Pikavippi pankkitunnuksilla – Lainaa verkkopankkitunnuksien avulla näiltä

Hyviä uutisia, lainan (eli tässä tapauksessa oikeastaan pikavipin - joskin myös varsin ison sellaisen) voi vuonna 2018 saada varsin monesta paikasta pankkitunnuksien avulla. Siinä sen sijaan on jonkun verran hajontaa, minkä pankin pankkitunnuksien avulla mikäkin lainapalvelu toimii. Siinä missä esimerkiksi Nordean, OP:n ja Danske Bankin tunnuksilla voi lainaa hakea lähes jokaisesta paikasta, niin ainakin Aktian, Handelsbankenin ja Ålandsbankenin tapauksessa on niin, että ne eivät toimi kaikilla sivustoilla. Tästä syystä tarjoan tässä alla kaksi vaihtoehtoa hakea lainaa pankkitunnuksilla, näiden kahden pitäisi yhdessä kattaa kaikki suomessa aktiivisesti toimivat pankit, joiden verkkopankkitunnuksia voi ylipäätänsä hyödyntää pikalainan ottamiseen.

Olen myös luonnollisesti pyrkinyt valikoimaan suositellut paikat niin, että ne ovat internetin parhaiden pikalainoja tarjoavien tahojen ehdotonta kärkeä sekä todella luotettavia.

Pikavippi pankkitunnuksilla: Ålandsbanken, Danske Bank, Handelsbanken, POP Pankki, OmaSp (Oma Säästöpankki), Nordea, OP-Pohjola, Säästöpankki ja S-pankki

Kuten nähdään, niin Laina.fi tarjoaa pikalainan lähes kaikkien suomalaisten pankkien pankkitunnuksilla. Mikä parasta, niin sen lisäksi, että lainan hakeminen on näin tunnuksien avulla valtavan helppoa, niin käsitellään myös lainahakemukset käytännössä saman tien ja samaten lainatut rahat siirtyvät yleensä käytännössä heti lainaa ottaneen pankkitilille.

Pankkitunnuksen käyttämisen etu näin lainan hakemiseen on myös se, että ne mahdollistavat sen, että lainapäätöstä varten ei tarvitse tehdä mitään erityistä hakemusta tai lähettää esimerkiksi palkkatietoja, vaan sen sijaan päätös myönnettävästä lainasta tapahtuu tilitapahtumien pohjalta. Tilitapahtumia ei luonnollisesti tutki yksikään ihminen, vaan se tapahtuu automaattisesti instantorin avulla.

Laina.fi:n kautta voi lainaa ottaa 50 eurosta alkaen ja suurin mahdollinen lainasumma on yhteensä 5000 euroa. Tämä 50 euron minimi pätee Laina.fi:n käyttölaina-tuotteeseen, mutta mikäli lainaa hakeva henkilö haluaa sen sijaan ottaa lainaa kertalaina-tuotteen kautta, niin silloin pienin mahdollinen lainasumma on 600 euroa. Välillä 50 – 600 euroa eri kokoisia lainoja voi ottaa 50€ välein, eli esimerkiksi 250€ tai 300€, kun taas 600€ jälkeen välit nousevat 100 euroon, eli esimerkiksi 700€ ja 800€ onnistuvat, mutta 850€ ei onnistu.

Käyttölainan ja kertalainan ero on se, että käyttölainasta voi aina ottaa lisää lainaa siihen asti, että myönnetty lainan yläraja on täynnä. Eli jos sinulle esimerkiksi myönnetään alussa 3000 euron lainaraja, niin voit vaikka ottaa alussa 500€ lainan ja sitten useamman vastaavan (tai muita summia) sen päälle. Edellä kuvatulla tavalla voi toimia aina siihen asti kunnes mainittu 3000€ on täynnä. On kuitenkin hyvä huomata, että lainaa pitää lyhentää aina eräpäivinä, vaikka lainaraja ei olisikaan vielä täynnä. Käyttölaina siis vastaa monilta osin luottokorttia ja sitä, miten luottokortin avoinna olevaa lainasaldoa pitää lyhentää.

Kertalainan kohdalla puolestaan lainaaja ottaa yhden yksittäisen lainan ja sitten maksaa sen suunnitelman mukaan takaisin, eli tässä mielessä se vastaa tavallista pankista otettavaa lainaa.

Laina.fi:n käyttämisen alaikäraja on 20 vuotta ja yläikäraja 75 vuotta. Lähtökohtaisesti myönteiseen lainapäätökseen vaaditaan sopivan iän lisäksi se, että hakijalla on vakituisia tuloja ja se, että lainaa hakevan henkilön luottotiedot ovat kunnossa.

Lainaa pankkitunnuksilla: Ylempänä mainitut -Ålandsbanken ja + Aktia

Tästä paikasta saa siis kaikkien muiden Laina.fi:n kohdalla mainittujen pankkien tunnuksilla lainaa, paitsi Ålandsbankenin. Sen sijaan täällä taas saa uutena lainaa myös Aktian pankkitunnuksilla.

Ferratumin kohdalta lainaa saa halutessaan otettua vielä vähän vähemmän kuin Laina.fi:stä, eli vaikka 1 euron, mutta toisaalta myös suurin mahdollinen summa on normaalisti pienempi: 2000€. Ferratum tarjoaa kyllä myös isompia lainoja sen muiden lainatuotteiden kautta, mutta näitä ei voi hakea pelkästään pankkitunnuksien avulla, vaan esimerkiksi 5000 euroon ulottuvan Plus-lainan kohdalla pitää myös lainahakemuksen yhteydessä toimittaa liitteenä palkkatodistus.

Ferratumin korot ovat keskimäärin hieman korkeampia kuin Laina.fi:n, mutta toisaalta se tarjoaa tätä kirjoitettaessa uusille asiakkaille 30 päivän ajan korotonta sekä kulutonta laina-aikaa. Eli jos tarvitset pikalainan vain lyhyeksi ajaksi, niin voi se olla edullisempaa ottaa Ferratumilta kuin Laina.fi:ltä.

Aivan kuten Laina.fi:n tapauksessa, niin myös Ferratumin kohdalla lainahakemus käsitellään käytännössä heti, ja lisäksi myös lainatut rahat laitetaan saman tien tulemaan lainaa ottaneen pankkitilille.

Ferratumin alaikäraja (tämän tässä mainitun lainan kohdalla) on myöskin ylemmän lainan tavoin 20-vuotta, ja myös tämän saamiseen pitää käytännössä olla tuloja sekä niin sanotusti puhtaat luottotiedot.

Kuten yltä nähdään, niin lainaa voi saada kaikkien Suomessa isossa mittakaavassa toimivien pankkien tunnuksilla. Valitettavasti on kuitenkin niin, että hakeminen ei onnistu esimerkiksi isojen jenkkipankkien tunnuksilla. Sen sijaan lainaa voi kyllä itse hakea ulkomailta käsin omilla tunnuksillaan.

On hyvä huomata, että yllä mainituissa tahoissa käyvät perinteisten paperisten tunnuslukulistojen tapaan hyvin myös mobiilisovellukset, kuten Nordean tunnuslukusovellus ja OP:n mobiiliavain. Tämä on luonnollisesti aivan mahtava juttu, koska monesti lainaa pitää saada nopeasti juuri sen tyyppisissä tilanteissa, joissa tunnuslukulistat eivät ole mukana. Kannattaa tosin huomata, että monesti noiden tunnuslukuohjelmien käyttöönotto vaatii sen, että ensimmäisellä kerralla hyödyntää paperisia tunnuslukuja - onkin siis hyvä ladata kyseinen sovellus ennakolta puhelimeen ja varmistaa sen toimivuus.