Suomen Yrityslaina – Jaa kokemuksia & vertaile muihin nopeisiin yrityslainoihin

Suomen Yrityslaina

Netissä toimii muutamia yrityslainaa nopeasti myöntäviä yrityksiä. Yksi näistä on Suomen Yrityslaina. Näiden internetin kautta toimivien yrityslainaa tarjoavien palveluiden toiminnassa on hieman eroja ja esimerkiksi niiden tarjoamat rahasummat sekä vaatimukset hakijalle voivat poiketa. Tästä syystä on syytä pyrkiä valitsemaan tietoisesti sopivin lainantarjoaja siinä vaiheessa, kun etsii nopeaa yrityslainaa, eikä vain antaa sattuman johdattaa. Näin ollen päädyinkin tekemään tälle sivulle hieman vertailua kolmesta ehkäpä suosituimmista nopeaa yrityslainaa netin kautta myöntävästä yrityksestä: Suomen Yrityslainasta, Ferratum Business -palvelusta ja Yritysluotto.fi-palvelusta. Kahta viimeksi mainittua on esitelty jo aiemmin hieman tällä sivustolla: Ferratum Business & Yritysluotto.fi. Koska Suomen Yrityslainaa ei kuitenkaan ole esitelty aiemmin, niin listaan tällä sivulla ensin hieman perustietoa palvelusta, ennen kuin vertaan sitä sen mainittuihin kahteen kilpailijana.

Sen lisäksi, että tällä sivulla on esittelyssä Suomen Yrityslaina ja vertailua tehdään sen kilpailijoihin, niin voi tällä sivulla myös jakaa omia kokemuksiaan Suomen Yrityslainasta. Sivun lopussa on kommenttiosio, jonne omat kokemukset voi helposti kirjoittaa. Näistä kommenteista ja kokemuksista on todennäköisesti tulevaisuudessa todella paljon hyötyä niille, jotka pohtivat sitä, hakevatko Suomen Yrityslainalta lainaa yritykselle.

Suomen Yrityslaina perustietoa:

Suomen Yrityslaina Logo

Suomen Yrityslaina edustaa niin sanottuja nopeita yrityslainoja. Siis niitä yrityslainoja joita voi hakea helposti netin kautta, ja joista saa rahat perinteisiin tapoihin verrattuna keskimäärin todella nopeasti pankkitilille. Suomen Yrityslainan tapauksessa voi lainaa saada yritykselle 1000 – 25000 euroa. Maksuaikaa lainoille puolestaan annetaan 1 – 6 kuukautta.

SuomenYrityslaina.fi-palvelun omistaa asiaan kuuluvasti Suomen Yrityslaina Oy. Suomen Yrityslaina Oy on ollut kaupparekisterissä vuoden 2016 heinäkuusta alkaen. Ensimmäisellä tilikaudella yritys teki liikevaihtoa hieman yli 450,000 euroa ja liikevoittoa hieman vajaat 100,000 euroa.

Suomen Yrityslainan erikoisuus on sen kilpailijoihin verrattuna se, että se ei puhu missään vaiheessa veloittavansa korkoja lainasta. Sen sijaan palvelun nettisivuilla puhutaan ”kuukausikulusta”. Todellisuudessa tämän niin sanotun kuukausikulun voi toki nähdä olevan käytännössä sama asia kuin koron. Tätä kuukausikulua nimittäin maksetaan kuukausittain tehtävän lainan lyhennyksen päälle.

Suomen Yrityslaina verrattuna kilpailijoihin:

Vertailu: Suomen Yrityslaina, Ferratum Business, Yritysluotto.fi

Tässä osiossa on vertailua joidenkin tärkeimpien yrityslainoihin liittyvien tekijöiden suhteen koskien Suomen Yrityslainaa, Ferratum Business -palvelua sekä Yritysluotto.fi-palvelua. Ensiksi kuitenkin hieman siitä, mikä näitä kaikkia lainapalveluita yhdistää.

Yhdistäviä tekijöitä:

Kaikkien tässä käsiteltyjen lainapalveluiden kautta on todella nopeata hakea internetin kautta lainaa yritykselle. Yksityishenkilöille, heinä itsenään, mikään näistä palveluista ei siis myönnä lainaa. Yksikään tällä sivuille käsitellyistä palveluista ei vaadi käyntiä missään perinteisessä konttorissa tai esimerkiksi vaadi minkään papereiden perinteisellä tavalla postittamista. Eikä mikään näistä lainapalveluista myöskään vaadi erillisiä esinevakuuksia myönnetylle lainalle. Yhdistävää on myös se, että kaikkien näiden yritysten tapauksessa kyseessä on suomalainen yritys, joka tarjoaa lainaa.

Mahdolliset lainasummat:

Suomen Yrityslaina tarjoaa lainaa siis välillä 1000 euroa – 25000 euroa. Ferratum Business taasen mahdollistaa lainaa haettavan 2000 – 250,000 euroa. Ja Yritysluotto.fi myöntää lainaa 3000 – 100,000 euroa. Tämän perusteella voidaan todeta, että jos yrityslainaa hakee todella vähän, niin on Suomen Yrityslaina ainoa vaihtoehto ja jos taas lainaa haluaa yli 100,000 euroa, niin pitää lainaajaksi valita Ferratum Business.

Laina-ajat:

Suomen Yrityslainalta saa lainaa 1 – 6 kuukauden ajaksi. Yritysluotto.fi taas tarjoaa yrityslainaa aikavälille 1 - 12 kuukautta ja Ferratum Business myöntää lainan enintään 18 kuukauden ajaksi. Jos siis haet yrityslainaa vain lyhyeksi aikaa, niin onnistuu se kaikista näistä palveluista, mutta jos lainaa tarvitsee yli vuodeksi, niin on ainoa vaihtoehto Ferratum Business.

Korot:

Suomen Yrityslaina ei siis aiemmin mainitusti puhu nettisivuillan koroista, ja itse asiassa se mainitsee nimenomaisesti, ettei se peri korkoaan lainoista. Käytännössä on kuitenkin vaikea nähdä, miten yrityksen käyttämä ”kuukausikulu”, joka tulee joka kuukausi lainanlyhennyksen päälle, ei olisi sama asia kuin vähän normaalista poikkeavalla tavalla muotoiltu korko.

Mikäli oletetaan, että tämä kuukausikulu on sama asia kuin korko, niin voidaan huomata, että Suomen Yrityslaina perii kuukaudessa keskimäärin (yrityksen SuomenYrityslaina.fi-verkkosivujen mukaan) korkoa 2% lainasummasta. Eli jos olet hakenut 10,000 euron lainan ja sen ”kuukausikuluksi” on määritelty 2%, niin maksat jokaisena lyhennyskuukautena 200€ lyhennyksen päälle. Eli jos vaikka lyhennys on itsesään 1667€ kuukaudessa, niin joudut maksamaan takaisin 1867€ (1667 + 200) joka kuukausi. Et siis maksa esimerkiksi 2% korkoa sille summalle, minkä maksat takaisin (eli et maksa takaisin 1667*1.02).

On syytä vielä erikseen painottaa, että tämä kuukausikulu ei siis pienene vaikka lainan jäljellä oleva määrä alenisi: jos olet hakenut vaikkapa 20,000 euron lainan, niin on kuukausikulu sama niin ensimmäinen kuin viimesenkin erän kohdalla

Suomen Yrityslainan nettisivujen mukaan tämä keskimääräinen ns. korko on siis 2% per kuukausi, on kuitenkin hyvä huomata, että se voi erityisesti ylöspäin olla melko reilustikin tätä korkeampi.

Näin on, koska suurin mahdollinen kuukausikulu on 4,95% ja pienin mahdollinen on puolestaan 1,75%. Se, miten suureksi kuukausikulu lopulta määrätään, riippuu aina tilanteesta ja saat tietää sen yrityksen juuri sinulle antamasta lainatarjouksesta.

Suomen Yrityslainan tapaan myös Ferratum Business -palvelussa lopullinen korko on aina osittain yritys- / tilannekohtainen. Kyseisen palvelun nettisivujen mukaan keskimääräinen kuukausittainen korko on kuitenkin 2,9% lainan pääomasta.

Kahdesta edellä mainitusta palvelusta poiketen Yritysluotto.fi käyttää kiinteätä hinnoittelua, eli se tarjoaa kaikille yrityksille lainaa samalla korolla. Kyseisen palvelun tapauksessa korko tosin on yhteydessä nostettuun lainasummaan ja haluttuun laina-aikaan. Vähintäänkin yleistäen voidaan sanoa, että mitä pidempi laina-aika ja mitä isompi lainattu summa, niin sitä pienempi vuosikorko lainalla on. Jos esimerkiksi lainaa 100,000 euroa vuoden maksuajalla (eli suurin mahdollinen summa ja pisin mahdollinen laina-aika), niin tulee ylimääräistä maksettavaa hieman alle 30,000 euroa, eli toisin sanoen hieman alle 30%.

On tietysti hyvä pitää mielessä, että kaikista vähiten ylimääräistä maksettavaa tulee euroissa mitaten toisaalta juuri päinvastaisessa tilanteessa: kun lainasumma on mahdollisimman pieni ja laina-aika mahdollisimman lyhyt, eli tässä tapauksessa vähiten ylimääräisiä euroja pitää maksaa Yritysluotto.fi-palvelulle, kun ottaa 3000€ lainan kuukauden maksuajalla.

Yhteenvetona näistä koroista voidaan sanoa, että mikäli haluat tietää ennen lainan hakemista mahdollisimman hyvin, minkä hintaista lainaa on tarjolla, niin kannattaa lainaa hakea Yritysluotto.fi-palvelusta.

Jos taas pohdit valintaa Suomen Yrityslainan ja Ferratum Business -palvelun välillä, niin on Suomen Yrityslaina todennäköisesti, mutta ei välttämättä koroltaan halvempi.

Miten nopeasti lainapäätös tehdään:

Suomen Yrityslaina kertoo verkkosivuillaan, että lainapäätös tehdään minuuteissa. Samaa kertoo verkkosivuillaan myös Ferratum Business, tosin toisaalla heidän nettisivuillaan kerrotaan, että kaikki lainat pyritään hyväksymään yhden työpäivän aikana. Yritysluotto.fi taasen toteaa, että lainapäätös tehdään samana päivänä kuin lainahakemus saapuu, jos lainahakemus on saapunut arkena ennen kello 16:00.

Miten nopeasti yrityslaina on yrityksen tilillä:

Suomen Yrityslaina kertoo, että sen myöntämät lainat ovat hakijan pankkitilillä viimeistäänkin seuraavana arkipäivänä hyväksytystä hakemuksesta. Ferratum Businessneksen nettisivujen mukaan lainarahat taas ovat hakijalla jopa yhdessä päivässä siitä, kun hakemus on hyväksytty. Tämä ilmaus ei toki ole kaikista selkein. Yritysluotto.fi puolestaan kertoo, että sen kautta myönnetyt lainat maksetaan Nordeasta kello 16 päivittäin hakijoiden tileille. Eli, jos siis yritykselläsi on tili Nordeassa, niin pitäisi rahat saada arkisin jo samana päivänä. Muiden pankkien tapauksessa vievät siirrot Yritysluotto.fi:n mukaan 1 – 2 arkipäivää.

Yhteenvetona tästä osiosta voidaan todeta, että mikäli tärkeätä on ennen kaikkea se, että rahat ovat nopeasti käytössä ja yrityksellä on pankkitili Nordeassa, niin on todennäköisesti paras vaihtoehto hakea lainaa Yritysluotto.fi:n kautta. Mikäli taas tili on muussa pankissa, niin vaikuttaa Suomen Yrityslaina tarjoavan nopeimmat siirrot. Valitettavasti minkään näiden palveluiden kohdalla ei voi luvata, että lainatut rahat ovat varmuudella ”heti” yrityksen tilillä.

Minkälaisille yrityksille palvelut myöntävät yrityslainaa:

Suomen Yrityslaina kertoo, että sen kautta voidaan myöntää lainaa kaikille yrityksille. Tämä kattaa siis myös kaikki eri yritysmuodot, sisältäen myös yksityiset elinkeinonharjoittajat (”toiminimi”). Palvelun nettisivuilla kerrotaan, jopa, että juurikin perustettu yritys voi saada palvelun kautta lainaa. Realistisesti ottaen palvelu ei toki myönnä rahoitusta jokaiselle yritykselle, mutta kaikki voivat sitä ainakin koittaa saada.

Ferratum Business puolestaan vaatii useampia eri asioita, että yritykselle voidaan myöntää lainaa. Näitä ehtoja ovat esimerkiksi se, että yritys on ollut toiminnassa vähintään puolen vuoden ajan, se että liikevaihtoa on vuositasolla vähintään 75,000 euroa ja se, että kaikki yrityksen omistajat asuvat Suomessa.

Yritysluotto.fi taasen vaatii sitä, että kyseisellä yrityksellä eikä lainan takaajilla ole maksuhäiriömerkintöjä. Lisäksi yrityksen pitää olla suomalainen sekä kaupparekisterissä. Ja sekin vielä vaaditaan, että yrityksen vastuuhenkilöt omaavat hyvän maineen.

Yhteenvetona tästä osiosta voidaan todeta, että vaikuttaa siltä, että helpointa lainaa on saada yritykselle Suomen Yrityslainalta ja vaikeinta Ferratum Business -palvelusta. Mielenkiintoista on sekin, että Yritysluotto.fi oli ainoa, joka mainitsi, että maksuhäiriömerkinnät estävät varmasti lainan saamisen. Toki voi olla, että käytännössä ne ovat vähintään monissa tapauksissa esteitä myös kahdessa ensi käsitellyissä palveluissa.

Paras yrityslaina eri tilanteisiin:

Paras yrityslaina

Kuten edellä tehdystä vertailu huomataan, niin on näiden kolmen palvelun välillä lopulta yllättävän paljon eroja. Tästä syystä ei voidakaan ehdottomalla varmuudella sanoa, että yksi palvelu olisi jokaiseen tilanteeseen parempi kuin kaksi muuta. Nopeaa yrityslainaa myöntävän palvelun valinnassa onkin siis tärkeätä miettiä ennen kaikkea oman yrityksen tilannetta sekä tarpeita. Tästä huolimatta, olen lisännyt tähän alle karkeat yleistykset siitä, mistä näistä kolmesta palvelusta kannattaa hakea lainaa tietyissä tyypillisissä tilanteissa.

Jos haluat yrityslainaa vain vähän, niin valitse Suomen Yrityslaina

Suomen Yrityslaina myöntää yrityslainoja jo 1000 eurosta alkaen. Sen kilpailijoilla alarajat ovat 2000 euroa (Ferratum Business) ja 3000 euroa (Yritysluotto.fi). Hae nyt lainaa Suomen Yrityslainalta.

Jos haluat rahat nopeasti ja yrityksellä on pankkitili Nordeassa, niin valitse Yritysluotto.fi

Näin on erityisesti, jos lähetät lainahakemuksen arkisin hyvissä ajoin ennen kello 16:00. Tämä johtuu sitä, että Yriysluotto.fi maksaa lainarahat Nordeasta kyseisenä kellon aikana arkipäivinä. Täytä lainahakemus nyt Yritysluotto.fi-palvelussa.

Jos yrityksellä ei ole pankkitiliä Nordeassa ja haluat rahat nopeasti valitse Suomen Yrityslaina

Suomen Yrityslainan mukaan siltä saa rahat viimeistään seuraavana arkipäivänä positiivisesta lainahakemuksesta yrityksen pankkitilille. Ota nyt laina Suomen Yrityslainalta.

Jos haluat yrityslainaa mahdollisimman selkeällä hinnoittelulla valitse Yritysluotto.fi

Yritysluotto.fi on tällä sivulla esitellyistä yrityslainaa myöntävistä yrityksistä ainoa, joka käyttää samaa hinnoittelua kaikkien yritysten tapauksessa. Jos et siis halua arvailla ja kokeilla sitä, millä korolla juuri sinulle myönnetään lainaa näistä käsitellyistä kahdesta muusta lainapalvelusta, niin hae lainaa Yritysluotto.fi:n kautta. Pyydä lainaa Yritysluotto.fi:ltä.

Jos haluat lainaa uudelle yritykselle tai yksityisenä elinkeinonharjoittajana (toiminimi), niin valitse Suomen Yrityslaina

Suomen Yrityslaina vaikuttaa tarjoavan parhaimmat mahdollisuudet saada lainaa yritykselle niissä tilanteissa, joissa yritys on vielä pieni ja / tai yrittäjä toimii yksityisenä elinkeinonharjoittajana eli arkisesti ilmaisten toiminimen muodossa. Lähetä lainahakemus nyt Suomen Yrityslainan kautta.

Jos haluat yli 100,000 euron yrityslainan tai yli vuoden laina-ajan valitse Ferratum Business

Ferratum Business on tämän sivun palveluista ainoa, jolta mahdollista saada lainaa yritykselle yli 100,000 euroa (enintään 250,000 euroa) ja ainoa, jolta saa lainaa yli vuodeksi (enintään 18 kuukautta). Ota nyt lainaa Ferratum Business -palvelusta.

HUOM: Muista aina tarkistaa viimeisimmät lainaehdot ja tiedot lainayritysten nettisivuilta. Vaikka tämä sivu pyritäänkin luonnollisesti pitämään ajan tasalla, niin voivat asiat joskus muuttua niin ettei niitä tule huomattua heti.

Jaa omia kokemuksia Suomen Yrityslainasta:

Haitko lainaa Suomen Yrityslainasta? Miltä palvelu vaikutti? Toimiko kaikki niin kuin pitikin? Voit jakaa tähän alle omia kokemuksiasi Suomen Yrityslainasta. Kokemuksien suhteen voi kertoa niin negatiivisista kuin positiivista asioista. Muiden lukijoiden näkökulmasta on toki kaikista hyödyllisintä, jos kokemukset ovat tältä (2018) vuodelta.