Lainaa ilman palkkatodistusta instantorin avulla!

Monet eivät ehkä tiedä, mikä instantor on, mutta ne jotka tietävät rakastavat sitä. Instantor tekee lainan hakemisesta montaa kertaa nopeampaa kuin se muuten olisi. Lainaamisen nopeus ja helppous perustuu ennen kaikkea siihen, että instantorin kanssa lainapäätöksen saa ilman palkkatodistusta tms. (Tämän sivun lopussa on enemmän instantorin toimintatavasta, mutta käytännössä kyse on vain palvelusta jonka lainayhtiö on hankkinut nettisivustoansa varten, eikä lainaa hakevan siis tarvitse ladata mitään tai maksaa mistään erikseen).

Valitettavasti läheskään kaikki netissä lainaa tarjoavat palvelut eivät käytä instantoria, mutta koska sitä hyödyntävistä palveluista kuitenkin moni on varsin laadukkaita, niin olen listannut tähän alle omat suosikkini niistä, mitkä myöntävät lainaa tai joustoluottoa instantorin avulla. Mikään ei estä hakemasta lainaa vaikka näistä kaikista.

Lainaa 500€ - 5000€ instantorin kanssa

Credigolta voi hakea instantorin kanssa lainaa 500€ alkaen ja jopa 5000€. Myös summat tuolla välillä onnistuvat hyvin. Eli lainaa voi hakea myös vaikka 2000€ tai 3000€. Credigon korot ovat melko matalia ja laina-ajat jopa todella pitkiä (pisimmillään jopa 10 vuotta). Lainaa täältä voi saada, jos ikää on ainakin 20 vuotta.  Hae nyt lainaa Credigolta.

HUOM: Credigo kysyy hakemuksen yhteydessä joitakin perustietoja tuloista jne, mutta palkkatodistusta tms ei tarvitse lähettää lainan saamista varten.

Lainapäätös heti (ei instantor)

Viime aikoina moni instantoria käyttävä lainapalvelu vaikuttaa tehneen tiukennuksia siinä, miten helposti ne myöntävät lainaa. Tämä on erityinen ongelma siinä mielessä, että monesti instantorin jo tuntevilla on ennestään lainaa, mikä jo aiemmin aiheutti haasteita lainan saamiselle monista paikoista. Tästä syystä halusinkin nostaa tähän toiseksi paikan, josta tuntuu olevan hyvät mahdollisuudet saada lainaa juuri nyt, vaikka se ei ilmeisesti käytäkään instantoria, vaan jotain toista saman tyyppistä systeemiä. Ferratumilta saa nostettua lainaa nopeasti 4000€ asti ja alkaen 1 eurosta. Käytännössä Ferratumin laina on joustoluotto ja sen ikäraja on 20 vuotta. Hae nyt lainaa Ferratumilta.

Instantor laina helposti

Bondoralta on tuoreen kokemuksen perusteella erittäin helppo hakea lainaa. Ja iso syy tähän lienee se, että täällä vaikuttaa olevan käytössä instantor. Lainaa Bondoralta saa haettua 500€ - 10000€. Hae nyt lainaa Bondoralta.

Ege - käyttää instantoria, mutta saattaa haluta myös muuten tietoja

Ege näyttää käyttävän palvelussaan lainapäätöksiä varten instantoria, mutta ainakin omassa tapauksessani se olisi halunnut tietoja myös "paperilla". En sitten tiedä oliko kyse vain jostain omassa lainahakemuksessani vai onko kyse laajemmasta käytännöstä. Ainakin sitten, jos ei muualta saa lainaa instantorilla, niin kannattaa ehkä tämäkin paikka kokeilla, josko laina irtoaisi pelkästään instantoria käyttäen. Täältä onnistuvat jatkossa ilmeisesti vain 100€ lainat. Hae nyt lainaa Egeltä.

Lainaa 18 vuotiaista alkaen instantorilla

Ilmeisesti myös Limiitti-palvelussa käytetään instantoria luottokelposuuden tarkistamiseen. Muistaakseni tämän firman lainapaikoissa toimitaan kuitenkin käytännössä niin, että instantoria ei mitenkään mainosteta lainan hakemisen yhteydessä, vaan se vaan hoitaa homman. Lainaa tästä paikasta voi saada 100€ - 2000€ ja ikäraja lainoille on 18 vuotta. Eli siis varsin hyvä paikka hakea lainaa. Hae nyt lainaa Limiitti-palvelusta.

Risicumilta 4000 - 10 000€ lainaa instantorilla

Risicum ei ehkä ole yhtä tunnettu kuin monet muut lainapalvelut, mutta täältäkin pitäisi voida hakea lainaa instantorilla. Muutosten jälkeen Risicum tarjoaa nyt vain kertalainaa eli kulutusluottoa. Tuota kertalainaa voi hakea 4000 - 10 000€. Risicum soveltuukin siis hyvin heille, jotka haluavat instantorin kanssa ison lainan. Risicumin kulutusluotoille on tarjolla usean vuoden laina-aikoja. Hae nyt lainaa Risicumilta.

Lainaa instantorin avulla 500 - 5000 euroa

Tietojen perusteella Easycredit käyttää lainapäätösten tekemisessä instantoria. Tosin tämän firman tapauksessa on hyvä olla tietoinen siitä, että se kysyy lainhakemuksessa esimerkiksi sen, onko työsuhteessa ja minkä verran tuloja on kuussa. Ilmeisesti vastauksia näihin kysymyksiin ei kuitenkaan tarvitse mitenkään ihmeemmin vahvistaa, vaan sen sijaan palvelu nojaa instantorin antamiin tietoihin. Tämän paikan erikoisuus on se, että täältä saa lainaa todella pitkillä maksuajoilla. Lyhyimmillään laina-aika on 2 vuotta ja pisimillään se on 10 vuotta kuukautta. Lainaa täältä voi ottaa 100 - 5000€, ja palvelun ikäraja on 20 vuotta. 

HUOM: Vaikka täältä saakin siis lainapäätöksen käytännössä heti, niin on hyvä tietää se, että itse laina maksetaan heti vain asiakaspalvelun aukioloaikoina. Sivuston tietojen mukaan asiakaspalvelu on auki arkisin 09:00 - 20:00, lauantaisin 10:00 - 18:00 ja sunnuntaina se on suljettu. Eli jos haluat lainaa vaikka myöhemmin illalla tai sunnuntaina, niin kannattaa valita joku alempana oleva vaihtoehto.  Hae nyt lainaa Easycreditiltä.

Jopa 10 000 euron laina instantorilla

Saldo on osa samaa yritystä kuin ylempänä mainittu Limiitti. Jostakin syystä kuitenkin tämän brändin kautta saa haettua isompaa lainaa kuin Limiitiltä. Täälläkin on kyllä tarjolla sama 100€ - 2000€ laina (joustoluotto), mutta sitten toisaalta tarjolla on myös kulutusluotto, jota voi hakea peräti 10 000 euroon asti (alaraja 1000 euroa). Myös täältä voi hakea lainaa, jo 18-vuotiaana. Ja kuten Limiitin ohella todettua, niin täälläkään ei ilmeisesti mitenkään erityisesti mainita lainan hakemisen yhteydessä siitä, että instantorin on käytössä, vaikka sen tietojen perusteella pitäisikin olla. Hae nyt lainaa Saldon kautta.

Tarvitsetko lainaa vanhojen lainojen maksamiseen?

Instantor on loistava palvelu ja tekee netistä lainan hakemisesta paljon helpompaa sekä nopeampaa kuin se muuten olisi. Sen yksi tavallaan huono puoli on kuitenkin se, että usein ihmiset innostuvat instantorista vasta siinä vaiheessa, kun heillä on melko iso epäilys siitä, että he eivät todennäköisesti saa lainaa ja haluavat instantorin avulla selvyyden asiaan mahdollisimman nopeasti. Jos tilanne on se, että et enää voi saada instantoria käyttävistä paikoista lainaa, niin voi olla syytä hankkia isompi ja pienemmällä korolla oleva laina toisaalta, jolla sitten maksaa vanhat lainat (olettaen, että niitä on) pois. Tähän tarkoitukseen yksi hyvä vaihtoehto voi olla Lendo. 

Lendolta voi hakea helposti lainatarjouksia, jos ikää on ainakin 20v, on vakituisia tuloja eikä ole maksuhäiriömerkintöjä. Palvelun kautta voidaan tehdä tarjouksia kooltaan 500 - 60 000€ lainoista, joille voi hakea maksuaikaa 1 - 15 vuotta. Koska nämä lainat ovat usein koroltaan paljon edullisempia kuin pikavipit, niin voivat ne olla iso apu, jos vanhoja lainoja pitää maksaa pois. Lendo ei siis tosiaan tarjoa itse suoraan lainaa (vaan kilpailuttaa lainhakemuksesi) eikä siellä käytetä instantoria, joten sieltä ei voi saada lainaa samalla tavoin helposti kuin instantoria hyödyntävistä paikoista, mutta Lendoa kannattaa silti tosiaan harkita vakavasti monissa tilanteissa. Hae nyt lainatarjouksia Lendolta.

Miksi valita instantor

Jos ei tunne instantoria, niin ei ehkä myöskään tiedä miksi siitä kannattaisi olla innoissaan. Tärkein syy innostumiseen on se, että sen avulla lainahakemuksen käsittelystä tulee todella paljon nopeampaa. Kun instantor käsittelee hakemuksen automaattisesti, tapahtuu se usein enintään parissa minuutissa - eli käytännössä siis niin lähelle heti kuin lainapäätös on mahdollista saada. Toinen tärkeä syy on se, että kun pikalainaa hakee instantorin avulla, ei tarvitse etsiä ja lähetellä mitään todisteita ja tositteita. Näiden lähettäminen voi tuntua ikävältä, puhumattakaan siitä, että se on monesti melko työlästä ja aikaa vievää.

Miten instantor toimii: instantorin toiminta perustuu siihen, että lainaa hakeva henkilö voi antaa sille luvan tutkia automattisesti hakijan aiempia tilitapahtumia. Näiden tapahtumien perusteella systeemi tekee päätöksen siitä, voidaanko hakijalle myöntää laina. Tämän ansiosta lainaa hakiessa ei tarvitse ladata tai lähettää esimerkiksi palkkatodistusta. Käytännössä instantoria kiinnostaa ennen kaikkea se minkä verran tuloja hakija saa ja se, mitä minkä verran menoja hänellä on. Jos tulot ja menot vaikuttavat olevan sen tyyppisessä sopusuhdassa, että hakija voi selviytyy lainasta, niin viestii instantorin järjestelmä lainapalvelulle, että hakijalle on niin sanotusti järkevää antaa laina.

Liittyykö instantorin käyttämiseen riskejä: Monella, joka ei ole ennen käyttänyt instantoria voi olla korkea kynnys antaa "jonkun" tietokoneohjelman tutkia omia tilitapahtumia. Tämä huoli on tavallaan varsin ymmärrettävä, mutta toisaalta asian vastapuoli on se, että lainan saamiseksi pitää lainaa antavan tahon voida (niin pitkälti kuin se on mahdollista) aina jotenkin varmistua siitä, että lainaa ottava taho voi maksaa pikavipin takaisin. Jos tätä ei tehdä instantorin avulla, niin tehdään se esimerkiksi lähettämällä palkkakuitti - ja tämäkään ei todennäköisesti tunnu maailman mukavimmalta vaihtoehdolta. On kuitenkin hyvä olla tietoinen siitä, että ainakin kahdessa tämän sivun ylimmässä paikassa voi käyttää myös tätä perinteisempää tapaa lainan maksukyvyn todistamiseen, jos instantor siis tuntuu ikävämmältä vaihtoehdolta, niin kannattaa hyödyntää sitä.

On hyvä huomata se, että instantorin ei pitäisi mahdollistaa sitä, että lainafirman pyörittäjät pääsisivät näkemään tilitapahtumasi. Yhdellä sivun vaihtoehdoista asia on ilmaistu niin, että "[instantor toimii] ilman, että -- me pääsemme näkemään tilitapahtumasi".

Miten paljon instantor nopeuttaa lainan saamista: instantorin hyöty riippuu tietysti aina jossakin määrä tilanteesta ja siitä, miltä firmalta lainaa hakee. Voi kuitenkin varsin perustellusti olettaa, että sillä voi säästää helposti vähintään puoli tuntia ja mahdollisesti huomattavasti enemmän. Instantorin edut korostuvat niissä tilanteissa, joissa lainaa antavan tahon asiakaspalvelu ei ole kovin nopeata tai se on kiinni. Instantorin iso hyöty on nopeuden suhteen myös se, että instantorin käyttäminen on ikään kuin passiivista - annat ohjelmalla pääsyn tilitapahtumiisi ja se tekee työnsä itsenäisesti, samalla voi vaikka itse selata toista nettisivua tai hake kupin kahvia.

Vinkki instantorin käyttämiseen: Koska instantorin tapauksessa lainapäätös siis perustuu tilitapahtumiin, niin on tärkeätä antaa instantorille pääsy juuri sen tilin tapahtumiin, minne omat tulot tulevat. Vaikka voisikin tuntua "paremmalta" antaa sille pääsy jonkinlaiselle varatilille, jota ei varsinaisesti käytä, niin ei siinä tapauksessa luonnollisesti voi saada lainaa, koska instantor ei saa varmuutta hakijan tuloista.

Kuka voi saada lainaa instantorilla: Instantoriin pätevät samat rajoitukset kuin muutenkin kyseiseen lainapalveluun. Eli jos palvelusta myönnetään lainaa vähintään 20 vuotiaille niin voivat he saada lainaa myös instantorin avulla.