Lainaa opiskelijalle heti

Opiskelijat ovat lainan saamisen suhteen erittäin hyvässä asemassa, voivathan he nostaa opintolainaa, joka on koroiltaa sekä ehdoiltaan lainaksi todella hyvää. Joskus voi kuitenkin eteen tulla tilanne, jossa pitää saada jonkun toisen tyyppistä lainaa. Voi esimerkiksi olla tilanne, missä pitää selviytyä yllättävistä opiskeluun liittyvistä kuluista. Näissä tilanteissa on yhtenä vaihtoehtona se, että ottaa niin sanotun pikalainan (eli kansankielellä ”pikavipin”). Näiden lainojen etu on se, että ne saa nopeasti omalle pankkitilille, mutta huonompi puoli on se, että niiden korot ovat opintolainaan verrattuna varsin suuret. Pikalainoja ei voikaan siis suositella varauksetta opiskelijalle, ja onkin aina syytä varmistaa kunnolla se, että selviytyy lainan takaisin maksamisesta.

Mikäli kuitenkin haluat pikalainaa, niin on muutamia paikkoja joista sitä voi käytännössä saada myös opiskelijana. Luonnollisesti nämäkään palvelun eivät välttämättä myönnä lainaa opiskelijoille, vaan ne tekevät luottoarvion (yleensä tilitietojen perusteella automaattisesti) ja päättävät sitten, voidaanko hakijalle myöntää lainaa. Alapuolella on listattuna kaksi näistä paikoista, mistä opiskelija voi saada lainaa nopeasti.

Hyvät mahdollisuudet saada laina opiskelijana:

Opiskelijana on monesti tottunut siihen, että budjetti on varsin tiukka. Ja näin ollen on monesti myös niin, että jo pieni lisäsumma rahaa tekisi paljon hyvää. Näissä tilanteissa voikin olla ihan turha hakea sen tyyppistä jopa 2000 euron lainaa kuin sivun viimeisenä mainittu paikka tarjoaa. Jos sen sijaan tarpeeseen riittäisi hyvin vain 100 - 400€ pikavippi (tämän kokoisia lainojahan monesti kutsutaan ihan vain "pikavipeiksi"), niin kannattaa hyvin mahdollisesti kokeilla Lainastoa. Lainasto tarjoaa tuon kokoisia lainoja tavalla, joka tekee lainan hakemisesta todella helppoa - lainapäätöksen saamiseksi ei nimittäin tarvitse täyttää mitään pidempiä kaavakkeita tai lähettää liitteitä. Sen sijaan lainan hakija vain kirjautuu Lainaston nettisivuilla sisään pankkitunnuksillaan ja hetken päästä hän saakin jo luottopäätöksen.

Koska Lainaston lainassa ei tehdä valtavaa seulontaa sen suhteen, kenelle sitä myönnetään, niin on sitä verrattain helppo saada myös opiskelijana. Hae nyt lainaa Lainastolta.

Lainaa jo 18-vuotiaalle opiskelijalle

Yllä mainittu pikavippipalvelu on siinä mielessä erityishyvä opiskelijoiden näkökulmasta, että se tarjoaa lainaa jo 18-vuotiaille henkilöille. Toki tässäkin on hyvä muistaa se, että lainaa ei välttämättä saa 18-vuotiaana, vaan lainapäätös on lainaa tarjoavan tahon harkinnan varassa.

Voit lyhentää lainan erissä

Joskus ennen pikalainat toimivat isolta osin sillä logiikalla, että ne toisaalta sai nopeasti pankkitililleen, mutta toisaalta ne oli myös pakko maksaa takaisin varsin nopeasti. Yhä edelleen lainan saa äkkiä omalle tililleen, mutta nykyään suuri osa pikavippejä tarjoavista yrityksistä toimii niin, että voit lyhentää lainaa harvemmin. Tämä pätee myös Lainaston pikalainaan. Se, miten paljon lainaa pitää lyhentää joka toinen kuukausi on tietenkin yhteydessä siihen, mitä paljon lainaa hait – 100 euron lainan lyhennykset ovat isompia kuin 400 euron lainan lyhennykset.

Vaikka edellä on tullutkin esille lainan hyviä puolia, niin on syytä mainita vielä uudelleen se, että tämän lainan korko on melko huomattavasti opintolainaa suurempi. Lisäksi tämän tyyppisestä lainasta voi menettää luottotiedot jo 60 päivän päästä siitä, kun ei maksa lainalyhennystä. Älä siis missään nimessä hae tätä lainaa, jos et ole varma, että selviydytkö sen takaisin maksamisesta. Vaikka rahan tarpeesi voikin nyt tuntua todella kovalta, niin maksamattoman lainan seuraukset ovat todennäköisesti pitkällä aikavälillä huomattavasti pahemmat.

Edellä mainittua lainaa ei voi saada, jos on maksuhäiriömerkintä.

Lainaa 100 - 500€ heti* opiskelijoille:

Jos haussa ei ole kovin iso laina ja haluaa rahat nopeasti tilille, niin voi myös Euroloan olla varsin hyvä vaihtoehto. Euroloan nimittäin tarjoaa 100 - 500€ lainoja todella nopealla käsittelyllä, eikä suorita niiden kohdalla isompaa tutkintaa hakijoiden tuloista. Euroloanin korot ovat myöskin pikavipeiksi varsin matalat. Toisaalta kuitenkin negatiivisella puolella on se, että Euroloan ei pysty maksamaan pikavippiä heti kaikkiin pankkeihin ja mikäli se pystyykin, niin perii se pienehkön extrakulun siitä, että rahat siirretään heti tilille. Tämän tyyppistä ylimääräistä kulua ei ole ylempänä mainitulla Lainastolla. 

Euroloanin ikäraja on 20 vuotta ja siltä tosiaan pitää valita tuotteeksi "Express-pikaluotto", jos haluaa, että opiskelijana on järkevät mahdollisuudet saada lainaa. Tätä express-pikaluottoa tarjotaan automaattisesti lainaksi siinä vaiheessa, kun lainalaskurista asettaa halutuksi lainasummaksi jonkun summan väliltä 100€ ja 500€. Euroloania ylläpitää iso ja luotettava yritys. Hae nyt lainaa Euroloanilta.

Koroton 100 - 300€ pikavippi opiskelijoille

Mikäli haussa on vain vähäksi aikaa lainaa, niin on Blue Finance oikein hyvä vaihtoehto. Tämä paikka nimittäin tarjoaa uusille asiakkaille kooltaan 100 - 300€ pikavipin 14 päivän ajaksi ilman korkoja ja kuluja. Lisäksi pikavippiä on helppo hakea pankkitunnuksilla ja vaikuttaa siltä, että opiskelijana on varsin hyvät mahdollisuudet saada myönteinen lainapäätös. Blue Financen pikavipin ikäraja on 18 vuotta. Tämän edellä kuvatun pikavipin lisäksi tässä palvelussa on tarjolla myös "joustoluotto", mutta arvatenkin tämän saaminen on huomattavasti vaikeampaa - ihan jo sen takia, että kyseisen joustoluoton lainaraja on 2000€. Eli siis, jos haluat Blue Financelta lainaa opiskelijana, niin valitse yrityksen kahdesta lainatuotteesta "pikavippi". Hae nyt Blue Finacelta pikavippi.

Lainaa nopeasti opiskelijoille tältä firmalta (ei taattu):

Vippi.fi on yksi suomen suosituimmista pikalainoja tarjoavista palveluista. Palvelun omalla sivulla he tosin käyttävät pikalainastaan nimeä ”joustoluotto”. Tämä edellä mainittu laina on siinä mielessä varsin hyvä laina, että sitä voi ottaa todella kattavasti eri summilla. Jos haluat, niin voit nostaa lainaa vaikka vain 100 euroa ja suurimmillaan lainaa voi saada jopa 2000 euroa, et siis ole rajoitettu näihin kahteen lainasummaan, vaan voit hakea lainoja näiden kahden summan väliltä helposti 50 euron ns. korotuksilla, eli esimerkiksi 150 euroa tai 200 ja niin edelleen.

Sen lisäksi, että mainitussa lainassa on kivaa se, että sitä voi saada ainakin opiskelijan tavallisen budjetin näkökulmasta monilla eri summilla, niin on hyvää myös se, että lainan saa halutessaan todella nopeasti omalle pankkitilille. Ja tämä nopeus kattaa myös lainahakemuksen käsittelyn: koska lainahakemukset käsittelee kone eikä ihminen, niin ei hakemuksen käsittelyyn tuhlaudu yhtään turhaa aikaa. Rahan saamiseen nopeuteen vaikuttaa eittämättä se, että koko lainan hakemisen voi suorittaa netin kautta, eli et joudu soittamaan kenelläkään tai varsinkaan käymään minkäänlaisessa konttorissa lainan saamista varten.

Sekin on tässä pikalainassa mukavaa, että et joudu lainaa hakiessa kertomaan mihin tarkoitukseen sen haluat. Toki tästä huolimatta on hyvä pitää mielessä, että on asioita joihin lainaa voi olla ihan järkevä ottaa ja sitten asioita, joihin sitä ei ole juuri ollenkaan järkeä hakea.

Erityistä huomioitavaa, jos ottaa opiskelijana pikavipin

Jos on aiemmin ottanut opiskelijana opintolainaa, niin on ehkä tottunut siihen, että sen koroista ei tarvitse paljon stressata. Ja lisäksi on varmaan huomannut sen, että opintolainaa ei ole kovinkaan kiire alkaa maksamaan takaisin. Molemmat nämä asiat ovat varsin toisin pikavippien kohdalla. Pikavippien korot voivat olla jopa satakertaisia verrattuna opintolainan korkoon. Lisäksi pikavippiä pitää normaalisti alkaa maksamaan takaisin varsin nopeasti. Huonoimmassa tapauksessa pikavipin eräpäivä voi olla vaikka jo parin päivän päästä lainan ottamisesta, eikä eräpäivä kahden viikon päästä ole ollenkaan tavaton. Tästä syystä onkin tärkeätä olla varma siitä, että pikalainan korot eivät aiheutua vaikeuksia sekä siitä, että rahaa on saatavilla eräpäivänä pikavipin pois hoitamista varten.

Lisäksi opintolainalle on vielä olemassa opintolainahyvitys. Mitään tälläistä ei todellakaan ole pikavippien kohdalla, vaan sen sijaan ne voivat ehkäpä ennemmin aiheuttaa enemmän kuluja kuin etukäteen ajatteli. Näitä yllättäviä kuluja voivat aiheuttaa esimerkiksi se, että jotkut palvelut perivät erillismaksun siitä, että laina maksetaan heti tilille. Lisäksi joissakin tapauksissa myös esimerkiksi paperilaskuista voidaan veloittaa erikseen.

Lyhyesti siis: Jos olet opiskelija ja otat pikavipin, niin varmista, että selviydyt lainasta. Pahimmassa tapauksessa maksamatta jätetty pikavippi voi jopa haitata tulevia uramahdollisuuksiasi - esimerkiksi rahoitusmaailmassa voidaan vaatia sitä, että luottotiedot ovat kunnossa.