Pankista voi saada lainaa pikavippien maksamiseen – Näin haet

Kun pikavippejä alkaa kertymään, niin niitä voi puolihuomaamatta sitten syntyäkin melkoinen pino. Ja tätä ongelmaa luonnollisesti pahentaa paljon se, että monesti pikavipit ovat varsin korkeita koroltaan. Tietyllä ikävän ironisella tavalla erityisen katalia voivat olla (alkuun) korottomat pikavipit, sillä niiden kohdalla ei monesti tule mietittyä sitä, mitä tapahtuu, sitten kun (kovat) korot alkavat juoksemaan.

Onneksi pikavipeistä voi kuitenkin monesti hankkiutua eroon järkevämmällä lainalla. Näitä lainoja voi hakea sekä pankista että myös netin kautta lainoja kilpailuttavien palveluiden avulla. Netin tapauksessa näistä puhutaan usein nimellä yhdistelylaina kun taas pankkien kohdalla puhutaan kokemukseni perusteella järjestelylainasta. En osaa sanoa, mistä tämä ero johtuu, mutta hyvin todennäköisesti lainaa tarjoava taho tiedostaa, mistä on kyse, sanot sitten kumman tahansa termin. Netin kautta haettavan lainan etuna voi näissä tilanteissa pitää varsin pientä vaivaa ja sitä, että sitä voi lähteä hakemaan heti (asia ei jää ”roikkumaan” ja sitten mahdollisesti unohtumaan). Toisaalta taas sitten pankin kautta voi myönteisen lainapäätöksen tapauksessa todennäköisesti saada, erityisesti tällä hetkellä, varsin reilusti halvempaa lainaa - edes paras pikavippi ei ole pitkällä aikavälillä niin halpa kuin normaali pankkilaina.

Netin kautta haettavaa pikavippien pois maksamiseen tarkoitettua lainaa on käsitelty tuolla yhdistelylaina-sivulla, joten seuraavaksi asiasta pankin suhteen.

Miten haetaan pankista lainaa kyseistä tilannetta varten? No, onneksi se on erittäin helppoa: otat yksinkertaisesti yhteyttä pankkiin (kannattaa luultavasti valita niin sanotusti ”oma pankki”, sillä se tuntee sinut pitkältä ajalta) ja kerrot, että sinulle on kertynyt pikavippejä, jotka haluat nyt maksaa pois järkevämmällä pankkilainalla. Tästä hommaa lähtee sitten rullamaan eteenpäin, todennäköisesti esimerkiksi niin, että jos teit yhteydenoton netin kautta, niin sinulle esimerkiksi soitetaan ja aloitetaan näin lainaneuvottelut.

Pankeista voi siis yleensä saada pikavippien pois maksamiseen halvempaa lainaa kuin netin kautta, mutta huonompi puoli on se, että pankista tätä lainaa voi olla vaikeampi saada. Netin kautta tuon tyyppistä lainaa voi nimittäin saada myös, jos ei ole työelämässä, mutta pankista sitä on todennäköisesti vaikea saada tuossa tilanteessa. Pankin kohdalla myös esimerkiksi se voi muodostua ongelmaksi, jos on yrittäjä, mutta ei ole ollut sitä kovin kauan. Kummasta tahansa sitten lainaa haetkin, niin todennäköisesti menetetyt luottotiedot estävät sen saamisen.

Tuo, että pankki käytännössä vaatii työelämässä olemista ja mahdollisesti myös pitkäaikaisia tuloja voi aiheuttaa ongelmia niille, jotka ovat hakemassa verrattain nuorena tämän tyyppistä lainaa. Onkin tietyllä tavalla varsin ikävää, että vaikka netistä voi esimerkiksi saada todella monesta paikasta lainaa 20 vuotiaana, niin on sitten edullisempaa lainaa tuon ikäisenä vaikeampi saada, jos nuo netistä otetut lainat ovat muodostuneet ongelmaksi.

Haet lainaa pikavippien maksamiseen sitten netistä tai pankista, niin on sitä yleensä sitä paremmat mahdollisuudet saada, mitä pienempi tarvittava summa on (pankeilla voi toki käytännössä olla joitakin varsin hillittyjä alarajoja lainaamiseen), eli kannattaa puuttua tilanteeseen heti, kun se alkaa huolestuttamaan.

About the Author Atte

Hi! My name is Atte and I love e-commerce. Thus this website that focuses on e-commerce platforms, marketing online stores and other related things.

follow me on: