Paras kotisivukone 2021, suositukset – Rakenna hyvät kotisivut halvalla ja nopeasti

Kotisivukone on ohjelma, jolla voi rakentaa helposti omat nettisivut. Vaikka noista puhutaankin ohjelmina, niin ovat ne nykyään käytännössä netin kautta käytettäviä sovelluksia. Erilaisia kotisivukoneita on valtava määrä, ja aika pitkälti kaikki niistä tuntuvat lupaavan mahtavia asioita. Tuo tietysti vaikeuttaa sen tietämistä, että mikä on oikeasti paras kotisivukone. Lisäksi kotisivuohjelman valintaa voi vaikeuttaa se, että kotisivukoneita on todella eri hintaisia.

Löydät tältä sivulta suositeltuna semmoisia kotisivukoneita, joiden mielestäni pitäisi olla hinta-laatusuhteeltaan erityisen hyviä valintoja verkkosivujen tekemiseen. Suositukset perustavat kokemuksiini ja kokeiluihini.

Zyro – ainakin hinta-laatusuhteeltaan paras kotisivukone

Zyron normaalihinta on periaatteessa alk. $12.99/kk, mutta yritys näyttää tarjoavan käytännössä koko ajan todella hyviä alennuksia. Esimerkiksi tätä kirjoittaessa sen kotisivukone on tarjolla alkaen jo noin 2€/kk-hintaan, kun valitsee pitkän tilauksen. Vaikka monesti erilaisten nettiohjelmien kanssa onkin niin, että halpa hinta ja hyvä laatu eivät kulje käsi kädessä, niin testattuani Zyron kotisivukonetta, olen vahvasti siinä uskossa, että Zyro voi olla oikein hyvä valinta kotisivujen tekemiseen.

Zyron yhtenä erityisvahvuutena voi pitää sitä, että siltä löytyy valtava kirjasto hyviä kotisivupohjia – pikaisella laskennalle jo nyt lähemmäs 100 kappaletta, ja ottaen huomioon, että Zyro on verrattain uusi kotisivukone, niin ei yllätäisi, jos pohjia on kohta vielä tuotakin enemmän. Alla olevassa kuvassa on muutamia pohjia Zyrolta, ainakin omaan silmääni ne näyttävät oikein tyylikkäiltä.

Monien tyylikkäiden kotisivupohjien ja edullisten hintojen lisäksi Zyron vahvuuksina voi pitää myös esimerkiksi sitä, että se on erittäin helppokäyttöinen ja sitä, että se mahdollistaa jopa yllättävän kattavan kotisivujen muokkaamisen. Hanki nyt Zyro.

Vinkki: Mikäli haluat lukea lisää Zyron kotisivukoneesta, niin löydät täältä siitä englanniksi kirjoittamani arvioinnin.

Wix – suosittu kotisivueditori

Wix näyttäisi olevan tällä hetkellä erittäin suosittu kotisivukone suomalaisille. Tuo onkin varsin ymmärrettävä, sillä Wix on esimerkiksi melko edullinen ja lisäksi Wixillä on helppo rakentaa nopeasti ihan kivat kotisivut. Wix ei kuitenkaan ole yhtä halpa kuin Zyro enkä myöskään ole täysin vakuuttunut sen laadukkuudesta. Tarvittaessa löydät täältä lisätietoja Wixin kotisivukoneesta.

Squarespace – helposti näyttävät nettisivut

Squarespace on tällä sivulla mainituista kotisivuohjelmista se, josta itselläni on eniten kokemusta. Noiden kokemusteni perusteella Squarespace voi olla oikein hyvä valinta, jos haluaa tehdä nopeasti kotisivut, jotka näyttävät jopa todella tyylikkäiltä. Ongelma on kuitenkin siinä, että Squarespace ei ole kovin halpa: se maksaa tätä kirjoittaessa kuukausiveloituksella vähintään 15€/kk. Vuosiveloituksella toki saa jonkin verran alennusta tuosta hinnasta. Mene Squarespacelle.

Verkkokaupan rakentaminen kotisivukoneella: Kaikki tällä sivulla mainitut kotisivukoneet mahdollistavat myös verkkokaupan perustamisen, mutta jotta tuon voi tehdä, pitää maksaessa valita siihen soveltuva maksupaketti. Zyrolla nuo paketit tunnistaa ainakin tätä kirjoittaessa “ecommerce”-aluista, Wixillä niiden nimissä on sana “business” ja Squarespacelle niiden nimet ovat “Business”, “Basic Commerce” ja “Advanced Commerce”. Kotisivukoneet voivat luonnollisesti muuttaa maksutasojensa nimiä ja ominaisuuksia.

Perusvaatimuksia valittavalta kotisivukoneelta – mikäli et valitse tällä sivulla suositeltua kotisivukonetta, niin tarkista, että ainakin nämä asiat ovat kunnossa:

  • Mahdollisuus yhdistää oma verkkotunnus. Oma domain (eli esim. munkotisivut.com) lisää hyvää vaikutelmaa kotisivuista sekä auttaa kävijöitä muistamaan nettisivujesi osoitteen.
  • Avoin ja selkeä hinnoittelu.
  • Helppo käyttää.
  • Mahdollistaa sen näköisten kotisivujen tekemisen, joista voi oikeasti olla ylpeä.
  • Tarjolla kotisivupohjia, jotka skaalautuvat automaattisesti eri kokoisille näytöille.

Hyödyllistä tietää: kotisivukoneet ovat nykyään todella paljon aiempaa parempia

Ainakin monella pidempään nettiä käyttäneellä saattaa olla muistikuvia siitä, että aiemmin kotisivukoneet mahdollistavat vain todella yksinkertaisten kotisivujen rakentamisen. Onneksi kotisivukoneiden laatu on kuitenkin viime vuosina mennyt eteenpäin valtavilla harppauksilla, ja nykyään jopa monille yrityksille kotisivukoneen käyttäminen voi olla hyvä valinta siihen, että saa firmalle verkkosivut.

Sen lisäksi, että kotisivukone voi olla helppo ja edullinen tapa tehdä kotisivut, niin on niiden etuna myös esimerkiksi se, että tiedät tekijänä itse, miten sivuille tehdään tarvittaessa muutoksia. Lisäksi kotisivukoneet myös esimerkiksi mahdollistavat erilaisten kokeilujen helposti tekemisen.

Eräänlaisena selkeänä merkkinä siitä, miten kotisivukoneiden markkina on mennyt eteenpäin, voi pitää sitä, että ylempänä mainitun Wixin markkina-arvo on ainakin tätä päivittäessä noin $17 miljardia. Kotisivukoneille on siis selkeästi paljon kysyntää, ja niitä kehittävillä firmoilla on todella painavat syyt varmistaa, että niiden laatua on huippua.

Valmis kotisivujen perustamiseen? Katso Zyron uusimmat tarjoukset.