Luotettavat pikalainat – Näistä lainaa turvallisesti ja nopeasti (2019)

Päällisin puolin voidaan sanoa, että suurin osa pikalainoja tarjoavista palveluista on luotettavia. Kaikille aloille mahtuu kuitenkin myös mätämunia. Ja pikalainojen kohdalla tämä riski on siinä mielessä poikkeuksellisen suuri, että lähes kuka tahansa voi pistää pystyyn nettisivuston, joka väittää tarjoavansa pikalainoja. Koska omaan itse jonkun verran kokemuksia pikalainoista, niin halusinkin kertoa tässä artikkelissa kokemusteni pohjalta lyhyesti kolmesta luotettavasta pikalainasta. Jokaisen lyhyen esittelyn ohessa on linkki pidempään artikkeliin, jossa kyseistä lainasivustoa esitellään kattavammin kokemusten kautta.

Näiden alla listatun kolmen palvelun osalta on isolta osin makuasia se, minkä listaa kaikista luotettavimmaksi ja mitkä toiseksi ja kolmanneksi luotettavimmaksi. Käytännössä perusluotettavuuden kohdalla näillä palveluilla ei ole isoa eroa, ja näin ollen rankingiin on vaikuttanut myös palveluiden yleinen laadukkuus. Koska alla listatut palvelut ovat mielestäni luotettavia, niin halusin myös kertoa tällä sivulla siitä, miten epäluottavan palvelun voi yrittää tunnistaa ja miten epäluotettavuus voi näyttäytyä, näistä asioista on tietoa lainapalveluiden esittelyn jälkeen.

HUOM: Vaikka nämä palvelut ovatkin siis myös omien kokemusteni perusteella luotettavia, niin en voi luonnollisesti taata niiden toimintaa.

Luotettavin pikalaina vuonna 2018:

Omien kokemusteni sekä muualta kerättyjen tietojen pohjalta nostan Laina.fi:n tämän hetken luotettavimmaksi lainasivustoksi. Tämän palvelun kohdalla kaikki vain tuntuu toimivan juuri niin kuin pitkääkin – kulut ja korot ovat mitä sanotaan, yllättäviä asioita ei tule eteen ja palvelu toimii aina, kun sitä on pakko käyttää. Luotettavuuden lisäksi tämä pikavippi ansaitsee erityshuomiota esimerkiksi siitä, että siltä saa myös varsin isoja lainoja (jopa 5000 euroa) ja siitä, että korot ovat pikavipeiksi melko matalia, lisäksi sivuston kautta saa lainatut rahat nopeasti tilille. Lue täältä: Laina.fi kokemuksia tai hae nyt lainaa Laina.fi:ltä.

Toinen luotettava pikavippi vuonna 2018:

Jos et halua käyttää ylempää pikalainaa, niin on myös Rahapalvelu erittäin luotettava vaihtoehto lainaa hakeville. Vaikka Rahapalvelu-nettisivusto itsestään onkin melko uusi, niin ei siitä pidä hämääntyä. Kyse on vain siitä, että superluotettavaa Credit24:ää ylläpitävä yritys on monistanut sivustonsa enemmän suomalaiseen makuun sopivaksi. Tässäkin palvelussa hommat toimivat niin kuin pitääkin. Sen päälle, että Rahapalvelu on luotettava paikka hakea lainaa, niin on se erityisvahvuus tämän hetken tarjous, jonka myötä lainanhakija saa lainan koroitta ja kuluitta kuukaudeksi (varmista vielä ennen lainan hakemista Rahapalvelun sivuilta, että tarjous on voimassa juuri silloin, kun sinä haet lainaa). Myös tältä sivustolta saa pikavipin erittäin nopeasti pankkitilille. Lue lisää Rahapalvelusta tai hae nyt lainaa Rahapalvelusta.

Kolmas luotettavana pidettävä palvelu:

Myös Ferratum on erittäin luotettava pikalaina. Ferratum on yksi vanhimmista pikavippejä tarjoavista suomalaisista yrityksistä ja sen taustayritys on Rahapalvelun tavoin listattuna pörssissä. Pörssilistauksen voi perustellusti nähdä lisäävän luotettavuutta entisestään. Aivan kuten kahden ylemmän sivuston kohdalla, niin myös Ferratumin tapauksessa asiat toimivat juuri niin kuin niiden pitääkin, eikä itselleni ole missään vaiheessa tullut eteen ikäviä yllätyksiä. Luotettavan toiminnan lisäksi Ferratumin vahvuutena voi pitää esimerkiksi sitä, että siltä voi hakea jo todella pientä pikalainaa – pienin mahdollinen lainasumma on vain 1 euron! Kahden aiemmin mainitun sivuston tapaan myös Ferratum maksaa vipin nopeasti hakijan pankkitilille. Lue täältä: Ferratum kokemuksia tai Hae nyt laina Ferratumilta.

Miten epäluotettavuus ilmenee pikalainojen kohdalla:

Isoin epäluotettavuuteen liittyvä tekijä on se, että kuluista ja koroista ei kerrota tarkasti. Lainasivustoille on luonnollisesti hyödyllistä, jos ne voivat esittää korot tavalla, joka saa ne kuulostamaan todellista pienemmältä. Keinoja tähän on useita, yksi on esimerkiksi se, että vuosikoron sijaan puhutaan kuukausikorosta ja toinen on se, että kulut ja korot esitellään erikseen. Erityisesti pienten pikavippien kohdalla erinäiset kulut voivat aiheuttaa jopa enemmän maksettavaa kuin perinteiset korot.

Epäluotettavuus voi ilmetä myös siinä, että rahaa ei saa niin paljon tai nopeasti kuin, minkä kuvan sivuston nettisivuilta olisi voinut saada. Ei esimerkiksi ole ollenkaan mahdotonta, että sivustolla kerrotaan, että siltä saa esimerkiksi 2000 tai 3000 euroa lainaa, mutta sitten hakemisen yhteydessä selviääkin, että se on maksimisumma, eikä sitä myönnetä kaikille hyväksytyille lainan hakijoillekaan.

Edellä mainittujen asioiden lisäksi on myös kuulunut juttuka siitä, että jotkut lainapalvelut ovat esimerkiksi lisänneet laittoman suuria perintäkuluja / korkoja siinä vaiheessa, kun asiakas ei ole maksanut lainaansa ajoissa.

Jonkunlaisena epäluotettavuutena voi pitää myös sitä, jos yhdestä paikasta lainaa hakeneelle alkaa tulemaan mainospostia toisesta lainapaikasta – eli lainanhakijan tiedot on annettu toisen sivuston markkinointitarkoituksiin.

Mistä epäluotettavan pikavipin voi tunnistaa:

Aivan ensimmäinen asia on tutustua lainaa tarjoavan yrityksen nettisivuihin ja sieltä löytyviin ehtoihin. Luotettavat lainayritykset kertovat esimerkiksi todellisesti suurimmat vuosikorkonsa erittäin selkeästi.

Lisäksi on hyvä tutustua siihen, mitä lainasivustolla kerrotaan lainaa myöntävästä tahosta. Tässä kohtaa on tärkeätä löytää tietoja myös itse lainaa antavasta yrityksestä eikä vain lainasivustosta, monesti lainasivuston ja lainaa myöntävän yrityksen nimi on täysin eri, ja jos alkaa tekemään tutkimusta yrityksen nimellä, niin voi esille tulla asioita, jotka viittaat siihen, ettei siltä kannata hakea lainaa. HUOM: On myös hyvä varmistaa täältä: https://www.avi.fi/documents/10191/19290/Luotonantajarekisteri_060313/44cb059e-268a-4aef-a0fc-51fc622c4d4e, että yrityksen nimi löytyy kyseiseltä listalta. Listalla oleminen nostaa erittäin merkittävästi todennäköisyyttä sille, että kyseessä on luotettava pikavippi.

Mikäli et ole aiemmin hakenut lainaa siltä taholta, jolta suunnitellet pikavipin ottamista, niin on myös hyvä lukea muiden ihmisten kokemuksia kyseistä lainaajasta. Näistä voi monesti saada varsin eri kuvan yrityksen toiminnasta kuin yrityksen kotisivujen ja mainosten perusteella saa.

Ja vielä neljäntenä on syytä tutkia sitä, miten kauan kyseinen pikalaina on ollut olemassa. Vaikka uusilla pikalainoilla on monesti esimerkiksi hyviä avajaistarjouksia, niin on niiden kohdalla vanhoihin pikalainoihin verrattuna korkeampi riski siihen, että kaikki ei ole aivan niin kuin pitäisi.