Lainaa heti tilille – Näiltä lainaa heti 24h 2000e asti (tai jopa 5000 euroa) -> Nopeasti rahaa

Joskus on tilanteita, joissa on pakko saada rahaa nopeasti. Ja jos ei ole muita vaihtoehtoja, niin saattaa ainoa keino olla ottaa lainaa. Ja mikäli pitää saada lainaa heti tilille, niin on monesti ainoa keino hakea niin sanottu pikalaina, eli toiselta termiltään pikavippi. Näiden pikalainojenkin kohdalla on kuitenkin suuria eroja siinä, miten nopeasti niiden kautta todellisuudessa saa lainaa. Monet kyllä lupailevat, että niiltä tulee laina heti tilille, mutta sitten näin ei välttämättä olekaan ja monesti on pankkikohtaisia eroja siinä, minne lainan saa heti. Tästä syystä olenkin listannut tähän alle oman kokemukseni perusteella nopeimmat lainat ja kerron selkeästi, mihin pankkeihin niistä saa lainan heti. Mikä parasta niin näiden vaihtoehtojen kautta saa lainaa helpohkosti aina 2000€ asti ja parhaassa tapauksessa, jopa 3000€ - 5000€ lainat onnistuvat. Esittelyjen jälkeen on vielä runsaasti yleissä tasolla olevaa tietoa näistä nopeasti netistä saatavista lainoista.

Lainaa heti tilille näistä paikoista

Seuraavassa käsitellään firmakohtaisesti lyhyesti muutamia niitä vaihtoehdoista, joista voi saada lainaa erittäin kattavasti isoilla (pääasiassa enintään 2000 euroa) ja pienillä summilla. Lisäksi mukana on nopeusarvio siitä, miten nopeasti palvelusta saa lainaa omalle tilille. On hyvä olla tietoinen siitä, että se, että vaikka yhdestä näistä seuraavaksi esiteltävistä lainapalveluista saisi kielteisen lainapäätöksen, niin ei se tarkoita sitä, etteikö toisesta voisi saada hyväksyttyä päätöstä ja näin lainaa tilille.

Näistä lainaa heti 2000e asti

Lainaa 1 - 2000€ nopeasti - Ferratum

https://online.adservicemedia.dk/cgi-bin/click.pl?pid=20723&cid=1154

Ferratum on oman kokemukseni perusteella netin nopein laina. Täällä hakemukseni käsiteltiin parissa minuutissa ja laina oli tilillä 10 minuutin sisällä siitä, kun aloitin lainan hakemisen. Tämän palvelun kautta lainaa saa otettua 1 eurosta aina 2000 euroon asti, eli täältä on mahdollista saada myös erittäin pieni laina heti tilille. Tämän palvelun ikäraja on 21 vuotta ja lainaa voi hakea kätevästi pankkitunnuksilla. Tästä paikasta saa lainaa 24h vuorokaudessa, mutta vain, jos lainaa on ottanut aiemmin täältä. Eli jos lainaa ei ole ottanut ennen täältä, niin ensimmäisen lainan saa heti tilille 07:00-23:00, mutta jatkossa lainaa saa heti tilille vaikka 03:30 yöllä.

Ferratumilta lainan saa heti näihin pankkeihin: Nordea, Danske Bank, Aktia, Säästöpankki, POP Pankki ja Handelsbanken. Hae nyt lainaa Ferratumilta.

Lainaa 100e - 2000 - Laina tilille 15 minuutissa*

Olen hakenut lainaa Limiitti-palvelun omistavan yrityksen toiselta sivustolta, ja sen perusteella lainat sai ainakin Nordeaan 15 minuutin sisällä lainan hakemisen aloittamisesta. Tästä palvelusta lainaa voi ottaa 100e - 2000e. Sivuilta ei vaikuta löytyvän listaa siitä, mihin pankkeihin laina tulee heti, mutta kaiketi se siirtyy heti vähintäänkin suurimpaan osaan. Tämän palvelun ikäraja on 18 vuotta. Myös tästä paikasta saa lainaa heti yöllä, mutta täältäkin vain sitten, kun lainaa on ottanut ainakin kerran aikaisemmin. Muuten laina siiretään heti tilille 07-23.  Hae nyt lainaa Limiitti-palvelusta.

Lainaa heti 2000 (/ 3000e) - Vivusjousto - Laina tilille 15 minuutin sisällä*

Olen ottanut lainaa Vivusjouston rinnakkaispalvelusta("pelkästä" Vivuksesta). Sen kokemuksen perusteella täällä on netin toiseksi nopein lainahakemus ja lainatut rahat saa käytännössä heti omalle pankkitilille. Viiveitä tällä palvelulla on S-pankin, POP Pankin ja Ålandsbankenin kanssa. Tästä palvelusta hakijalle myönnetään joko 2000e tai 3000e luottoraja (3000e rajaa voi olla vaikea saada uutena asiakkaana), ja tuon luottorajan puitteissa lainaa saa nostaa niin paljon kuin haluaa. Hae nyt lainaa Vivusjouston kautta.

Lainaa jopa 5000e heti täältä

Laina.fi - lainaa 15 minuutissa* - Lainaa 100 - 5000€

Jos 2000e laina ei riitä, niin kannattaa tutustua Laina.fi-palveluun. Täältä lainaa voi periaatteessa saada 5000€ asti, mutta todella usein uusien asiakkaiden lainaraja on joko 2000 tai 3000 euroa. Täältä saa lainaa heti myös Ålandsbankeniin ja POP Pankkiin, johon monet muut lainapalvelut eivät pysty, toisaalta täältä ei saa pikavippi heti S-pankkiin ja Aktiaan. Tämän palvelun ikäraja on 20 vuotta. Huomaathan, että jos tärkeätä on ennen kaikkea se, miten nopeasti rahaa saa tilille, niin on syytä valita lainatuotteeksi "käyttölaina", toisen lainan saaminen nimittäin vaatii dokumenttien lähettämistä, mikä luonnollisesti hidastaa lainapäätöstä. Hae nyt laina Laina.fi-sivustolta.

*Aika-arviot yhdistelmä omaa kokemusta ja sivustoilta löytyvää tietoa. Ajoissa voi olla eroja.

Miksi niin monien lainapalveluiden lainaraja on 2000 euroa tai enemmän

Jos ihmettelet, miksi niin monet pikavippifirmat pitävät lainatilinsä luottorajana - eli siis sinä summana, minkä verran lainaa voi enintään ottaa, kun lainamahdollisuus on myönnetty -vähintään 2000 euroa (eivätkä koskaan esimerkiksi 1000 euroa tai 1500 euroa), niin tämä juontaa pikavippeihin liittyvästä lainsäädännöstä. Laissa on nimittäin säädetty, että jos luottoraja on alle 2000 euroa, niin ei lainasta saa pyytää korkoa yli 50% + viitekorko. Toisin sanoen, kun lainapalvelut avaavat uudelle asiakkaalle vähintään 2000 euron luottotilin, niin voivat ne veloittaa suurempaa korkoa lainoistaan.

Onkin siis hyvä huomata, että vaikka pieniä pikavippejä voi ottaa monesta paikasta, niin todella usein myös näissä avataan tästä syystä asiakkaalle samalla 2000 euron lainaraja. Tämä on myös yksi iso syy siihen, miksi jopa pienistä pikavipeistä voi saada yllättävän helposti hylätyn lainapäätöksen.

Yllä mainituista lainapalveluista ainoat, missä ei hyödynnetä vähintään 2000e lainarajaa ovat Lainasto ja Blue Finance, ja näissäkin tapauksissa tämä koskee vain yhtä kummankin yrityksen lainatuotetta. Lainaston tapauksessa yrityksen pikalainaa ja Blue Financen tapauksessa yrityksen pikavippiä.

Pikavipin, joustoluoton, kulutusluoton ja lainan eroista

Jos on selannut netin kautta lainoja tarjoavia tahoja niin on ehkä törmännyt todella monenlaisiin termeihin, joilla he kutsuvat tarjontaansa. On niitä tahoja, jotka käyttävät perinteistä "pikavippi"-ilmaisua, sitten jotkut puhuvat yksinkertaisesti "lainoista", sitten puolestaan monet puhuvat "joustoluotoista" ja vielä jotkut "kulutusluotoista". Vaikka näillä eri lainamuodoilla onkin monia yhtäläisyyksiä, niin on niillä myös monesti jonkun verran eroja. Näistä eroista seuraavaksi.

Laina - tämän voi nähdä olevan ikään kuin yleistermi, jolla voidaan kuvata kaikkia mahdollisia tapoja saada rahaa lainaksi. Se siis kattaa sisälleen pikavipit, kulutusluotot ja joustoluotot.

Pikavippi - pikavippi viittaa nopeasti ja helposti internetin kautta saatavaan lainaan. Perinteisesti pikavipin on ajateltu olevan varsin pieni. Monet varmaan esimerkiksi ajattelevat pikavipin rajan olevan 100 euroa. Tätä nykyä on kuitenkin niin, että netistä vaikuttaa löytyvän ainakin yksi paikka, mikä kutsuu jopa 2500€ lainaa pikavipiksi. Pikavippi ymmärretään monesti luonteeltaan kertalainaksi, siis lainaksi joka saadaan kokonaisuudessa kerralla ja sitten se pitää maksaa kokonaan pois ennen kuin voi hakea uutta lainaa, sen myöntäneeltä taholta.

Pikavipin etu on monesti se, että sen saa erittäin nopeasti pankkitilille ja lisäksi se on monesti sopivan pieni arkipäivän hankintoja varten. Olisihan hölmöä ottaa vaikka 2000€ kulutusluotto, jos tavoitteena on vain ostaa ruokaa kaupasta. Lisäksi pikavipeille on hyvää se, että ne voi monesti maksaa nopeasti takaisin, eli niiden kohdalla ei tarvitse sitoutua pitkään maksuaikaan. Pitkä maksuaikahan tietysti kerryttää helposti todella paljon korkoja. Pikavippien huono puoli on se, että vaikka ne eivät monesti euromääräisesti kerkeä kerryttämään paljon korkoja, niin ovat niiden vuosikorot monesti erittäin suuria (helposti yli 50%). Tämä voi olla suuri ongelma, jos pikavippejä ottaa jatkuvasti lisää ja näin ollen myös korkoja joutuu maksamaan koko ajan.

Kulutusluotto - kulutusluottoja voi nähdä olevan kahden tyyppisiä. On ensinäkin niitä, jotka ovat vain ikään kuin todella isoja pikavippejä ja sitten niitä, joiden hakeminen vaatii enemmän vaivaa kuin pikavippien. Kulutusluottojen on perinteisesti ajateltu olevan hyvä vaihtoehto silloin, jos on tarkoitus ostaa yksi isompi hankinta, vaikka esimerkiksi huonekaluja.

Sen lisäksi, että kulutusluoton etu on se, että sen kautta voi saada paljon lainaa, niin on sen hyvä puoli myös se, että sen kautta saa monesti selkeän maksuohjelman. Maksuohjelma voi toimia, vaikka niin, että kulutusluoton maksuajaksi otetaan 3 vuotta ja sitten tämän 3 vuoden ajan lainaa pitää lyhentää joka kuukausi sovitulla summalla. Esimerkiksi seuraavaksi esiteltävä joustoluotto ei yleensä ole näin selkeä maksuohjelman suhteen. Toisaalta taas sitten kulutusluoton huono puoli on se, että kun siinä sitoudutaan tällä tavoin pitkään maksuohjelmaan, niin aiheuttaa se monesti euroissa mitaten paljon korkokuluja. Kulutusluoton vuosikorot ovat kuitenkin monesti pienemmät kuin muiden heti saatavien lainojen vuosikorot, mutta kuitenkinhan lopulta vain euroissa maksettavilla kuluilla on oikeastaan merkitystä.

Joustoluotto - joustoluotto on vähän kuin luottokortti. Joustoluotto toimii sillä logiikalla, että lainaa etsivä henkilö avaa lainatilin paikkaan, joka tarjoaa joustoluottoja ja hänelle myönnetään siellä tietty lainaja (monesti 2000€) ja tätä lainarajaa saa sitten nostaa omalle pankkitilillensä siihen asti, että lainaraja on täynnä. Ja aivan kuten luottokortin laskua niin myös joustoluoton lainasaldoa pitää lyhentää, ja tietenkin kun lainasaldoa lyhentää, niin avautuu mahdollisuus nostaa jälleen lisää joustoluottoa. Vaikuttaa siltä, että tällä hetkellä isoin osa internetin kautta heti saatavista lainoista toimii tällä joustoluotto-periaatteella.

Joustoluoton hyvänä puolena voi pitää juuri tätä helppoutta (ja "joustavuutta): lainaa voi ottaa helposti silloin, kun sitä tarvitsee ja vain sen verran kuin sitä tarvitsee. Toisaalta taas sitten huono asia on esimerkiksi se, että joustoluoton korot ovat usein melko korkeat. Lisäksi huonoa voi olla se, että koska joustoluotolla ei monesti ole selkeää maksuohjelmaan, vaan ainoastaan minimilyhennykset joilla sitä pitää lyhentää, niin on monilla tapana antaa lainan "roikkua" avoimena, jolloin joustoluotto aiheuttaa varsin paljon korkokustannuksia. Näitä korkokustannuksia lisää vielä se, että joustoluoton korot ovat monesti varsin suuria.

Mikä lainamuoto sopii sinulle parhaiten?

Tässä osiossa pyritään muutaman tyypilliseen tilanteen kautta avaamaan sitä, minkä tyyppistä lainaa kannattaa mahdollisesti hankkia.

Tarvitsetko lainaa vain pienen summan? Mikäli lainaa tarvitsee enintään pari sataa euroa, niin on pikavippi todennäköisesti sen selkeyden ansiosta paras vaihtoehto. Pikavipin ottaminen on myös tavallaan pienemmän riskin vaihtoehto, sillä esimerkiksi joustoluottoon verrattuna sen kohdalla ei todennäköisesti tule yhtä helposti houkutusta hakea uutta lainaa. Tämähän on tärkeätä, jos on yhtään huolissaan siitä, että saattaisi ajautua velkakierteeseen. Yleiselläkin tasolla on syytä olla tietoinen velkakierteen riskistä, kun hakee nopeasti internetin kautta saatavaa lainaa.

Pystytkö maksamaan lainan nopeasti takaisin? Meillä kaikilla on hieman eri rahatilanteita ja vaikka monilla pieni laina summa ja lainan nopeasti takaisin maksaminen menevät käsi kädessä, niin ei näin välttämättä ole. Joten jos pystyt maksamaan ison lainan takaisin nopeasti, niin voi tässäkin tapauksessa pikavippi olla paras vaihtoehto. Kuten aiemmin käsiteltyä niin esimerkiksi kulutusluotollahan on yleensä pitkä maksuaikataulu ja tämän aiheuttamia korkojahan on täysin turha maksaa, jos vähemmälläkin selviäisi.

Onko tarkka rahan tarve vielä epäselvä / saatatko tarvita joustavasti lisää lainaa? Joustoluotto on yleensä juuri tämän tyyppisissä tilanteissa loistava vaihtoehto. Joustoluoton kohdalla on tosin hyvä huomata se, että jotkut pikavippejä myöntävät tahot antavat ensimmäinen joustoluottotililtä tehtävän noston ilman nostokuluja, joten sitä ei välttämättä kannata tehdä, että niin sanotusti avaa lainatilin vaikka 10€ nostolla ja sitten heti lähitulevaisuudessa nostaa 1000€ lisää.

Tarvitsetko lainalle paljon maksuaikaa? Näissä tilanteissa kulutusluotto on todennäköisesti paras vaihtoehto. Sen lisäksi, että kulutusluotolle saa selkeän pitkän aikavälin maksuohjelman, niin on sen korko myös monissa tapauksissa joustoluottoa pienempi. On siis vähintäänkin todella usein järkevämpää ottaa heti kulutusluotto vaikka 3 vuoden ajaksi kuin maksaa joustoluottoa pois samat 3 vuotta - tai enemmän, koska kyseisestä lainasta ei selviä yhtä nopeasti.

Tarvitsetko melko ison lainan nopeasti? Jos lainaa tarvitsee 5000€ - 10000€ heti tilille, niin on käytännössä ainoa vaihtoehto kulutusluotto. Pikavippipalveluista saatavien joustoluottojen rajat ovat nimittäin yleensä korkeintaan 2000 / 3000€ ja ihan suurimmillaankin 5000€. Tässä tapauksessa siis ainoa vaihtoehto voi olla kulutusluotto, vaikka se ei muuten olisikaan miellyttävä tapa ottaa lainaa.

On hyvä huomata, että tässä tehdyt suositukset ovat yleistyksiä, eivätkä ne välttämättä päde läheskään kaikissa tilanteissa.

Vaikka yllä esitelty lainasivusto onkin loistava paikka niille, jotka haluavat rahaa nopeasti tilille, niin on olemassa myös muutama muu paikka, josta lainat siirtyvät käytännössä heti omalle pankkitilille. Näistä kaksi seuraavaksi esittelyssä.

Kysmyksiä ja vastauksia pikalainoista

Miten pikavippi voidaan maksaa saman tien tilille?

Jos on sattunut hakemaan pankista lainaa, niin on ehkä tottunut siihen ettei niiltä ole toivoakaan saada rahaa kovin nopeasti omalle tilille. Joku voikin siis ihmetellä, miksi tämä ei päde pikavippien kohdalla. No ensimmäinen syy on tietenkin se, että pikalainoja tarjoavat yritykset käyttävät huomattavasti nopeutettua käsittelyä lainoille. Usein tämä käsittely tehdään vielä automaattisesti tietokoneella. Yksikään ihminen ei siis näissä tapauksissa selaa läpi hakemustasi ennen sen hyväksymistä, etkä joudu lähettemään mitään liitteitä. Toinen syy on se, että koko prosessi on virtaviivaistettu äärimmilleen - kaikki ylimääräinen byrokratia on karsittu pois, näin on vaikka tämä ehkä lisääkin hieman riskiä yrityksen näkökulmasta lainan myöntämiseen. Näin tapahtuu tietysti koska yritykset ymmärtävät, että lainan nopeasti maksaminen on niiden tärkein kilpailuetu taistelussa perinteisiä rahoitusta myöntäviä tahoja kohtaan. Eihän kukaan tietenkään ottaisi pikavippiä korkeammalla korolla, jos rahaa saisi yhtä äkkiä omasta pankista.

Mitä "heti" tarkoittaa pikalainojen kohdalla?

Heti on jossain määrin joustava käsite, joillekkin se voi tarkoittaa kymmentä sekunttia ja toisille puolta tuntia. Pikalainan kohdalla "heti" sanalle voisi hyvänä rajana pitää kymmentä minuuttia siitä, kun pikalainahakemus on hyväksytty. Todennäköisesti tämä on siinä määrin sopiva aika, että todella harvoin rahan tarve on alle kymmenestä minuutista kiinni.

Mitä riskejä nopeasti lainaamiseen sisältyy?

Lainan ottaminen nopeaan tahtiin on tietyllä tavalla yhtä turvallista kuin hiljaisempi kuin ottaminen. Esimerkiksi pikalainojen kohdalla ehdot ovat useimmissa tapauksissa samat, riippumatta siitä, miten nopeasti lainaa ottaa. Nopeaan lainaamiseen liittyy kuitenkin psykologisia riskejä ja lainoja tarjoavat tahot myös osaavat kätevästi (tai ovelasti) hyödyntää sitä, että ihmiset tarvitset rahaa nopeasti. Ilmeisin riski on se, että kun lainaa haluaa nopeasti, niin ei tule ajatelleeksi kaikkia lainaan liittyviä riskitekijöitä ja esimerkiksi sitä, miten paljon lainasta oikeasti pitää maksaa takaisin jossain vaiheessa. Voi ikään kuin ajautua ajatusmallin, jossa ajattelee, että koska rahaa saa nopeasti ja helposti, niin sen poismaksaminenkin onnistuu todella helposti ja äkkiä. Tämä ei kuitenkaan luonnollisesti ole välttämättä totta, ja näin on erityisesti, jos oma budjetti on jo alkujaan äärimmilleen viety, eikä siitä ole helppo lyhentää lainaa.

Tarvitaanko pikalainoille vakuus tai takaaja?

Pikavippien yksi isoimmista eduista perinteisiin lainoihin verrattuna on se, että ne saa täysin ilman vakuuksia ja takaajia. Olet siis itse vastuussa lainastasi. Sen lisäksi, että vakuuksia tai takaajia ei tarvitse olla, niin ei niitä oikeastaan edes voi olla tämän tyyppisten lainojen kohdalla, eli et voi saada lainaa paremmilla ehdoilla tarjoamalla joku jonkunlaista vakuutta tai hankkimalla takaajaa lainallesi.

Lainan itselle saamisen nopeuteen vaikuttavat tekijät:

Eri pikalainoja tarjoavien yritysten nettisivuilta voi helposti saada kuvan siitä, että kaikilta niiltä saa aina rahat nopeasti tilille. Näin ei kuitenkaan läheskään välttämättä ole. Ja oikeastaan voi ajatella, että se miten nopeasti rahat saa käyttöönsä kostuu viidestä eri vaiheesta, joista jokainen vie vaihtelevasti aikaa, riippuen siitä, mistä lainaa hakee. Seuraavassa näistä vaiheista.

Ensimmäinen vaihe on se, että lainaa ylipäätänsä pääse hakemaan. Tässä kohtaa aikaa kuluu esimerkiksi sen perusteella, miten nopeat lainaa tarjoavan tahon sivut ovat, miten helposti käytettäväksi ne on suunniteltu ja minkälaisia esteitä lainan hakemisen aloittamisen edessä on.

Toisessa vaiheessa on kyse siitä, miten nopeasti lainahakemuksen saa täytettyä ja lähetettyä eteenpäin. Tähän kohtaa vaikuttaa esimerkiksi se, miten monesta eri asiasta lainayritys haluaa tietoja ja miten yksityiskohtaisia tietojen pitää olla. Lisäksi luonnollisesti sillä on paljon vaikutusta, miten tiedot lähetetään eteenpäin (yksinkertainen lomake lainapalvelu nettisivuilla vai esimerkiksi sähköpostin kautta dokumentteja, jotka on ensin pitänyt skannata).

Kolmas vaihe on puolestaan se, missä itse lainahakemus käsitellään ja lainapäätös tehdään. Tässä vaiheessa voi olla suurta heittoa eri tahojen välillä, sillä toisilla käsittely tapahtuu automaattisesti ja päätöksen saa heti, kun taas toiset tutkivat ihmissilmällä tarkasti niille lähetettyjä kuitteja ja tietoja.

Neljännessä vaiheessa (tänne luonnollisesti päästään vain, jos lainapäätös on ollut positiivinen) on kyse siitä, miten nopeasti lainan myöntänyt taho siirtää rahat eteenpäin lainaa ottaneelle henkilölle. Parhaassa tapauksessa tämäkin osa on hyvin pitkälti automatisoitu ja standardisoitu, mutta toisaalta taas aikaa vievää voi olla erityisesti se, jos rahan siirrot toteutetaan manuaalisesti ihmisen toimesta.

Viidennessä eli viimeisessä vaiheessa on kyse siitä, miten nopeasti rahat saapuvat lainaa ottaneen henkilön pankkitilille. Tähän vaikuttaa erityisesti se, siirretäänkö rahat samasta pankista, missä hakijalla on tili (esim. s-pankin tililtä toiselle s-pankin tilille): rahathan siirtyvät heti saman pankin tilien välillä, mutta pankkien välisissä siirroissa voi taasen pahimmillaan mennä monta päivää.

Omat kokemukset siitä, miten kauan lainan saaminen kestää:

Koska olen ottanut kaikkien tällä sivulla mainittujen palveluiden kautta lainaa (Rahapalvelun tapauksessa tarkasti ottaen sen identtiseltä rinnakkaissivustolta), niin monia voi ehkä kiinnostaa tietää, miten kauan rahojen saaminen tilille kesti. Olen jakanut tässä asiat kolmeen kategoriaan: siihen, miten kauan hakemuksen käsittelyssä meni, siihen miten kauan ensimmäisen lainan saapumisessa tilille meni ja siihen, miten nopeasti uudet lainat saapuivat omalle pankkitilille. Tästä käsittelystä on siis jätetty pois ylemmän osion ensimmäinen ja toinen vaihe, sillä ne olivat erittäin nopeita kaikilla näillä sivustoilla, ja lisäksi neljäs ja viides vaihe on ikään kuin niputettu yhteen.

Laina.fi: Käsittely tapahtui alle viidessä minuutissa, lainarahat saapuivat alle kymmenessä minuutissa ja uudet lainat siirtyvät samaten alle kymmenen minuutin aikana.

Rahapalvelu: Hakemus hyväksyttiin muutamissa minuuteissa, lainatut rahat sai tilille varsin nopeasti ja uudet lainat siirtyivät käytännössä heti.

Ferratum: Hakemus hyväksyttiin alle kahdessa minuutissa (todennäköisesti lähempänä minuuttia), laina saapui noin viidessä minuutissa ja uudet lainat olivat hyvin pitkälti heti omalla pankkitililläni.

On tärkeätä huomata, että nämä ajat siis omia kokemuksiani muistikuvieni perusteella, eikä siis pidä välttämättä olettaa, että koska itse olen saanut lainan heti, niin se siirtyisi myös jokaiselle muulle hakijalle heti. Olen kuitenkin pyrkinyt valitsemaan tälle sivulla vain lainaa myöntäviä tahoja, jotka oikeasti pystyvät maksamaan lainan nopeasti lainaa hakeneelle henkilölle.

Miksi pikavipin saa useammasta paikasta nopeasti esimerkiksi Nordeaan kuin S-pankkiin?

Pohjimmiltaan kyse on kaiken järjen mukaan siitä, missä pankeissa lainoja tarjoavilla tahoilla on tili. Lainathan tunnetusti siirtyvät heti siirron tekemisen jälkeen saman pankin toiselle tilille, kun taas toisten pankkien kohdalla voi mennä monia päiviä (esimerkiksi, jos lainan ottaa perjantaina) siihen, että lainarahat saapuvat lainan nostaneen henkilön tilille.

Olisi luonnollista, että kaikilla lainoja myöntävillä tahoilla olisi tili kaikissa suomalaisissa pankeissa. Näin ei kuitenkaan vaikuta olevan. Tämän voi päätellä esimerkiksi siitä, että käytännössä jokainen pikalainoja tarjoava yritys voi siirtää rahat heti Nordean tilille, mutta vain todella harva onnistuu siinä S-pankin kohdalla.

Syynä siihen, miksi harvalla vaikuttaa olevan tili S-pankissa, voi olettaa olevan joko sen, että lainanantajat eivät ole kokeneet tarpeelliseksi avata tiliä kyseissä pankissa tai sitten se, että jostain syystä pankki ei halua monia pikavippiyrityksiä asiakkaakseen.

Kun huomioidaan se, että S-pankilla on Suomessa noin 3 miljoonaa asiakasta, niin voisi olettaa, että kyseessä ei ole se, että lainaa tarjoavat tahot eivät haluaisi avata tiliä sinne nopeita siirtoja varten vaan se, että jostain syystä S-pankki ei halua pikalainoja myöntäviä tahoja juurikaan asiakkaikseen.

Miksi sitten näin mahdollisesti on? Todennäköisin syy voi olla se, että kyseinen toimintatapa liittyy jotenkin siihen, että S-pankki kokee pikavippien myöntämisen olevan eettisesti arveluttavaa, ja näin ollen se on linjannut, ettei se halua laajamittaisesti helpottaa kyseisen alan toimintaa. Toinen raadollisempi syy voisi olla se, että koska S-pankki tarjoaa myös itse lainoja, niin haluaa se näin ohjata mahdollisimman monen sen asiakkaan hakemaan lainaa juuri heiltä. Myös se on kaiketi mahdollista, että S-pankki on hinnoittelut pikalainoja tarjoavat yritykset palveluidensa ulkopuolelle: yritykset siis eivät koe voivansa tienata tarpeeksi lisätuloja sillä, että niiltä olisi mahdollista saada pikavippi heti s-pankkiin, verrattuna niihin kustannuksiin, mitä tästä kyvystä pitäisi maksaa.

Vaikka viimeinen mahdollisuus vaikuttaisi muuten varsin epätodennäköiseltä niin antaa sille pientä tukea se, että kaikesta huolimatta vaikuttaa olevan ainakin yksi yritys, joka pystyy maksamaan pikavipin heti s-pankin tilille ja toinenkin jolta lainan sinne saa keskivertoa nopeammin.

Mistä 18-vuotias voi saada heti lainan?

Yksikään tällä sivulla mainituista paikoista ei siis tarjoa lainaa 18-vuotiaille (tai sitä nuoremmille henkilöille). Sivun ensimmäisen paikan ikäraja on 20 vuotta, keskimmäisen 19 vuotta ja kolmantena esitellyn 21 vuotta. 18-vuotialle on kuitenkin tarjolla muutama mahdollinen paikka, mistä hakea lainaa netin kautta, pari niistä on mainittu tällä sivulla: pikalaina 18v. Mikäli olet 18-vuotias ja päätät hakea lainaa, niin harkitse erityisen tarkasti päätöstä etukäteen. Vaikka 18-vuotiaana siis tuleekin virallisesti täysikäiseksi ja esimerkiksi monet uudet lainamahdollisuudet avautuvat, niin tuoreiden tutkimusten mukaan ihmisen aivot kehittyvät vielä pitkälle tämän jälkeenkin (lähde).

Mistä muualta voi saada rahaa nopeasti?

Mikäli et saa hyväksyttyä lainapäätöstä tai muusta syystä etsit pikalainan sijaan toista tapaa saada rahaa nopeasti, niin on tähän ainakin pari vaihtoehtoa. Ensimmäinen on todennäköisesti tutuilta / kavereilta lainaaminen, toki tähän voi monella olla iso kynnys - riippumatta siitä onko lainaa ottava vai sitä antava.

Toinen vaihtoehto on omaisuuden myyminen. Esimerkiksi netin kautta voi monesti myydä omaisuutta varsin nopeasti, jos on valmis asettamaan hinnan alhaiseksi, tästä poikkeuksellisen alhaisesta hinnasta kannattaa tietenkin mainita ilmoituksessa ("vain tänään tähään hintaan"). Ja mikäänhän ei estä asettamasta myynti-ilmoitukseen myös tietoa siitä, että kyseinen hinta on saatavilla ainoastaan, jos ostaja maksaa ostoksen tietystä pankista (siis samasta kuin missä sinulla on tili) heti kaupasta sopimisen jälkeen. Luonnollisesti myös käteismaksu voi olla hyvä idea, jos ostaja sijaitsee itseäsi lähellä. Jos taasen et tarvitse isoa summaa rahaa, niin voivat jopa perinteiset divarit tulla kyseeseen, eihän niistä todellakaan paljon rahaa saa ja monilla on isoja rajoituksia siitä, mistä ovat ylipäätänsä valmiit maksamaan, mutta tämäkin on siis tietyissä tilanteissa ihan käypä vaihtoehto. 

Ja vielä kolmantena vaihtoehtona on syytä harkita panttilainaamoa, panttilainaamot antavat lainaa yllättävän edullisella korolla, mutta toisaalta tuotteista ei saa läheskään niiden oikeaa hintaa, eli panttilainaamoa kannattaa hyödyntää vain, jos uskoo voivansa lunastaa tuotteen takaisin itsellensä.

Miten nopeasti oikeasti tarvitset rahaa?

Jos ruokaa ei ole saatavilla kuin kaupasta ja tilillä ei ole rahaa, niin todennäköisesti rahan tarve on melko kriittinen. Rahaa ei kuitenkin kaikissa tilanteissa ole pakko saada ihan niin nopeasti kuin voisi äkkiseltään vaikuttaa. Esimerkiksi laskujen kohdalla on monesti käytännössä näin. On toki erittäin toivottavaa ja suositeltavaa, että laskut maksaa ajallaan, eli viimeistään eräpäivänä, mutta esimerkiksi päivällä tästä myöhästyminen ei yleensä käytännössä aiheuta ongelmia.

Monesti voikin siis olla niin, että on todellisuudessa oikeastaan pienempi paha maksaa lasku päivän myöhässä kuin ottaa pikavippi sen ajallaan maksamiseen, ja vieläpä mahdollisesti melko isolla korolla. Toki tässäkin tilanteessa sitä rahaa siis pitää tulla jostain muualta kuin lainasta, ja ihan lähitulevaisuudessa.

Jos tämä edellä kuvattu tuntuu muuten haastavalta, niin asiaa voi ajatella sen kautta, että ihmiset monesti maksavat laskun toisesta pankista kuin missä laskuttajalla on tili, ja näissä tapauksissahan siinä menee yleensä vähintään seuraavaan aamuun, että rahat saapuvat vastaanottajalle. Eli jos maksat laskun päivän myöhässä, mutta samasta pankista, niin saa laskuttaja siinä tapauksessa rahat aivan yhtä nopeasti kuin, jos toinen henkilö siirtää rahat toisesta pankista päivää aikaisemmin.

Mitä voit tehdä nopeuttaaksesi pikalainan tilille saamista:

Vaikka pikavipin voikin saada oikeastaan heti tililleen tällä sivulla mainituista paikoista, niin on asioita joita voi tehdä varmistaakseen lainan mahdollisimman nopean saamisen. Ensimmäinen ja tärkein asia on tietysti se, että itsellä on tili samassa pankissa, missä myös lainasivustolla on tili. Tässä kohtaa voi onneksi olla melko huoletta, sillä yleensä lainaajilla on tilit isoimmissa suomalaisilla pankeissa, mutta mikäli haluat lainan heti johonkin pienempään pankkiin voi tilanne olla monimutkaisempi.

Toinen tärkeä asia on se, että omat pankkitunnukset / pankkisovellus on käytössä ja toiminnassa. Käytännössähän lainaa ei voi edes aloittaa hakemaan ilman näitä, eli etsi siis valmiiksi paperilla olevat tunnukset, jos käytät niitä ja jos et, niin varmista, että matkapuhelimen pankkiohjelma toimii kunnolla.

Kolmantena on hyvä olla selvillä omista tuloistaan, menoistaan ja vielä nykyisistä lainoistaan. Vaikka nämä tämä sivun lainapalvelut eivät siis yleensä vaadikaan mitään dokumentteja näistä asioista, niin voivat ne kuitenkin pyytää kertomaan (siis kirjoittamaan netin kautta täytettävään hakulomakkeeseen) näiden määrät hakemisen yhteydessä. Positiivista on se, että aiempien lainojen ja menojen välillä ei kysellä mitään tarkkaa osiin määrittelyä, vaan kokonaissummat ovat ne mitä lainaa antavia tahoja kiinnostaa.

Kun nämä asiat ovat kunnossa, voidaan lainapäätös tehdä todella nopeasti.

Mistä EI kannata hakea lainaa, jos haluaa sen heti tilille:

Ilmeisin vastaus tähän ovat luonnollisesti pankit. Näistähän se ei vain käytännössä onnistu tätä nykyä. Toinen vältettävä asiat ovat lainojen kilpailuttamiseen erikoistuneet palvelut. Näillä palveluilla on ehdottomat hyvät puolensa verrattuna perinteisiin pikavippeihin, mutta silloin, kun avainasemassa on nimenomaan rahan saamisen nopeus, niin ei niitä kannata valita. Niin sanottuja pikavippejä tarjoavien tahojen suhteen kannattaa puolestaan välttää niitä, jotka vaativat dokumentteja lainapäätöksen tekemiseksi – näiden toimittaminenhan luonnollisesti hidastaa lainapäätöksen saamista ja sen myötä myös rahojen saapumista.

Näiden tiettyjen tahojen lisäksi on vielä tietysti tärkeätä varmistaa, että juuri se paikka mistä haet lainaa, voi maksaa lainan heti haluamasi pankin tilille. Tätä tarkoitusta varten on sivun yläosaan listattu pankkikohtaiset suositukset nopeaa lainaa hakeville.

Syitä kielteisiin lainapäätöksiin ja keinoja lainan saamiseen:

On valitettavasti niin, että myös pikalainoja tarjoavat yhtiöt antavat monesti kielteisen lainapäätöksen. Joskus nämä päätökset ovat merkki siitä, että hakija ei voi saada lainaa mistään, mutta monesti voi kuitenkin olla niin, että hakija voi todellisuudessa saada lainaa toiselta taholta tai ehkä jopa samasta lainapaikasta, kunhan hylkäyksen aiheuttaneet asiat on korjattu. Seuraavassa on käsitelty muutamia niistä tyypillisistä asioista, jotka aiheuttavat kielteisen lainapäätöksen ja annettu vinkit asian ”korjaamiseen”.

Ei riittävästi tuloja lainan saamiseen: Kokeile hakea pienempää lainaa tai lainaa paikasta, joka tarjoaa lainoja pidemmillä maksuajoilla. Molemmat näistä asioistahan aiheuttavat sen, että lainaa ei pidä maksaa takaisin yhtä paljon kuukaudessa (olettaen toki, että korot eivät ole isompia), jolloin siitä voi selvitä myös pienemmillä tuloilla. Tässä kohtaa on hyvä olla tietoinen siitä, että jos hakee esimerkiksi tällä sivulla mainitulta Ferratumilta 50€ euron lainaa, niin tekee yritys kuitenkin lainapäätöksen ikään kuin, jos hakisi 2000€ lainaa. Tämä johtuu siitä, että myönteisen lainapäätöksen myötä hakijalle avataan aina tuon kokoinen tililuotto (ikään kuin luottokortti jossa on luottoraja). Tämä sama logiikka pätee myös monien muiden pikalainoja tarjoavien yhtiöiden kohdalla, ja jos haluat välttää tähän logiikkaan perustuvan lainapäätöksen, niin kannattaa lainaa hakea esimerkiksi Credigolta, joka tarjoaa yksittäisiä kertalainoja.

Lainapalvelun mielestä liikaa nykyistä lainaa: Pikalainoja tarjoavilla yhtiöillä on eri näkemyksiä siitä, mikä määrä lainaa on vielä hallittavissa ja mikä on liikaa, eli tässä tilanteessa kannattaa koittaa hakea lainaa toiselta yhtiöltä. Tähän ”liikuuden” arvion vaikuttaa luonnollisesti myös se, miten paljon uutta lainaa on nyt hakemassa: on varsin luonnollista, että jos vanhaa lainaa on 8000 euroa, niin sen päälle on helpompi saada 500€ laina kuin 5000€ laina.

Toki on syytä mainita, että jos lainaa on oikeasti liikaa, eikä näin siis ole vain lainaa tarjoavan tahon mielestä, niin on uuden lainan ottamista syytä pyrkiä välttämään mahdollisimman pitkään.

Laina otettuna toiselta saman yhtiön brändiltä: Hae lainaa kokonaan toiselta lainayhtiöltä.

Ei riittävästi ikää lainan saamiseen: Jos kuitenkin olet täysikäinen, niin löytyy internetistä varmasti paikka, josta voit saada lainaa (olettaen, että muut asiat ovat kunnossa).

Menetetty luottotiedot: Valitettavasti tässä tilanteessa on todella haastavaa saada lainaa internetin kautta. Näissä tilanteissa parempi vaihtoehto on ottaa pankkiin yhteyttä. Toki sieltäkin voi olla haastavaa saada lainaa, mutta pankin kohdalla voit ainakin koittaa selittää tilanteen. Tilanteen selvittäminen tietenkin auttaa vain siinä tapauksessa, että pankilla on perustellut syyt vakuuttua siitä, että kykenisit selviytymään uudesta lainasta. Kannattaa tutustua myös Takuusäätiön vinkkeihin niihin tilanteisiin, joissa on menettänyt luottotiedot.

Kenen ei kannata hakea lainaa

Vaikka lainan ottaminen onkin pakollinen osa todella monien elämää, niin on fakta se, että lainaa ei todellakaan kannata ottaa kaikissa tilanteissa. Ensimmäinen näistä tilanteista joissa lainaa ei yleensä kannata ottaa on se, jos lainalle ei oikeasti ole tarvetta. Silloinhan yleensä kannattaa käyttää niitä muita rahoitusvaihtoehtoja. Lisäksi lainaa ei yleensä kannata ottaa riskialttiiseen toimintaan. Esimerkiksi niin sanotun velkavivun käyttäminen on yleistynyt paljon, mutta jos lainaa ottaa tuon tyyppiseen toimintaan, niin on se kanssa syytä olla todella varovainen.

Lainaa ei myöskään kannata ottaa silloin, jos on jo valmiiksi vaikeuksia selviytyä aiemmista lainoista. Ehkä ainoan poikkeuksen tähän muodostuvat ne tilanteet, joissa lainaa otetaan juuri sillä tarkoituksella, että sillä on tarkoitus maksaa vanhat lainat pois. Mutta näissä tilanteissa on syytä käyttää erityistä tarkkuuttaa siihen, millä ehdoilla uutta lainaa ottaa.

Lainaa ei myöskään pitäisi ottaa, jos on sen tyyppisessä mielentilassa, jossa ei pysty punnitsemaan kunnolla eri vaihtoehtojen pitkän aikavälin huonoja ja hyviä puolia. Jos on esimerkiksi ollut todella huono päivä, niin on todennäköisesti syytä siirtää päätöstä lainan ottamisesta toiseen päivään.

Lähtökohtaisesti lainaa ei pitäisi myöskään ottaa niin sanotusti mukavamman elämän rahoittamiseksi. Tähän tarkoitukseen otetun lainan erityinen ongelma on se, että siinä vaiheessa, kun lainaa pitää lyhentää, niin voi sen tekeminen tuntua erityisen ikävältä ja voi olla iso houkutus ottaa vielä enemmän ja isompaa lainaa, jotta voi jatkaa "mukavan" elämän rahoittamista velalla ja samalla maksaa pois vanhoja velkoja.

Vinkki: Älä ota enempää lainaa kuin aidosti tarvitset

Kun on avannut tilin lainapalvelun sivuille ja tietää, että sieltä voisi saada vaikka lainaa 2000 heti tilille, niin voi olla iso houkutus myös nostaa koko tämä lainasumma. Tässä kohtaa kannattaa kuitenkin ehdottomasti pyrkiä pitämään pää kylmänä. Todella harvoin on nimittäin mitään järkeä ottaa yhtään enempää lainaa kuin ehdottomasti tarvitsee. Tähän on syynä sekin, että sitten kun sitä ylimääräistä rahaa on tilille tullut lainan muodossa, niin voi se tuntua vähän kuin ilmaiselta rahalta ja tästä syystä sitä saattaa kuluttaa huomattavasti holtittomammin kuin, jos rahojen eteen olisi vaikka pitänyt painaa töitä kuukausi.

Ne ainoat harvat hetket, missä lainaa kannattaa ottaa enemmän kuin on aivan pakollista liittyvät yleensä niihin tilanteisiin, joissa vain ensimmäiselle lainalle saa jonkun erityistarjouksen ja uskoo, että lähitulevaisuudessa eteen saattaa tulla yllättäviä rahareikiä, joihin kannattaa varautua etukäteen lainaa nostamalla.

Syynä tähän miksi yhtään ylimääräistä lainaa ei kannata ottaa on jo ihan yksinkertaisesti se, että lainat kasvattavat korkoja ja pikalainojen kohdalla nämä korot ovat monesti vieläpä erittäin merkittäviä. Ja lisäksi syynä on se, että ainakin omalla kohdalla on tullut opittua se, että lainattua rahaa on huomattavasti helpompi kuluttaa kuin sitä lainaa on maksaa takaisin. Paras ratkaisu onkin siis välttää lainan ottamista niin pitkään kuin mahdollista ja sitten ottaa niin pieni laina kuin on ehdottoman pakollista.

Pikalainan hyvät ja huonot puolet verrattuna perinteiseen lainaan

Pikavipeillä ja perinteisillä erityisesti pankeista saatavilla lainoilla on yllättävän paljon eroja. Seuraavassa läpikäytynä näitä siitä näkökulmasta, mitkä ovat pikalainan etuja ja haittoja ns. tavalliseen lainaan verrattuna.

 • check
  Rahat heti omalle pankkitilille
 • check
  Lainaa voi ottaa pieniäkin summia, esimerkiksi 50 euroa
 • check
  Helppoa
 • Monesti melko isot korot
 • Ei mahdollisuutta saada isoa lainaa, raja käytännössä 5000€
 • Lainalle ei saa valtavan pitkiä maksuaikoja

Tätä sivua on päivitetty viimeksi 21.6.2018. Vaikka tämä sivu pyritäänkin pitämään päivitettynä viimeisimpien lainaehtojen sekä tietojen osalta, niin mahdollisessa ristiriitatilanteessa on syytä luottaa kyseiseltä lainasivustolta löytyvään informaatioon.

Kommentteja tai kysymyksiä?

Onko sinulla kommentteja tai kysyttävää tämän sivun sisällöstä tai muuten pikalainoista? Voit hyödyntää tähän tarkoitukseen alla olevaa kommenttisysteemiä.