Tärkeimmät asiat pohtia, kun haet lainaa netistä – muista erityisesti, jos haet ensimmäistä pikavippiä

Lainan hakeminen netistä on tänä päivänä tehty niin äärettömän helpoksi, että lainaa hakiessa iskee helposti jonkunlainen vauhtisokeus ja kohta onkin sitten soppa valmis, kun huomaa, että otetun lainan tai lainojen takaisin maksamisesta ei selviä. Tähän ongelmaan on isoksi avuksi, jos käyttää edes hieman aikaa siihen, että pohtii muutamaa eri asiaa ennen kuin ottaa lainaa. Näiden juttujen miettiminen on erityisesti tärkeää, jos ei ole ennen ottanut pikavippiä tai muuta sen tyyppistä lainaa netistä.

Muista nämä, kun haet lainaa netistä:

1: Miten paljon lainaa oikeasti tarvitset

Lainafirmat antavat tietysti hakijalle mielellään niin paljon lainaa kuin mistä he vain olettavat hakijan selviävän. Tienaavathan ne tietysti paremmin, jos voivat periä korkoa vaikka 5000€ lainasta sen sijaan, että perisivät sitä vain 1000€ lainasta.

Iso osa pikavippejä tarjoavista yhtiöistä toimii tätä nykyä sillä periaatteella, että sen sijaan, että ne myöntäisivät yhden yksittäisen lainan hakijalle, niin avaavat he hänelle luottorajan. Näiden luottorajojen suuruudessa voi olla eroavaisuuksia. Ja nämä luottorajat ovat myös iso syy siihen, miksi ihmiset monesti päätyvät helposti ottamaan paljon enemmän lainaa kuin, mitä he oikeasti alun perin halusivat. Jos vaikka tarvitsee vain 100€ lainan, mutta hakijalle avataan luottotili 3000€ lainarajalla, niin voi tilanne olla monen lainaajan tapauksessa helposti se, että lainaa on kohta tuo 3000€. Tästä syystä voikin olla hyvä idea valita, joku sen tyyppinen lainapalvelu, joka tarjoaa yksittäisillä lainasummilla olevia lainoja, kuten Credigo.

2: Mieti oletko valmis näkemään hieman enemmän vaivaa lainan saamiseksi, jos se tarkoittaa, että lainaa voi saada pienemmällä korolla

Monesti kun lähdetään hakemaan lainaa netistä, niin on sen saamiseen varsin iso kiire. Ja lainafirmat tietysti tiedostavat tämän ja tästä syystä monesta paikasta onkin mahdollista saada laina ilman liitteitä ja vieläpä oikeastaan heti lainan hakemisen aloittamisen jälkeen omalle tilille. Ongelma on vaan siinä, että monesti se, miten helposti ja nopeasti lainaa voi saada menee käsi kädessä sen kanssa, miten suuri lainan korko on. Tämä on toki varsin ymmärrettävää, sillä jos lainafirma ei tee mitään kovin kattavaa tarkastusta lainapäätöstä varten, niin joutuu se perimään enemmän korkoa, että se voi kattaa kulunsa (ja toki monet yhtiöt myös tekevät varsin paljon voittoa) jotka aiheutuvat siitä, että se myös helpommin hyväksyy asiakkaita, jotka eivät maksa ottamaansa lainaa takaisin.

Jos on sen sijaan valmis odottamaan hieman aikaa lainapäätöstä ja näkemään vähän enemmän vaivaa sen eteen – esimerkiksi lähettämään kopion palkkakuitista, niin voi lainaa monesti saada netistä melko paljon edullisemmalla korolla. Kannattaa siis miettiä tarkasti sitä, että voisitko vaikka odottaa pari päivää sitä, että saat rahat käyttöösi, jos se tarkoittaa sitä, että pitkällä aikavälillä säästät jopa tuhansia euroja korkokuluissa. Asiaa voi miettiä myös sitä kautta, että sillä, että näkee vähän enemmän vaivaa lainaa hakiessa voi monesti säästää itseltään paljolta ikävältä pidemmällä aikavälillä.

3: Tarvitsetko oikeasti lainaa nopeasti

On paljon oikeita tarpeita, joita varten on pakko saada rahaa heti. Mutta toisaalta fakta on myös se, että monesti ne asiat, joita varten ihmiset hakevat lainaa netin kautta ovat sen tyyppisiä, että ne ovat oikeasti melko turhanpäiväisiä ja voivat jopa kaduttaa pidemmän päälle. Tästä syystä kannattaakin ehkä ennen lainan hakemista esimerkiksi tehdä paperille jonkunlainen lista plussista ja miinuksista, kun pohtii lainan ottamista. Tällä tavoin voi ainakin yrittää varmistaa sitä, että lainan ottaminen ei myöhemmin kaduta.

4: Vertaile korkoja ja muita lainaehtoja

Kohdassa kaksi kuvatusti pikavippien korot ovat monesti yhteydessä siihen, miten helppo niitä on saada. Samaan aikaan on kuitenkin myös niin, että myös suunnilleen yhtä helposti saatavien lainojen välillä on yllättävän paljon eroa koroissa. Kannattaa siis tutustua ainakin parin eri lainapalvelun todellisiin vuosikorkoihin, ennen kuin tekee päätöksen siitä, mistä hakee lainaa.

Toivottavasti näistä vinkeistä on edes hieman apua.

About the Author Atte

Hi! My name is Atte and I love e-commerce. Thus this website that focuses on e-commerce platforms, marketing online stores and other related things.

follow me on: