Ferratum kokemuksia & Lue Ferratumin hyvät ja huonot puolet

Käytin vähän aikaa sitten Ferratumin pikalainaa, tai kuten sitä tässä tapauksessa kutsutaan yrityksen itsensä puolelta ”Ferratum joustava-luottoa”. Kerronkin tässä artikkelissa omista kokemuksistani Ferratumista erityisesti tämän lainan suhteen. Ensin on yhteenveto ja suositus siitä, kannattaako rahaa lainata Ferratumilta, ja tämän jälkeen Ferratumiin sekä omiin kokemuksiini paneudutaan hieman syvemmin. Sivun lopussa on vielä jokaisella mahdollisuus kertoa omia Ferratum-kokemuksia. 

Yhteenveto Ferratum-kokemuksista

Omat kokemukseni Ferratumista ovat olleet erittäin positiivisia. Ja voinkin suositella Ferratumia lähes varauksetta kaikille, jotka ovat kiinnostuneet pikalainan hakemisesta. -- Tässä kohtaa voi kriittisellä lukijalla nousta epäilys siitä, kehutaanko tämän tyyppisellä sivustolla kaikki pikalainat maasta taivaaseen, mutta voin, että kertoa näin ei tämän verkkosivuston tapauksessa ole. Esimerkiksi Euroloanista löytyy linkin takaa huomattavasti kriittisempiä kokemuksia. – Mutta silloin, kun on oikeastaan pelkkää kehuttavaa, niin ei luonnollisesti ole järkevää alkaa väkisin keksimään, mitään moitittavaa.

Ferratumin oikeastaan ainoa ”ongelma” on se, että sen pikalainojen korot eivät ole kaikkein matalimpia, mutta eivät tosin läheskään korkeimpiakaan muihin pikalainoihin verrattuna. PÄIVITYS 31.8.2019: Ferratum on alentanut korkojaan todella merkittävästi, joten tämäkin ongelma on nyt poistunut. Hae nyt Ferratumilta lainaa.

Ferratum lainaamiseen helppous

Ensimmäinen asia mikä Ferratumin kohdalla pisti omiin silmiin, verrattuna moniin yrityksen kilpailijoihin oli se, miten helppoa yritykseltä oli hakea lainaa. Toki kaikki laadukkaat lainayritykset ovat tehneet lainan hakemisen nopeata ja melko helppoa, mutta Ferratum veti tämän asian uudelle tasolle. Mitä ilmeisimmin tässä on taustalla se, että Ferratum käyttää luottokelpoisuuden arvioimiseen omaa teknologiaansa, sen sijaan, että se turvautuisi ulkopuoliseen palveluntarjoajaan. Tämä teknologia on oletettavasti rakennettu vastaamaan juuri Ferratumin tarpeisiin, sen sijaan, että se olisi kehitetty sopimaan kaikilla lainaa tarjoaville tahoille, jolloin teknologian tehokkuus voi ehkä kärsiä.

Tämän edellä kuvatun ansiosta olikin niin, että omassa tapauksessani lainahakemus käsiteltiin minuutissa – kahdessa ja rahat tulivat lainasta käytännössä heti omalle pankkitililleni. Pelkkä plussaa siis tästä asiasta yritykselle. Hyvän lainapalvelun tapaan myös Ferratumilta sai lainan myös ilman liitteitä.

Yllä kuvattu kokemus kuvaa siis ensimmäistä kertaa kuin hain joustava-luottoa Ferratumilta, jatkossa kun tein uusia nostoja kyseisestä luotosta, niin pitää vain valita summa ja rahat olivat lähes saman tien omalla pankkitililläni.

Lainasummat

Ferratumin joustava-luoton lainasummat näyttävät pintaraapaisulta hyvin tavallisilta: lainaa saa yhteensä 4000 euroon asti, aivan kuten monesti muistakin palveluista. Ferratumilla on kuitenkin tässäkin yksi erikoisjuttu, mitä sen kilpailijat eivät jostain syystä tarjoa. Ferratumilta voi nimittäin hakea lainaa yhdestä eurosta alkaen. Siis joudut kyllä täälläkin avaamaan perinteisen tililuoton, josta voi halutessaan nostaa lainaa tuon mainitut 4000 euroa, mutta siitä ei tarvitse käyttää kuin vaikka euro. Yleensähän näitä vastaavia luottotilejä tarjoavilla yrityksillä on minimisumma joko 50 euroa tai 100 euroa. Ferratumin systeemi tuntuu siinäkin mielessä järkevämmältä, että kaiken järjen mukaan näitä lainoja ei siirtele kukaan yksittäinen ihminen tilinumeroita näppäilemällä, vaan kaiken hoitaa kone. Ei siis olisi kovin yllättävää, jos tämä Ferratumin systeemi leviää jossakin vaiheessa muuallekin.

Lainaa myös yöllä tilille

Netissä on ilmeisesti Ferratumin lisäksi yksi toinen paikka, josta saa lainatilin ollessa ennakolta auki lainan heti yöllä. Ferratumkaan ei siis tarjoa ensimmäistä lainaa yöllä, jos lainatiliä ei ole avattu aiemmin, mutta jatkossa se siirtää lainarahat myös keskellä yötä asiakkaan pankkitilille. Näin on myös oman kokemukseni perusteella, eli maininta tästä ei ole pelkkää markkinointipuhetta yrityksen kotisivuille. Tästä syystä voikin olla ihan järkevää jopa avata etukäteen lainatili Ferratumille, jotta voi sitten helposti hakea lainaa yöllä, jos siihen joskus tulee tarve.

Järkevät kuukausilyhennykset

Ferratum on varsin vahva myös siinä, että se sallii yhtään isompien lainojen kohdalla lyhentää lainaa myös hiljalleen. Joustava-luoton kohdalla lyhennykset toimivat niin, että jos lainaa on ottanut 1 – 100 euroa, niin pitää lainaa maksaa kokonaan pois ensimmäisenä eräpäivänä, jos lainaa on 101 – 1000 euroa, pitää sitä maksaa vähintään 100 euroa ja tämän suuremmista summista vähintään 10% lainasta. Eli vaikka 1500 euron lainan kohdalla 150€. Esimerkiksi Vivushan pistää asiakkaan maksamaan koko lainan pois ensimmäisenä eräpäivänä. Luonnollisestihan siis myös Ferratum sallii saman kuin Vivus, mutta ei PAKOTA siihen.

Korot ja kulut

Jos Ferratumia pitää moittia jostain niin se on sen lainoista perimät korot. Joustava-luoton kohdalla nimittäin todellinen vuosikorko voi olla jopa yli 300% Tämä on esimerkiksi Laina.fi-lainoihin verrattuna huomattavan korkea. Tästä syystä Ferratum onkin parhaimmillaan, jos lainaa tarvitsee vain vähäksi aikaa.

Ferratumin luotettavuus

Ferratum on erittäin luotettava lainayritys. Tätä tukee esimerkiksi se, että kyseessä on Frankfurtin pörssissä listattu yritys, joka on kuitenkin suomalainen ja joka on tarjonnut lainoja Suomessa jo todella pitkään. Lisäksi luotettavuutta lisää se, että yritys ei pyri piilottelemaan esimerkiksi sen korkoja kotisivuillaan. Myös oma kokemukseni tukee tätä edellä kuvattua käsitystä Ferratumin luotettavuudesta, missään vaiheessa ei esimerkiksi ole tullut tunnetta siitä, että yritys olisi jotenkin epäluotettava tai yrittäisi niin sanotusti viilata linssiin.

Ferratumin erikoistarjous juuri nyt

Ferratum muuttaa tarjontaansa marraskuussa 2018, niin, että jatkossa asiakkaiden ei tarvitse lyhentee lainaa heti kuukauden päästä lainan saamisesta (kuten ennen), vaan jatkossa lyhentämisen voi aloittaa kahden kuukauden päästä. Tämä voi olla erityisen hyvä juttua niitä tilanteita varten, kun oma rahatilanne ei parane ihan heti lainan ottamisen jälkeen, mutta paranee sitten hieman myöhemmin.

Ferratumin asiakaspalvelu

Muiden lainayhtiöiden tapaan myös Ferratum tarjoaa asiakaspalvelua sekä puhelimitse että sähköpostin välityksellä. Tämän lisäksi yritys kuitenkin tarjoaa myös chat-asiakaspalvelun. Ainakin omalla kohdalleni tämä viimeksi mainittu on pieni lisäsyy hakea lainaa juuri Ferratumilta, muiden lainapaikkojen sijaan. En tiedä teistä, mutta henkilökohtaisesti en jaksa alkaa soittelemaan tai lähettelemään sähköpostia lainapalvelulle, jos saman asian voi mahdollisesti hoitaa huomattavasti helpommin ja nopeammin vain avaamalla chatin ja vaihtamalla pari viestiä.  On tosin rehellisyyden nimissä syytä sanoa, että en itse omaa kokemusta Ferratumin asiakaspalvelusta, koska kaikki on aina toiminut firman kanssa niin hyvin, ettei asiakaspalveluun ole tarvinnut koskaan turvautua.

Huomattavaa: Kuten on tullut esille, niin tässä on käsitelty nimenomaan kokemuksia Ferratumin joustava-luotosta, yritys tarjoaa kuitenkin myös muita lainoja. Tällä hetkellä näitä muita lainoja ovat ”plus-laina” sekä ”prime-laina”. Uskon, että monelta osin näitä omia kokemuksiani voi soveltaa myös näiden lainojen tapaukseen, mutta luonnollisesti esimerkiksi kyseisten lainojen korot sekä myös suurimmat mahdolliset lainasummat poikkeavat joustava-luotosta. Näiden kolmen tuotteen lisäksi Ferratum tarjoaa myös lainaa yrityksille, ja olenkin kirjoittanut tänne hieman: Ferratum Business lainasta.

Jaa omat kokemukset Ferratumista:

Oletko jo ottanut Ferratumilta lainaa? Minkälaisia olivat Sinun kokemuksesi? Voit kertoa tässä alla rehellisesti kokemuksistasi. Kaikista parasta on tietysti, jos kokemukset ovat tältä vuodelta, jolloin ne ovat mahdollisimman hyödyllisiä siinä vaiheessa, kun tätä sivua lukeva henkilö pohtii sitä, hakeeko Ferratumilta lainaa.