GF Money kulutusluotto – tietoa ja vertailua muihin nopeasti saataviin kulutusluottoihin

Suomalainen GF Money Oyj (aiemmin Lainasto Oy) alkoi hiljattain tarjota kulutusluottoja sen verkkosivujen kautta. Tämä artikkelin tarkoituksena on yksinkertaisesta tarjota hieman informaatiota kyseistä kulutusluotosta ja vertailla sitä pariin muuhun netistä löytyvään kulutusluottoon.

GF Money kulutusluotto - perustiedot

GF Moneyn kulutusluottoa voi hakea netin kautta 2000 euroa - 10000 euroa. Lainasummat toimivat niin, että eri summia voi hakea 500 euron välein, eli esimerkiksi 2500 euroa, 3000 euroa ja niin edelleen. Laina-aikaa lainalle voi puolestaan ottaa 2 -6 vuotta. Laina-aika ei ole sidottu lainasummaan, eli mille tahansa lainasummalle voi ottaa vuoden välein minkä tahansa laina-ajan.

GF Moneyn kulutusluotto maksetaan takaisin kuukausittaisissa tasaerissä. Jos lainaa esimerkiksi ottaa 5000 euroa 3 vuoden maksuajalla, niin on tämä tasaerä 243,95 euroa kuussa (tiedot GF Moneyn kotisivujen lainalaskurista).

GF Moneyn kulutusluoton nimellinen vuosikorko on 41,16% ja todellinen vuosikorko on 49,90%. Nämä korot vaikuttavat olevan samat lainasummasta ja laina-ajasta riippumatta.

Voidakseen saada GF Moneyn kulutusluoton pitää ikää olla vähintään 22 vuotta ja eikä hakijalla saa olla maksuhäiriömerkintöjä. Lisäksi hakijoilla pitää olla tasaiset tulot ja vakituinen osoite sekä pankkitili Suomessa. Vaatimus tulojen tasaisuudesta saattaa vaikeuttaa merkittävästi ainakin opiskelijoiden edellytyksiä saada tätä kulutusluottoa.

GF Moneyn kulutusluotto verrattuna Lainaston ja Vippi.fi:n kulutusluottoon

GF Moneyn kulutusluoton vertailu Lainaston kulutusluottoon on siinä mielessä varsin mielenkiintoisesta, että niitä molempia siis tarjoaa sama yritys. Tästä huolimatta lainoilla on hieman eroja. Ensimmäinen ero on se, että Lainaston kulutusluoton summiltaan suppeampi: sitä saa otettua vain 2000 - 5000 euroa. Toinen ero on puolestaan se, että Lainaston kulutusluoton maksuajat ovat pituudeltaan 1 -3 vuotta - eli täältä saa haettua kulutusluoton lyhyemmäksi ajaksi kuin GF Moneyn kautta ja toisaalta yhtä pitkää maksuaikaa ei voi saada.

Yhteistä Lainaston ja GF Moneyn kulutusluotoille on se, että niitä molempia voi hakea yhtä suurilla erotuksilla, eli 500 euron "korotuksilla". Lisäksi lainojen nimelliskoron kerrotaan olevan sama 41,16%. Toisaalta Lainaston sivuilla kerrotaan esimerkin kautta, että sen kulutusluoton todellinen vuosikorko voi olla 67,13%. Mainittu esimerkki koskee 5000 euron kulutusluottoa 36 kuukauden maksuajalla, jos näillä ehdoilla valitsee lainan GF Moneyn lainalaskurista, niin ilmoitetaan sen todelliseksi vuosikoroksi 49,90%. Aiemmin mainittiin, että GF Moneylta 3 vuodeksi otetun 5000 euron lainan kuukausilyhennys olisi 243,95 euroa, kun samat lainatiedot laittaa Lainaston lainalaskuriin, niin saa kuukausieräksi 278 euroa. Lainaston todellinen vuosikorko siis todellakin vaikuttaa olevan korkeampi.

GF Moneyn tapaan myös Lainastolla maksetaan kulutusluotto takaisin kuukausittaisissa erissä.

Vertailu Lainaston ja GF Moneyn kulutusluoton välillä oli varsin suoraviivaista - epäilemättä sen ansiosta, että niitä tarjoaa sama yritys - vertailu Vippi.fi-palvelun kulutusluottoon on sen sijaan aavistuksen haastavampaa.

Se kuitenkin nähdään helposti heti Vippi.fi-palvelun kulutusluotosta, että sitä voi hakea 1000 euroa - 10000 euroa. Eli minimi on 1000 euroa pienempi, mutta maksimi yhtä suuri kuin GF Moneylla. Näiden kahden eri palvelun myöntämien kulutusluottojen korkojen vertailu vaikuttaa sen sijaan olevan huomattavasti vaikeampaa. Tämä johtuu siitä, että Vippi.fi-palvelun kotisivuilla todellisen vuosikoron kerrotaan asettuvan välille 12,00% - 150,60%. Eli korko voisi tämän perusteella olla sekä huomattavasti pienempi että huomattavasti suurempi.

Vippi.fi-palvelussa kerrotaan myös, että sen kulutusluoton maksuaika voi vaihdella välillä 13 kuukautta - 80 kuukautta. 13 kuukautta on luonnollisesti vuosiksi muutettuna hieman yli vuoden, eli Vippi-palvelusta voi tämän perusteella ottaa kulutusluoton lyhyemmäksi aikaa kuin GF Moneylta. 80 kuukautta on vuosiksi muutettuna puolestaan 6 vuotta ja 8 kuukautta, eli kulutusluottoa voi tämän perusteella saada myöskin pidemmäksi aikaa Vippi-palvelusta kuin GF Moneylta. Toisaalta on kuitenkin hyvä mainita, että palvelun lainalaskuria kokeillessa se ei näyttänyt pidempään maksuaikaa kuin 41 kuukautta, eli noin 3 ja puoli vuotta. Tämä olisi luonnollisesti huomattavasti lyhyempi maksuaika kuin GF Moneyn pisin mahdollinen maksuaika.

Lainaston ja GF Moneyn tapaan Vippi.fi-palvelun kulutusluotto korkoineen maksetaan takaisin taserissä.

Edellä mainitut tiedot on otettu kyseisten lainapalveluiden kotisivuilta.

Sekä Lainaston että Vippi-palvelun kulutusluottoja on käsitelty tällä sivustolla myös esimerkiksi tällä alasivulla: Lainaa 4000 heti tilille.

On mahdotonta sanoa, että jokin yllä käsitellyistä kulutusluotoista olisi vaihtoehdoista yksiselitteisesti paras. Asia riippuu vahvasti hakijan tarpeista, kuten halutusta laina-ajasta, ja lisäksi vertailua vaikeuttaa suuresti Vippi-palvelun kulutusluoton erittäin iso korkohaitari.