Lainaa heti ilman liitteitä – Hae joustoluotto tai kulutusluotto ilman liitteitä heti tilille näiltä

Yksi ärsyttävämmistä asioista nopeaa lainaa etsiessä on se, jos lainapalvelu vaatii lähettämään liitteitä. Liitteiden lähettäminenhän oikeastaan pilaa koko pikalainan idean – sen, että rahaa saa oikeasti nopeasti tilille! Onneksi kuitenkin nykyään on niitäkin lainapalveluita, joista saa lainaa ilman liitteitä. Ja vielä näiden kesken on valitettavasti isoja eroja siinä, miten monille ne ovat valmiit lainaa myöntämään. Tästä syystä alle onkin poimittu paikkoja joista on mahdollista saada laina ilman liitteitä ja ne lisäksi myöntävät lainaa monille hakijoille.

Palvelut eivät vaikuta koordinoivan lainapäätöksiään keskenään, eli jos lainaa oikeasti tarvitsee heti, niin ei kannata masentua vielä siitä, jos yhdestä paikasta ei saa lainaa, sillä toisesta paikasta se voi onnistua.

400 - 10000€ laina ilman liitteitä:

Ostosrahalla on mahdollista liittää hakemukseen liite lainaa hakiessa, mutta tämä ei vaikuta olevan pakollista (sain täältä itse lainan lokakuussa 2018 ilman liitteen lisäämistä). Täältä voi hakea lainaa kulutusluoton muodossa 400€ - 10 000€ ja lainapäätöksen tekemisen arvioidaan täällä tapahtuvan normaalisti 15 minuutin sisällä (aikavälillä 8:00 - 22:00). Ostosrahan nettisivuston perusteella se pystyy maksamaan kulutusluoton heti isoon osaan pankeista. Ikäraja lainan saamiselle on 20 vuotta. Hae nyt laina Ostosrahalta.

Ostosrahalla on muutamia erityisiä vahvuuksia verrattuna isoon osaan muista netistä haettavista lainoista. Näistä ehkä isoin on se, että sen korot ovat jopa todella paljon matalammat kuin monilla kilpailijoilla. Lisäksi hyvää on se, että lainaa hakiessa näkee selvästi kuukausierät kullakin halutulla lainasummalla ja laina-ajalla (lainasummasta riippuen jopa 2 - 8 vuotta), näiden ansiosta pitäisi pystyä varmistamaan se, lainamaksut eivät kaada omaa taloutta. Hae nyt lainaa Ostosrahalta.

Ostosrahan lainojen todelliset vuosikorot ovat enintään 49,92%. Esimerkkinä voidaan mainita, että jos palvelusta ottaisi 3000 euroa lainaa 24 kuukauden maksuajalla, niin olisi kuukausierä 182,81 euroa ja kokonaisuudessa takaisin pitäisi maksaa 4387,44 euroa.

Helppo, pieni (enintään 400€) koroton laina

Vivukselta voi hakea lainaa helposti ilman liitteitä. Hyvää on myös se, että lainaa saa uutena asiakkaana ilman korkoja jopa 30 päivän verran. Huonompi puoli on se, että lainaa saa uutena asiakkaana vain 10 - 400€ (vanhat asiakkaat saavat 2010€ asti), eli isot lainasummat eivät ensimmäisellä kerralla täältä onnistu. Jos kuitenkin tuon tyyppinen pienempi laina riittää ja ikää on ainakin 20 vuotta, niin kannattaa Vivusta harkita vahvasti lainapaikkaa pohtiessa. Hae nyt lainaa Vivukselta.

Joustoluottoa 2000€ rajalla ilman liitteitä

Ferratum on tällä hetkellä oma vahva suositukseni, niille jotka hakevat ilman liitteiden lähettämistä heti tilille saatavaa lainaa. Kokemukseni perusteella tästä paikasta on erityisen helppo hakea lainaa ja lainapäätös tapahtuu alle 2 minuutissa - ja kaikki tämä siis helposti vain kirjautuen yrityksen nettisivuilla pankkitunnuksilla sisään. Ferratumin erikoisuus on se, että siltä voi halutessaan ottaa vaikka vain 1€ lainan. Toisaalta lainaa saa kuitenkin jopa 2000€ asti, eli todella monet eri tarpeet tulevat katetuiksi Ferratumilla. Ikäraja tässä palvelussa on 21 vuotta, jos olet tätä nuorempi niin on seuraavaksi yksi paikka, joka myöntää lainoja jo 18-vuotiaille ilman liitteiden lähettämistä. Hae nyt laina Ferratumilta.

Ferratumilta haetun joustoluoton korko määräytyy osittain hakijan perusteella. Joustava-luoton todellinen vuosikorko on 47,59% - 332,90%.

Lainaa 100€ - 5000€ jo 18 vuotiaille ilman liitteitä

Jos ikää on 18 ja haluaa saada lainaa ilman liitteitä, niin kannattaa hyvin todennäköisesti suunnata Blue Financelle. Tämä on nimittäin niitä todella harvoja paikkoja, jotka vaikuttavat todellisuudessa olevan valmiit myöntämään lainaa jo 18 vuotiaille. Lainaa täältä saa haettua joko pikavipin muodossa (uudelle asiakkaalle 100 - 300€) sekä joustoluoton muodossa (luottoraja 5000€). Jos haluaa maksimoida mahdollisuudet saada lainaa, niin kannattaa todennäköisesti hakea tuota pikavippiä - ja sen saa vieläpä juuri nyt täysin ilman korkoja ja kuluja 14 päivän laina-ajalla. Hae nyt lainaa Blue Financelta.

Blue Financen mukaan siltä otetun tyypillisen joustoluoton todellinen vuosikorko on noin 255%. Jos palvelusta ottaa uutena asiakkaana vain pikavipin (max. 300€) ja maksaa sen aikarajan puitteissa takaisin, niin on laina koroton.

Ilman liitteitä lainaa heti 2000€ asti 

En itse tykännyt pitkään aikaan Suomilimiitistä, koska siellä vaadittiin, että pitää lähettää kopio palkkatositteesta tai muuta vastavaa, että sen kautta voi saada lainaa. Onneksi tämä homma kuitenkin muuttui joskus aiemmin tänä vuonna ja nykyään täältäkin voi hakea moderniin tapaan lainaa ja saada lainapäätöksen heti. Lainasummat täällä ovat 10€ - 2000€ ja ikäraja lainalle on 21 vuotta. Suomilimiitiltä voi juuri nyt saada ensimmäinen nostetun lainan ilman nostopalkkiota ja lisäksi lainalle voi myös saada alkuun korotonta maksuaikaa. Suomilimiitiltä ensimmäistä kertaa lainaa hakiessa voi helposti saada kuvan, että siltä nostetaan yksi yksittäinen kertalaina (pikavippi), mutta sen palvelu toimii kuitenkin joustoluoton-periaatteella, eli voit nostaa uutta lainaa aina tuohon 2000 euron lainakattoon asti. Hae nyt lainaa Suomilimiitiltä.

Suomilimiitiltä otetun lainan todellinen vuosikorko on korkeintaan 167,90%, mutta ensimmäisen nostetun lainasumman saa siis ilman nostopalkkiota ja alkuun korotonta laina-aikaa.

Lainaa helposti ja nopeasti

Limiitti on pitkäikäisen ja menestyneen suomalaisen yrityksen tarjoama pikavippi, jota voi saada enintään 2000€. Ja aivan kuten muidenkin tämän sivun lainojen kohdalla, niin myöskään tämän lainan hakemiseen ei tarvitse mitään liitteitä. Limiitti toimii aivan aavistuksen yksinkertaistettuna käytännössä niin, että kirjaudut sivustolle pankkitunnuksillesi, valitset lainasumman ja saat hetken päästä lainapäätöksen. 

Lainapäätöksiä voi tässä tapauksessa olla oikeastaan kolmenlaisia. On ensinäkin mahdollista (joskaan ei toivottavaa), että saat päätöksen siitä, että lainaa ei voida myöntää ollenkaan. Toiseksi on mahdollista, että sinulle myönnetään 500€ lainaraja, josta voit nostaa haluamasi lainasumman. Ja kolmanneksi on vielä mahdollista, että sinulle myönnetään täysi 2000€ lainaraja, jonka kautta voi nostaa haluamasi lainasumman kooltaan 100 - 2000€. Sekä 500€ että 2000€ lainaraja toimivat joustoluoton periaatteella, eli voit rajan puitteissa ottaa uutta lainaa vanhan päälle. Ota nyt laina Limiitiltä.

Tilastojen perusteella vaikuttaa siltä, että Limiitti on varsin valmis antamaan positiivisia lainapäätöksiä. Ja vaikuttaa jopa siltä, että sen kautta voi olla poikkeuksellisen hyvät mahdollisuudet saada lainaa, vaikka muualta olisikin tullut hylätty lainapäätös. Tämä voi siis olla varsin hyvä vaihtoehto kokeiltavaksi silloin, jos lainaa pitää saada. Hae nyt pikavippi Limiitiltä.

Limiitti-palvelusta haettavan lainan todelliset vuosikorot voivat vaihdella välillä 49,77% - 131,66%.

Lainaa 50 - 2000€ Ainalainalta:

Ainalaina ei ole ihan niin tunnettu pikavippipaikka, kuin monet muut tällä sivulla mainitut paikat. Ainalaina on kuitenkin palvelun verkkosivuston perusteella ollut olemassa jo yli 10 vuoden ajan, eli kyseessä ei ole mikään vasta ilmestynyt palvelu. Lainaa täältä myönnetään niin, että hyväksytty lainaaja saa 2000 euron lainarajan (eli ikään kuin joustoluoton) ja tuon kautta voi sitten nostaa lainaa alkaen 50 euron summasta. Lainaa täältä vaikutti olevan todella nopeata hakea ja lainapäätöksestä kerrotaan, että sen saa usein alle minuutissa. Lainan saamisen ikäraja on täällä 21 vuotta. Hae nyt lainaa Ainalainalta.

Ainalainan lainojen todelliset vuosikorot voivat olla yli 390%.

100 - 2500€ kulutusluotto ilman liitteitä

Credigolta saa haettua nopeasti netin kautta yhdellä kertaa maksettavaa 100€ - 2500€ lainaa, eli käytännössä siis kulutusluottoa. Kilpailijoihin verrattuna Credigon lainan etuja ovat erityisesti verrattain matalat korot, selkeät kuukausierät sekä varsin pitkät laina-ajat. Credigon alaikäraja lainoille on 20 vuotta ja lainan saamiseksi luottotietojen pitää olla kunnossa. Credigon lainahakemuksessa (kuva alla) kysytään jotain perustietoja hakijan taloudellisesta tilanteesta, mutta lainaa voi kuitenkin saada ilman liitteitä. Siirry Credigon lainahakemukseen.

Credigo siis haluaa tietää euromääräiset tiedot nettotuloista, asumiskustannuksista ja muiden lainojen kuukausittaisista kustannuksista. Siirry nyt Credigon lainahakemukseen.

Esimerkki Credigon lainan kustannuksista: Jos Credigolta ottaa 500€ lainan vuoden maksuajalla, niin on kuukausierä 51€ ja kokonaisuudessa lainasta pitää maksaa takaisin 612€.

Heposti haettava laina ilman liitteitä

Kun lähtee hakemaan Everydaylta lainaa, niin todennäköisesti huomaa sen, että sen hakemukseen voisi kyllä halutessaan liittää liitteen. Mutta oman lokakuulta 2018 olevan kokemukseni mukaan tämä ei ole ollenkaan pakollista, vaan lainaa voi saada todella helposti ja nopeasti ilman mitään liitteitä, kun vaan lähettää hakemuksen. Lainaa Everydayltä myönnetään joustoluoton muodossa, niin että lainaraja on 2000€ ja sitä voi nostaa 20€ alkaen. Ikäraja Everydaylla on puolestaan 21 vuotta. Hae nyt lainaa Everydaylta.

Everydayn lainojen kuukausikorko on 5% ja nostopalkkio 15% nostettavasta lainasummasta.

10 - 2100€ lainaa ilman liitteitä

Ekstraluotto ei ole läheskään maailman halvin lainapaikka, mutta sillä on eräitä muita hyviä puolia. Ensimmäinen näistä on tietysti tämän sivun näkökulmasta se, että se voi myöntää lainaa ilman liitteitä. Toinen on se, että sen kautta voi ottaa sekä todella pientä (vaikka vain 10€) että myös kivan isoa (jopa 2100€) lainaa. Sitten vielä hyvänä puolena on se, että tämä paikka vaikuttaa voivan maksaa lainan heti erityisen monen pankin tilille. Ekstraluotolta voi saada lainaa, jos ikää on ainakin 21 vuotta. Hae nyt lainaa Ekstraluotolta.

Ekstraluoton joustoluotolta nostetun lainan nostopalkkio on 19% ja suurin mahdollinen todellinen vuosikorko 706,42%.

Joustoluottoa ilman liitteitä 3000€ asti

Monien hyvin tuntema Lainasto mahdollistaa lainan hakemisen ilman liitteitä. Lainaa tästä palvelusta voi saada kolmesta eri tuotteesta. On tarjolla pikalaina (enintään 400€), joustoluotto (enintään 3000€) ja kulutusluotto (enintään 5000€). Näistä palvelun mukaan suosituin on joustoluotto. Sen suosio onkin helppo ymmärtää, sillä sitä on erittäin helppo sekä hakea että käyttää. Joustoluoton ikäraja on 20 vuotta. Jos ikää on 18 tai 19 vuotta, niin voi Lainastolta saada pikalainaa 100 - 400€. Luonnollisesti myös vanhemmat henkilöt voivat hakea tuota lainaa, jos se kattaa rahan tarpeen. Hae nyt lainaa Lainastolta.

Lainaston lainan kuukausikorko on 5% ja lisäksi itselle nostetuista lainasummista peritään 14% nostopalkkio (jos ei ole jotain erityiskampanjaa). Palvelun nettisivujen mukaan tyypillisen 2000€ lainan todellinen vuosikorko on 135,62%.

Jopa 10000€ kulutusluotto ilman liitteiden lähettämistä:

Vippi tarjoaa tämän hetken isoimman lainan, joka on mahdollista saada ilman liitteiden lähettämistä (ylempänä mainituilla Euroloanilla ja Ostosrahalla sama maksimi). Näin on, sillä palvelun kautta voi tätä nykyä saada jopa 10000 euroa lainaa ilman liitteitä. Tämän 10000e lainan voi saada, kun valitsee lainatuotteeksi "kulutusluoton" palvelun sivuilla. Toki toisaalta kulutusluottoa ei ole mikään pakko ottaa läheskään näin paljon, vaan sen minimisumma on sen sijaan 1000€. Jos kulutusluotto ei ole omaan mieleen, niin on hyvä tietää, että Vippi tarjoaa myös "joustoluoton". Tuota joustoluottoa voi saada kooltaan 100 - 2000€. Vipin sivujen perusteella kulutusluoton korkohaitari on paljon suurempi, eli sitä voi saada sekä isommalla ja pienemmällä korolla kuin joustoluottoa. Tästä palvelusta voi periaatteessa saada lainaa jo 18-vuotiaana, mutta todennäköisesti se on ainakin kulutusluoton kohdalla käytännössä hyvin vaikeaa. Hae nyt lainaa Vippi-palvelusta.

Kulutusluoton suhteen sivuston lainalaskurista saa seuraavan esimerkin: jos lainaa ottaisi 3000 euroa 15 kuukauden maksuajalla, niin olisi kuukausierä 249 euroa ja takaisin pitäisi siis maksaa 3735 euroa. 

Kaikki yläpuolella mainitut vuosikorot, lainasummat ja lyhennykset ja haettu lainapalveluiden nettisivuilta 5.8.2018 - 1.6.2019. Varmista viimeisimmät tiedot aina lainapalveluiden nettisivuilta ennen kuin haet lainaa. Varmista myös lisäksi, että lainataakkasi ei kasva liian suureksi. Yhden arvion mukaan lainaa on liikaa silloin, jos lainojen lyhentämiseen menee yli 40% nettotuloista. Netistä haettavien pikalainojen suhteen on syytä noudattaa erityistä tarkkuutta lainaamisessa, sillä niiden nousevat korot ja kulut (jos alussa koroton tai pienen koron jakso) voivat aiheuttaa yllättäviä ongelmia erityisesti silloin, jos lainan on suunnitellut maksavan nopeasti pois, mutta se ei onnistukaan. Jos lainatilanteesi riistäytyy käsistä, niin voi yhdistelylaina olla vaihtoehto, myös velkaneuvontaa kannattaa harkita.

Lisää paikkoja hakea lainaa ilman liitteitä. Olemme muuttamassa tätä sivustoa enemmän sen alkuperäiseen aiheeseen keskittyväksi ja tästä syystä uusi lainoihin liittyvä sisältö voi olla hieman vähäistä. Jos siis etsit lisää lainafirmoja, jotka antavat lainaa ilman liitteitä, niin tutustu pikalainoihin keskittyvämme sivuston listaan: https://pikavippikokemuksia.com/pikavippi-ilman-liitteita/ kyseistä listaa on tarkoitus päivittää aktiivisesti tulevaisuudessakin.

Vaikea saada uutta lainaa?

Näin syksyllä ja talvella 2018 monet nopeita lainoja tarjoavat lainafirmat näyttävät tiukentaneen oleellisesti sitä, miten valmiita ne ovat myöntämään lainaa. Tämä on todennäköisesti yhteydessä siihen, että pikavippien korkosääntelyä ollaan kiristämässä ja firmat eivät oikein tästä syystä uskalla tällä hetkellä myöntää lainaa. Erityisen iso ongelma tämä on todennäköisesti niille hakijoille, kenellä on jo ennestään melko paljon lainaa, sillä lainafirmat voivat kokea heidät ikään kuin riskiasiakkaiksi. 

Jos perinteisiltä pikalainafirmoilta on vaikea saada lainaa, niin suosittelen Omalaina-palvelua. Omalaina kilpailutta lainahakemuksesi sen tyyppisten firmojen suhteen, jotka vaikuttavat tarjonneen jo aiemmin lainoja enintään sillä korolla, mihin vippifirmat joutuvat tulevaisuudessa korkonsa laskemaan. Tästä syystä Omalainan kumppanit eivät todennäköisesti ole tehneet muutoksia siinä, kenellä ne ovat valmiit myöntämään lainaa. Huono puoli Omalainassa on tosin se, että täällä lainahakemuksen täyttäminen vaati aavistuksen enemmän vaivaa ja saadakseen lainarahat itselle, pitää monesti lähettää liitteitä (koskee ainakin isoja lainoja). Eli tämä ei siis ole ratkaisu todella kipeään rahantarpeeseen, mutta jos on valmis näkemään hieman vaivaa ja odottamaan, niin kannattaa Omalainalta hyvin todennäköisesti hakea lainaa. Hae lainatarjoukset Omalainalta.

Lainaa Omalainan kautta saa haettua 100 - 60 000€ ja maksuaikaa lainoille voi ottaa 1 - 15. Noiden isojen lainasummien ja pitkien laina-aikojen ansiosta Omalaina on hyvä ratkaisu esimerkiksi silloin, jos on tarve saada yhdistelylaina vanhojen lainojen pois maksamiseen. Hae lainaa Omalainan kautta.

Miten lainaa voidaan myöntää ilman liitteiden tutkimista:

Pohjimmiltaan kyse on siitä, että lainahakemuksien yhteydessä käytettävät tietokoneohjelmat ovat viime vuosina oppineet niin älykkäiksi, että ne osaavat tehdä todella hyvällä prosentilla päätelmiä siitä, kuka selviytyy lainan maksamisesta ja kuka ei. Viime vuosina on julkisuudessa puhuttu esimerkiksi siitä, miten tekoälyä hyödyntävät ohjelmat osaavat tunnistaa joissain tilanteissa sairauksia paremmin kuin lääkärit; jossain määrin tämä sama pätee siis myös pikalainoihin. Hyvää tämän tyyppisessä lainan käsittelyssä on nopeuden lisäksi esimerkiksi se, että tietoturvallisuus parannee oletettavasti. Ei ole kovin mukava tunne lähettää liitteitä ja pelätä, että minne ne mahdollisesti voivat päätyä. Hyvää on myös se, että tämän voi tietyllä tavalla ajatella olla tasapuolisempi tapa päättää sen, kenelle myönnetään lainaa. Tietokoneohjelma ei varsinaisesti luokittele perusteettomasti ihmisiä tai omaa ennakkoluuloja vaikkapa jotain ihmisryhmää kohtaan.

Miksi jotkut lainapalvelut pyytävät liitteitä:

Suurin syy on todennäköisesti se, että ne luottavat enemmän siihen, että ihminen osaa tehdä paremman päätöksen siitä kenelle lainaa kannattaa myöntää ja kenelle ei. Näin voi olla erityisesti koska pikalainojen kohdalla puhutaan kokonaisuudessa todella isoista summista. Jos lainapalvelu vaikka myöntää 5000 euroon asti lainoja yksittäiselle asiakkaalle ja palvelee päivässä isoa määrää asiakkaita, niin sille voi tulla todella kalliiksi, jos ohjelmassa on joku virhe joka myöntää lainaa niille kenelle sitä ei pitäisi myöntää, eikä yritys sitten saa rahoja takaisin. Lisäksi syynä siihen, miksi liitteitä edelleen pyydetään voi olla se, että joidenkin lainayritysten lainapalveluun ei mahdollisesti voida kovin helposti lisätä tai kehittää ohjelmaa, joka pystyisi automaattisesti päättämään lainoista. Vielä yhtenä syynä voi olla eräänlainen psykologisen sitouttamisen tapa: ehkä joku lainanantaja miettii, että jos asiakas on saatu lähettämään vaikka tietoja palkasta, niin lainaa hakenut käyttää luultavasti jatkossa samaa palvelua, sen sijaan, että haluaisi lähettää tietoja muualle.

Pitääkö siitä maksaa ylimääräistä, että ei lähetä liitteitä?

Ei. Lainapalvelut perivät samat kulut ja korot riippumatta siitä, hakeeko lainaa perinteisellä vai tällä modernimmalla tavalla.

Onko lainan hakeminen yllä kuvatulla tavalla turvallista?

Kaikessa mikä liittyy rahaan ja internettiin pitää toki olla aina varovainen. Mutta ainakaan mitään isompia skandaaleja ei vaikuta olleen liittyen siihen, että lainan hakemiseen käytetään sitä teknologiaa, mitä tässä on kuvattu. Ja toki myöskään se perinteinen tapa hakea lainaa ei ole läheskään ongelmaton ja riskitön. Mutta kukin tekee aina lopulta itse päätöksen siitä, hakeeko lainaa ja millä tavalla sen lopulta tekee.

Saako työtön tai vähätuloinen helpommin lainaa ilman liitteiden lähettämistä?

Voi ehdottomasti ajatella, että esimerkiksi työttömällä on paremmat mahdollisuudet saa laina /pikavippi, jos liitteenä ei pidä lähettää palkkatodistusta tai muuta vastaavaa dokumenttia - työttömän tapauksessahan vaatimus palkkatodistuksesta tappaa mahdollisuudet lainan saamisesta. Luonnollisesti lainan saaminen ei kuitenkaan ole läheskään varmaa tässäkään tapauksessa, vaan lainaa antavat tahot haluavat varmistua siitä, että lainaa hakenut voi maksaa lainansa takaisin. Tässä auttaa se, jos hakijalla on jotain tuloja, vaikka ne eivät olisikaan palkkatuloja.

Miten maksimoida lainan saamisen mahdollisuudet ilman liitteitä lainatessa:

Jos lainaa hakee ilman liitteitä, niin on yksi asia ehdottomassa avainasemassa siinä, että saa positiivisen lainapäätöksen. Tämä on se, että käyttää lainasivustolla toimimiseen sitä pankkitiliä, jonne suurin osa (tai vaikka kaikki) omat tulot tulevat. Tämä johtuu kaikessa yksinkertaisuudessaan siitä, että lainapalvelut haluavat varmistua tilitapahtumien perusteella lainaajan maksuvalmiudesta ja tämä tapahtuu tutustumalla (tietotekniikan avulla) sen tilin tapahtumiin, jota käyttää lainapäätöksen saamiseen. Ja luonnollisesti, jos lainapäätöstä hakee sen tyyppisen tilin avulla, minne ei tule ollenkaan tuloja, niin ei silloin ymmärrettävästi myöskään voi saada lainaa.

Lisäksi positiivisessa lainapäätöksessä auttaa se, jos hakee mahdollisimman pientä lainaa (luonnollisesti tietenkin niin, että se on tarpeeksi iso omaan tarkoitukseen). On kuitenkin hyvä tiedostaa se, että ne tämän sivun lainapaikat, jotka käyttävät joustoluottoon perustuvaa lainasysteemiä, tekevät todennäköisesti lainapäätöksen joustoluoton maksimirajan näkökulmasta, sen sijaan, että arvioisivat lainakelpoisuutta vain suhteessa ensimmäiseen otettavaan lainaan - eli jos sinulle myönnetään 3000€ lainaraja, tehdään lainapäätös ikään kuin ottaisit lainaa tuon summan, vaikka ensimmäinen laina olisikin vain 500€.

Tarvittaessa kannattaa myös hakea lainaa useammilta tämän sivun lainatahoilta, näin on koska monet niistä käyttävät eri systeemiä lainapäätöksen tekemiseen, joten on mahdollista, että toisesta lainapalvelusta saa hylätyn ja toisesta hyväksytyn lainapäätöksen.

Miten valita itselle sopiva lainapaikka?

Jos ei ole hakenut ennen lainaa netistä, niin voi yllä mainittujen lainapaikkojen listaa katsoessa tulla eräänlainen ähky eikä oikein tiedä, mikä niistä kannattaisi valita. Tässä auttaa muutaman kysymyksen pohtiminen. 

Ensimmäinen on se, miten paljon ikää on - kaikki paikathan eivät myönnä kaiken ikäisille lainaa. Toinen on se, miten paljon lainaa oikeasti tarvitsee. Lähtökohtaisesti ei kannata ottaa yhtään enempää lainaa kuin tarvitsee, eli jos vaikka 100 euron laina riittää hyvin, niin on ihan turha hakea lainaa paikasta, jonka minimi on vaikka 400 euroa.

Kolmantena kannattaa pohtia sitä, miten pitkäksi aikaa lainaa tarvitsee. Kulutusluotot ovat monesti vuosikoroiltaan halvempia, mutta jos lainaa vaikka tarvitsee vain kuukaudeksi ja kulutusluoton lyhyin mahdollinen laina-aika on vuosi, niin voi sinänsä korkeammalla todellisella vuosikorolla otettu laina muodostua euroissa mitaten edullisemmaksi. Ja tokihan esimerkiksi sivun ylin paikka jopa tarjoaa uusille asiakkaille korottoman lainan enintään 30 päivän ajaksi, jolloin se on todellisen vuosikoronkin suhteen halvin mahdollinen.

Huomioitavaa lainan "heti" saamisesta

Monista paikoista on siis mahdollista saada laina nopeasti ilman palkkakuittia tai muuta vastaavaa. On kuitenkin syytä tiedostaa, että mikään paikka ei voi maksaa hakijan ensimmäistä lainaa heti hakijan tilille kello 23:00 - 07:00 välillä. Tämä johtuu laista, jolla on ilmeisesti pyritty suitsimaan sitä, että lainaa ei haettaisi, niin useasti tilassa, jossa ei ehkä ihan tarkasti pysty arvioimaan lainan ottamisen järkevyyttä. Lisäksi on syytä tiedostaa, että lainapaikoilla voi olla eroja siinä, mihin pankkeihin ne voivat maksaa lainan heti. Lainapalveluiden sivuilla on yleensä lista niistä paikoista, joihin rahat saa erityisen nopeasti.

Varoituksen sananen:

Jos lainaa lähtee hakemaan tällä sivulla kuvatulla tavalla, niin voi kynnys hakea lainaa olla huomattavasti pienempi kuin se olisi "perinteisellä" tavalla lainaa etsiessä. Tästä syystä näin lainaa hakiessa on tärkeätä olla erityisen tarkkana ennen kuin ottaa lainan. Hyvä idea voi olla vaikka se, että pitää 5 minuutin tauon ennen hakemuksen lähettämistä ja näin antaa itselleen aikaa punnita sitä, kannattaako lainaa todella hakea. Lisäksi erityistä varovaisuutta kannattaa noudattaa sen kanssa, jos aikoo hakea lainaa useammalta eri taholta. Muuten voi helposti käydä niin, että kohta on lainaa huomattavasti alkuperäistä tarkoitusta enemmän ja kaikki nämä lainat pitäisi kuitenkin maksaa takaisin. 

Mikäli tulet katumapäälle lainan ottamisesta, niin on hyvä olla tietoinen luottosopimuksen peruutusoikeudesta. Tämän ansiosta lainan voi ikään kuin palauttaa, tosin ilmeisesti niin, että kertyneet korot pitää maksaa - nämä korot ovat kuitenkin huomattavasti pienempiä kuin ne, mitä syntyisi, jos lainaa ei palauttaisi.

Kysymyksiä? Kommentteja?

Mikäli sinulle heräsi kysymyksiä tämän sivun sisällöstä, niin voit käyttää alla olevaa kommenttikenttää.