Eroon pikavipeistä – Pikavipit kerralla pois ja järkeä raha-asioihin näin

Ei ole ollenkaan tavatonta tavata ihmisiä joiden mielestä pikavipit ovat hyvin pitkälti kaikkien aikojen huonoin keksintö. Todennäköisesti tämä näkökulma elää erityisen vahvana heidän keskuudessaan, jotka ovat joutuneet ottamaan pikavippejä ja nyt taistelevat kaikin keinoin päästäkseen niistä eroon ja samalla pitääkseen luottotietonsa kunnossa.

Kun taistelu pikavippien kanssa alkaa uuvuttamaan, niin voi joskus jopa tulla tunne siitä, että mitäs jos vain luovuttaisi ja antaisi niiden kaikkien mennä ulosottoon. Tämä ei kuitenkaan juuri koskaan ole hyvä idea. Sen lisäksi, että se ei lähtökohtaisesti välttämättä ole hyvä tapa toimia yhteiskunnassa, niin on asialla myös ongelmia siitä näkökulmasta, miten paljon vaikeuksia se voi aiheuttaa yksilölle. Harva esimerkiksi tietää, miten järjettömän kauan ulosotto voi kestää. Kyseessä ei todellakaan ole mikään parin vuoden lyhyt juttu, vaan sen kautta tullaan perimään rahaa todella pitkään. Ja luonnollisesti ulosottoon päästämisessä on myös se ongelma, että maksuhäiriömerkintä (”luottotietojen menetys”) aiheuttaa todella paljon ongelmia elämään: on todella vaikea saada lainaa, voi olla vaikeuksia saada vuokra-asuntoa ja jopa työpaikan saaminen voi vaikeutua.

Jos siis olet tullut siihen tulokseen, että pikavippien kanssa ei enää jaksa taistella, mutta niitä ei myöskään halua päästää ulosottoon, niin on onneksi ainakin yksi hyvä keino, mitä kannattaa kokeilla tilanteen selvittämiseksi. Tämä on se, että pyrkii hankkimaan lainojen kilpailuttamiseen keskittyvän palvelun kautta huomattavasti järkevimmillä ehdoilla (halvemmalla korolla ja pidemmällä maksuajalla) olevan lainan, jolla hankkiutuu lopullisesti eroon pikavipeistä. Näitä tämän tyyppisiä palveluita on onneksi alkanut ilmestymään viime vuosina jonkun verran ja niiden ylläpitäjät selvästi tunnistavat sen, että ne voivat olla isoksi avuksi siinä vaiheessa, kun henkilö haluaa eroon pikavipeistä. Tämä näkyy ihan jo siinä, että monessa tapauksessa näiden palveluiden sivuilla kehotetaan kertomaan, miten paljon otettavasta lainasta aikoo käyttää vanhojen lainojen pois maksamiseen. Koska tämän tyyppistä tarjontaa siis on, niin seuraavaksi lyhyehkössä esittelyssä kaksi paikkaa, joita kannattaa harkita siinä vaiheessa, kun pikavipit alkavat ärsyttämään niin paljon, että ne on pakko hoitaa pois ennen kuin pää räjähtää.

Pikavipeistä eroon – Vaihtoehto 1:

Hae nyt halvempaa lainaa Lendolta

Lendo on oikein hyvä vaihtoehto silloin, jos haluaa eroon pikavipeistä. Tämän palvelun kautta voi lainaa hakea suuruudeltaan 500€ - 50000€ ja koko hakemisen voi suorittaa helposti netin kautta. Tämä netin kautta hakeminen on siinä mielessä oikein mukava juttu, että todennäköisesti monella pikavippien kanssa taistelevalla on melko iso kynnys ottaa yhteyttä perinteiseen pankkiin ja selittää tilanne. Sen lisäksi, että Lendon kautta saa edellä kuvatusti lainaa todella hyvällä skaalalla, niin on loistava homma myös se, että lainaa saa kattavasti eri pituisilla maksuajoilla: lainaa voi nimittäin hakea jopa 15 vuoden ajaksi ja toisaalta, jos uskoo voivansa selviytyä pikavipeistä nopeasti, niin voi laina-ajaksi valita myös vaikka vain 1 vuoden.

Käytännössä Lendo toimii niin, että se hankkii sinulle eri lainan tarjoajilta lainatarjoukset sen perusteella, minkä verran ja miten pitkällä maksuajalla olet lainaa hakenut. Nämä tarjoukset tulevat näkyvillesi varsin nopeasti, eli edessä ei ole mitään pitkään jännittämistä sen suhteen, voitko saada lainaa vai et.

Kun olet saanut Lendolta lainatarjoukset, niin yksinkertaisesti vain valitset tarjouksista sen, joka on itsellesi sopiva. Kun olet valinnut tarjouksen, niin saat lainarahat itsellesi parhaimmillaan vain muutamassa tunnissa, eikä pisimmilläkään lainan tilille saamisessa pitäisi mennä kuin muutama arkipäivä. Koska lainaa saa tällä tavoin todella nopeasti, niin voi Lendolta otettava laina olla hyvä vaihtoehto myös siinä vaiheessa, kun pikavipeistä haluaa eroon erittäin nopeasti. Hae nyt lainaa Lendolta.

Vaikka Lendo onkin näin oikein hyvä vaihtoehto pikavippien pois maksamiseen, niin on sillä luonnollisesti muutama vaatimus sen suhteen, kenelle sen avulla lainaa voidaan myöntää. Näistä vaatimuksista ensimmäisen on se, että hakijalla on ei saa olla maksuhäiriömerkintää – eli jos joku pikavippi tai muu asia on jo aiheuttanut maksuhäiriömerkinnän, niin ei Lendoa valitettavasti voi käyttää pikavippien pois maksamiseen.

Toisena vaatimuksena on se, että lainaa hakevalla henkilöllä pitää olla ikää 20 – 75 vuotta. Eli valitettavasti on niin, että vaikka jo 18 tai 19 vuotias voi velkaantua ottamalla pikavippejä, niin ei Lendo tässä tapauksessa ole ratkaisu niistä eroon hankkiutumiseen (seuraavaksi esiteltävästä vaihtoehdosta voi lainaa saada jo 18 vuotiaana pikavippien pois maksamiseen).

Ja vielä kolmantena vaatimuksena on se, että lainaa hakevalla henkilöllä pitää olla voimassa oleva työsuhde. Eli valitettavasti Lendolta ei ole mahdollista saada lainaa opiskelijana tai myöskään, jos on ilman työpaikkaa.

Mikäli mikään näistä edellä kuvatuista asioista ei osoittanut esteeksi lainan hakemiselle ja halu pikavipeistä eroon on kova, niin on Lendo todennäköisesti erittäin hyvä keino aloittaa raha-asioiden järkevöittäminen. Hae nyt lainaa Lendolta.

Pikavipit pois kerralla – Vaihtoehto 2 – Lainaa jo 18-vuotiaille:

Hae nyt järkevämpää lainaa Omalainalta

Jos pikavipit ovat muodostuneet ongelmaksi jo 18 tai 19-vuotiaana ja niistä haluaa eroon, niin voi Omalaina-palvelu olla erittäinkin hyvä vaihtoehto. Lendosta poiketen tästä palvelusta on mahdollista hakea lainaa jo 18-vuotiaana.

Sen lisäksi, että Omalainan kautta voi hakea lainaa jo 18-vuotiaana, niin on sillä myös pari muuta etua Lendoon verrattuna. Näistä ensimmäinen on se, että täältä lainaa voi ottaa vielä laajemmalla skaalalla: siinä missä Lendolla minimisumma oli 500€ ja suurin summa 50000€, niin on täällä minimi vain 100€ ja suurin summa taas peräti 60000€. Lisäksi tämä palvelun etuna on se, että täältä on todennäköisesti paremmat mahdollisuudet saada lainaa myös eläkeläisenä. Näin ollen Omalaina voikin olla apu myös eläkeläisten pikavippiongelmiin.

Vaikka eläkeläinen voikin saada lainaa Omalainalta, niin on tällä palvelu se yhteinen puoli Lendon kanssa, että täältäkin on todennäköisesti erittäin vaikeaa (jopa mahdotonta) saada lainaa, jos on työtön tai jos on menettänyt luottotietonsa.

Yleiseltä toimintatavaltaan Omalaina toimii hyvin pitkälti niin kuin Lendokin. Tämäkään palvelu ei nimittäin itse suoraan myönnä lainaa pikavipeistä selviytymistä varten, vaan sen sijaan se hankkii lainaa hakevalla henkilölle nopeasti lainatarjoukset monesti eri paikasta, ja näistä lainatarjouksista hakija voi sitten valita itsellensä sopivimman. Yleensähän sopivin liittyy erityisesti siihen, miten matala korko lainalla on, mutta toki välillä muillakin tekijöillä voi olla merkitystä.

Ja aivan kuten Lendon tapauksessa, niin myös Omalainalta voi parhaassa tapauksessa saada lainatut rahat jopa saman päivänä aikana pankkitilille. Tämäkin on siis varsin hyvä vaihtoehto silloin, jos mitta on tullut täysin täyteen pikavippien kanssa ja on pakko löytää joku nopea ratkaisu niistä eroon pääsemiseksi. Lendon tapaan myös Omalainalta voi lainaa hakea 1 – 15 vuoden maksuajalla. Joskin Omalaina ei ole näiden maksuaikojen suhteen aivan yhtä joustava, Lendolta nimittäin voi esimerkiksi vaikka hakea 1000€ lainan 15 vuoden maksuajalla, kun taas Omalainalla pisin mahdollinen maksuaika samalle 1000€ lainalle on 5 vuotta. Kummalta tahansa palvelulta lainaa haetkin ja millä tahansa maksuajalla, niin toimii homma molemmissa tapauksissa samalla periaatteella, eli lainaa lyhennetään laina-ajan joka kuukausi samalla summalla. Hae nyt lainaa Omalainalta.

Muita vinkkejä pikavippien pois hoitamiseksi

Jos tilanne ei ole vielä mennyt siihen pisteeseen, että pikavippikierteestä pääsee eroon vain yllä kuvatun tyyppisellä isommalla lainalla (eli niin sanotulla järjestely- / yhdistelylainalla) tai lainaa ei saa pikavippien pois maksamiseen, niin on olemassa vielä muutamia juttuja joita voi kokeilla.

Ensimmäinen asia on ottaa yhteyttä (onnistuu ihan vaan vapaamuotoisesti sähköpostilla) lainaa antaneisiin tahoihin ja kysyä, jos ne olisivat valmiita maksujärjestelyyn. On kuitenkin niin, että monet pikavippiyritykset eivät tähän suostu ollenkaan. Lisäksi joillakin voi olla rajoituksia sen suhteen, että ne eivät suostu siihen, jos uusimmasta lainalaskusta on jo mennyt eräpäivä. Näiden jälkimmäisten tapausten takia kannattaa ottaa mahdollisimman aikaisin yhteyttä velkojaan.

Toinen keino on sitten se, että myy kaiken minkä pystyy järkevästi myymään ja laskee kulut niin alas kuin vain voi. Toki jos pikavippikierre on jatkunut jo pitkään, niin on tämä vaihtoehto todennäköisesti jo käytetty. Tämäkin on siis syy hakea isompaa lainaa pikavippien pois maksamiseen heti, kun tilanne alkaa näyttämään huonolta.

Ja vielä kolmantena kannattaa toki yrittää selvittää se, voisiko jotain kautta yrittää saada lisätuloja. Esimerkiksi tällä sivustolla olemme käsitelleet aika paljon oman verkkokaupan perustamista. Verkkokaupan pystyy nykyään laittamaan pystyyn noin 40€ panostuksella (jatkossa pakollisia kuukausittaisia maksuja ~ 25 euroa) ja yhdessä illassa, vaikka ei olisi ennen tehnyt mitään tämän tyyppistä tietoteknistä juttua, ja koska tuotteita pystyy myymään dropshipping-periaatteella, niin ei myöskään tuotteisiin tarvitse investoida, ennen kuin saa asiakkaita.

Toivottavasti näistä vinkeistä / ehdotuksista oli apua matkalla pikavipeistä selviytymiseen. Niin synkältä kuin tilanne juuri nyt näyttääkin, niin yleensä jostain kajastaa ainakin ihan vähän valoakin.