Pikalainat

Tästä osiosta löytyy tietoa pikalainoista, eli perinteiseltä nimeltään pikavipeistä. Sivun yläosasta löytyy erilaisia suosituksia hyvistä lainapaikoista eri tarkoituksiin. Esimerkiksi listattuna on se pikalaina ja sen myötä sitä tarjoava yritys, joka on mielestäni paras vuonna 2018. Lisäksi on mainittuna pari muuta laadukasta pikalainaa sekä muutama verrattain uusi pikalaina, vaikka kumpikaan näistä tosin ei valitettavasti ole avautunut tänä vuonna.

Paras pikalaina 2018:

Parhaaksi pikalainaksi vuonna 2018 nousee Lainaston pikalaina.

Miksi tämä on paras pikalaina vuonna 2018? Ensimmäinen syy on se, että kyseessä on todella luotettava yritys. Mitä järkeä on hakea lainaa paikasta, johon ei voi luottaa? Toisena syynä voi pitää lainan hakemisen helppoutta sekä nopeutta - juuri nämä ominaisuudethan korostuvat hyvien pikalainojen kohdalla. Lisäki erittäin hyvänä asiana voi pitää sitä, että lainalle on riittävässä määrin maksuaikaa, jopa 12 kuukautta. Positiivista on myös se, että kyseisen pikalainan korko on moniin muihin pikalainoihin verrattuna melko matala. Toki korko on korkeampi kuin pankkilainan, mutta toisaalta pankkilainaa ei saa yhtä helposti ja nopeasti tilille. Nosta nyt Lainaston laina.

Muut hyvät pikalainat vuonna 2018:

Muita hyviä pikalainoja ovat tällä hetkellä esimerkiksi Credigo, Suomilimiitti ja OK Money. Kaikilla näistä on osittain eri vahvuuksia ja ne sopivat hieman eri tarpeisiin. Joten seuraavaksi hieman kaikistä näistä pikalainoista, ja siitä mistä syistä mikäkin kannattaa valita - mikäli ei valitse vuoden parhaaksi valittua pikalainaa.

Valitse tämä jos haluat lainaa nopeasti: OK Money

OK Money on tehnyt lainan hakemisesta ja lainan hakijalle maksamisesta erityisen nopeata. Lainan hakemisen yhteydessä yritys käyttää tietokoneohjelmaa, joka seuloo hakijan viimeisimmät tilitapahtumat ja tämän perusteella päättää, pitäisikö lainaa myöntää hakijalle. Et siis joudu lähettämään mitään liitteitä yritykselle (jos et halua). Hyvää tässä palvelussa on myös se, että vaikka lainaa saa nopeasti, niin sitä saa myös erittäin kattavasti. Pienimillään lainaa voi hakea vaikka vain 100 euroa ja isoimmillaan pikalainaa voi hakea jopa 2100 euroa. Hae nyt laina OK Moneylta.

Valitse Suomilimiitti jos haluat kuluttoman lainan

Mikäli et ole vielä rekisteröitynyt Suomilimiitin asiakkaaksi ja sinua kiinnostaa pikalainassa nimenomaan sen kuluttomuus, niin Suomilimiitti on oiva vaihtoehto. Sen lisäksi, että Suomilimiitiltä saa tällä hetkellä ensimmäisen lainan ilman nostokuluja tai muita kuluja jopa 2000 euroon asti, niin antaa yritys myös keskimäärin 60 päivää korotonta maksuaikaa ensimmäiselle pikalainalle. Tämä palvelu on siis loistava valinta silloin, jos tarvitset juuri nyt melko ison pikalainan, mutta tiedät, että voit maksaa sen lähitulevaisuudessa kokonaisuudessa takaisin. Toisaalta Suomilimiitillä on myös se vahvuus, että sieltä saa tarvittaessa myös todella pienen pikalainan. Palvelu nimittäin mahdollistaa sen, että rahaa voi halutessaan lainata vaikka vain 10 euroa. Hae nyt laina Suomilimiitiltä.

Valitse Credigo, jos haluat minimoida pitkän aikavälin korot

Jos tarvitset pikalainaa pidemmäksi aikaa ja olet kiinnostunut siitä, että laina kasvattaa mahdollisimman vähän korkoja, niin Credigo on oiva vaihtoehto. Palvelulla on tällä hetkellä luultavasti internetin pienimmät korot pikalainoille siinä vaiheessa, kun laskusta jätetään pois lyhyen aikavälin erikoistarjoukset (kuten Suomilimiitillä yllä). Tästä palvelusta voi lainaa saada pisimillään jopa 5 vuodeksi. Viiden vuoden laina-ajat ovat mahdollisia, jos rahaa lainaa 500 - 2500 euroa. Lyhyimmillään laina-ajat ovat Credigolla 6 kuukautta, ja sitä on mahdollista käyttää jos lainaa rahaa 100 - 400 euroa. Mainituilla 500 - 2500 euron lainoilla lyhyin mahdollinen maksuaika on 1 vuosi. Hae nyt laina Credigolta.

Uudet pikalainat

Pikalainojen tarjoaminen on verrattain tarkasti säänneltyä, ja lisäksi kilpailu alalla on melko kovaa. Kun edellä mainittuun lisää vielä sen, että pikalainapalvelun perustaminen vaatii varsin paljon rahaa, niin on helppo ymmärtää, ettei uusia pikalainapalveluita enää perusteta kovinkaan paljon. Mikäli nykyään syntyy uusi lainapalvelu niin on se todella usein jonkun nykyisen palvelun rinnakkaispalvelu, joka on vain brändätty hieman eri tavalla tai sitten kyseessä on palvelu, joka todellisuudessa vain vertailee ja ehdottaa pikalainoja, sen sijaan että se oikeasti itse tarjoaisi niitä. On kuitenkin olemassa ainakin pari melko uutta oikeaa lainapalvelua.

Uusin "pikalaina":

Ehkäpä netin aidosti uusin mahdollisesti pikalainaksi laskettava laina on Luotottaja. Joskin Luotottajan ongelma on se, että se ei täytä kaikkia pikalainan perinteisiä tunnusmerkkejä. Hakemuksen täyttäminen ja käsittely ei esimerkiksi ole niin nopeata kuin olisi toivottavaa ja lisäksi yritys maksaa ainakin tällä hetkellä pikalainoja ulos vain Nordeasta. Rahat toki tulevat Nordeasta muidenkin pankkien tileille, mutta siinä voi mennä jopa 2 pankkipäivää. Lisäksi Luotottajan minimilainasumma on 2000 euroa, kun taas lähes kaikki muut lainapalvelut tarjoavat mahdollisuuden hakea vähemmän lainaa. Luotottajan positiivisiksi puoliksi voi laskea pikalainaksi verrattain matalan koron ja lisäksi sen, että lainaa voi saada jopa 5000 euroa, kun monista muista paikoista sitä saa korkeintaan 2000 tai 3000 euroa. Hae nyt lainaa Luotottajalta.

Hyvä uusi pikalaina:

Mikäli etsit uutta pikalainaa, ja Luotottaja ei miellytä, niin voi hyvä vaihtoehto olla NetistäLainaa. Tämä palvelu ei ole ihan niin uusi kuin Luotottaja, mutta toisaalta vastaa paremmin sitä, mitä pikalainalla ehkä normaalisti tarkoitetaan. Tästä palvelusta saa lainaa 100-2000 euroa ja hakemukset käsitellään heti. Lisäksi rahat myös siirtyvät hyväksytyn hakemuksen jälkeen käytännössä saman tien hakijan pankkitilille. Hae nyt lainaa NetistäLainaa-palvelusta.

Kokemukset pikalainoista

Lainasto - Lue kokemuksia Lainastosta ja saa viimeisimmät tiedot yrityksen lainoista ja toiminnasta.

Laina.fi - Kokemuksia Laina.fi-lainasta vuodelta 2018. Voit myös jakaa omat kokemuksesi helposti.

Pikalainat tiettyihin tilanteisiin

Pikalaina heti myös S-pankin tilille - Tarvitsetko pikalainan heti tilille? Katso mistä se onnistuu jopa S-pankin tilille vielä vuonna 2018.

Yrityslaina nopeasti - Myös yrityslainaa on mahdollista saada käytännössä pikalainan muodossa

Pikalaina 200 - Hae tästä firmasta 200€ pikalaina, jos sitä etsit.

Pikalaina heti yöllä - Ainakin yksi pikavippipalvelu maksaa rahaa hakijan tilille myös keskellä yötä, katso mikä.

Pikalaina ilman liitteitä - onneksi nykyään on olemassa paikkoja joista lainaa voi saada ilman liitteiden lähettämistä, tässä artikkelissa yksi niistä mainittuna.

Pikalaina 18-vuotiaalle. 18-vuotiaana ei välttämättä kannatta lainata rahaa pikalainan muodossa, mutta jos sen haluaa tehdä, niin on siihen olemassa pari paikkaa. Tällä sivulla yksi niistä kerrottuna.

Tietoa pikalainoista

Tähän alle on kerätty vastauksia joihinkin yleisimpiin pikalainoihin liittyviin kysymyksiin.

Miten paljon pikalainaa voi saada?

Pikalainaa voi saada tänä päivänä todella kattavasti eri summilla. Kaukana takana ovat ne päivät jolloin tarjolla oli vain 50-200 euron lainoja. Nyt lainaa on mahdollista saada 10 eurosta alkaen ja aina ainakin 5000 euroon asti. Pienempien lainojen kohdalla on syytä huomioida se, että vaikka pikalainaa voikin siis saada vaikka vain 10 euroa, niin lähes aina pikalainapalvelu vaatii sen, että lainan hakija avaa niin sanotun pikalainan luottotilin. Pikalainan kohdalla luottotili tarkoittaa käytännössä sitä, että vaikka hakisitkin esimerkiksi vain 20 euroa lainaa, niin sinulle avataan tili, jolta voit nostaa helposti uutta lainaa esimerkiksi 2000 euroon asti. Näiden tililuottojen minimisumma on yleensä juuri mainitut 2000 euroa, koska laissa on säädetty, että 2000 euron ja isompiin lainoihin ei sovelleta korkokattoa. Ja lakia on siis tulkittu nimenomaan niin, että vaikka 2000 euron tililuotolta nostaisi alle 2000 euroa, niin korkokatto ei päde, eli korko voi periaatteessa olla melkein mitä tahansa pienempienkin summien kohdalla, jos hakija olisi voinut halutessaan nostaa 2000 euroa tai enemmän.

Vaikka pikalainaa voikin siis saada kokonaisuudessa katsoen erittäin kattavasti, niin on hyvä huomata, että lainapalveluilla on omat rajansa siinä, minkä kokoista lainaa juuri kyseinen palvelu tarjoaa. Yleisesti ottaen voisi sanoa, että kaikista helpointa on saada lainaa kooltaan 100 euron ja 2000 euron väliltä. Esimerkiksi 50 euron lainoja on huomattavasti vaikeampi löytää samoin kuin vaikka 4000 euron lainoja.

Miten nopeasti pikalainan voi saada?

Kuten pikalainojen nimestä voi päätellä, niin lainaa voi saada niiden kautta nopeasti. Tarkemmin ottaen tämä tarkoittaa parhaimmillaan alle 10 minuutin aikaa siitä, kun lainaa etsivä saapuu ensimmäistä kertaa pikalainaa tarjoavan yrityksen sivuille siihen, kun rahat ovat tulleet hakijan pankkitilille.

Mikäli haluat maksimoida mahdollisuudet siihen, että saat rahat mahdollisimman nopeasti omalle pankkitilille, niin valitse pikalainayritys, joka ei vaadi sinua lähettämään minkäänlaisia dokumentteja esimerkiksi tuloista, vaan sen sijaan yritys tekee lainapäätöksen käyttäen hyödykseen tietokoneohjelmaa, joka tarkistaa tilitapahtumasi viime ajoilta. Onneksi ylivoimaisesti suurin osa pikalainoja tarjoavista yrityksistä on tänä päivänä automatisoinut lainaprosessin edellä kuvatulla tavalla.

HUOM: Pikalainat saapuvat yleensä käytännössä heti lähes kaikkien Suomessa toimivien pankkien tilille, mutta tähän on yleensä kaksi isoa poikkeusta. Ilmeisesti yksikään tunnettu pikalainapalvelu ei tällä hetkellä kykene siirtämään rahoja heti Ålandsbankenin tilille (viive yleensä 1-2 pankkipäivää) ja isolla osalla on myös ongelmia S-pankin siirtojen kanssa. Mikäli haluat rahat S-pankin tilille nopeasti, niin voit valita ylempänä juuri siihen tarkoitukseen suositellun lainapalvelun.

Voiko kuka tahansa saada pikalainan?

Pikalainojen kohdalla on käytännössä kaksi ehdotonta asiaa, jotka estävät lainan saamisen. Lisäksi monilla lainapalveluilla on vielä omia tiukempia sääntöjä sen suhteen, kenelle he ovat valmiita lainaamaan rahaa.

Ensimmäinen ehdoton sääntö on se, että alaikäinen ei voi saada lainaa. Eli jos ikää on alle 18-vuotta niin yksikään lainapalvelu ei tarjoa pikalainaa hakijalle.

Toinen sääntö, joka myös käytännössä on ehdoton, on se, että hakijan luottotietojen pitää olla kunnossa. Tähän voi ehkä joissain harvoissa tapauksissa olla poikkeuksia, mutta käytännössä kaikki lainapalvelut kertovat nettisivuillaan, että en eivät myönnä lainaa luottotietonsa menettäneelle eli maksuhäiriöiselle.

Vaikka 18-vuotias voikin siis joissain tapauksissa saada lainaa, niin ovat jo 18-vuotiaille lainaa tarjoavat palvelut selkeässä vähemmistössä. Yleensä lainapalvelut edellyttävät minimi-ikää, joka alkaa numerolla 2.

Minimi-iän lisäksi pikalainojen myöntämiselle on monesti olemassa myös yläikäraja. Mikäli lainapalvelu käyttää yläikärajaa, niin on se yleensä 6X tai 7X -vuotta.

Monet lainapalvelut myös vaativat jonkunlaisia vakituisia tuloja lainaa hakevalta henkilöltä. Näiden ei kuitenkaan aina tarvitse olla perinteisiä palkkatuloja, vaan lainapalvelua yleensä kiinnostaa ennen kaikkea se, että hakija voi selviytyä haetun kokoisesta lainasta, riippumatta varsinaisesti siitä, mistä hakija rahaa saa.

Miten nopeasti pikalaina pitää maksaa takaisin?

Vaikka pikalainan saakin yleensä lähes heti tilille, niin myönnetään sen takaisin maksamiseen usein reilusti aikaa. Tyypillisin tapa mitä pikalainayritykset käyttävät nykyään on se, että avointa pikalainasummaa pitää lyhentää joka kuukausi vähän. Yleensä tämä summa on vähintään 10% avoimesta saldosta. Toki on hyvä huomata, että monien yritysten korkojen ollessa melko suuria, ei 10% lyhennys monesti lopulta lyhennä itse avointa lainasummaa juurikaan, vaan se menee melkein kokonaisuudessa kuukauden aikana kasvaneiden korkojen kattamiseen. Vaikka isoin osa pikalainapalveluista käyttääkin tämän tyyppistä eräänlaista osamaksua, niin on edelleen olemassa ainakin yksi iso palvelu, joka vaatii koko summan kerralla takaisin, joten tarkista ehdot aina kunnolla lainapalvelun sivuilta, ennen kuin nostat lainan.

Miten paljon korkoja pikalaina kerryttää?

Parhaimmillaan lainapalvelun uusi asiakas voi saada pikalainan ilman korkoja, nämä ovat kuitenkin vain lyhytaikaisia tarjouksia, eivätkä läheskään kaikki lainapalvelut tarjoa tämän tyyppisiä tarjouksia ollenkaan. Kun puhutaan normaaleista vuosikoroista, niin yleensä matalimmat todelliset vuosikorot asettuvat hieman 50% alle. Pahimmillaan pikalainoista pyydetään jopa kymmenen kertaa tätä suurempia korkoja. Koroissa on siis suurta vaihtelua, ja erityisesti isoa lainaa hakiessa on tärkeätä olla järkevä sen suhteen, miltä yritykseltä lainaa hakee. Esimerkiksi 1500 euron laina saattaa aiheuttaa laina-aikana melko helposti useita satoja euroja ylimääräistä maksettavaa koroissa, jos lainaksi ei ole valittu mahdollisimman halpaa pikalainaa.

Liittyykö pikalainaan muita kuluja kuin korot?

Vaikka pikalainoista puhuttaessa keskitytään usein korkoihin, niin eivät korot kuitenkaan yleensä ole ainoa ylimääräistä maksettavaa aiheuttava tekijä. Lisää maksettavaa lainasumman päälle tuppaavat aiheuttamaan erityisesti niin sanotut nostopalkkiot. Nostopalkkiolla tarkoitetaan sitä, että pikalainayhtiö veloittaa jokaisesta tehdystä nostosta tietyn prosenttisosuuden tai tietyn euromäärän. Jos nostopalkkio on vaikka 5%, ja nostat lainaa 500 euroa, niin nostopalkkio on 25 euroa. Nostopalkkio lisätään tavallisesti lainan summaan siinä vaiheessa, kun lainasta saa laskun, eli sitä ei vähennetä haettavasta summasta (eli esimerkin tapauksessa hakija saisi 500 euroa ei 475 euroa). Prosenteissa esitetyt nostopalkkiot voivat pahimmillaan lähestyä 15% tasoa. On helppo huomata, että tämän tyyppiset palkkiot voivat tulla todella kalliiksi isojen pikalainojen kohdalla.

Nostopalkkioiden sijaan jotkut pikalainapalvelut voivat myös puhua esimerkiksi käsittelykuluista. Välillä käsittelykulut esitetään prosenteissa ja välillä euroissa. Karkeasti ottaen voisi sanoa, että euroissa esiteltyä nostopalkkiota suositaan silloin, jos summa prosenteissa esitettynä kuuloistasi todella suurelta.

Näiden kulujen lisäksi pikalainojen kohdalla voidaan myös esimerkiksi periä ylimääräistä siitä, että laina maksetaan heti - eikä esimerkiksi 6 tunnin päästä - hakijan pankkitilille. Onneksi nämä kulut ovat verrattain harvinaisia, sillä ne vaikuttavat olevan täysin pikalainojen logiikan vastaisia.

Myös erillisiä laskutuskuluja näkee välillä. Lähes aina laskutuskulut koskevat niitä tilanteita, joissa asiakkaalle lähetettään lasku perinteisellä tavalla, sen sijaan, että se olisi lähetetty sähköpostilla.

Koska pikalainoihin liittyy näin monenlaisia eri kuluja, ja ne vaihtelevat sekä lainapalveluiden että saman yhtiön tarjoamien eri lainojen välillä, niin on juuri harkitsemasi lainan kulut ja korot tärkeätä selvittää kunnolla ennen kuin lähetät lainahakemuksen. Lainoja tarjoavat yhtiöt kertovat yleensä varsin avoimesti niiden veloittamista koroista ja kulutuista, joskaan eivät luonnollisesti niin näkyvästi, että se saisi kaikki ihmiset lopettamaan lainan hakemisen.

Ovatko pikalainayritykset luotettavia?

Vakiintuneet ja jo pidempään toimineet pikalainoja tarjoavat yritykset ovat keskimäärin erittäin luotettavia. Vaikka ei muuten uskoisikaan siihen, että tämän tyyppiset yritykset haluavat toimia rehellisellä ja luotettavalla tavalla, niin voi asiaa lähestyä miettimällä sitä, mikä toimintatapa tuo näille yrityksille pitkällä aikavälillä eniten voittoa. Monet suomalaiset pikalainoja tarjoavat yritykset nimittäin tekevät nykyään useita miljoonia euroja voittoa vuodessa, eikä tälle ole näkyvissä loppua. Jos joku näistä palveluista päättäisi nyt toimia väärin, niin voisi se ehkä kasvattaa tulojaan lyhyellä aikavälillä, mutta pitkällä aikavälillä se käytännössä menettäisi kykynsä tehdä reilusti voittoa.

Saako pankeista pikalainaa?

Tällä hetkellä varsinaiset Suomessa toimivat pankit eivät myönnä pikalainoja. Käytännössä pikalainoissa on kaksi kohtaa jotka ovat haasteellisia perinteisille rahoitusinstituutioille. Ensimmäinen on se, että ne eivät ainakaan normaalisti käsittele lainahakemuksia yhtä nopeasti kuin pikalainoja myöntävät palvelut. Toinen on se, että vaikka pikalainojen koot ovat kasvaneet viime vuosina, niin ovat ne usein edelleen melko pieniä verrattuna siihen, miten suuria lainoja pankit normaalisti käsittelevät. Luultavasti siis pikalainaa ei jatkossakaan saa esimerkiksi Nordeasta.

Kannattaako pikalainaa hakea?

Pikalainaa voi olla joskus ihan järkevä hakea. Toisaalta taas välillä sitä ei kannata hakea. Hyvä idea hakeminen voi olla erityisesti silloin, jos lainaa tarvitsee todella nopeasti ja ainoastaan vähäksi aikaa. Tätä voi tapahtua erityisesti silloin, jos eteen tulee yllättäviä kuluja. Pikalainalla ei sen sijaan esimerkiksi kannata rahoittaa elämäänsä pidemmän päälle. Jos pohdit hakemista, niin on hyvä idea tehdä ainakin omassa päässä, jollei jopa paperille, listaa siitä, mitä etuja ja haittoja hakemiseen liittyy juuri kyseisessä tapauksessa.