Lainaa opiskelijalle

Opiskelijat ovat lainan saamisen suhteen erittäin hyvässä asemassa, voivathan he nostaa opintolainaa, joka on koroiltaa sekä ehdoiltaan lainaksi todella hyvää. Joskus voi kuitenkin eteen tulla tilanne, jossa pitää saada jonkun toisen tyyppistä lainaa. Voi esimerkiksi olla tilanne, missä pitää selviytyä yllättävistä opiskeluun liittyvistä kuluista. Näissä tilanteissa on yhtenä vaihtoehtona se, että ottaa niin sanotun pikalainan (eli kansankielellä ”pikavipin”). Näiden lainojen etu on se, että ne saa yleensä nopeasti omalle pankkitilille, mutta huonompi puoli on se, että niiden korot ovat opintolainaan verrattuna varsin suuret. Pikalainoja ei voikaan siis suositella varauksetta opiskelijalle, ja onkin aina syytä varmistaa kunnolla se, että selviytyy lainan takaisin maksamisesta.

Mikäli kuitenkin haluat pikalainaa, niin on muutamia paikkoja joista sitä voi käytännössä saada myös opiskelijana. Luonnollisesti nämäkään palvelun eivät välttämättä myönnä lainaa opiskelijoille, vaan ne tekevät luottoarvion (yleensä tilitietojen perusteella automaattisesti) ja päättävät sitten, voidaanko hakijalle myöntää lainaa. 

Opiskelijalle pikavippiä 10 - 400€

Vivukselta vaikuttaa olevan tällä hetkellä ihan hyvät mahdollisuudet saada pikavippi myös opiskelijana. Lainaa täältä voi saada uutena asiakkaana 10 - 400€ ja tuon saa korottomalla laina-ajalla, jota voi olla enintään 61 päivää. Jatkossa sitten täältä voi ottaa halutessaan isompaa lainaa ja silloin myös pitää luonnollisesti maksaa korkoja. Alaikäraja tässä palvelussa on 20 vuotta ja lainapäätös voidaan tehdä "automaattisesti", eli ilman minkään dokumenttien lähettämistä. Hae nyt lainaa Vivukselta.

Lainaa opiskelijalle hyvällä todennäköisyydellä:

Mikäli haussa on vain vähäksi aikaa lainaa, niin on Blue Finance oikein hyvä vaihtoehto. Tämä paikka nimittäin tarjoaa uusille asiakkaille kooltaan 100 - 300€ pikavipin 14 päivän ajaksi ilman korkoja ja kuluja. Lisäksi pikavippiä on helppo hakea pankkitunnuksilla ja vaikuttaa siltä, että opiskelijana on varsin hyvät mahdollisuudet saada myönteinen lainapäätös. Blue Financen pikavipin ikäraja on 18 vuotta. Tämän edellä kuvatun pikavipin lisäksi tässä palvelussa on tarjolla myös "joustoluotto", mutta arvatenkin tämän saaminen on huomattavasti vaikeampaa - ihan jo sen takia, että kyseisen joustoluoton lainaraja on 2000€. Eli siis, jos haluat Blue Financelta lainaa opiskelijana, niin valitse yrityksen kahdesta lainatuotteesta "pikavippi". Hae nyt Blue Finacelta pikavippi.

Blue Financelta otettavan korottoman pikavipin korko on 0%, eli siitä maksetaan takaisin 100e lainan tapauksessa 100 euroa. Mikäli Blue Financelta hakee joustoluottoa, niin on sen todellinen vuosikorko 2000 euron lainalla ja vuoden maksuajalla 255,40%, jolloin takaisin pitää maksaa yhteensä 3381,33 euroa. Tiedot Blue Financen sivuilta.

Lainaa jo 18-vuotiaalle opiskelijalle

Yllä mainittu pikavippipalvelu on siinä mielessä erityishyvä opiskelijoiden näkökulmasta, että se tarjoaa lainaa jo 18-vuotiaille henkilöille. Toki tässäkin on hyvä muistaa se, että lainaa ei välttämättä saa 18-vuotiaana, vaan lainapäätös on lainaa tarjoavan tahon harkinnan varassa.

Opiskelijoille 100 - 500 euroa lainaa

Euroloan tarjoaa 100 - 500€ lainoja todella nopealla käsittelyllä, eikä suorita niiden kohdalla isompaa tutkintaa hakijoiden tuloista. Tuo 100 - 500€ raja on siinä mielessä erittäin oleellinen, että jos otat siltä väliltä lainaa, niin ehdottaa yrityksen systeemi, että haet lainan "Express-pikaluoton" muodossa. Tätä lainamuotoa on huomattavasti yksinkertaisempaa hakea ja mitä ilmeisemmin myös paljon todennäköisempää saada kuin yrityksen isompia lainoja. Jos haet lainaa tuon Express-pikaluoton muodossa niin tarjotaan lainalle takaisin maksuun aikaa 3 - 4 kuukautta.

Punaisella rajattu alue tulee esille, kun laitat lainasummaksi enintään 500 euroa. Jos teet niin, niin vaikuttavat mahdollisuudet saada lainaa parantuvan huomattavasti.

Euroloanin korot ovat myöskin pikavipeiksi varsin matalat. Toisaalta kuitenkin negatiivisella puolella on se, että Euroloan ei pysty maksamaan pikavippiä heti kaikkiin pankkeihin ja mikäli se pystyykin, niin perii se pienehkön extrakulun siitä, että rahat siirretään heti tilille. Euroloania ylläpitää iso ja luotettava yritys. Euroloanin alaikäraja on 20 vuotta. Hae nyt lainaa Euroloanilta.

Euroloanin 100 - 500€ Express-luoton todellinen vuosikorko on enintään 50%. Jos lainaa ottaa 100€, niin pitää takaisin maksaa 129€, jos 200€ niin 246€, jos 300€ niin 363€, jos 400€ niin 484€ ja jos 500€ niin 601€. Tiedot Euroloanin sivuilta.

Mahdollisesti 50 - 2000€ lainaa opiskelijalle

Myös Ainalaina mahdollistaa sen, että sen kautta voi hakea opiskelijana lainaa. Tämä selviää siitä, että hakemuksen yhteydessä voi työsuhde-valikosta valita kohdan "opiskelija". Noin muuten Ainalaina ei kysy juurikaan tietoja hakijasta. Lainaa Ainalainan kautta voi saada suuruudeltaan 50 - 2000€ ja ikäraja lainan saamiselle on 21 vuotta, eli korkein tällä sivulla mainituista lainapaikoista. Hae nyt lainaa Ainalainalta.

Myös täältä voi kokeilla hakea lainaa opiskelijana:

Vippi.fi on yksi suomen suosituimmista pikalainoja tarjoavista palveluista. Palvelun omalla sivulla he tosin käyttävät pikalainastaan nimeä ”joustoluotto”. Tämä edellä mainittu laina on siinä mielessä varsin hyvä laina, että sitä voi ottaa todella kattavasti eri summilla. Jos haluat, niin voit nostaa lainaa vaikka vain 100 euroa ja suurimmillaan lainaa voi saada jopa 2000 euroa, et siis ole rajoitettu näihin kahteen lainasummaan, vaan voit hakea lainoja näiden kahden summan väliltä helposti 50 euron ns. korotuksilla, eli esimerkiksi 150 euroa tai 200 ja niin edelleen.

Sen lisäksi, että mainitussa lainassa on kivaa se, että sitä voi saada ainakin opiskelijan tavallisen budjetin näkökulmasta monilla eri summilla, niin on hyvää myös se, että lainan saa halutessaan todella nopeasti omalle pankkitilille. Ja tämä nopeus kattaa myös lainahakemuksen käsittelyn: koska lainahakemukset käsittelee kone eikä ihminen, niin ei hakemuksen käsittelyyn tuhlaudu yhtään turhaa aikaa. Rahan saamiseen nopeuteen vaikuttaa eittämättä se, että koko lainan hakemisen voi suorittaa netin kautta, eli et joudu soittamaan kenelläkään tai varsinkaan käymään minkäänlaisessa konttorissa lainan saamista varten.

Sekin on tässä pikalainassa mukavaa, että et joudu lainaa hakiessa kertomaan mihin tarkoitukseen sen haluat. Toki tästä huolimatta on hyvä pitää mielessä, että on asioita joihin lainaa voi olla ihan järkevä ottaa ja sitten asioita, joihin sitä ei ole juuri ollenkaan järkeä hakea.

Vaikka kolmessa tämän sivun pikavipissä onkin alaikärajana 18 vuotta, niin lähtökohtaisesti voidaan ajatella niin, että mahdollisuudet saada lainaa paranevat iän myötä. Eli 19 vuotiaalle myönnetään lainaa helpommin kuin 18 vuotiaalle ja 20 vuotiaalle helpommin kuin 19 vuotiaalle jne. Luonnollisesti varmaan jossain vaiheessa (70+) tulee vastaan ikä, jossa tämä logiikka kääntyy toisin päin, mutta tämä käänteinen puoli harvemmin koskettaa opiskelijoita.

Kannattaa myös huomioida se, että vaikka periaatteessa kaikki nämä voivat myöntää lainaa opiskelijalle, niin käytäntö on osoittanut, että opiskelijan mahdollisuudet saada muuta lainaa kuin opintolainaa eivät ole kovin hyvät. Luotonantajat pelkäävät sitä, että opiskelijan tulot eivät riitä lainasta selviytymiseen.

Vippi.fi:n joustoluoton todellinen vuosikorko 49,77% - 131,66%. Tieto palvelun sivuilta.

Erityistä huomioitavaa, jos ottaa opiskelijana pikavipin

Jos on aiemmin ottanut opiskelijana opintolainaa, niin on ehkä tottunut siihen, että sen koroista ei tarvitse paljon stressata. Ja lisäksi on varmaan huomannut sen, että opintolainaa ei ole kovinkaan kiire alkaa maksamaan takaisin. Molemmat nämä asiat ovat varsin toisin pikavippien kohdalla. Pikavippien korot voivat olla jopa satakertaisia verrattuna opintolainan korkoon. Lisäksi pikavippiä pitää normaalisti alkaa maksamaan takaisin varsin nopeasti. Huonoimmassa tapauksessa pikavipin eräpäivä voi olla vaikka jo parin päivän päästä lainan ottamisesta, eikä eräpäivä kahden viikon päästä ole ollenkaan tavaton. Tästä syystä onkin tärkeätä olla varma siitä, että pikalainan korot eivät aiheutua vaikeuksia sekä siitä, että rahaa on saatavilla eräpäivänä pikavipin pois hoitamista varten.

Lisäksi opintolainalle on vielä olemassa opintolainahyvitys. Mitään tälläistä ei todellakaan ole pikavippien kohdalla, vaan sen sijaan ne voivat ehkäpä ennemmin aiheuttaa enemmän kuluja kuin etukäteen ajatteli. Näitä yllättäviä kuluja voivat aiheuttaa esimerkiksi se, että jotkut palvelut perivät erillismaksun siitä, että laina maksetaan heti tilille. Lisäksi joissakin tapauksissa myös esimerkiksi paperilaskuista voidaan veloittaa erikseen.

Lyhyesti siis: Jos olet opiskelija ja otat pikavipin, niin varmista, että selviydyt lainasta. Pahimmassa tapauksessa maksamatta jätetty pikavippi voi jopa haitata tulevia uramahdollisuuksiasi - esimerkiksi rahoitusmaailmassa voidaan vaatia sitä, että luottotiedot ovat kunnossa.

Säästövinkkejä opiskelijoille

Pikavippeihin ei pitäisi koskaan suhtautua pitkän aikavälin ratkaisuna, joten jos rahasi tuntuvat olevan usein lopussa, niin on syytä miettiä joko tulojen lisäämistä muuta kautta tai kulujen leikkaamista. Jos kuluja aikoo leikata, niin on ensimmäinen asia se, että hyödyntää kaikki ne alennukset mitkä opiskelijoille on tarjolla. Moni on varmaan kuullut Frankistä, eli siis eräänlaisesta modernista alennuskortista opiskelijalle, mutta myös monet tuon ulkopuoliset firmat tarjoavat opiskelijoille alennuksia.

Alennusten metsästämisen lisäksi kannattaa myös ehdottomasti harkita opiskelijoiden K-plussan hankkimista. Opiskelijathan saavat nykyään tuon kautta 5% bonusta ostoksista. Eli jos vaikka ostat kesäkuussa 200 euron verran mukana olevista liikkeistä, niin saat heinäkuun 10. -15 . tietävillä 10 euron verran bonusrahaa omalle plussakortille ja tätä voi sitten käyttää helposti korttia maksupäätteellä vilauttamalla. Tämä ehkä helpointa rahaa mitä voi koskaan saada.

Ja vielä yhtenä säästövinkkinä kannattaa harkita ainakin sitä, jos hyödyntää kimppakyytejä ja kimppaostoksia. Molemmilla näillä voi monissa tilanteissa säästää aika hyvin.

Opintolainasta

Vaikka pikavipit ja pikalainat voivatkin olla joissain tilanteissa ihan kiva vaihtoehto opiskelijalle, niin on opintolaina todella usein se järkevämpi vaihtoehto. Yllä olevassa videossa hieman aiheesta. Lisäksi netistäkin voi periaatteessa olla mahdollista saada opiskelijana pikavippejä halvempaa lainaa, tuon sivun vaihtoehdoista kannattaa luultavasti kokeilla toista ja kolmatta, jos haluaa nostaa mahdollisuutta siihen, että lainaa todella myönnetään opiskelijastatuksen omaavalle henkilölle.

Ajatuksia?

Minkälaisia ajatuksia tämä artikkeli herätti, voit kertoa niistä alla.