Lainahakemuksen kilpailuttamisen hyvät ja huonot puolet pikavippiin verrattuna

Viime vuosina netissä ovat yleistyneet voimakkaasti palvelut joiden kautta voi kilpailutta oman lainahakemuksen. Käytännössä siis näille kerrotaan niiden nettisivujen kautta, paljonko lainaa haluaisit, millä maksuajalla sekä luonnollisesti kerrotaan vähän perustietoja itsestä. Näiden tietojen perusteella sitten lainapalvelu hankkii kilpailuttamista haluavalle henkilölle nopeasti – parhaimmassa tapauksessa heti – lainatarjouksia, joista voi sitten halutessaan valita itselleen parhaan lainan.

Vaikka näitä kilpailuttamiseen keskittyviä sivustoja onkin siis nykyään monia, niin on myös ihan perinteisiä pikavippejä, erilaisia joustoluottoja sekä nopeita kulutusluottoja edelleen laajin mitoin saatavilla netistä. Koska monella voi mennä sormi suuhun näiden eri vaihtoehtojen kanssa, niin verrataan tässä seuraavassa lainahakemusten kilpailuttamista tarjoavia palveluita niihin sivustoihin joilta voi saada pikavippejä, tai muita nopeita lainoja jotka käytännössä ovat pitkälti pikavippejä. Tuo viittaa siis siihen, että lainan saa nopeasti ja minimaalisella vaivalla, eikä sillä siis ole sinänsä merkitystä kutsutaanko kyseisen tyyppistä lainaa, vaikka joustoluotoksi tai ihan vaan vipiksi.

Lainahakemuksen netissä kilpailuttamisen edut

  • Saat yleensä edullisempaa lainaa kuin pikavippien kautta. Pikavippien korot ovat lähes aina vähintään 50%, yleensä yli 100% ja pahimmassa tapauksessa ne voivat olla pitkälti yli 500%. Lainan kilpailuttajilta taas lainaa voi saada parhaassa tapauksessa noin 4% korolla ja isoinkaan korko ei juuri ylitä 50% tasoa.
  • Voit hakea huomattavasti isompaa lainaa, pikavippeihin verrattavien lainojen suurin koko netissä on 10 000 euroa. Lainan kilpailuttajien kautta voi hakea isoimmillaan lainaa jopa 70 000 euroa, ja kaikissa järkevissä kilpailuttamiseen keskittyvissä palveluissa yläraja on vähintään 50 000 euroa. Toisaalta kuitaankaan lainan kilpailuttajat eivät ole vain isoja lainoja varten, vaan niiden minimit ovat yleensä 100€ tai 500 euroa.
  • Voit ottaa lainaa todella pitkällä maksuajalla. Pisin ennalta määrätty maksuaika, mikä millään pikavipillä on, on 5 vuotta ja taas kaikilta lainankilpailuttajilta vaikuttaa voivan ottaa lainaa jopa 15 vuoden maksuajalla.
  • Selkeät maksuohjelmat. Erityisesti joustoluotoille on monesti määritelty vain minimilyhennys ja tämä johtaa helposti siihen, että lainaa lyhentää todella vähän ja laina jää sitten roikkumaan pitkäksi aikaa kasvattaa tolkuttomasti korkoa. Pahimmissa tapauksissa voi olla niin, että se minimilyhennys ei välttämättä edes kata juuri / ollenkaan enempää kun, mitä laina kasvaa korkoa sillä välillä kuin lyhennyksiä pitää tehdä.

Lainahakemuksen kilpailuttajien huonot puolet pikavippeihin verrattuna

  • Lainaa ei saa yhtä nopeasti. Pikavipistä voi yleensä saada lopullisen lainapäätöksen heti ja myös rahat alle 15 minuutin sisällä omalle tilille. Lainan kilpailuttajilla tämä ei vain onnistu. Niiltä voi kyllä monesti saada alustava lainapäätöksen heti, mutta erityisesti isompi laina vaatii yleensä dokumenttien lähettämistä sitä varten, että laina voidaan myös maksaa hakijalle. Lisäksi noissa maksuissa voi mennä pidempään, jopa muutama arkipäivä. Eli erityisesti jos hakee lainaa viikonloppuna, niin voi olla iso nopeusetu ottaa laina pikavippinä.
  • Laina-ajat voivat olla tarpeettoman pitkiä. Jos vaikka ottaa 500 euron lainan, niin voi monesti tuntua täysin turhalta valita vuoden laina-aikaa, kun lainan pystyisi kuittaamaan pois jo heti vaikka seuraavassa kuussa.
  • Ei korottomia alkutarjouksia. Vaikka lainan kilpailuttamisen kautta saadut tarjoukset ovat yleensä paljon halvempia kuin pikavippien korot, niin on tähän poikkeuksena se, että pikavippien kautta voi monesti saada alussa korottoman laina-ajan. Eli jos lainan haluaisi vain vähäksi aikaa, niin voi olla edullisempaa ottaa koroton pikavippi.
  • Ei voi ottaa yhtä pientä lainaa. Pikavippien minimisummat voivat paikasta riippuen vaihdella väliltä 1€ - 100€. Jokaisen pikavippipaikan kautta voi siis saada niin pienen lainan kuin, mikä on pienin mahdollinen laina, jonka voi kilpailuttaa. Eli jos vaikka 20 euron laina riittäisi hyvin, niin on turha vaivautua lainan kilpailuttamisen kanssa.

About the Author Atte

Hi! My name is Atte and I love e-commerce. Thus this website that focuses on e-commerce platforms, marketing online stores and other related things.

follow me on: