Elementor kokemuksia 2018–2020 – Tietoa sekä suomalaisen käyttäjän kokemuksia Elementorista

Elementor on työkalu, jota voi käyttää WordPress-nettisivustojen rakentamiseen sekä kehittämiseen. Olen itse käyttänyt aiemmin muita työkaluja verkkosivustojen kehittämiseen, mutta siirtynyt viime aikoina enenevissä määrin Elementorin käyttäjäksi. Käyn tässä tekstiä läpiä omia kokemuksiani Elementorista ja se ehkä avaa sitä, miksi olen päätynyt tuohon ratkaisuun. Tämäkin sivusto, jolla nyt olet on muuten rakennettu Elementorilla.

Elementoria on helppo käyttää

En ole mitenkään supertaitava tietotekniikan suhteen, ja sen takia ennen Elementorin käyttämisen aloittamista vähän pelkäsin, että se saattaisi olla hieman liian monimutkainen omaan makuuni. Tuo pelko oli kuitenkin onneksi aiheeton, ja sen sijaan Elementorin käyttämisen oppii nopeasti. Kokemusteni perusteella Elementorin käyttämisen haastavin puoli on se, että koska se sisältää todella paljon eri ominaisuuksia, niin voi uutena käyttäjänä olla ajoittain hieman hukassa sen kanssa, mistä mikäkin juttu löytyy. Onneksi kuitenkin Elementorin verkkosivustolla on ihan hyvin tietoa ja lisäksi Elementorin asiakaspalvelu vaikuttaa hyvältä.

Elementorilla voi rakentaa varsin tyylikkäitä sivustoja

Joitakin muita niin sanottuja kotisivukoneita (jos nyt Elementorin siksi voi laskea) käyttäessä olen ollut vähän turhautunut sen kanssa, että en ole saanut sivustoa näyttämään niin modernilta kuin haluan. Elementorilla tuo on onneksi varsin helppoa – Elementorin kehittäjät ovat selvästi ymmärtäneet sen, että myös sivustojen visuaalinen puoli on erittäin tärkeätä.

Elementor on siedettävän hintainen tai jopa halpa

Elementorilla on tätä kirjoittaessa neljä eri maksutasoa, niistä Free on tietenkin ilmainen, Personal maksaa $49/vuosi, Plus $99/vuosi ja Expert $199/vuosi. Itse aloitin muistaakseni Personal-tasolla ja sitten siirryin ensin Plus-tasolle ja lopuksi Expert-tasolle. On kuitenkin hyvä huomata, että noilla kolmella maksullisella tasolla ei käsittääkseni ole muuta eroa kuin se, miten monella sivustolla Elementoria voi käyttää. Eli Personal mahdollistaa Elementorin käyttämisen yhdellä sivustolla, Plus kolmella ja Expert jopa tuhannella. Tuon ansiosta Elementor on sivustoa kohden jopa halpa.

Elementorin ilmaisversio eroaa maksullisista versioista esimerkiksi siinä, että se sisältää selkeästi vähemmän ominaisuuksia. Ominaisuuserojen johdosta en ole missään kohtaan muistaakseni itse käyttänyt ilmaisversiota.

Elementorin vaikutus sivuston nopeuteen

Olen kuullut muutamia kommentteja siitä, miten Elementor voisi mahdollisesti vaikuttaa hieman siihen, miten nopeasti sivusto tai yksittäinen sivu latautuu. Omien kokemusteni perusteella olen kuitenkin tullut siihen tulokseen että, Elementor itsessään ei vaikuta merkittävästi sivuston nopeuteen, vaan syynä voi olla ehkä enemminkin se, että koska Elementor sisältää valtavasti erilaisia helposti sivulle lisättäviä lisäosia/ominaisuuksia, niin tulee sivusta niiden käyttämisen myötä helposti kooltaan melko iso ja siis sen myötä hitaammin latautuva.

Eli jos haluaa maksimoida mahdollisuudet siihen, että sivu latautuu nopeasti, niin ei kannata lisätä sivulle turhia juttuja. Ja toki sekin on hyvä tiedostaa, että käytetyllä webhotellilla voi olla iso vaikutus siihen, miten nopeasti sivu tai sivusto aukeaa.

Yhteenveto

Tätä kirjoittaessa olen käyttänyt Elementoria noin kahden vuoden ajan, ja olen ollut kokonaisuudessa erittäin tyytyväinen itse ohjelmaan kuin myös yritykseen ohjelman takana.

Oletko jo käyttänyt Elementoria? Voit kertoa omia kokemuksia alla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *