Lainaa heti ilman liitteitä – Hae joustoluotto tai kulutusluotto ilman liitteitä heti tilille näiltä

Yksi ärsyttävämmistä asioista nopeaa lainaa etsiessä on se, jos lainapalvelu vaatii lähettämään liitteitä. Liitteiden lähettäminenhän oikeastaan pilaa koko pikalainan idean – sen, että rahaa saa oikeasti nopeasti tilille! Onneksi kuitenkin nykyään on niitäkin lainapalveluita, joista saa lainaa ilman liitteitä. Ja vielä näiden kesken on valitettavasti isoja eroja siinä, miten monille ne ovat valmiit lainaa myöntämään. Tästä syystä alle onkin poimittu paikkoja joista on mahdollista saada laina ilman liitteitä ja ne lisäksi myöntävät lainaa monille hakijoille.

Palvelut eivät vaikuta koordinoivan lainapäätöksiään keskenään, eli jos lainaa oikeasti tarvitsee heti, niin ei kannata masentua vielä siitä, jos yhdestä paikasta ei saa lainaa, sillä toisesta paikasta se voi onnistua.

400 - 10000€ laina ilman liitteitä:

Ostosrahalla on mahdollista liittää hakemukseen liite lainaa hakiessa, mutta tämä ei vaikuta olevan pakollista (sain täältä itse lainan lokakuussa 2018 ilman liitteen lisäämistä). Täältä voi hakea lainaa kulutusluoton muodossa 400€ - 10 000€ ja lainapäätöksen tekemisen arvioidaan täällä tapahtuvan normaalisti 15 minuutin sisällä (aikavälillä 8:00 - 22:00). Ostosrahan nettisivuston perusteella se pystyy maksamaan kulutusluoton heti isoon osaan pankeista. Ikäraja lainan saamiselle on 20 vuotta. Hae nyt laina Ostosrahalta.

Ostosrahalla on muutamia erityisiä vahvuuksia verrattuna isoon osaan muista netistä haettavista lainoista. Näistä ehkä isoin on se, että sen korot ovat jopa todella paljon matalammat kuin monilla kilpailijoilla. Lisäksi hyvää on se, että lainaa hakiessa näkee selvästi kuukausierät kullakin halutulla lainasummalla ja laina-ajalla (lainasummasta riippuen jopa 2 - 8 vuotta), näiden ansiosta pitäisi pystyä varmistamaan se, lainamaksut eivät kaada omaa taloutta. Hae nyt lainaa Ostosrahalta.

Ostosrahan lainojen todelliset vuosikorot ovat enintään 49,92%. Esimerkkinä voidaan mainita, että jos palvelusta ottaisi 3000 euroa lainaa 24 kuukauden maksuajalla, niin olisi kuukausierä 182,81 euroa ja kokonaisuudessa takaisin pitäisi maksaa 4387,44 euroa.

Helppo, pieni (enintään 400€) koroton laina

Vivukselta voi hakea lainaa helposti ilman liitteitä. Hyvää on myös se, että lainaa saa uutena asiakkaana ilman korkoja jopa 61 päivän verran. Huonompi puoli on se, että lainaa saa uutena asiakkaana vain 10 - 400€ (vanhat asiakkaat saavat 2010€ asti), eli isot lainasummat eivät ensimmäisellä kerralla täältä onnistu. Jos kuitenkin tuon tyyppinen pienempi laina riittää ja ikää on ainakin 20 vuotta, niin kannattaa Vivusta harkita vahvasti lainapaikkaa pohtiessa. Hae nyt lainaa Vivukselta.

Joustoluottoa 2000€ rajalla euroa ilman liitteitä

Ferratum on tällä hetkellä oma vahva suositukseni, niille jotka hakevat ilman liitteiden lähettämistä heti tilille saatavaa lainaa. Kokemukseni perusteella tästä paikasta on erityisen helppo hakea lainaa ja lainapäätös tapahtuu alle 2 minuutissa - ja kaikki tämä siis helposti vain kirjautuen yrityksen nettisivuilla pankkitunnuksilla sisään. Ferratumin erikoisuus on se, että siltä voi halutessaan ottaa vaikka vain 1€ lainan. Toisaalta lainaa saa kuitenkin jopa 2000€ asti, eli todella monet eri tarpeet tulevat katetuiksi Ferratumilla. Ikäraja tässä palvelussa on 21 vuotta, jos olet tätä nuorempi niin on seuraavaksi yksi paikka, joka myöntää lainoja jo 18-vuotiaille ilman liitteiden lähettämistä. Hae nyt laina Ferratumilta.

Lainaa 100€ - 2000€ jo 18 vuotiaille ilman liitteitä

Jos ikää on 18 ja haluaa saada lainaa ilman liitteitä, niin kannattaa hyvin todennäköisesti suunnata Blue Financelle. Tämä on nimittäin niitä todella harvoja paikkoja, jotka vaikuttavat todellisuudessa olevan valmiit myöntämään lainaa jo 18 vuotiaille. Lainaa täältä saa haettua joko pikavipin muodossa (uudelle asiakkaalle 100 - 300€) sekä joustoluoton muodossa (luottoraja 2000€). Jos haluaa maksimoida mahdollisuudet saada lainaa, niin kannattaa todennäköisesti hakea tuota pikavippiä - ja sen saa vieläpä juuri nyt täysin ilman korkoja ja kuluja 14 päivän laina-ajalla. Hae nyt lainaa Blue Financelta.

Ilman liitteitä lainaa heti 2000€ asti 

En itse tykännyt pitkään aikaan Suomilimiitistä, koska siellä vaadittiin, että pitää lähettää kopio palkkatositteesta tai muuta vastavaa, että sen kautta voi saada lainaa. Onneksi tämä homma kuitenkin muuttui joskus aiemmin tänä vuonna ja nykyään täältäkin voi hakea moderniin tapaan lainaa ja saada lainapäätöksen heti. Lainasummat täällä ovat 10€ - 2000€ ja ikäraja lainalle on 21 vuotta. Suomilimiitiltä voi juuri nyt saada ensimmäinen nostetun lainan ilman nostopalkkiota ja lisäksi lainalle voi myös saada alkuun korotonta maksuaikaa. Suomilimiitiltä ensimmäistä kertaa lainaa hakiessa voi helposti saada kuvan, että siltä nostetaan yksi yksittäinen kertalaina (pikavippi), mutta sen palvelu toimii kuitenkin joustoluoton-periaatteella, eli voit nostaa uutta lainaa aina tuohon 2000 euron lainakattoon asti. Hae nyt lainaa Suomilimiitiltä.

Suomilimiitiltä otetun lainan todellinen vuosikorko on korkeintaan 167,90%, mutta ensimmäisen nostetun lainasumman saa siis ilman nostopalkkiota ja alkuun korotonta laina-aikaa.

Hintaesimerkki Ferratumin lainoista: Jos Ferratumilta nostaa 2000€ lainan ja maksaa sitä ensin 500€ erissä ja sitten lopussa kerralla kaikki pois, niin tulee kokonaisuudessa maksettavaa 2773,93€.

Lainaa helposti ja nopeasti

Limiitti on pitkäikäisen ja menestyneen suomalaisen yrityksen tarjoama pikavippi, jota voi saada enintään 2000€. Ja aivan kuten muidenkin tämän sivun lainojen kohdalla, niin myöskään tämän lainan hakemiseen ei tarvitse mitään liitteitä. Limiitti toimii aivan aavistuksen yksinkertaistettuna käytännössä niin, että kirjaudut sivustolle pankkitunnuksillesi, valitset lainasumman ja saat hetken päästä lainapäätöksen. 

Lainapäätöksiä voi tässä tapauksessa olla oikeastaan kolmenlaisia. On ensinäkin mahdollista (joskaan ei toivottavaa), että saat päätöksen siitä, että lainaa ei voida myöntää ollenkaan. Toiseksi on mahdollista, että sinulle myönnetään 500€ lainaraja, josta voit nostaa haluamasi lainasumman. Ja kolmanneksi on vielä mahdollista, että sinulle myönnetään täysi 2000€ lainaraja, jonka kautta voi nostaa haluamasi lainasumman kooltaan 100 - 2000€. Sekä 500€ että 2000€ lainaraja toimivat joustoluoton periaatteella, eli voit rajan puitteissa ottaa uutta lainaa vanhan päälle. Ota nyt laina Limiitiltä.

Tilastojen perusteella vaikuttaa siltä, että Limiitti on varsin valmis antamaan positiivisia lainapäätöksiä. Ja vaikuttaa jopa siltä, että sen kautta voi olla poikkeuksellisen hyvät mahdollisuudet saada lainaa, vaikka muualta olisikin tullut hylätty lainapäätös. Tämä voi siis olla varsin hyvä vaihtoehto kokeiltavaksi silloin, jos lainaa pitää saada. Hae nyt pikavippi Limiitiltä.

Limiitti-palvelusta haettavan lainan todelliset vuosikorot voivat vaihdella välillä 49,77% - 131,66%.

100 - 2500€ kulutusluotto ilman liitteitä

Credigolta saa haettua nopeasti netin kautta yhdellä kertaa maksettavaa 100€ - 2500€ lainaa, eli käytännössä siis kulutusluottoa. Kilpailijoihin verrattuna Credigon lainan etuja ovat erityisesti verrattain matalat korot, selkeät kuukausierät sekä varsin pitkät laina-ajat. Credigon alaikäraja lainoille on 20 vuotta ja lainan saamiseksi luottotietojen pitää olla kunnossa. Credigon lainahakemuksessa (kuva alla) kysytään jotain perustietoja hakijan taloudellisesta tilanteesta, mutta lainaa voi kuitenkin saada ilman liitteitä. Siirry Credigon lainahakemukseen.

Credigo siis haluaa tietää euromääräiset tiedot nettotuloista, asumiskustannuksista ja muiden lainojen kuukausittaisista kustannuksista. Siirry nyt Credigon lainahakemukseen.

Joustoluottoa ilman liitteitä jopa 4000€

Credit24:n kautta voi saada 19-vuotiaasta alkaen joustoluottoa, jonka luottoraja voi olla jopa 4000 euroa. Toisaalta taas sitten lainaa voi ottaa jo 50€ alkaen ja uutta lainaa saa otettua vanhan päälle (katon luonnollisesti ollessa oma luottoraja). Lainapäätöksen täältä saa haettua nopeasti ilman liitteitä ja sivustolla kerrotaan, että rahat siirtyvät asiakkaalle hetkessä. Uutena asiakkaana täältä saa nyt ensimmäisen kuukauden ilman korkoja ja kuluja. Hae nyt lainaa Credit24:ltä.

Esimerkki Credit24:n lainahinnoista: Jos palvelusta nostaa 2000 euron lainan 6 kuukauden maksuajalla, niin pitää takaisin maksaa kokonaisuudessaan 2249,94€, eli kuukausittainen erä on noin 375€.

Helppo laina ilman liitteitä - testattu lokakuu 2018, jopa 2000€

Kun lähtee hakemaan Everydaylta lainaa, niin todennäköisesti huomaa sen, että sen hakemukseen voisi kyllä halutessaan liittää liitteen. Mutta oman lokakuulta 2018 olevan kokemukseni mukaan tämä ei ole ollenkaan pakollista, vaan lainaa voi saada todella helposti ja nopeasti ilman mitään liitteitä, kun vaan lähettää hakemuksen. Lainaa Everydayltä myönnetään joustoluoton muodossa, niin että lainaraja on 2000€ ja sitä voi nostaa 20€ alkaen. Ikäraja Everydaylla on puolestaan 21 vuotta. Hae nyt lainaa Everydaylta.

Joustoluottoa ilman liitteitä 2100€ asti

Myös Ekstraluotolta voi hakea lainaa ilman liitteitä. Tässä palvelussa hakijalle myönnetään joustoluotto, jonka raja on 2100 euroa. Joustoluoton kautta voi kuitenkin halutessaan lainata vaikka vain 10 euroa. Ekstraluoton pitkän ajan korot ovat huomattavasti monia muita tämän sivun vaihtoehtoja korkeammat, mutta tämän vastapaino on sitten se, että täältä tuntuu olevan poikkeuksellisen hyvät mahdollisuudet saada lainaa. Ja toisaalta, jos otetun lainan maksaa kokonaisuudessaan takaisin ensimmäisenä eräpäivänä, niin ei lainasumman päälle tarvitse maksaa kuin vain nostopalkkio. Ekstraluoton ikäraja on 21 vuotta. Hae nyt lainaa Ekstraluotolta.

Esimerkki hinnoista: Jos Ekstraluotolta ottaa 200 euron lainan ja maksaa sen viimeistään ensimmäisenä eräpäivänä, niin pitää takaisin maksaa 238€, eli ainoastaan itse lainasumma + nostopalkkio. Lainan korko alkaa juoksemaan melko kovana ensimmäisen eräpäivän jälkeen.

Joustoluottoa helposti 10€ - 3000€

Eurolimiitti myöntää uusille asiakkaille joustoluoton, jonka raja on korkeintaan 3000 euroa ja myöhemmin joustoluoton rajaksi voi nousta jopa 4000€. Riippumatta siitä, mikä lainan yläraja on, niin lainatililtä voi tehdä nostoja 10€ alkaen ja 10€ välein, eli esim myös vaikka 20€. Yksi Eurolimiitin isoista eduista on se, miten nopeasti täällä saa avattu lainatilin ja toinen iso etu on se, että kun tili on auki, niin lisälainaa saa nostettua vieläkin nopeammin. Eurolimiittiä voi siis suositella erityisesti niille, ketkä haluavat lainaa heti. Tätä lainaa voi saada, jos ikää on ainakin 21 vuotta. Hae nyt lainaa Eurolimiitiltä.

Pitkällä aikavälillä Eurolimiitiltä otettujen lainojen todellinen suurin vuosikorko on 435,03%.

10 000€ asti lainaa ilman palkkakuittia, todella nopea hakemus, jos lainaa 100€ - 500€

Euroloan on siinä mielessä äärimmäinen paikka, että tämä kannattaa valita lainapaikaksi erityisesti silloin, jos hakee varsin pientä tai todella isoa lainaa netistä. Tämä johtuu siitä, että täältä on erittäin nopeaa ja helppoa saada lainapäätös 100 - 500€ lainoista, mutta sitten toisaalta, jos on valmis näkemään vähän enemmän vaivaa (ei silti tarvitse lähettää liitteitä), niin voi lainaa saada jopa 10 000 euroa. Täältä saa lainan halutessaan heti Nordean, OP:n ja Danske Bankin (tänne ei viikonloppuna ja perjantaina 16:00 jälkeen) tilille, eli jos sinulla on tili jossain toisessa pankissa, niin ei välttämättä kannata valita tätä vaihtoehtoa. Euroloanin lainoista pienemmän Express-luoton voi nähdä vastaavan perinteistä pikavippiä ja isomman lainan kulutusluottoa. Hae nyt lainaa Euroloanilta.

Euroloanin mukaan sen todelliset vuosikorot ovat 17,63% - 50%. Sivuston lainalaskurin mukaan 1000€ lainan kuukausierä olisi vuoden maksuajalla 104€ ja kokonaisuudessa takaisin maksettavaa kertyisi 1243€.

Joustoluotto ilman liitteitä 2000 / 3000€ rajalla

Vivusjousto on melko uusi lainapaikka mutta sitä pyörittävä 4Finance Oy on jo pitkään tarjonnut lainoja Vivus-tuotemerkin alla. Vivusjousto toimii kuitenkin varsin eri logiikalla kuin Vivus. Vivusjouston kautta hakijalle nimittäin myönnetään 2000€ / 3000€ luottoraja ja sitten tältä luottorajalta voi ottaa, niin paljon lainaa kuin vain ikinä haluaa. Vanhaan Vivukseen verrattuna erityisen loistavaa on se, että täällä lainaa ei tarvitse maksaa kokonaan pois heti ensimmäisenä eräpäivänä, vaan sen sijaan lainaa voi lyhentää osissa. 

Hyvää on myös se, että tämän Vivusjouston korot vaikuttavat olevan jopa melko paljon matalammat kuin sen "isoveljen". Yhteistä näille molemmille palveluille on se, että niistä saa haettu lainan "heti" tilille ilman liitteitä: Vivusjuoston mukaan lainat siirtyvät 15 minuutin sisällä muihin pankkeihin kuin S-pankkiin, Ålandsbankeniin ja POP Pankkiin (edellä olevien linkkien kautta näet mistä kuhunkin näistä saa heti lainan). Vivusjouston ainoa isompi ns. ongelma vaikuttaa olevan se, että sen ikäraja on peräti 25 vuotta. Eli todennäköisesti korkein, mitä millään netin kautta lainoja myöntävällä taholla on. Mikäli kuitenkin täytät tämän ikärajan ja omaat tilin joissain muussa kuin edellä mainituissa pankeissa, niin pitäisi täältä olla varsin hyvät mahdollisuudet saada lainaa heti tilille ilman liitteiden lähettämistä. Hae nyt Vivusjoustolta lainaa.

Vivusjoustolta haetun lainan todelliset vuosikorot voivat hakijasta riippuen vaihdella välillä 37,20% - 180,00%. Koska korko määräytyy henkilökohtaisesti, niin kannattaa lainaehtoihin tutustua huolellisesti ennen lainan nostamista.

Jopa 4000€ laina ilman liitteitä

Heti alkuun tärkeä huomio: Rahapalvelu on osa samaa firmaa kuin ylempänä mainittu Credit24, joten jos siellä on jo tili, niin ei täältä voi saada lainaa. Jos kuitenkaan ei ole tiliä Credit24:llä, niin voi Rahapalvelulta saada lainaa 50 - 4000€. Käytännössä kuitenkin niin, että uutena asiakkaana tuo yläraja voi olla jonkun verran pienempi.

Lainan hakeminen Rahapalvelulta on todella helppo ja lainapäätöksen sekä siis myös rahat voi saada täysin ilman liitteiden lähettämistä. Rahapalvelun nettisivujen mukaan firmalta saa rahat keskimäärin 15 minuutin sisällä, joskin tässä voi toki olla pankkikohtaisia eroja. Alaikäraja Rahapalvelulla on periaatteessa 19 vuotta, mutta kuten muidenkin firmojen kohdalla, niin täälläkin on käytännössä helpompi saada myönteinen lainapäätös, jos ikää on ainakin hieman enemmän. Rahapalvelu on osa Lontoon pörssiin listattua yhtiötä, eli luotettavuuden ja avoimuuden pitäisi olla erittäin hyvin kunnossa. Hae nyt lainaa Rahapalvelulta.

Rahapalvelun lainojen todelliset vuosikorot ovat välillä 49,85 - 153,63%.

Jopa 10000€ kulutusluotto ilman liitteiden lähettämistä:

Vippi tarjoaa tämän hetken isoimman lainan, joka on mahdollista saada ilman liitteiden lähettämistä (ylempänä mainituilla Euroloanilla ja Ostosrahalla sama maksimi). Näin on, sillä palvelun kautta voi tätä nykyä saada jopa 10000 euroa lainaa ilman liitteitä. Tämän 10000e lainan voi saada, kun valitsee lainatuotteeksi "kulutusluoton" palvelun sivuilla. Toki toisaalta kulutusluottoa ei ole mikään pakko ottaa läheskään näin paljon, vaan sen minimisumma on sen sijaan 1000€. Jos kulutusluotto ei ole omaan mieleen, niin on hyvä tietää, että Vippi tarjoaa myös "joustoluoton". Tuota joustoluottoa voi saada kooltaan 100 - 2000€. Vipin sivujen perusteella kulutusluoton korkohaitari on paljon suurempi, eli sitä voi saada sekä isommalla ja pienemmällä korolla kuin joustoluottoa. Tästä palvelusta voi periaatteessa saada lainaa jo 18-vuotiaana, mutta todennäköisesti se on ainakin kulutusluoton kohdalla käytännössä hyvin vaikeaa. Hae nyt lainaa Vippi-palvelusta.

Kulutusluoton suhteen sivuston lainalaskurista saa seuraavan esimerkin: jos lainaa ottaisi 3000 euroa 15 kuukauden maksuajalla, niin olisi kuukausierä 249 euroa ja takaisin pitäisi siis maksaa 3735 euroa. 

Vielä yksi paikka saada laina ilman liitteitä:

Ainalaina ei ole ihan niin tunnettu pikavippipaikka, kuin monet muut tällä sivulla mainitut paikat. Ainalaina on kuitenkin palvelun verkkosivuston perusteella ollut olemassa jo yli 10 vuoden ajan, eli kyseessä ei ole mikään vasta ilmestynyt palvelu. Lainaa täältä myönnetään niin, että hyväksytty lainaaja saa 2000 euron lainarajan (eli ikään kuin joustoluoton) ja tuon kautta voi sitten nostaa lainaa alkaen 50 euron summasta. Lainaa täältä vaikutti olevan todella nopeata hakea ja lainapäätöksestä kerrotaan, että sen saa usein alle minuutissa. Lainan saamisen ikäraja on täällä 21 vuotta. Hae nyt lainaa Ainalainalta.

Ainalaina voi olla erityisen hyvä vaihtoehto silloin, jos tuntuu, että on vaikea saada lainaa muualta. Tästä paikasta nimittäin tunnutaan antavan moniin kilpailijoihin verrattuna todella helposti myönteinen lainapäätös.

Ainalainan lainojen todelliset vuosikorot voivat olla yli 390%.

Kaikki yläpuolella mainitut vuosikorot, lainasummat ja lyhennykset ja haettu lainapalveluiden nettisivuilta 5.8.2018 - 18.10.2018. Varmista viimeisimmät tiedot aina lainapalveluiden nettisivuilta ennen kuin haet lainaa. Varmista myös lisäksi, että lainataakkasi ei kasva liian suureksi. Yhden arvion mukaan lainaa on liikaa silloin, jos lainojen lyhentämiseen menee yli 40% nettotuloista. Netistä haettavien pikalainojen suhteen on syytä noudattaa erityistä tarkkuutta lainaamisessa, sillä niiden nousevat korot ja kulut (jos alussa koroton tai pienen koron jakso) voivat aiheuttaa yllättäviä ongelmia erityisesti silloin, jos lainan on suunnitellut maksavan nopeasti pois, mutta se ei onnistukaan. Jos lainatilanteesi riistäytyy käsistä, niin voi yhdistelylaina olla vaihtoehto, myös velkaneuvontaa kannattaa harkita.

Vaikea saada uutta lainaa?

Näin syksyllä 2018 monet nopeita lainoja tarjoavat lainafirmat näyttävät tiukentaneen oleellisesti sitä, miten valmiita ne ovat myöntämään lainaa. Tämä on todennäköisesti yhteydessä siihen, että pikavippien korkosääntelyä ollaan kiristämässä ja firmat eivät oikein tästä syystä uskalla tällä hetkellä myöntää lainaa. Erityisen iso ongelma tämä on todennäköisesti niille hakijoille, kenellä on jo ennestään melko paljon lainaa, sillä lainafirmat voivat kokea heidät ikään kuin riskiasiakkaiksi. 

Jos perinteisiltä pikalainafirmoilta on vaikea saada lainaa, niin suosittelen Omalaina-palvelua. Omalaina kilpailutta lainahakemuksesi sen tyyppisten firmojen suhteen, jotka vaikuttavat tarjonneen jo aiemmin lainoja enintään sillä korolla, mihin vippifirmat joutuvat tulevaisuudessa korkonsa laskemaan. Tästä syystä Omalainan kumppanit eivät todennäköisesti ole tehneet muutoksia siinä, kenellä ne ovat valmiit myöntämään lainaa. Huono puoli Omalainassa on tosin se, että täällä lainahakemuksen täyttäminen vaati aavistuksen enemmän vaivaa ja saadakseen lainarahat itselle, pitää monesti lähettää liitteitä (koskee ainakin isoja lainoja). Eli tämä ei siis ole ratkaisu todella kipeään rahantarpeeseen, mutta jos on valmis näkemään hieman vaivaa ja odottamaan, niin kannattaa Omalainalta hyvin todennäköisesti hakea lainaa. Hae lainatarjoukset Omalainalta.

Lainaa Omalainan kautta saa haettua 100 - 60 000€ ja maksuaikaa lainoille voi ottaa 1 - 15. Noiden isojen lainasummien ja pitkien laina-aikojen ansiosta Omalaina on hyvä ratkaisu esimerkiksi silloin, jos on tarve saada yhdistelylaina vanhojen lainojen pois maksamiseen. Hae lainaa Omalainan kautta.

Miten lainaa voidaan myöntää ilman liitteiden tutkimista:

Pohjimmiltaan kyse on siitä, että lainahakemuksien yhteydessä käytettävät tietokoneohjelmat ovat viime vuosina oppineet niin älykkäiksi, että ne osaavat tehdä todella hyvällä prosentilla päätelmiä siitä, kuka selviytyy lainan maksamisesta ja kuka ei. Viime vuosina on julkisuudessa puhuttu esimerkiksi siitä, miten tekoälyä hyödyntävät ohjelmat osaavat tunnistaa joissain tilanteissa sairauksia paremmin kuin lääkärit; jossain määrin tämä sama pätee siis myös pikalainoihin. Hyvää tämän tyyppisessä lainan käsittelyssä on nopeuden lisäksi esimerkiksi se, että tietoturvallisuus parannee oletettavasti. Ei ole kovin mukava tunne lähettää liitteitä ja pelätä, että minne ne mahdollisesti voivat päätyä. Hyvää on myös se, että tämän voi tietyllä tavalla ajatella olla tasapuolisempi tapa päättää sen, kenelle myönnetään lainaa. Tietokoneohjelma ei varsinaisesti luokittele perusteettomasti ihmisiä tai omaa ennakkoluuloja vaikkapa jotain ihmisryhmää kohtaan.

Miksi jotkut lainapalvelut pyytävät liitteitä:

Suurin syy on todennäköisesti se, että ne luottavat enemmän siihen, että ihminen osaa tehdä paremman päätöksen siitä kenelle lainaa kannattaa myöntää ja kenelle ei. Näin voi olla erityisesti koska pikalainojen kohdalla puhutaan kokonaisuudessa todella isoista summista. Jos lainapalvelu vaikka myöntää 5000 euroon asti lainoja yksittäiselle asiakkaalle ja palvelee päivässä isoa määrää asiakkaita, niin sille voi tulla todella kalliiksi, jos ohjelmassa on joku virhe joka myöntää lainaa niille kenelle sitä ei pitäisi myöntää, eikä yritys sitten saa rahoja takaisin. Lisäksi syynä siihen, miksi liitteitä edelleen pyydetään voi olla se, että joidenkin lainayritysten lainapalveluun ei mahdollisesti voida kovin helposti lisätä tai kehittää ohjelmaa, joka pystyisi automaattisesti päättämään lainoista. Vielä yhtenä syynä voi olla eräänlainen psykologisen sitouttamisen tapa: ehkä joku lainanantaja miettii, että jos asiakas on saatu lähettämään vaikka tietoja palkasta, niin lainaa hakenut käyttää luultavasti jatkossa samaa palvelua, sen sijaan, että haluaisi lähettää tietoja muualle.

Pitääkö siitä maksaa ylimääräistä, että ei lähetä liitteitä?

Ei. Lainapalvelut perivät samat kulut ja korot riippumatta siitä, hakeeko lainaa perinteisellä vai tällä modernimmalla tavalla.

Onko lainan hakeminen yllä kuvatulla tavalla turvallista?

Kaikessa mikä liittyy rahaan ja internettiin pitää toki olla aina varovainen. Mutta ainakaan mitään isompia skandaaleja ei vaikuta olleen liittyen siihen, että lainan hakemiseen käytetään sitä teknologiaa, mitä tässä on kuvattu. Ja toki myöskään se perinteinen tapa hakea lainaa ei ole läheskään ongelmaton ja riskitön. Mutta kukin tekee aina lopulta itse päätöksen siitä, hakeeko lainaa ja millä tavalla sen lopulta tekee.

Saako työtön tai vähätuloinen helpommin lainaa ilman liitteiden lähettämistä?

Voi ehdottomasti ajatella, että esimerkiksi työttömällä on paremmat mahdollisuudet saa laina /pikavippi, jos liitteenä ei pidä lähettää palkkatodistusta tai muuta vastaavaa dokumenttia - työttömän tapauksessahan vaatimus palkkatodistuksesta tappaa mahdollisuudet lainan saamisesta. Luonnollisesti lainan saaminen ei kuitenkaan ole läheskään varmaa tässäkään tapauksessa, vaan lainaa antavat tahot haluavat varmistua siitä, että lainaa hakenut voi maksaa lainansa takaisin. Tässä auttaa se, jos hakijalla on jotain tuloja, vaikka ne eivät olisikaan palkkatuloja.

Miten maksimoida lainan saamisen mahdollisuudet ilman liitteitä lainatessa:

Jos lainaa hakee ilman liitteitä, niin on yksi asia ehdottomassa avainasemassa siinä, että saa positiivisen lainapäätöksen. Tämä on se, että käyttää lainasivustolla toimimiseen sitä pankkitiliä, jonne suurin osa (tai vaikka kaikki) omat tulot tulevat. Tämä johtuu kaikessa yksinkertaisuudessaan siitä, että lainapalvelut haluavat varmistua tilitapahtumien perusteella lainaajan maksuvalmiudesta ja tämä tapahtuu tutustumalla (tietotekniikan avulla) sen tilin tapahtumiin, jota käyttää lainapäätöksen saamiseen. Ja luonnollisesti, jos lainapäätöstä hakee sen tyyppisen tilin avulla, minne ei tule ollenkaan tuloja, niin ei silloin ymmärrettävästi myöskään voi saada lainaa.

Lisäksi positiivisessa lainapäätöksessä auttaa se, jos hakee mahdollisimman pientä lainaa (luonnollisesti tietenkin niin, että se on tarpeeksi iso omaan tarkoitukseen). On kuitenkin hyvä tiedostaa se, että ne tämän sivun lainapaikat, jotka käyttävät joustoluottoon perustuvaa lainasysteemiä, tekevät todennäköisesti lainapäätöksen joustoluoton maksimirajan näkökulmasta, sen sijaan, että arvioisivat lainakelpoisuutta vain suhteessa ensimmäiseen otettavaan lainaan - eli jos sinulle myönnetään 3000€ lainaraja, tehdään lainapäätös ikään kuin ottaisit lainaa tuon summan, vaikka ensimmäinen laina olisikin vain 500€.

Tarvittaessa kannattaa myös hakea lainaa useammilta tämän sivun lainatahoilta, näin on koska monet niistä käyttävät eri systeemiä lainapäätöksen tekemiseen, joten on mahdollista, että toisesta lainapalvelusta saa hylätyn ja toisesta hyväksytyn lainapäätöksen.

Miten valita itselle sopiva lainapaikka?

Jos ei ole hakenut ennen lainaa netistä, niin voi yllä mainittujen lainapaikkojen listaa katsoessa tulla eräänlainen ähky eikä oikein tiedä, mikä niistä kannattaisi valita. Tässä auttaa muutaman kysymyksen pohtiminen. 

Ensimmäinen on se, miten paljon ikää on - kaikki paikathan eivät myönnä kaiken ikäisille lainaa. Toinen on se, miten paljon lainaa oikeasti tarvitsee. Lähtökohtaisesti ei kannata ottaa yhtään enempää lainaa kuin tarvitsee, eli jos vaikka 100 euron laina riittää hyvin, niin on ihan turha hakea lainaa paikasta, jonka minimi on vaikka 400 euroa.

Kolmantena kannattaa pohtia sitä, miten pitkäksi aikaa lainaa tarvitsee. Kulutusluotot ovat monesti vuosikoroiltaan halvempia, mutta jos lainaa vaikka tarvitsee vain kuukaudeksi ja kulutusluoton lyhyin mahdollinen laina-aika on vuosi, niin voi sinänsä korkeammalla todellisella vuosikorolla otettu laina muodostua euroissa mitaten edullisemmaksi. Ja tokihan esimerkiksi sivun ylin paikka jopa tarjoaa uusille asiakkaille korottoman lainan enintään 30 päivän ajaksi, jolloin se on todellisen vuosikoronkin suhteen halvin mahdollinen.

Huomioitavaa lainan "heti" saamisesta

Monista paikoista on siis mahdollista saada laina nopeasti ilman palkkakuittia tai muuta vastaavaa. On kuitenkin syytä tiedostaa, että mikään paikka ei voi maksaa hakijan ensimmäistä lainaa heti hakijan tilille kello 23:00 - 07:00 välillä. Tämä johtuu laista, jolla on ilmeisesti pyritty suitsimaan sitä, että lainaa ei haettaisi, niin useasti tilassa, jossa ei ehkä ihan tarkasti pysty arvioimaan lainan ottamisen järkevyyttä. Lisäksi on syytä tiedostaa, että lainapaikoilla voi olla eroja siinä, mihin pankkeihin ne voivat maksaa lainan heti. Lainapalveluiden sivuilla on yleensä lista niistä paikoista, joihin rahat saa erityisen nopeasti.

Varoituksen sananen:

Jos lainaa lähtee hakemaan tällä sivulla kuvatulla tavalla, niin voi kynnys hakea lainaa olla huomattavasti pienempi kuin se olisi "perinteisellä" tavalla lainaa etsiessä. Tästä syystä näin lainaa hakiessa on tärkeätä olla erityisen tarkkana ennen kuin ottaa lainan. Hyvä idea voi olla vaikka se, että pitää 5 minuutin tauon ennen hakemuksen lähettämistä ja näin antaa itselleen aikaa punnita sitä, kannattaako lainaa todella hakea. Lisäksi erityistä varovaisuutta kannattaa noudattaa sen kanssa, jos aikoo hakea lainaa useammalta eri taholta. Muuten voi helposti käydä niin, että kohta on lainaa huomattavasti alkuperäistä tarkoitusta enemmän ja kaikki nämä lainat pitäisi kuitenkin maksaa takaisin. 

Mikäli tulet katumapäälle lainan ottamisesta, niin on hyvä olla tietoinen luottosopimuksen peruutusoikeudesta. Tämän ansiosta lainan voi ikään kuin palauttaa, tosin ilmeisesti niin, että kertyneet korot pitää maksaa - nämä korot ovat kuitenkin huomattavasti pienempiä kuin ne, mitä syntyisi, jos lainaa ei palauttaisi.

Kysymyksiä? Kommentteja?

Mikäli sinulle heräsi kysymyksiä tämän sivun sisällöstä, niin voit käyttää alla olevaa kommenttikenttää.