Makujakauppa – Uusi alennuskoodi (syyskuu 2020) ja aitoja kokemuksia

Kokeilin jonkin aikaa sitten uutta suomalaista keittiötarvikkeisiin keskittyvää verkkokauppaa, Makujakauppaa. Kerron tässä arvostelussa alussa omia kokemuksiani kyseistä kaupasta ostamisesta sekä sen käyttämisestä. Koska kuitenkin tämä verkkosivusto keskittyy erityisesti auttamaan ihmisiä perustamaan oman nettikaupan ja rakentamaan siitä menestyvän, niin on Makujakauppa lisäksi tarkasteltavana myös siitä näkökulmasta, mitä nettikaupan perustajien kannattaa oppia Makujakaupasta. Ihan tästä sivun alusta löytyy kuitenkin uusin löydetty Makujakauppa alennuskoodi.

Uusi Makujakauppa alennuskoodi

Koodilla SUPERWEEK700 saa 10% alennuksen yli 70€ ostoksesta. Koodi on voimassa 7.9.2020–13.9.2020. Hyödynnä alennus.

Kokemukset Makujakaupasta

Kokonaisuutena tarkastellen ostokokemukseni oli makujakaupan kohdalla enimmäkseen positiivinen. Hyvää kaupassa oli esimerkiksi se, että vaikka sillä oli todella iso valikoima erilaisia keittiötuotteita, niin kaupasta oli kuitenkin todella helppo löytää kaikki haluamani. Positiivista oli myös se, että vaikka kaupan verkkosivuilla varoiteltiinkin, että toimitus voisi joulun takia kestää normaalia pidempään, niin tuotteet tulivat kuitenkin muutamassa arkipäivässä perille. Pidän myös hyvänä merkkinä sitä, että mahdollisesti hitaammasta toimituksesta mainittiin avoimesti ennen tuotteiden maksamista – joku toinen kauppa olisi saattanut vain ilmoittaa maksamisen jälkeen, että “sori, ruuhkaan takia saattaa mennä paljon pidempään kuin luvattiin” tai olla kokonaan kertomatta mahdollisesta hitaudesta. Makujakauppa ansaitsee myös positiivista huomioita sen erittäin hyvästä valikoimasta erilaisia maksutapoja sekä maksamisen helppoudesta.

Neutraalina kaupan kohdalla voi pitää sen hintatasoa. Vertailin hintoja muutamien suosittujen tuotteiden kohdalla pariin muuhun suomalaiseen verkkokauppaan, ja huomasin, että tuotteiden tavalliset hinnat olivat keskimäärin hieman kalliimpia Makujakaupassa kuin sen kilpailijoilla. Toisaalta kuitenkin Makujakauppa näyttää tarjoavan keskimääräistä aggressiivisemmin alennuksia tuotteista, ja sivustolta voikin löytää usein todella hyviä tarjouksia.

Siihen, että Makujakauppa on niin sanotusti tavallisilta hinnoiltaan hieman kalliimpi kuin jotkut sen kilpailijat, on ehkä vaikuttanut se, että yritys selvästi keskittyy melko vahvasti laadukkaisiin ja tunnettuihin keittiötarvikkeita valmistaviin brändeihin. Makujakauppa voikin olla erityisen hyvä valinta silloin, jos hakee aitoa laatua. Kaupan valikoimasta löytyvät suomalaista brändeistä esimerkiksi Marimekko, Iittala ja Fiskars. Ulkomaisista brändeistä on tarjolla esimerkiksi Skeppshult ja Kyocera.

Negatiivisen puolelle kokemuksessani menee se, että tilaukseni toimitettiin laatikossa, jossa oli noin sormenpään kokoinen reikä. Toisaalta yritys luonnollisesti ei kaiken järjen mukaan lähetä tilauksia laatikoissa joissa on reikä, joten isompi syyllinen saattaa hyvin olla suomen posti. Sen sijaan Makujakauppa olisi voinut toimittaa tilauksen hieman kauniimmassa laatikossa, nyt se oli pakattu perinteiseen ruskeaan pahvipakettiin. Itselle tilatessa tämä ei luonnollisesti ole minkäänlainen ongelma, mutta jos paketin lähettää vaikka lahjaksi, niin olisi kiva, että se näyttää mukavalta.

Koska tilasin Makujakaupasta ruuhka-aikaan, niin on mahdollista, että kaupan normaalit pakkaukset olivat loppuneet ja tuotteet toimitettiin sen takia mainitussa pakkauksessa. On myös mahdollista, että yritys on nyttemmin vaihtanut pakkauksia. Mikäli pakkauksien ulkonäkö on tärkeä asia, niin kannattaakin kysyä asiasta yrityksen asiakaspalvelusta.

Tilauksen tekemiseni aikana Makujakauppa ei veloittanut minkään kokoisista tilauksista minkäänlaisia toimituskuluja. Nyttemmin kauppa näyttää muuttaneen toimintatapoja niin, että ilmaiseen toimitukseen vaaditaan yli 49 euron tilaus. Toimituskulujen mahdollisen jälleen tulevaisuudessa muuttumiseen suhteen kannattaa luonnollisesti olla tarkkana, sillä esimerkiksi aiemmin joistain tilauksista toimituskuluja perinyt Zalando tarjoaa nykyään kaikki tilaukset ilman toimituskuluja. Makujakaupan suoriin kilpailijoihin verrattuna sen toimituskuluttoman tilauksen alaraja on varsin normaali, esimerkiksi Stockmannilla alaraja on nyt (mahdollisesti väliaikaisesti näin matala) 50 euroa ja Kitchentimella 49 euroa.

Kokonaisuutena tarkastellen annan Makujakaupalle 4/5 tähteä. Siirry nyt Makujakauppaan.

Verkkokaupan perustajan näkökulma: Mitä Makujakaupasta kannattaa oppia

Ihan ensin on syytä mainita, että Makujakauppa poikkeaa monista muista uusista verkkokaupoista siinä, että sen perustamiseen ja tuotevalikoimaan on selvästi ollut käytettävissä varsin iso summa rahaa. Tästä huolimatta tästäkin verkkokaupasta voi oppia, vaikka olisi perustamassa kauppaa paljon pienimmillä resursseilla.

Makujakauppa on onnistunut ensinäkin erinomaisesti siinä, että sen kauppa on suunniteltu todella hyvin sen suhteen, miten se toimii eri laitteilla. Kauppaa on helppo käyttää esimerkiksi isolla pöytäkoneen näytöllä sekä matkapuhelimella. Se, että verkkokauppaa toimii hyvin kaikilla erilaisilla laitteilla, on todella tärkeää nykyään, kun ihmiset käyttävät nettiä kattavasti eri kokoisilla näytöillä.

Myös kaupan design on todella onnistunut: vaikka kaupassa on valtava valikoima ja se toimii isoilla resursseilla, niin kaupasta välittyy lämmin ja helposti lähestyttävä sekä käytettävä kuva. Erityistä huomioita kannattaa kiinnittää siihen, miten tuotevalikot on muotoiltu erittäin hyvällä tavalla, eikä asiakkaalle tule missään vaiheessa tunnetta siitä, ettei hän tietäisiä, mistä lähteä hakemaan tiettyä tuotetta. Designin suhteen on myös hyvä huomioida kaupan logo: vaikka logo on varsin yksinkertainen, niin se on erittäin toimiva – ei siis kannata stressata, jos oman verkkokaupan logo ei ole erityisen näyttävä.

Huomioimisen arvoista kaupassa on myös esimerkiksi se, miten laadukkaita kuvia tuotteista on tarjolla, se miten helppo tuotteet on lisätä ostoskoriin sekä se, että ostamiseen kannustavat napit on aseteltu paikoille, joilta asiakas varmasti näkee ne.

Makujakaupan nimi on sen sijaan mielestäni siinä rajalla onko se hyvä vai huono. Tilannetta, voi hahmottaa sen kautta, että jos joku kertoo kaverillensa tilanneensa jotain “Makujakaupasta netistä”, niin olettaako kuulija tällöin, että verkkokaupan verkkotunnus on Makuja.fi vai Makujakauppa.fi (tai ehkä jotain muuta)? Luultavasti monissa tapauksissa, että se on ensimmäinen. Tässä tapauksessa asia ei aiheuta juurikaan ongelmia, sillä ensimmäinen verkkotunnus johtaa MTV:n verkkosivuston Makuja-osioon ja sieltä on puolestaan linkki Makujakauppaan. Verkkotunnuksen “kauppa”-osan aiheuttama mahdollinen haaste kannattaako kuitenkin huomioida, kun on perustamassa omaa verkkokauppaa ja pohtii sen nettiosoitetta sekä nimeä.

1 thought on “Makujakauppa – Uusi alennuskoodi (syyskuu 2020) ja aitoja kokemuksia”

  1. Kommentti ylläpidolta: Aiempi kommenttiosio ja sen kautta kerrotut lukijoiden kokemukset valitettavasti katosivat sivuston päivityksen yhteydessä. Yhteenvetona lukijoiden kokemuksista voi todeta, että useammalla lukijalla oli ollut haasteita toimitusten kanssa (esimerkiksi niin, että kaikki tilatut tuotteet eivät olleet paketissa). Kyseiset kokemukset olivat keskimäärin yli vuoden takaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *