Pikavippien markkinointikielto on lähellä

Pikavippien markkinoinnin kieltämisestä on puhuttu monesti aiemminkin, mutta nyt vaikuttaa siltä, että markkinointikielto on aidosti tapahtumassa.

Näin voi päätellä siitä, että asiaa koskevan lakialoitteen on allekirjoittanut peräti 121 kansanedustajaa ja aloitteella on tukijoita jokaisesta puolueesta. Tämän perusteella voinee olettaa, että lakialoitteella on hyvät mahdollisuudet edetä aina laiksi asti (prosessista). Markkinointikiellot eivät ole Suomessa ennen kuulumattomia, vaan niitä on sovellettu ainakin tupakkaan.

Vaikka markkinointikielto nyt vaikuttaakin varsin mahdolliselta, niin on hyvä tiedostaa se, että näillä näkymin pikalainoja saisi tarjota ja ottaa jatkossakin. Tosin tällä hetkellä ollaan myös toteuttamassa tiukennettua korkokattoa pikavipeille, jolloin korkokatto koskisi myös yli 2000 euron lainoja. Todennäköisesti uusi korkokatto yhdistettynä markkinointikieltoon aiheuttaisi merkittävää tarjonnan vähenemistä.

Mikäli markkinointikielto astuu voimaan, niin tulee se todennäköisesti tarkoittamaan sitä, että Suomeen ei käytännössä enää synny (juuri) ollenkaan uusia pikavippejä, sillä markkinointikiellon ollessa voimassa, on näiden luonnollisesti hyvin vaikeata saavuttaa minkäänlaista jalansijaa markkinoilla. Tässä mielessä markkinointikielto voi myös olla hyvä asia niille tahoille, jotka jo tarjoavat pikavippejä Suomessa.

About the Author Atte

Hi! My name is Atte and I love e-commerce. Thus this website that focuses on e-commerce platforms, marketing online stores and other related things.

follow me on: