Euroloan kokemuksia – Lue kannattaako Euroloanilta ottaa lainaa vai ei

Käytin hiljattain Euroloan pikalainapalvelua. Tämän kokemuksen perusteella päätin kertoa muillekin omista kokemuksistani. Tämä teksti on jaoteltu niin, että ensin on yhteenveto kokemuksistani ja toteamus siitä kannattaako Euroloanilta hakea lainaa, ja jos kannattaa, niin missä tilanteessa. Sen jälkeen on esitelty Euroloanin hyviä puolia ja tämän jälkeen sen huonoja puolia. Sitten kerron hieman palvelun taustalla olevasta Euroloan Consumer Finance Oyj -yrityksestä. Sivun lopussa on vielä kaikilla mahdollisuus kertoa omat kokemuksensa ja mielipiteensä Euroloanista. Koska muille jaettavissa kokemuksista on sitä enemmän hyötyä, mitä tuoreempia ne ovat, niin erityisen tervetulleita ovat kokemukset vuodelta 2019, mutta luonnollisesti kaikki kokemukset saa kertoa aivan avoimesti.

Euroloan kokemukset – yhteenveto

Euroloan ei ole täysin ongelmaton pikalainapalvelu, mutta kuitenkin erittäin hyvä vaihtoehto monille pikalainoista kiinnostuneille. Euroloan on erityisen hyvä vaihtoehto pikalainapalveluksi, jossa haluaa saada lainaa pienehköllä korolla ja melko laaja-alaisesti eri summilla. Euroloanin korot ovat esimerkiksi moniin pikavippeihin verrattuna todella alhaiset. Lisäksi Euroloania voi suositella erityisen vahvasti niille, jotka etsivät netin kautta saatavaa hieman isompaa lainaa. Näin on koska yritykseltä saa lainaa jopa 10,000 euroon asti. Toisaalta lainaa voi hakea vaikka vain 100 euroa.

Omalla kohdallani Euroloan aiheutti ärsytystä erityisesti sillä, että se perii lisämaksun siitä, että lainarahat saa heti omalle pankkitilille. Lisäksi lisämaksua on jopa siitä, että saa rahat 6 tunnin kuluttua eikä vasta myöhemmässä vaiheessa (viive on pahimmassa tapauksessa pari pankkipäivää). Toisaalta vasta-argumenttina on hyvä huomata se, että koska Euroloanin korot ovat huomattavasti alhaisempia kuin sen kilpailijoiden, niin tuo lisämaksukin huomioiden Euroloanilta saa halvempaa lainaa kuin lähes kaikkien muiden nettilainojen kautta. Poikkeuksena tähän ovat toki korottomat lainat / pikavipit.

Toinen ongelma Euroloanin kohdalla on se, että se ei pysty maksamaan lainaa heti kaikkiin pankkeihin edes tuota lisämaksua vastaan. Euroloan pystyykin maksamaan lainat heti vain Nordeaan ja Osuuspankkiin sekä Danske Bankiin tietyin rajoituksin. Jos et omista tiliä näissä pankeissa ja tarvitset lainaa heti, niin tutustua tähän tämän sivuston alasivuun: lainaa heti tilille. Jos edellä maintut huonommat puolet eivät häiritse, niin voi siis kuitenkin olla hyvä idea hakea lainaa Euroloanilta.

Suositus 1- Haluatko nopeasti lainaa?

Ferratum on omien kokemusteni perusteella ollut todella nopea paikka hakea ja saada lainaa. Ja siltä pitäisi myös voida saada lainaa nopeasti useampaan pankkiin kuin Euroloanilta. Näistä syistä Ferratum voi olla hyvä vaihtoehto silloin, jos lainaa haluaa heti. Lainaa Ferratumilta voi saada 1 - 4000€ ja alaikäraja lainan hakemiselle on 20 vuotta. Hae nyt lainaa Ferratumilta.

Euroloan-kokemus - hyvät puolet

Edellä on jo sivuttu monia Euroloanin hyviä puolia. Jos kuitenkin pureudutaan hieman tarkemmin asioihin, niin voidaan esimerkiksi huomata, että Euroloanin tarjoaman, summiltaan melko pienen, Express Lainan (100 – 500 euroa) nimelliskorko on vain 4,75%. Tämä korko on todella edullinen verrattuna moniin muihin pikavippeihin, joiden nimelliskorko voi helposti olla yli 50%. On toki hyvä huomata, että tuttuun tapaan myös Euroloanin todellinen vuosikorko voi olla melko huomattavasti nimelliskorkoa suurempi.

Myös Euroloanin isompien lainojen korot ovat varsin hillityt. Todellinen vuosikorko voi nimittäin niiden kohdalla olla parhaimmillaan vain 4,9%. Tämä korko on jo pienempi kuin esimerkiksi monien luottokorttien, eli siis aidosti matala. Maksimissaan Euroloanin isompien, 1000 – 10,000 lainojen korko on tasan 50%. Erityisesti 1000 – 3000 euron summista puhuttaessa tämä isoinkin mahdollinen korko on varsin matala, jos sitä verrataan tyypillisiin pikalainoihin. Näistä 1000 – 3000 euron lainoista näkee monesti veloitettavan yli 100% todellisia vuosikorkoja, ja pahimmillaan todellinen vuosikorko voi olla yli kymmenkertainen verrattuna Euroloanin suurimpaan korkoon.

Euroloanin vahvuudeksi voi laskea myös sen, miten nopeasti siltä on mahdollista saada lainapäätös. Oman kokemukseni perusteella lainapäätöksen saaminen tapahtuu parissa minuutissa, eikä se esimerkiksi vaatinut minkään paperiliitteiden skannailua ja niiden lähettämistä yritykselle. Sen sijaan lainahakemuksen voi tehdä helposti omien pankkitunnusten avulla Euroloanin nettisivujen kautta.

Hyvää Euroloanissa ovat myös sen pitkät tarjolla olevat maksuajat. Pienten 100 – 500 euron lainojen kohdalla maksuaikaa on 3 (100 - 400€ lainat) tai 4 kuukautta (500€ lainat), ja isommilla lainoilla maksuaikaa voi parhaimmillaan olla jopa 3 vuotta.

Vahvuudeksi pitää laskea myös se, että lainojen kuukausierät on ilmoitettu selkeästi. Jos siis lainaa hakee Euroloanilta, niin on helppo miettiä etukäteen, että voiko jatkossa selvitä lainan lyhennyksistä kunnialla. Oma mielipiteeni on, että jos kuukausieriä ei kerrota selvästi etukäteen, niin voi se johtaa ongelmiin monien ihmisten tapauksessa.

Hyvänä puolena Euroloanissa voi pitää myös sitä, että kaikkinensa lainakokemus sujui varsin hyvin, eikä yrityksestä jäänyt kuvaa, että se olisi epäluotettava.

Vahvuudeksi pitää laskea myös se, että Euroloanilta saa lähes kaiken kokoista pikalainaa. Kokoskaala 100 – 10,000 vastaa lähes kaikkien rahaa melko nopeasti tarvitsevien tarpeisiin.

Huomioitavaa lainaa hakiessa, mikäli merkitset Euroloanin lainahakemuksessa, että haluat lainaa 100€ - 500€, niin tarjoaa palvelu sinulle mahdollisuuden hakea sitä "Express-luoton" muodossa. Tätä Express-luottoa on helpompi hakea kuin isompaa lainaa. Jos siis haluat maksimoida lainaamisen nopeuden ja helppouden, niin valitse tuo vaihtoehto. 

Euroloan-kokemus – huonot puolet

Vaikka Euroloan onkin kokonaisuutena tarkastellen varsin hyvä paikka hakea pikalainaa, niin ei oma kokemukseni palvelusta ollut täysin ongelmaton. Ensimmäinen – ja suurin – ärsytystä aiheuttanut asia Euroloanin kohdalla oli se, että ainakin itselleni tuli yllätyksenä, että siitä pitää maksaa ylimääräistä, että lainarahat saa heti omalle pankkitililleen. Asia selviää toki yrityksen sivuilta ainakin hinnasto-valikon alta, mutta asiakastyytyväisyyden näkökulmasta sen olisi voinut kertoa vielä selkeämmin ennen lainanhakuprosessin aloittamista. Näin on erityisesti, koska käytäntö poikkeaa varsin suuresti monien muiden pikalainoja tarjoavien yritysten toimintatavoista.

Jo se on tietysti itsessään ärsyttävää, jos pikalainaa ei saa ilman ylimääräistä maksamista heti omalle pankkitilille, mutta erityisen ikävää siitä tekee Euroloanin tapauksessa se, että rahojen heti saaminen on melko kallista. Lisää maksettavaa kertyy nimittäin jopa 5,5€ + 0 – 4,5% lainasummasta.

Huonoa oli myös se, että itse asiassa edes tämän ”hetinostonkaan” tapauksessa rahoja ei saa heti kuin Nordean ja OP:n tilille, sekä arkisin myös Danske Bankin tilille (ei perjantaina kello 16 jälkeen).

Mikäli rahojen saamista omalle pankkitilille on valmis odottamaan 6 tuntia, laskee lisämaksujen määrä hieman. Siinä tapauksessa pitää ylimääräistä maksaa 0-5 euroa + enintään 3,8% lainasummasta. Myös näiden kuuden tunnin siirtojen tapauksessa on yllä mainitut rajoitukset siitä, minne pankkeihin ne ylipäätänsä onnistuvat. Jos siis tarvitset rahaa lainaksi juuri nyt, etkä halua maksaa siitä vielä muiden kulujen päälle extraa, niin ei kannata valita Euroloania lainapaikaksi.

Huono maku Euroloanista jäi myös sen kohdalla, että yritykseltä tuli alussa lainasta lasku perinteisen paperilaskun muodossa, sen sijaan, että lasku olisi laitettu muille pikalainayhtiöille tyypilliseen tapaan tulemaan sähköpostilla. Se, että sähköpostilaskun sijaan lähetetään paperilasku ei ehkä ensisilmäyksellä vaikuttaisi minkäänlaisesta ongelmalta, mutta koska Euroloan veloittaa ylimääräiset 3,9€ paperilaskuista, niin on se vähän ikävä juttu. 3,9€ ei toki sinänsä ole iso summa, jos avointa lainaa on vaikka 5000 euroa, mutta periaatteellisella tasolla se tuntuu väärältä.

Näkökannasta riippuen myös ehkä sitä voi pitää pienenä miinuksena, että Euroloan ei tarjoa ensimmäistä lainaa hakevalla asiakkaalle kunnollista ns. aloitustarjousta. Esimerkiksi jotkut Euroloanin kilpailijat tarjoavat ensimmäisen lainan ainakin vähäksi aikaa ilman korkoja ja nostokuluja. Aiemmin kuvatusta johtuen voisi kuvitella, että Euroloanin kohdalla erityisen hyvä aloitustarjous voisi esimerkiksi olla se, että yritys maksaa rahat ensimmäisestä lainasta heti asiakkaan pankkitilille, ilman erillisiä kuluja.

Pieneksi huonoksi puoleksi Euroloanissa voi laskea myös sen, että siltä ei saa todella pientä pikalainaa. Näin on, koska pienin mahdollinen lainasumma on aiemmin mainitusti 100 euroa.

Vaikka Euroloanilla oli oman kokemukseni perusteella selkeät huonot puolet, niin en missään nimessä kutsuisi sitä huijaukseksi. Esimerkiksi kaikista näistä ylimääräisitä kuluista oli kerrottu palvelun nettisivulla melko selkeästi. Huijaukseksi kutsuminen vaatisi mielestäni sen, että Euroloan tekee jotain sen tyyppistä ikävää, mistä ei ole etukäteen asiakkaana voinut olla selvillä.

Suositus 2 - lainaa jopa 60 000€ kunnon maksuajalla

Jos haet isompaa lainaa, edullisella korolla ja pidemmällä maksuajalla, mutta Euroloan ei noiden puutteiden takia ole omaan mieleen, niin kannatta harkita Lendoa. Lendon kautta voit erittäin nopeasti kilpailuttaa lainahakemuksesi ja näet minkälaisia lainatarjouksia juuri sinä voit saada. Lainaa Lendon kautta voi hakea 500€ - 60 000€ ja maksuaikaa saa 1 - 15 vuotta. Siirry nyt Lendolle.

Mash Finance Oyj (aiemmin Euroloan Consumer Finance Oyj)

Euroloan.fi palvelua ylläpitää Mash Finance Oyj (tunnettiin ennen toukokuuta 2018 nimellä "Euroloan Consumer Finance Oyj"). Tämän yrityksen puolestaan omistaa Euroloan Group Plc. Euroloan Group Plc:n kotipaikka on Suomi ja yritys onkin toiminut täällä vuodesta 2008 alkaen. Suomen lisäksi yrityksellä on toimintaa kuitenkin muutamassa muussakin maassa. Euroloan nimittäin tarjoaa lainoja myös Ruotsissa ja Puolassa, ja lisäksi sillä on toimintaa myös Luxemburgissa.

Euroloan Consumer Finance Oyj on kasvanut melko voimakkaasti viime vuosina. Vuonna 2013 sen liikevaihto oli 6,3 miljoonaa euroa ja vuonna 2016 liikevaihto oli 12,8 miljoonaa. Samaan aikaa, kun yrityksen liikevaihto noin tuplaantui, niin kasvoi sen tekemä tulos noin nelinkertaiseksi: noin 330000 euron tasosta noin 1,4 miljoonaan euroon.

Vaikka Euroloan.fi-palvelun takana olevan konsernin järjestäytymismalli voikin vaikuttaa äkkiseltään hieman monimutkaiselta, niin ei sen pidä antaa hämätä. Isommat, ja varsinkin isot kansainväliset, yrityskonsernit on monesti muotoiltu tämän henkisellä tavalla.

Sen, että Euroloanin lainoja tarjoava taho on suomalainen, pitkäikäinen ja hyvin menestyvä yritys, voi nähdä lisäävän palvelun luotettavuutta entisestään. Lisäksi Euroloan.fi:n kautta lainoja lopulta tarjoavan Euroloan Group Plc:n on kerrottu haluavan Helsingin pörssiin, joka sekin lisää varmuutta siitä, että yritys tulee toimimaan asiakkaita kohtaan reilulla ja rehellisellä tavalla.

Lyhyet faktat Euroloanista:

Ikäraja: 20 vuotta

Lainasummat: 100e - 10000e

Lainan todellinen vuosikorko: 4,9% - 50% 

Laina-ajat: 3 kuukautta - 5 vuotta. Kaikille lainasummille ei saa kaikkia laina-aikoja, vaan esimerkiksi Express-luoton (100e - 500e) laina-aika on 3 kuukautta - 4 kuukautta.

Asiakaspalvelun yhteystiedot: 0102171011 / asiakaspalvelu@euroloan.fi

Jaa omia kokemuksia Euroloanista

Oletko jo ottanut lainan Euroloanilta? Miltä vaikutti? Voit kertoa omista kokemuksistasi alapuolella. Aivan kuten tälläkin sivulla on tehty, niin voit kertoa aivan vapaasti sekä hyvistä että huonoista kokemuksista. Kaikista parasta on tietysti, jos kokemukset ovat vuodelta 2019, jolloin ne antavat muille mahdollisimman paljon apua sen pohtimiseen, kannattaako Euroloanilta hakea lainaa.