä se, että et yritä tyrkyttää tuotteita asiakkaille liian aggressiivisesti, lisäksi on hyvä huomioida se, minkälaista sisältöä eri alustoilla yleensä julkaistaan – miten vahvasti tekstipainotteista tai toisaalta kuvapainotteista se esimerkiksi on, miten asiallista tai leikkimielistä se on ja niin edelleen. Yleisellä tasolla on myös tärkeätä, että käytät somea tavalla, joka sopii yhteen yrityksesi tuotteiden kanssa: hajuvesiä ja tietokoneita ei kannata markkinoida samalla tavalla.
Miksi asiakkaat eivät osta tuotteita verkkokaupastasi?
Joskus käy niin, että verkkokauppaan saapuu paljon kävijöitä (on luonnollisesti ensiarvoisen tärkeätä, että seuraat kävijöiden määrää ja heidän tuloreittiään), mutta he eivät tee ostoksia kaupassa. Noissa tilanteissa on monesti löydettävissä joitakin selkeitä syitä ostamisen vähyydelle. Syynä voi olla esimerkiksi se, että kauppa ei näytä ulkonäöltään tai sisällöltään luotettavalta. Lisäksi on mahdollista, että tuotteet ovat liian kalliita kilpailijoihin nähden. On myös mahdollista, että ostosprosessi ei ole riittävän helppo ja nopea.
Mahdollisena syynä voi myös olla se, että toimitusehdot ovat poikkeuksellinen heikot. Erityisesti sisältöön, ulkonäköön ja ostosprosessiin liittyviä tekijöitä on hyvä lähteä tarkastelemaan pyytämällä rehellistä palautetta tutuilta. Monesti käy niin, että kun oman nettikauppansa tuntee läpikotaisin, niin ei tule ajatelleeksi esimerkiksi sitä, miltä kauppa vaikuttaa sen tyyppisestä henkilöstä, joka ei ole koskaan ennen käyttänyt sitä ja jolla on kilpaileva nettikauppa auki nettiselaimen toisella välilehdellä.
Internetistä ostamisen mutkattomuuden ja vaihtoehtojen vertailun helppouden takia omaan verkkokauppaansa on hyvä suhtautua siitä lähtökohdasta, että pyrkii tekemään siitä kiistatta parhaan vaihtoehdon asiakkaiden näkökulmasta.
Mitä etuja verkkokaupan ylläpitämisellä on verrattuna kivijalkakaupan pyörittämiseen?

Sen lisäksi, että nettikaupan perustaminen on nopeampaa sekä halvempaa kuin perinteisen tyyppisen kaupan, voi siihen nähdä liittyvän myös monia muita etuja. Ehkäpä tärkeimpänä etuna voi pitää sitä, että omaa verkkokauppaa voi ainakin alussa pyörittää halutessaan kotoa käsin – kun lokakuun lopussa taivaalta tulee loskaa vaakatasossa ja aamun pimeys ei vaikuta väistyvän koskaan, voi olla suuri houkutus jäädä nukkumaan vielä hetkeksi. Verkkokaupan kohdalla voi hyvin aloittaa päivän työt hetken myöhemmin, kun taas perinteinen kauppa on melkein pakko avata siihen aikaan, mikä ovessa lukee. Verkkokaupan kohdalla voi myös monesti lopettaa työpäivän tarvittaessa aikaisemmin.
On hyvä huomata, että kotoa netin kautta työskentelemisen ei tarvitse nähdä olevan pelkästään mukavuuskysymys, vaan sen voi myös nähdä olevan tapa saada käytettyä enemmän aikaa itse töiden tekemisen, jolloin myös tulot voivat olla isommat. Kodin ulkopuolella töissä käydessähän tulee monesti esimerkiksi niin sanotusti tuhlattua aikaa työmatkoihin.
Verkkokauppa myös mahdollistaa huomattavan ison asiakasmäärän tavoittamisen sekä kaupan nopeamman laajentamisen, mikäli liikeidea osoittautuu hyväksi. Jos perinteinen kauppasi sijaitsee Helsingissä, niin harva jaksaa tulla sitä varten Oulusta asti käymään, vaikka olisikin kuullut valtavasti kehuja.
Nettikauppa taas on yhtä lähellä kaikkialla Suomessa ja jopa ulkomailla. Mikäli siis haaveilet tienaavasi paljon rahaa nopeasti tai vaikuttavasi positiivisesti mahdollisimman monen ihmisen elämään, niin voi nettikauppa olla erityisen hyvä valinta. Tukea ajatukselle siitä, että verkkokaupan perustamisella voi tienata paljon rahaa verrattain nopeasti antaa se, että vuonna 1994 perustetun Amazonin markkina-arvo on tätä kirjoittaessa yli biljoona euroa ja perustaja Jeff Bezosin omaisuus taas on arvioitu reippaasti yli 100 miljardin arvoiseksi – kannattaa muistaa, että Amazon lähti liikkeelle pelkkänä kirjakauppana.
Nettikaupan kautta voi myöskin yleisesti ottaen myydä tuotteita halvemmalla kuin perinteisemmän kaupan, sillä nettikaupan ylläpitäminen on huomattavasti halvempaa – verkkokauppa-alustasta maksamasi kuukausihinta on oikeastaan sama asia kuin kivajalkakaupan liikepaikan kuukausivuokra, eikä Suomessa taida olla kovin montaa paikkaa, joissa omaa liikettä voi pyörittää alle kolmella kympillä kuussa. Halvemmat kiinteät kulut luonnollisesti mahdollistavat sen, että myytävistä tuotteista ei tarvitse pyytää yhtä suurta katetta kulujen kattamiseksi, jolloin asiakkaita voi olla helpompi saada.
Verkkokaupan ulkonäköä voi myös lähtökohtaisesti muokata huomattavasti helpommin kuin perinteisen kaupan. Jos esimerkiksi haluat luoda kaupallasi hieman erilaisen ulkonäön vaikkapa joulua varten, onnistuu se hetkessä ja käytännössä ilmaiseksi verkossa toimivan kaupan kohdalla.
Sen lisäksi, että verkkokaupan ulkonäöllä on helppo tehdä kokeiluja, on myös kaupan tuotevalikoimalla ja tuotteiden hinnoittelulla todella helppoa tehdä testejä. Perinteisessä kaupan saman tyyppisten testien tekeminen vie aina enemmän aikaa ja vaatii enemmän vaivaa.
Verkkokauppaa voi myös (käytännössä) perinteisestä kaupasta poiketen pyörittää halutessa harrastuksena tai jatkeena esimerkiksi omalle käsityöharrastukselle.
Vaikuttavatko verkkokaupan ylläpitämisen plussat houkuttelevilta? Kokeile Shopifyita ilmaiseksi.
Muistilista nettikaupan perustamisen tueksi – tee ainakin nämä asiat

1: Päätä, mihin tuotteisiin keskityt alussa
Niin sanotulla yleiskaupalla on todella vaikea lyödä läpi, joten kannattaa siis valita jokin tuotekategoria, johon keskittyy alussa ja jonka kanssa on hyvä lähteä kasvattamaan kaupan suosiota. Tunnetustihan jopa Amazon oli aluksi ihan vaan kirjakauppa. Mikäli et ole varma siitä, mihin haluat keskittyä, niin kannattaa inspiraatiota etsiä esimerkiksi omista kiinnostuksen kohteista ja harrastuksista.
2: Mieti, miten saat asiakkaita
Ajatus siitä, että asiakkaat vain jotenkin sattumalta löytäisivät verkkokauppasi ei ole realistinen. Kannattaa siis jo ennen kaupan perustamista pohtia sitä, mitkä markkinointikanavat todennäköisesti toimivat parhaiten juuri omaa kauppaa varten.
3: Mieti, mistä hankit tuotteet
Ylempänä tällä sivulla on mainittu mahdollisia tapoja hankkia tuotteita omaa verkkokauppaa varten. Yleispätevää ohjetta siihen, miten tuotteita kannattaa hankkia, ei valitettavasti voi antaa. Omalle kohdalle sopivin valinta riippuu esimerkiksi siitä, minkä verran pystyy ja haluaa investoida tuotteiden hankkimiseen.
4: Valitse verkkokaupalle nimi
Vaikka tämänhetkisenä ideanasi olisikin perustaa pieni verkkokauppa, joka keskittyy vain yhteen asiaan, niin on monesti hyvä valita nimi, joka mahdollistaa myös uusiin tuotekategorioihin laajentamisen. Mikäli valitset kaupalle suomenkielisen nimen, mutta suunnittelet laajentavasi myöhemmin kansainvälisille markkinoille, niin voi olla esimerkiksi hyvä varmistaa, ettei suomenkielinen nimi tarkoita jollakin muulla kielellä jotakin ei-toivottua.
5: Valitse, haluatko rakentaa nettikaupan itse vai et
Kiitos eri verkkokauppa-alustojen, nettikaupan rakentaminen on nykyään helppoa lähes kenelle tahansa. On kuitenkin myös mahdollista palkata joku rakentamaan verkkokauppa.
Mikäli palkkaa ulkopuolisen henkilön rakentamaan kaupan, niin kannattaa kuitenkin opetella ainakin perusteet siitä, miten oma kauppa toimii – tuo voi olla hyödyllistä esimerkiksi kiireellisissä tilanteissa, joissa jotain kauppaan liittyvää on pakko korjata nopeasti.
6: Mikäli rakennat kaupan itse, niin valitse ohjelma, jolla teet sen
Se mikä on paras verkkokauppaohjelma itselle, riippuu monesta asiasta. Esimerkiksi sillä on paljon merkitystä, että mihin markkinoihin haluaa keskittyä. Yleisesti ottaen voi kuitenkin todeta, että ylempänä tällä sivulla mainittu Shopify on monelle todella hyvä valinta. Avaa Shopify-tili (avautuu uuteen ikkunaan).
7: Rakenna kauppa
Kun rakentaa verkkokauppaa, niin on yksi hyvä idea se, että pyrkii tekemään kaupastaan ammattimaisen näköisen, mutta samalla helposti lähestyttävän.
8: Päätä, tarvitsetko kauppaa varten maksullisen maksupalvelun
Käytännössä kaikki suosituimmat verkkokauppaohjelmat vaikuttavat mahdollistavan maksujen hyväksymisen jossakin muodossa ilman, että tarvitsee ostaa erillistä maksupalvelua. Erityisesti Suomen markkinoilla sille voi kuitenkin olla tarvetta.
9: Julkaise kauppa ja kehitä sitä pitkäjänteisesti
Mikäli et omaa jo valmista yleisöä (esimerkiksi somen kautta), jolle voit markkinoida kauppaasi, niin on hyvä pitää mielessä se, että todennäköisesti menee ainakin 6 kuukautta ennen kuin kauppa alkaa tuottamaan kunnolla.
Kysymyksiä ja vastauksia
Mitä myydä verkkokaupassa?
Tähän kysymykseen ei ole yksiselitteistä vastausta, mutta harkitse ainakin seuraavia näkökulmia: oma kiinnostus tuotteisiin, kilpailutilanne, katteet ja ovatko tuotteet ikivihreitä?
Mikä maksupalvelu verkkokauppaan?
Suomessa laajasti käytetyistä erillisistä palveluista hyviä vaihtoehtoja näyttäisivät olevan ainakin Paytrail ja Klarna. Ainakin vahvasti kansainvälisille markkinoilla suuntautuessa voi myös esimerkiksi PayPal olla hyvä vaihtoehto maksupalveluksi. Kaikki edellä mainitut maksupalvelut vaikuttavat olevan yllättävänkin edullisia.
Miten vähentää tuotepalautusten määrää?
Tuotepalautukset aiheuttavat monesti paljon ylimääräistä työtä ja syövät katteita. Palausten vähentämiseen on hyvä keino mahdollisimman suuri avoimuus myytävien tuotteiden ominaisuuksista. Tuotepalautusten määrää voi vähentää myös sillä, että verkkokauppa ei vastaa palautuskustannuksista – varmista ennakolta, että toimit tavalla, joka sallii tuon.
Eroaako pienen verkkokaupan perustaminen siitä, jos ylipäätänsä haluaa perustaa verkkokaupan?
Vaikka monet verkkokaupan perustajat unelmoivatkin siitä, että omasta verkkokaupasta tulee valtavan menestynyt ja iso, niin on toisilla pienemmät tavoitteet. Ja mikäli itse suunnittelee ihan vain pienen verkkokaupan perustamista, niin on erityisen hyvä idea se, että valitsee edullisen ja helppokäyttöisen verkkokauppa-alustan, eikä käytä oman tilanteen huomioiden liikaa aikaa ja rahaa muihin ratkaisuihin.