Kannattako ottaa pikavippi? Huonot ja paremmat syyt pikalaina ottamiseen

Pikavippejä on saatavilla helposti, mutta tämä ei todellakaan tarkoita sitä, että niitä kannattaisi ottaa aina, kun tarvitsee / luulee tarvitsevansa nopeasti rahaa. Tässä artikkelissa onkin yritetty eritellä muutamia niitä tilanteita, joissa pikavippi on järkevää (tai ei ainakaan totaalisen tyhmää) ottaa ja muutamia niistä tilanteista, joissa pikavippiä ei kannata ottaa. Aloitetaan niistä tilanteissa, joissa se on huono idea.

Huonot syyt pikavipin ottamiseen:

Tämä on varmaankin yksi isoimmista virheistä, mitä pikavippejä ottava henkilö voi tehdä. Pikavippejä ei pidä missään nimessä ottaa siihen tarkoituksen, että niillä saa parannettua elämänlaatua. Eli siis ostettua esimerkiksi kalliimpaa ruokaa tai hienompia vaatteita. Ongelma tässä yhtälössä on se, että pikavippi pitää aina jossain vaiheessa maksaa takaisin, ja jos niitä on otettu tällä tavoin mukavamman elämän rahoittamiseen, niin on todennäköisesti vaikea pudottaa elämänlaatua takaisin aiemmalle tasolle, jotta lainat voi maksaa. Ja vielä todennäköisempäähän on, että itse asiassa elämälaatua pitää luultavasti pudottaa vielä alkuperäistä tasoa alemmaksi, sillä pikavippejähän otettiin juuri siksi, että rahat eivät alussa riittäneet – ja nyt lainan lyhennyksien muodossa siis tulee vielä paljon uusia kustannuksia.

On toki syytä sanoa, että toisaalta joskus harvoin voi olla tilanteita joissa on järkevä ottaa pieni pikavippi ihan vaan sen takia, että saa pientä luksusta elämään. MUTTA, tämä pätee tosiaan vain pieniin lainoihin, jotka tietää voivansa varmuudella maksaa takaisin heti lähitulevaisuudessa. Tämän tyyppinen pieni ylimääräinen mukavuus voi jopa olla pitkällä aikavälillä kannattava ns. sijoitus, jos siitä saa esimerkiksi enemmän motivaatiota pidemmän aikavälin säästämiseen ja töiden tekemiseen.

2: Vanhojen lainojen tarpeettoman aikainen korvaaminen kalliimmilla pikavipeillä

Vaikka se, että maksuhäiriömerkinnän voi saada jo 60 päivän päästä siitä, kun laina on maksamatta, on tavallaan lyhyt aika, niin tarkoittaa se myös sitä, että voi olla tavallaan järkevämpää maksaa laina muutama päivä myöhässä kuin ottaa sen tilalle kalliimmalla korolla uusi pikavippi. Monestihan nämä uudet pikavipit ovat kalliimpikorkoisia, sillä erityisesti ensimmäisten pikavippien kohdalla kannattaa pyrkiä löytämään mahdollisimman halpoja, jopa korottomia lainoja.

3: Addiktioiden rahoittaminen

Addiktioita on todella monenlaisia ja yhteistä näille on yleensä se, että ne nielevät paljon rahaa ja aiheuttavat muutenkin pahaa ihmisen elämään. On luonnollisesti niin, että pikalainojen ottamista addiktioiden rahoittamiseen pitäisi välttää loppuun asti. Jos etsit apua addiktioosi, niin kannattaa tutustua esim. Päihdelinkin sivustoon: https://paihdelinkki.fi/

Paremmat syyt pikavipin ottamiseen:

1: Pakollinen yllättävä kulu, joka on pakko maksaa heti

Esimerkiksi ulkomailla matkaillessa voi tulla joskus eteen tilanteita, joissa on pakko saada rahaa nopeasti. Ja mikäli Suomessa on yö, niin voi olla erittäin kova kynnys alkaa ottamaan puhelimella yhteyttä sukulaiseen tai kaveriin. Tässä tilanteessa pikavippi voi olla ihan OK ratkaisu, ja pikavipinhän saa myös tietyissä tilanteissa heti yöllä pankkitilille. Luonnollisesti myös kotimaassa voi tulla eteen tilanteita, joissa yllättävä kuluerä on pakko hoitaa heti pois ja pikavippi voi olla nopein vaihtoehto onnistua tässä.

2: Kalliimman lainan korvaaminen halvemmalla

Tämä on tietysti edellisessä osiossa mainitun huonon syyn eräänlainen vastakohta. Jos vanhan pikavipin voi paikata (kaikki kulut ja korot huomioiden!) halvemmalla, niin kannattaa tämä operaatio myös yleensä toteuttaa. Jos aiot tehdä tämän tempun, niin kannattaa tähdätä myös siihen, ettei uusi laina ole kooltaan suurempia kuin vanha. Tämä on tietenkin seurausta siitä, että jos uusi laina on isompi kuin vanha, niin voisi uusi laina euromääräisesti aiheuttaa enemmän kustannuksia kuin vanha, vaikka sen todellinen vuosikorko olisikin pienempi.

3: Ruoan ostaminen, jos ei ole muuta vaihtoehto hankkia ruokaa

Ihmisen on käytännössä pakko syödä. Toki jonkun aikaa selviää ilman ruokaa, ja jotkut jopa pitävät paastoja, mutta jos ruokaa alkaa olemaan pakko saada eikä sitä voi saada muuten kuin pikavipin avulla ostamalla, niin voi pikavipin ottaminen olla ihan järkevä idea. Toki tässä tapauksessa kannatta ottaa pienin mahdollinen ja halvin mahdollinen pikavippi, jolla pakolliset ruokaostokset saa rahoitettua.

About the Author Atte

Hi! My name is Atte and I love e-commerce. Thus this website that focuses on e-commerce platforms, marketing online stores and other related things.

follow me on: