Parhaat nettikauppaohjelmat mobiiliverkkokauppaa varten

Alta löytyvät vuoden 2019 kolme parasta palvelua matkapuhelimia varten optimoidun verkkokaupan luomiseen. Se mikä alla olevissa verkkokauppa-alustoissa on erityisen mahtavaa on, että sen lisäksi että ne mahdollistavat hyvännäköisen ja erittäin toimivan mobiilikaupan luomisen, toimivat alustoilla luodut kaupat hyvin kaiken kokoisilla näytöillä.

SquareSpace

  • Ilmainen kokeilu
  • Hyvät ominaisuudet
  • Kivoja teemoja

Alkaen 24€/kk

Shopify

  • Mahtavia kauppateemoja
  • Erittäin helppo käyttää
  • Ilmainen kokeilujakso

Alkaen $29 / kk

Hinnoista saa 10% alennuksen, jos tilaa kerralla vuoden ja 20% mikäli tilaa 2 vuotta kerralla

BigCommerce

  • Helppo käyttää
  • Suosittu
  • Ilmainen aloitus

​Alkaen $29.95/kk

Mobiilimyymisen vallankumous

Kuva: Flickr-käyttäjä  Michael Coghlan

On hyvin tunnettu tosiasia, että nettikaupankäynti kasvaa edelleen todella vahvasti jopa Yhdysvaltojen tapaisissa maissa, joissa nettikauppa on ollut arkipäivää jo pidempään, ja vielä huomattavasti nopeammin Intian tyylissä maissa, mitkä ovat vasta pääsemässä onlineshoppailun makuun. Mobiiliverkkokauppa kasvaa kuitenkin vielä koko nettikauppamarkkinaa nopeammin. Mobiiliverkkokaupan määritelmä ei ole täysin vakiintunut, mutta tiukka määritelmä olisi, että siihen lasketaan vain kännykän kautta tehdyt ostokset, kun taas laajemmin katsoen siihen voi nähdä sisältyvän myös tabletin avulla tehdyt shoppailut.

Riippumatta siitä, mitä määritelmää käytät mobiiliverkkokaupalle, yksi asia on varma: tänä päivänä verkkokauppasi TÄYTYY olla toteuttu niin, että sitä on helppo käyttä myös muilla laitteilla kuin pöytätietokoneilla ja kannettavilla. Jos kauppasi ei toimi hyvin kaikilla laitteilla, annat yksinkertaisesti aivan liian paljon etua kilpailijoillesi. On hyvä muistaa, että jos potentiaalinen asiakas ei voi käyttää kauppaasi matkapuhelimella, niin ei hän hyvin mahdollisesti edes vaivaudu kokeilemaan sitä toisilla laitteilla, vaan yksinkertaisesti ostaa kilpailijoiltasi.

Perinteisesti hyvin eri laitteille soveltuvan verkkokaupan rakentaminen on ollut sekä kallista että aikaa vievää. Onneksi kuitenkin tänä päivänä kaikki johtavat verkkokauppa-alustat tarjoavat osana pakettiansa teemoja, jotka mukautuvat automaattisesti eri kokoisille näytöille - ja mikä parasta kauppojen mukautuvuudesta ei tarvitse maksaa erikseen, vaan ominaisuus on osa perushintaa.

Kolme mielessä pidettävää asiaa, kun perustat eri laitteilla toimivan nettikaupan

1) Pidä mielessä, että ihmiset käyttävät eri puhelimia ja eri versioita samoista puhelimista. Esimerkiksi puhelimien näyttöjen koot voivat vaihdella tänä päivänä huomattavasti. Mikäli se suinkaan on mahdollista, kannattaa eri laitteilla kokeilemalla varmistua siitä, että kauppasi käyttökokemus on miellyttävä kaikilla eri laitteilla. Jos eri laitteita ei ole mahdollista kokeilla kovin kattavasti, niin on hyvä tietää, että netissä on myös sen tyyppisiä ilmaisia verkkosivustoja, jotka pyrkivät näyttämään sen miltä tietty verkkosivusto näyttää eri laitteilla.

2) Sivuston pitää latautua nopeasti. Esimerkiksi Suomessa monilla ihmisillä on tänä päivänä varsin nopeat verkkoyhteydet puhelimissa, mutta jopa niiden kohdalla voi käyttäjällä aiheuttaa huomattavaa ärsytystä, jos kauppa on rakennettu tavalla, joka johtaa siihen ettei se lataudu nopeasti. Edellä mainitusta syystä kannattaa esimerkiksi todella isojen tiedostojen kanssa olla varovoinen sekä varmistua siitä, että erinäiset lisäosat eivät aiheuta latautumisongelmia.

3) Kirjoittaminen matkapuhelimella voi erityisesti vanhemmille ihmisille olla haastavaa, ja harva tykkää kirjoittaa pitkiä tekstejä matkapuhelimella. Näin ollen kannattaa yrittää rakentaa verkkokauppa sellaisella tavalla, että sen käyttäminen ei vaadi kovin paljon kirjoittamista ostajalta. Kirjoittamisen vähentämisen voi aloittaa jo kaupan verkkotunnuksesta, pitämällä sen verrattain lyhyenä.