Laina.fi kokemuksia – Lue kannattaako Laina.fi-palvelusta hakea lainaa

Laina.fi on suomen johtavia pikalainoja tarjoavia yrityksiä. Yritys on tarjonnut lainoja netin kautta jo yli kymmenen vuoden ajan. Mutta onko palvelu kestänyt uusien kilpailijoiden markkinoille rynnistyksen? Miten hyvä Laina.fi on vuonna 2018? Näihin kysymyksiin tämän kokemuksia Laina.fi:sta sisältävän arvostelun on tarkoitus antaa vastaus. Vaikka tässä tekstissä käsitellään alussa erityisesti yhden ihmisen kokemuksia Laina.fi:stä, niin on sivun lopussa kommenttiosio, mihin kuka tahansa voi jakaa omat kokemuksensa.

Kokemukset Laina.fi 2018:

Tiivistys kokemuksista: Kyseessä on erittäin hyvin toimiva ja laadukas pikalainapalvelu. Palvelusta ei löydy isompaa moitittava ja pisteitä se ansaitsee erityisesti helposta käytettävyydestä, nopeista lainoista, matalista koroista ja mahdollisuudesta isoihin sekä pieniin pikalainoihin. Hae nyt lainaa Laina.fi-palvelusta.

Kokemukset laajemmin

Ensimmäinen asia, minkä Laina.fi-palvelu käyttävä henkilö huomaa on se, miten nopea palveluun on kirjautua ja aloittaa pikalainan hakeminen. Toisena huomattava asia on sekin erittäin myönteinen: lainahakemus käsitellään todella nopeasti eikä hakemusta varten tarvitse lähettää minkäänlaisia liitteitä.

Ehkä vielä parempaa kuin hakemuksen nopea käsittely on kuitenkin se, että lainatut rahat voi saada todella nopeasti omalle tilille. Kirjoittajan kokemuksen mukaan rahat ovat tilillä alle 5 minuutin sisällä, siitä kun rahaa on hakenut. Toki tuo ei välttämättä kaikkien pankkien kohdalla päde. Itse olen nostanut täältä lainaa Nordeaan.

Hommat toimivat Laina.fi:n kanssa hyvin myös siinä vaiheessa, kun lainaa pitää lyhentää. Palvelusta saadusta laskusta selviää tarkasti ja selvästi se, miten paljon velkaa pitää vähintään maksaa ennen kyseisen kuukauden eräpäivää. Ja luonnollisesti myös se on tehty selväksi, että koko lainan voi maksaa kerralla takaisin. Kertakaan eteen ei myöskään ole tullut tilannetta, jossa lasku ei olisi löytänyt tietään perille sähköpostiin tai tilannetta, jossa laskua olisi joutunut etsimään sähköpostilaatikosta.

Myös siitä pitää antaa positiivisia pisteitä, miten nopeasti maksetusta laskusta rahat kirjautuvat Laina.fi:n tilille. Tämä voi näyttää ensi alkuun vähäpätöiseltä asialta, mutta on tärkeää sen takia, että se takaa sen, että myös uutta, mahdollisimman suurta, lainaa voi tarvittaessa hakea todella nopeasti.

Kirjoittajan kokemuksien perusteella myös edellä kuvattu lisälainan hakeminen onnistuu ensimmäisen lainan hakemiseen tapaan erittäin helposti (näin on erityisesti niin sanotun käyttölainan kohdalla, käyttölainasta lisää jäljempänä). Tässä kohtaa pitää yritykselle tosin antaa pieni miinus. Laina.fi käyttää lisälainan hakemisen kohdalla nettisivuillaan niin sanottua pudotusvalikkoa, josta pitää valita 50 euron välein se, miten paljon lisää lainaa haluaa nostaa. Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi 20 euron lisälainaa ei oikein voi hakea. Pieneksi negatiiviseksi asiaksi voi myös ehkä laskea sen, että Laina.fi:stä ei voi hakea pikalainaa yöllä.

Hyvää Laina.fi:n pikalainoissa on kokemuksen perusteella myös se, että niiden korot ja kulut kerrotaan todella selkeästi. Ehkäpä yksi pikalainojen mahdollisista ikävimmistä puolista on se, jos korot ovat suurempia kuin minkä kuvan yrityksen nettisivuilta on saanut. Ei ole ollenkaan kiva huomata, että on saanut huomattavasti isomman laskun kuin mitä odotti saavansa.

Vielä viimeisenä ja ehkäpä jopa tärkeimpänä asiana, edellisestä kappaleesta jatkaen, pitää Laina.fi:tä kehua siitä, miten pieniä korkoja se perii lainoistaan. Lainojen korot ovat esimerkiksi Lainaston vertailukelpoiseen tuotteeseen verrattuna huomattavasti alhaisimpia.

Korko on kuitenkin ehkä lopulta tärkein asia siinä, miten hyvä asiakkaan kokemus on lopulta pitkällä aikavälillä mistä tahansa lainapalvelusta. Laina.fi:n perimistä koroista tarkemmin myöhemmin tällä sivulla.

Omalla kohdallani Laina.fi on aina toiminut niin hyvin, että en ole joutunut turvautumaan sen asiakaspalveluun. Enkä siis myöskään omaa kokemuksia palvelun tästä osasta. Asiakaspalvelua näyttää kuitenkin saavan erittäin kattavasti aamusta iltaan arkena ja viikonloppuna, joten oletettavasti myös tämä asia on palvelun kohdalla kunnossa.

Laina.fi käyttölaina

Kun saavut Laina.fi:n nettisivuille niin yritys tarjoaa sinulle hyvin todennäköisesti sen kahdesta eri lainatuotteesta ensimmäisenä käyttölainaa. Käyttölainan ideana on se, että avaat palvelussa luottotilin, jonka kautta voit tehdä helposti uusia nostoja siihen asti, että ole käyttänyt koko luoton. Jos siis sinulle myönnetään esimerkiksi 4000 euron luottotili, niin voit esimerkiksi tehdä useita 500 euron nostaja, vaikkapa niin, että nostat rahaa kerran viikossa. Vaikka et olisikaan käyttänyt koko luottoa loppuun, niin pitää lainasaldoa lyhentää aina kerran kuukaudessa. Koko avointa lainasaldoa ei tarvitse kuitenkaan maksaa kerralla takaisin. Se, miten paljon käyttölainaa pitää lyhentää on aina yhteydessä siihen, miten paljon sitä on käyttänyt. Jos siis olet käyttänyt esimerkiksi 3000 euron verran luottoa, niin on minimilyhennys 300 euroa, mutta toisaalta, jos rahaa on käytettynä vain 400 euroa, niin on minimilyhennys vain 50 euroa kuukaudessa.

Käyttölaina on erittäin hyvä valinta niille henkilöille, jotka eivät ennakolta tiedä kuinka paljon pikalainaa he tarvitsevat. Käyttölainaa voi lähestyä ikään kuin eräänlaista luottokorttia. Tosin tässä tapauksessa luottokortin käyttämisen sijaan ilmoitat aina palvelulle, vaikkapa menemällä matkapuhelimella sen nettisivuille, että paljonko rahaa tarvitset tilille, ja Laina.fi siirtää sitten rahat heti pankkitilillesi.

Kuten edellä on vihjattu voi käyttölainaa ottaa hyvin monen kokoista. Matalimmillaan voit nostaa käyttölainaa 50 euroa ja suurimmillaan käyttölainaa voi saada jopa 5000 euroa. Miten paljon rahaa sitten haluatkin käyttöösi, niin rahat siirretään erittäin nopeasti pankkitilillesi. Tämä, miten laaja-alaisesti käyttölainaa saa on hyvä etu verrattuna Laina.fi:n moniin kilpailijoihin. Palvelun kilpailijoilla on monesti joko korkeampi minimilaina tai pienempi maksimilaina. Jossakin tapauksessa jopa molempia näitä.

Käyttölainan kohdalla ei tarvitse niin ensimmäisen noston tapauksessa kuin lisänostojakaan tehdessä lähettää mitään erityisiä liitteitä tai perinteisiä paperisia hakemuksia. Sen sijaan vain kirjaudut palveluun sen verkkosivuilla, käytät ohjelmaa, jolla varmistetaan, että voit selvitä lainan lyhennyksistä ja saat sitten rahat omalle tilillesi. Helppoa.

Korkoa käyttölainalle kertyy nimelliskoron muodossa ilmaisten korkeintaan 39% vuodessa. Todellinen vuosikorko on kuitenkin, kuten tyypillistä, jonkun verran korkeampi. Sitä voit joutua maksamaan isoimmillaan hieman yli 77%. Korko on siis esimerkiksi luottokorttia korkeampi, mutta monien muiden pikalainoja tarjoavien yritysten lainoihin verrattuna melko matala. Todellista vuosikorkoa kasvattaa nimelliseen vuosikorkoon verrattuna kaiketi erityisesti käyttölainasta peritty 12,5% nostopalkkio. Koska nostopalkkio on prosenteissa, niin ei siinä voi säästää esimerkiksi niin, että nostaa kerralla 2000 euroa sen sijaan, että nostaisi neljästi 500 euroa.

Laina.fi kertalaina

Käyttölainan lisäksi Laina.fi tarjoaa myös kertalaina nimistä lainatuotetta. Kertalainan nimestä voi jo saada melko hyvän vaikutelma siitä, mistä kyseisen lainan kohdalla on kyse: laina nostetaan yhdellä kertaa, sen sijaan, että sitä nostettaisiin erissä aina tarvittaessa. On tosin hyvä huomata, että kertalainaakin saa tietyillä edellytyksillä lisää ennen kuin on maksanut koko lainan takaisin. Se, voitko saada lisää lainaa kertalainan tapauksessa selviää kirjatumalla omille sivuille Laina.fi:n verkkosivuilla.

Kertalainalla on muutamia etuja ja pari huonoa puolta verrattuna käyttölainaan. Edut liittyvät ennen kaikkea siihen, että tämän lainan korot ja nostokulu ovat pienempiä kuin käyttölainan. Kertalainan nimellinen vuosikorko on parhaimmillaan vain 24,5% ja nostopalkkio on 9,25%. Kertalainan toisena etuna voi pitää sen selkeyttä, tiedät kertalainaa hakiessa täsmälleen minkä verran sinun pitää lyhentää sitä missäkin kuukaudessa. Tämä helpottaa oman talouden suunnittelua merkittävästi. Käyttölainan kohdalla näkee ensimmäisellä kerralla helposti minimierän, mutta lisää lainaa nostettaessa minimejä ei näytetä yhtä selkeästi.

Kertalainan ehkä isoimpana huonona puolena voi käyttölainaa nähden pitää sitä, että kertalainan pienin mahdollinen määrä on melko suuri: kertalainaa pitää ottaa vähintään 600 euroa. Käyttölainan tavoin myös kertalainan suurin mahdollinen määrä on 5000 euroa.

Toisena huonona puolena kertalainan kohdalla voi pitää sitä, että sitä hakiessa ei voi ikään kuin testata Laina.fi:n systeemiä ottamalla ensin pienemmän lainan ja sitten kokemuksen perusteella päättää hakeeko heti perään isompaa lainaa kaveriksi. Käyttölainanhan mahdollistaa vaikka sen, että nostaa ensin omalta tililtä 200 euroa lainaa ja sitten sen jälkeen, kun on nähnyt miten nopeasti rahat tulevat omalle tilille nostaa lainaa 2000 euroa lisää.

Se kumpi kertalaina vai käyttölaina kannattaa valita riippuu luonnollisesti lainaa hakevan omasta tilanteesta ja tarpeesta. Lähtökohtana voisi pitää sitä, että jos tarvitsee nopeasti lainaa jotain yksittäistä hieman isompaa hankintaa varten ottaa kertalainan ja jos taas rahan tarve voi elää, esimerkiksi epävarmojen tulojen johdosta, niin avaa käyttölainatilin ja nostaa sieltä rahaa itsellensä aina tarvittaessa.

Laina.fi:n kilpailijoihin verrattuna kertalainan korko on varsin matala. Ja sos kertalainan maksuajaksi ottaa vähintään 2 vuotta, niin on se itseasiassa todennäköisesti internetin halvin pikalaina. Voit itse valita aikajänteellä 1 - 5 vuotta sen, minkä maksuajan otat kertalainalle.

Laina.fi:n omistaa DFC Nordic Oy

Vaikka Laina.fi tunnetaankin yleisesti juuri tällä nimellä, niin on palvelua ylläpitävän yrityksen virallinen nimi DFC Nordic Oy. Tästä on ihan hyvä olla selvillä, sillä muuten esimerkiksi lainalaskujen kanssa saattaa tulla epävarmoja tilanteita, kun ei tiedä mikä ihme on se ”DFC Nordic Oy” joka haluaa rahaa siirrettävän heidän tilillensä. DFC Nordic Oy:tä voi pitää erittäin luotettavana yrityksenä. Yritys on toiminut vuodesta 2005 alkaen ja on siis luonnollisesti suomalainen. Sekin on lopulta hyvä asia, että DFC Nordic Oy on taloudellisesti erittäin hyvin menestyvä yritys. Lähtökohtaisesti voi ajatella, että mitä paremmin yritys menestyy, niin sitä vähemmän syytä sillä on ruveta mihinkään epäilyttäviin toimiin.

Kerro omat kokemuksesi Laina.fi:stä

Olen kertonut tällä sivulla omista kokemuksistani Laina.fi-palvelusta. En kuitenkaan suinkaan ole ainoa yritykseltä lainaa hakenut henkilö. Tästä syystä halusinkin avata tähän alle kaikille muillekin mahdollisuuden kertoa avoimesti omista kokemuksistaan. Muiden kokemuksista kiinnostuneiden lukijoiden näkökulmasta on luonnollisesti sitä hyödyllisempää, mitä tuoreempia kokemukset ovat, joten erityisesti vuoden 2018 kokemuksien kertominen olisi hienoa. Myös vanhemmat tiedot voi toki hyvin kirjoittaa, mutta silloin mielellään jollain maininnalla siitä, miltä vuodelta ne ovat peräisin, että ne voi suhteuttaa palvelun nykyiseen tilanteeseen.