Miksi luottotiedot menettäneen on vaikea saada lainaa

Jos on koittanut maksuhäiriömerkinnän omaavana hakea lainaa, niin on todennäköisesti törmännyt siihen, että sitä on todella vaikea saada. Ja jollekin on saattanut tulla tästä mieleen, että mikä on se varsinainen syy siihen, että luottotietonsa menettäneelle ei mielellään myönnetä pikavippejä tai muita lainoja. Luultavasti syy tähän on varsin yksinkertainen.

Lainan antajia kiinnostaa ennen kaikkea se, miten todennäköisesti maksat lainasi takaisin. Ja jos ne näkevät maksuhäiriömerkinnän, niin on se viesti lainanantajalle siitä, että tällä henkilöllä on aiemmin ollut vaikeuksia maksaa laskuja tai lainoja. Ja tämän perusteella he saattavat päätellä, monesti kyselemättä sitä, onko lainaa hakevan henkilön elämäntilanne parantunut – ovatko syyt luottotietojen menettämiseen kadonneet – että on kohonnut riski siihen, ettei tämä hakija maksaa lainaansa takaisin, jos se hänelle myönnetään. Ja koska rahoituslaitoksia kiinnostaa rahan tekeminen, niin eivät ne mielellään maksa rahaa ulos, jos ei ole syytä olettaa, että sitä tulee jossain vaiheessa enemmän takaisin päin.

Mistä sitten kannattaisi hakea luottotiedot menettäneenä lainaa? Olettaen, että tietää voivansa hoitaa laskut ja lainat jatkossa ajoissa, niin kannattaa hakea lainaa semmoisesta paikasta, missä aidosti ollaan kiinnostuneita lainan hakijasta ja hänen elämäntilanteestaan. Tämä mahdollistaa sen, että voi kertoa syyt maksuhäiriömerkintään ja perustalla sen, miksi maksuhäiriömerkintöjä ei tule enää lisää. Pikavippipaikkojen kohdalla tämä on luonnollisesti erittäin vaikeaa, sillä ne useimmiten hylkäävät tai hyväksyvät hakemuksen muutamassa minuutissa, eikä hakemusten yhteydessä ole mitään kenttää, mihin voisi perustella sitä, miksi lainaa pitäisi saada.

Onko kohtuullista, että luottotietojen menettäminen aiheuttaa niin pitkään ongelmia?

Maksuhäiriömerkinnällä on monia varsin ikäviä vaikutuksia elämään, mutta ehkä yksi tavallaan ikävimmistä on se, että se pysyy tiedoissa vielä verrattain pitkään sen jälkeen, kun merkinnän aiheuttaneen asian on hoitanut kuntoon. Tämä on erityisen ikävää niissä tilanteissa, joissa henkilö on tehnyt paljon töitä saadakseen elämänsä paremmille raiteille ja nyt tämä maksuhäiriömerkintä voi jopa saada ison osan työstä tuntumaan turhalta. Tätä taustaa vastaan ei voikaan pitää yllättävänä, että on ehdotettu, että maksuhäiriömerkintä poistuisi heti, kun sen aiheuttaneet velvoitteet on hoidettu kuntoon. Tämä tuntuisi erittäin inhimilliseltä.

Huonoja puolia tuossa maksuhäiriömerkinnän nopeassa poistumisessa näkevät todennäköisesti erityisesti lainoja tarjoavat tahot. Heidän osaltaanhan tuo vaikeutta ennakkokarsintaa hakijoista.

About the Author Atte

Hi! My name is Atte and I love e-commerce. Thus this website that focuses on e-commerce platforms, marketing online stores and other related things.

follow me on: