Rahapalvelu kokemuksia – Lue Rahapalvelun hyvät ja huonot puolet

Rahapalvelu on yksi uusimmista pikalainoista. Todellisuudessa kyseessä ei kuitenkaan varsinaisesti ole uusi lainaa myöntävä taho. Tämä ero selittyy sillä, että Rahapalvelu on itse asiassa vanhan ja erittäin luotetun Credit24:n sisarbrändi. Rahapalvelu eroaakin sisarestaan oikeastaan vain nimen ja ulkonäön suhteen. Credit24 jatkaa edelleen samaan aikaan ennallaan. Asian voi ajatella vaikka niin, että jos tekstin kopioi yhdestä tiedostosta toiseen ja vaihtaa fonttia, niin ei itse teksti muutu vaan ainoastaan sen ulkonäkö, ja vanha teksti jatkaa edelleen olemassa oloaan vanhaan malliin. Molemmat nämä palvelut omistaakin siis sama yritys.

Koska Rahapalvelu on siis käytännössä sama asia kuin mainittu Credit24, niin kerron tällä sivulla omista kokemuksistani kyseisen lainapalvelu kautta, kuitenkin siitä näkökulmasta, että ne olisivat kokemuksia Rahapalvelusta.

Tämä sivu on tehty niin, että alussa on kokemuksiini pohjautuen yhteenveto Rahapalvelusta, ja siitä kannattaako kyseistä paikkaa käyttää pikalainan hakemiseen. Tämän jälkeen keron vähän laajemmin palvelusta sekä omista kokemuksistani. Sivun lopussa on vielä osio, jonne jokainen voi kirjoittaa omat kokemuksensa Rahapalvelusta. Omat kokemukseni ovat vuosilta 2017 & 2018 ja tämän sivun muut tiedot vuodelta 2018.

Yhteenveto Rahapalvelu-kokemuksista:

rahapalvelu

Rahapalvelu on ehdottomasti tämän hetken parhaita paikkoja hakea pikalainaa. Erityisesti Rahapalvelulle pitää antaa pisteitä siitä, miten helppoa kyseisten lainapalvelua on käyttää sekä siitä, miten hyviä lisäominaisuuksia kyseiseen palveluun sisältyy. Lisäksi hyvää on muun muassa se, miten joustava lainasysteemi on esimerkiksi eri lainasummien ja laina-aikojen suhteen. Oman kokemukseni mukaan palvelu on myös aina toiminut loistavasti eikä palvelua käyttäessä ole tullut missään vaiheessa ongelmia liittyen esimerkiksi siihen, että lainarahoja ei olisi saanut nopeasti tai vaikkapa laskutuksen kanssa olisi ollut jotain hämminkiä. Kokonaisuudessa tarkastellen voin siis kokemusteni pohjalta suositella Rahapalvelua erittäin vahvasti siltä lainan hakemista harkitseville. Hae nyt lainaa Rahapalvelusta.

Kun omiin kokemuksiini lisätään vielä se, että Rahapalvelu tarjoaa tällä hetkellä uusille asiakkaille ensimmäisen kuukauden kokonaan ilman korkoja sekä täysin ilman ylimääräisiä kuluja (laina itsessään ei luonnollisesti poistu), niin on tällä hetkellä todella vaikea löytää parempaa paikkaa hakea nopeata lainaa. Näin on erityisesti, jos lainan aikoo maksaa takaisin mainitussa yhdessä kuukaudessa, jolloin ei siis joudu maksamaan korkoja lainatun summan päälle. Ota nyt laina Rahapalvelun kautta.

Tietoa Rahapalvelusta:

Tästä osiosta löytyy hyödyllisiä tietoja rahapalvelusta, ja tarvittaessa tietoja peilataan omiin kokemuksiini.

Lainan hakemisen helppous ja nopeus:

Rahapalvelun yksi ehdottomasti vahvuuksista on se, miten helppoa sen kautta on hakea lainaa. Rahapalvelun kohdalla ei joudu lähettelemään liitteitä tai odottamaan luottopäätöstä tunteja – saati sitten päiviä. Lainaa haetaan yksinkertaisesti kirjautumalla omilla pankkitunnuksilla sisään palvelun kotisivuilla ja sitten täyttämällä muutamia pieniä ruutuja, joissa kerrotaan lainapäätökseen vaadittavia tietoja. Ja luonnollisesti lisää lainaa hakiessa ei edes näitä ruutuja tarvitse täyttää, vaan homma hoituu vielä helpommin.

Sen jälkeen, kun palvelusta on saanut hyväksytyn luottopäätöksen, niin siirretään rahat myös kokemukseni perusteella todella nopeasti hakijan pankkitilille. Rahapalvelun nettisivuilla kerrotaan, että keskimäärin rahojen saamiseen menee 15 minuuttia. Oman kokemukseni mukaan tämä on enemmin yläkanttiin kuin alakanttiin – eli rahaa voi saada vielä tätä nopeammin omalle tililleen.

Lainasummat:

Pienimillään Rahapalvelun kautta voi nostaa lainaa 50 euroa. Tämä sivusto siis ei siis sovellu niille, jotka hakevat todella pientä pikalainaa. Suurimmillaan lainaa on mahdollista saada 4000 euroa. Tämän suurimman mahdollisen lainasumman suhteen on tärkeätä huomata se, että kokemukseni perusteella näin isoa lainaa ei välttämättä myönnetä heti alussa uudelle asiakkaalle. Sen sijaan asiakkaalle voidaan myöntää pienempi luottoraja, ja sitten, jos asiakas selviytyy laskuistaan, niin voidaan luottorajaa nostaa aina 4000 euroon asti.

Rahapalvelun lainasummien suhteen on syytä huomata se, että vaikka palvelua ensi kertaa käyttäessä saa helposti käsityksen siitä, että lainaa haetaan vain yksi yksittäinen summa, niin toimii laina todellisuudessa samalla periaatteella kuin lähes kaikki modernit pikalainat. Rahapalvelun uusi asiakas siis avaa lainatilin, jolta lainaa voi nostaa aina halutessaan lisää (tai vaikka kerralla koko summan), siihen asti, että lainatilin saldo on täynnä. Eli jos sinulle vaikka myönnetään 2000 euron lainatili, niin voit ottaa vaikka vain 200 euroa lainaa tai toisaalta voit tehdä esimerkiksi monia 300 euron nostoja.

Tämä edellä kuvattu logiikka myös selittää sen, miksi Rahapalvelun sivuilta saa helposti käsityksen siitä, että lainaa ei voi saada alle 100 euroa. Kyse on kuitenkin kaiketi siitä, että 100 euroa on pienin mahdollinen lainatilin koko, mutta itse lainaa voi ilmeisesti nostaa vaikka vain 50 euroa. Näin voi ainakin päätellä etusivulla olevasta lainalaskurista, joka on pienimillään mahdollistaa asettaa kyseisen 50 euron kohdalle.

Kyseinen 50 euroa on myös pienin mahdollinen erotus eri lainasummien välillä. Eli esimerkiksi 550 euron ja 600 euron lainat onnistuvat helposti (etusivun perusteella), mutta vaikka 575 euron lainaa ei voi hakea.

Laina-ajat

Summien tapaan myös laina-ajoista saattaa saada Rahapalvelun etusivuilta hivenen harhaanjohtavan kuvan. Etusivulla on nimittäin, ainakin tätä kirjoittaessa, ilmoitettu että lainan maksuaika on 3 – 36 kuukautta. Mikään ei kuitenkaan todellisuudessa estä lainan hakijaa maksamasta lainaa takaisin vaikka heti kuukaudessa. Ja tämä kuukauden maksuaika onkin tietysti erityisen suositeltava nyt, kun ensimmäinen kuukausi ei kerrytä ollenkaan korkoja tai kuluja.

Laina-aikojen suhteen on myös hyvä huomata se, että Rahapalvelu tarjoaa asiakkaillensa mahdollisuuden pitää maksuvapaan kuukauden. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että et joudu lyhentämään lainaasi kyseisen kuukauden aikana tai edes maksamaan korkoja kyseisenä kuukautena. On kuitenkin syytä pitää mielessä, että myös nämä ”maksuvapaat kuukaudet” kerryttävät lainan päälle korkoa normaalisti, eikä lainasumma luonnollisesti vähene kyseisten kuukausien aikana. Maksuvapaasta kuukaudesta pitää myös maksaa ylimääräiset 20 euroa. 20 euroa lisätään tuleviin maksuihin, joten sitä ei tarvitse maksaa heti maksuvapaata hakiessa. Maksuvapaan käyttäminen voikin olla todella hyvä idea silloin, jos rahat ovat tiukalla. Maksuvapaata voi hakea helposti palvelun nettisivujen kautta, eli et esimerkiksi joudu soittamaan asiakaspalveluun tai lähettämään sähköpostia saadaksesi sen. Maksuvapaa myös astuu heti voimaan, eli voit vaikka hakea sitä lainan eräpäivänä.

Maksuvapaan suhteen on myös hyvä huomata se asia, että sen saamiselle on pari ennakkovaatimusta. Tärkein ja todennäköisesti monille eniten haasteita aiheuttava vaatimus on se, että edellinen lasku ennen maksuvapaan kuukauden hakemista pitää olla maksettuna normaaliin aikaan. Tällä on pari ilmeistä vaikutusta. Ensimmäinen on se, että maksuvapaata ei voi ottaa ensimmäinen laskun ajaksi. Toinen on se, että kahta maksuvapaata kuukautta ei voi pitää peräkkäin.

Maksuvapaata kuukautta voi pitää yhtenä Rahapalvelun merkittävimmistä vahvuuksista verratessa palvelua moniin sen kilpailijoihin. Tämän tyyppinen lisäominaisuus vähentää esimerkiksi merkittävästi riskiä lainan ottamisesta, sillä väliaikaiset maksuvaikeudet eivät johda niin helposti isompiin ongelmiin.

Korot ja muut kulut:

Edellä käsiteltiin jo maksuvapaan kuukauden aiheuttamia kuluja, tämä kulu on kuitenkin isossa kuvassa melko pieni verrattuna korkojen sekä nostopalkkion merkitykseen.

Rahapalvelun mahdollisesti eniten hämminkiä aiheuttava piirre on sen verrattain laaja skaala korkoja. Todellinen vuosikorko voi nimittäin pitkällä aikavälillä vaihdella hieman alle 50% tasosta yli 150% tasoon. Tämä ero on siinä mielessä erittäin merkittävä, että alle 50% korko tekee Rahapalvelusta koroiltaan yhden halvimmista pikalainoista, kun taas yli 150% korko tekee siitä jopa melko kalliin pikalainan. Ei toki silloinkaan läheskään kaikista kalleimman. Koska koroissa on näin paljon eroa, niin kannattaa niihin kiinnittää kunnolla huomiota oman lainapäätöksen kohdalla. Näin on tietenkin varsinkin, jos hakee ison lainan ja aikoo maksaa sen hiljalleen takaisin. Jos lainaa on 100 euroa ja sen maksaa kahdessa kuukaudessa takaisin, niin sillä ei tietenkään ole ihan valtavaa vaikutusta, onko korko 50 vai 150%.

Rahapalvelun korkojen suhteen on myös hyvä huomata se, että yritys siis aiemmin mainitusti tarjoaa tällä hetkellä uusille asiakkaille ensimmäisen kuukauden ilman korkoja. Tämän jakso korko on siis tasan 0%.

Rahapalvelun toinen iso kulu korkojen lisäksi on siis mainittu nostopalkkio. Rahapalvelu ei veloita ensimmäisestä nostosta nostopalkkiota, mutta jatkossa se on 6,95% lainatusta summasta tai vähintään 5 euroa. Tämä ”tai” osuus tarkoittaa sitä, että esimerkiksi 50 euron kohdalla nostopalkkio on todellisuudessa 10%.

Vaikka se ei tietenkään ole kiva juttu, että Rahapalvelu perii erillisen nostopalkkion lainoistaan, niin hyvää on se, että nostopalkkio on varsin hillitty verrattuna Rahapalvelun kilpailijoihin. On nimittäin olemassa ainakin yksi lainapaikka, jossa nostopalkkio on peräti 15% lainatusta summasta, ja yli 10% nostopalkkiot ovat varsin tavallisia.

Nostopalkkio toimi Rahapalvelunkin tapauksessa niin päin, että se lisätään laskuun eikä vähennetä suoraan lainattavasta summasta. Jos siis nostat mainitut 50€, niin myös saat sen pankkitilillesi etkä 45 euroa (50€ - 5 € nostopalkkio). Sen sijaan myöhemmin takaisin maksettava summasi kasvaa mainitut 5 euroa.

Rahapalvelun luotettavuus:

Kuten jo alussa tuli mainittu niin Rahapalvelu on Credit24:n sisarpalvelu. Vaikka Rahapalvelu onkin siis itsesään varsin uusi lainasivusto, niin voi Credit24:n pitkän ja menestyksekkään historian ansiosta päätellä, että myös Rahapalvelu on erittäin luotettava paikka ottaa lainaa. Tätä näkökulmaa tukevat myös omat kokemukseni. Kokemukseni perusteella asiat ovat aina toimineet niin kuin pitääkin, eikä esimerkiksi mitään uusia ja yllättäviä kuluja ole koskaan yritetty lisätä laskuihin. Ja laskut puolestaan ovat tulleet aina ajallaan sähköpostiin. Sekin on syytä mainita, että lainan lyhennykset ovat aina kirjautuneet aivan niin kuin pitikin.

Rahapalvelun omistavalla taholla on myös luonnollisesti tarvittavat luvat pikalainojen tarjoamiseen. Tästä omistajasta lisää seuraavassa kappaleessa.

Rahapalvelun omistaa IPF Digital Finland Oy:

Rahapalvelun omistava IPF Digital Finland Oy on pikalainoja tarjoavaksi yritykseksi melko iäkäs. Yritys on nimittäin ollut rekisteröitynä kaupparekisteriin jo vuodesta 2005 alkaen. Yrityksen kotipaikka on samaisen kaupparekisterin mukaan Helsinki.

Sen lisäksi, että IPF Digital Finland Oy on verrattain iäkäs yritys, niin on se myös melko iso. Vuonna 2016 yritys nimittäin teki liikevaihtoa yli 14 miljoonaa euroa. Ja voittoakin yritys onnistui kyseisenä vuonna tekemään melkein puoli miljoonaa euroa. Kolme edellistä vuotta oli mennyt tappiolla.

Vaikka Rahapalvelun siis omistaa IPF Digital Finland Oy, niin on tällä kyseisellä yrityksellä puolestaan oma omistajansa. IPF Digital Finland Oy:n omistaa nimittäin International Personal Finance Plc. Kyseinen yritys on siinä määrin merkittävä, että se on listattuna Lontoon pörssissä. Tätä kirjoittaessa yrityksen markkina-arvo on yli 400 miljoonaa. Sen, että Rahapalvelun ikään kuin lopullinen omistaja on pörssiyritys, voi nähdä lisäävän vielä yhden kerroksen luotettavuutta Rahapalvelun toimintaan. Pörssiyritykset ovat nimittäin poikkeuksellisen suuren suurennuslasin alla ja niiden pitää myös julkaista huomattavasti tietoa omasta toiminnastaan.

Milloin Rahapalvelua ei todennäköisesti kannata käyttää:

Aiemmin mainituista todellisista vuosikoroista johtuen Rahapalvelu ei ole erityisen hyvä vaihtoehto silloin, jos lainaa tarvitsee pitkäksi aikaa. Erityisen huono vaihtoehto Rahapalvelu on silloin, jos lainaa tarvitsee vaikkapa pariksi vuodeksi, lainaa tarvitsee useamman tuhat euroa, lainan saamisella ei ole erityistä kiirettä ja lainaa harkitseva saa lainaa myös pankista. Näissä tilanteissa kannattaa yleensä pyrkiä suosimaan esimerkiksi pankkien tarjoamia joustoluottoja. Ne vain tulevat kustannuksiltaan huomattavasti edullisemmiksi, eikä se, että rahaa ei saa niin nopeasti aiheuta ongelmia näissä tapauksissa.

Rahapalvelua ei tietenkään myöskään kannata missään nimessä käyttää silloin, jos epäilee ettei tule selviytymään lainan takaisin maksamisesta. Käyttämistä kannattaa pohtia todella tarkasti myös silloin, jos lainan takaisin maksaminen aiheuttaisi erittäin suuria ponnistuksia.

Milloin Rahapalvelun käyttäminen voi olla hyvä idea:

Rahapalvelun käyttäminen voi olla hyvä idea erityisesti silloin, jos tarvitsee nopeasti pienehkön lainan ja vieläpä vain melko lyhyeksi ajaksi. Tosin johtuen siitä, että palvelusta saa aiemmin mainitusti tällä hetkellä ensimmäisen kuukauden ilman korkoja ja kuluja, niin voi myös ison summan lyhyeksi ajaksi lainaaminen olla tällä hetkellä ihan hyvä idea.

Jaa omat kokemuksesi Rahapalvelusta:

Käytitkö jo Rahapalvelua tai kenties sen sisarpalvelua? Minkälaiseksi koit palvelun? Voit jakaa alla olevan kommenttikentän kautta omia kokemuksiasi Rahapalvelusta. Voi kertoa täysin avoimesti sekä huonoista että hyvistä kokemuksista, kokemuksia ei sensuroida sen takia, että ne eivät olisi ylistäviä tai edes positiivisia. Tärkeintä on, että Rahapalvelun käyttämistä harkitsevat henkilöt saavat mahdollisimman hyvän käsityksen siitä, kannattaako Rahapalvelun kautta hakea lainaa. Kokemukset ovat tietenkin sitä hyödyllisempiä, mitä tuoreempia ne ovat.