Kertalaina

Kertalaina on sen tyyppinen laina, jossa hakija saa koko lainasumman kerralla ja helposti. Luonteesta johdosta kertalaina soveltuu erityisesti sen tyyppisiin tilanteisiin, joissa on jo ennakolta tarkasti tiedossa se, miten paljon lainaa tarvitaan. Tämä on vastakohta esimerkiksi joustoluotolle, joka taas soveltuu paremmin tilanteisiin, joissa lopullinen lainan tarve ei vielä välttämättä ole selvillä. Kertalainaa voi hakea myös pankista, mutta jos sitä haluaa saada heti ja ilman vakuuksia, niin on netti todennäköisesti parempi paikka hakea sitä. Tästä syystä alla on esitelty muutama paikka, joista on mahdollista hakea kertalaina netin kautta.

Ostosraha – Kertalainaa 400 – 3000€ heti

Ostosraha on todennäköisesti tällä hetkellä oma suosikkini kertalainojen ottamiseen. Tykkään tässä paikassa erityisesti sen selkeydestä (selkeät kuukausierät), nopeudesta ja helppoudesta. Kokemukseni mukaan täältä saa lainapäätöksen hetkessä ja rahat tulivat alle 5 minuutin sisällä omalle tilille. Toki näissä voi olla joissakin tapauksissa jonkun verran eroja. Ostosrahan vahvuus on lisäksi sen huomattavasti monia pikavippipaikkoja matalampi korko. Korko ei toki ole yhtä halpa kuin pankeissa, mutta tämä on se vastapuoli sille, että rahaa saa nopeasti ja täysin ilman vakuuksia tai takaajia. Voidakseen saada Ostosrahalta lainaa, pitää ikää olla ainakin 21 vuotta. Lainaa täältä voi hakea 400 – 3000€ ja laina-ajat vaihtelevat välillä 1 – 3 vuotta. Hae nyt lainaa Ostosrahalta.

Ostosrahan nettisivujen perusteella sen tyypillinen todellinen vuosikorko on noin 28,90% ja korkeintaan se on 29,40%.

Credigo – Kertalainaa 500 eurosta alkaen ja 5000€ asti heti

Credigo on keskimääräisiltä koroiltaan suunnilleen Ostosrahan hintainen lainapaikka. Tällä paikalla on kuitenkin Ostosrahaan verrattuna joitakin eroavaisuuksiakin. Ensimmäinen isompi eroavaisuus on se, että Credigolta voi saada kertalainaa jopa 5000€. Toinen eroavaisuus on se, että täältä voi saada vähintään 1000€ lainoille Ostosrahaa pidempiä laina-aikoja ja kolmas on se, että täältä voi hakea lainaa jo 20-vuotiaana. Credigolta voi saada lainapäätöksen ja lainatut rahat oikeastaan heti. Hae nyt lainaa Credigolta.

Credigon lainojen todellinen vuosikorko on sen verkkosivuston perusteella korkeintaan noin 30%.

Risicum - kertalainaa nopeasti jopa 10 000€

Jos haluaa vielä sitäkin enemmän nopeaa kertalainaa kuin mitä Credigo voi tarjota, niin kannattaa ehkä suunnata Risicumille. Risicumilta voi nimittäin hakea kertalainaa jopa 10 000€, ja palvelun sivuston perusteella siltä pitäisi myös voida saada lainaa varsin nopeasti. Risicumilta voi hakea myös alle 10000€ kokoista lainaa: minimisumma on 4000€. Hae nyt lainaa Risicumilta.

Risicumin kertalainojen todellinen vuosikorko on 24,00 - 28,33%. Risicumilta voi hakea usean vuoden laina-aikoja.

Lendo – hae lainatarjouksia jopa 60000€ kertalainoista

Lendo poikkeaa kolmesta ylemmästä lainapaikasta siinä, että tämä paikka ei myönnä itse suoraan lainaa, vaan sen sijaan se kilpailuttaa hakijan lainahakemuksen. Eli siis kerrot palvelulle miten paljon lainaa haluat (jopa 60000€) ja miten pitkäksi aikaa (jopa 15 vuotta) ja sitten muutamien perustietojen tukemana, Lendo pyrkii hankkimaan sinulle useasta eri paikasta lainatarjouksia. Lendo ei luonteensa johdosta ole monesti yhtä nopea paikka kuin ylemmät lainafirmat, mutta toisaalta täältä voi hyvinkin saada kertalainaa vielä halvemmalla korolla kuin ylempänä mainituista paikoista. Voidakseen hankkia Lendolta lainatarjouksia, pitää ikää olla ainakin 18 vuotta. Hae nyt lainaa Lendon kautta.

Onko kertalainaa vai joustoluottoa helpompi saada?

Koska kertalaina on monesti koroiltaan pienempää ja summiltaan suurempaa kuin joustoluotto, niin voi sitä olla hieman vaikeampi saada kuin joustoluottoa (lainafirmat haluavat kertalainan kohdalla hieman tarkemmin varmistaa sen, kenelle ne myöntävät lainaa).

Kertalaina soveltuu hyvin yhdistelylainaksi

Jos sinulle on jo kertynyt kalliita muita lainoja ja etsit tapaa maksaa ne pois, niin voi kertalaina olla monesti hyvä vaihtoehto – juurikin edellä mainittujen halvempien korkojen sekä pidempien maksuaikojen ansiosta. Tässä tapauksessa kertalaina on siis samalla yhdistelylaina, jolla vanhat lainat kuitataan pois ja siirrytään kohti järkevämpää lainan ottamista.