Uusia vinkkejä rahan säästämiseen – näistä voi hyötyä lähes kaikki!

Monesti tuntuu siltä, että netistä löytyvät vinkit rahan säästämiseen toistuu sivulta seuraavalle. Tästä syystä halusinkin pyrkiä ottamaan tälle listalle myös muutamia sen tyyppisiä asioita, joita ei aina mainita. Luonnollisesti parhaan hyödyn näistä vinkeistä saa silloin, jos mahdollisimman montaa niistä pyrkii hyödyntämään samaan aikaan.

1: Syö joka toinen päivä minibudjetilla, joka toinen päivä ”normaalisti”

Tässä on yksi keino, jonka olen kokenut omalla kohdallani oikein toimivaksi kulujen alentamiseen, kuitenkin niin, että elämänlaatu ei juurikaan kärsi. Eli jos vaikka on niin, että keskivertopäivänä ruokakauppaan menee 20 euroa, niin voi pyrkiä siihen, että jatkossa sinne menisi joka toinen päivä vaikka 6 euroa ja joka toinen päivä tuo mainitut 20. Tällöin jo kuukaudessa säästöä kertyisi noin 180 euroa ja vuodessa säästöä saisi aikaan yli 2000 euroa – varsin hyvä summa jo siis. Hyviä ja edullisia vaihtoehtoja noihin säästöpäiviin voivat olla esimerkiksi vahvemmin kasvispainotteiset ruoat (lihaan painottuvien sijaan).

2: Selvitä aina ennen nettiostoksen maksamista onko jostain saatavilla alennuskoodi

Siinä menee ihan hetki, kun ennen tilauksen viimeistelyä tekee haun jolla tarkistaa, onko nettikauppaan olemassa tuoretta alennuskoodia, ja tästä voi helposti hyötyä pientenkin ostosten kohdalla useita euroja. Harvassa ammatissa on yhtä hyvää tuntipalkkaa kuin tässä toiminnassa! Jos esimerkiksi alennuskoodin hakemiseen menee minuutti ja sillä säästää vaikka vain 2 euroa, niin muodostuu tällöin tuntipalkaksi 120 euroa (2*60). Pienenä vinkkinä tähän voi vielä antaa sen, että jos haluat löytää mahdollisimman nopeasti oikeasti voimassa olevan koodin, niin kannattaa hakea yhdistelmällä joka sisältää sen kuukauden ja vuoden jota silloin eletään.

3: Vaihda pienet lainat (oikeasti) halvempiin aina, kun se on mahdollista

Monesti ihminen tekee ainakin jonkun verran vertailua ja tutkimusta ennen kuin hän valitsee lainan, mutta sitten kun se laina on otettu, niin ei enää selvitetä voiko sen korvata halvemmalla (pienemmät korot / kulut). Tätä vaihtoehtoa kannattaa kuitenkin selvittää mahdollisimman usein. Näin voi ajatella olevan erityisesti sen takia, miten nopeasti lainan voi tätä nykyä saada omalle tilille. Toki tämän tyyppinen lainojen vaihtaminen soveltuu ennen kaikkea helposti saataviin pienehköihin lainoihin, eikä oikein toimi vaikeammin saatavien ja haettavien lainojen kohdalla.

Lainojen vaihtamisessa on luonnollisesti avainasemassa se, että kun uusi laina on löydetty, niin sillä myös oikeasti maksetaan pois se vanhempi ja kalliimpi.

Mikäli aiot vaihtaa lainan halvempaan, niin on erittäin tärkeätä olla tietoinen parista asiasta. Ensimmäinen näistä on se, että on syytä olla tietoinen mahdollisista uuden lainan nostokuluista – vaikka uuden lainan nimellinen vuosikorko olisikin pienempi kuin vanhan, niin voi se helposti olla todellisuudessa kalliimpi, jos siihen liittyy kallis nostokulu. Toiseksi on hyvä olla tietoinen maksuaikojen merkityksestä, jos sinulla on esimerkiksi nyt laina jonka voi maksaa kokonaan pois vaikka heti ja korvaat sen lainalla, jonka maksuaika on esimerkiksi vuoden, niin voi tästä seurata se, että uusi laina aiheuttaa euroissa mitaten paljon enemmän kustannuksia.

Toki sitäkin on ehkä hyvä miettiä, että miten paljon aikaa lainan hakemisen menee: on luonnollisesti paljon nopeampi esimerkiksi hakea laina ilman liitteitä kuin, jos lainaa varten pitää lähettää monia eri dokumentteja. Jälkimmäiseen toimintaan menee mahdollisesti paljon aikaa, aikaa, jonka olisi voinut käyttää tuottavammin.

4: Etsi uudelle asiakkaalle tarjottavia erikoistarjouksia

Se, että asiakkaat pysyvät uskollisina yritykselle lisää niiden tuloksellisuutta todella voimakkaasti. Osittain tähän vaikuttaa se, että nykyisten asiakkaiden pitämiseen ei tarvitse panostaa niin paljon kuin uusien asiakkaiden hankkimiseen tarvitsee. Eli toisien sanoen, kaupat eivät monesti anna yhtä hyviä diilejä niiden nykyisille asiakkaille kuin ne antavat uusille, jotka yrittävät saada uskollisiksi. Tästä seuraa se, että monesti uutena asiakkaana on mahdollista saada erittäin hyviä tarjouksia. Esimerkiksi lainojen kohdalla on mahdollista saada korotonta lainaa rajatuksi ajaksi uutena asiakkaana, ja toisaalta esimerkiksi nettikaupat monesti antavat uudelle asiakkaalle erityisen tarjouksen. Kaiken tämän seuraus on se, että rahan säästämiseksi kannattaa aktiivisesti etsiä uusia paikkoja, jotka myyvät haluamaasi tuotetta tai palvelua.

5: Ota ostoksille lähtiessä mukaan vain käteistä kortin sijaan

Melko tuoreen tutkimuksen mukaan ihmiset ovat valmiimpia kuluttamaan rahaa silloin, kun he maksavat kortilla, verratessa siihen tilanteeseen, missä he käyttävät käteistä. Tutkimuksen viestin voikin siis ajatella olevan melko selkeä: jos haluat kontrolloida himoja tuhlaamiseen, niin kannattaa kauppaan jne. lähtiessä ottaa mukaan vain käteistä. Toki tähän tuo oman vaikeutensa se, että tänä päivänä maksuominaisuuden saa lisättyä vaikka matkapuhelimeen ja todella harva on valmis lähtemään ilman sitä kotoa.

Erityisen hyvä vinkki tämä ainoastaan käteisen mukaan ottaminen voi olla yöaikaan (kuitenkin toki niin, ettei se vaaranna turvallisuutta), koska silloinhan monesti voidaan olla tilanteessa, jossa kuluttamisen estot sattuneesta syystä ovat tavallista alhaisemmat. Tätä käteisen suosimista korostaa vielä sekin, että nykyään on mahdollista saada laina heti yöllä, jolloin sekään ei välttämättä riitä rajoitukseksi, jos on etukäteen tarkistanut, ettei kortilla ole niin paljon katetta, että kaiken sen tuhlaaminenkaan aiheuttaisi suuria huonoja tuntemuksia seuraavana aamuna.

Toivottavasti näistä vinkeistä oli edes pientä apua rahan säästämiseen.

About the Author Atte

Hi! My name is Atte and I love e-commerce. Thus this website that focuses on e-commerce platforms, marketing online stores and other related things.

follow me on: