Edullinen verkkokaupparatkaisu – Suositellut halvat verkkokauppaohjelmat

Verkkokaupan perustaminen on tätä nykyä miellyttävän edullista sekä helppoa, ja erityisesti se on tuota, kun verkkokaupan perustaa käyttäen verkkokauppaohjelmaa. Kaikki verkkokauppaohjelmat eivät kuitenkaan tietenkään ole ihan yhtä hyviä ja edullisia. Tälle sivulle onkin poimittu suositeltavaksi verkkokaupparatkaisuja, joiden pitäisi olla hintaan suhteutettuna erityisen hyviä. Alla olevasta listauksesta on pyritty jättämään pois ne verkkokauppaohjelmat, joiden hinnoittelu ei ole selkeää tai se on jopa harhaanjohtavaa. Kaikki alla mainitut hinnat ovat normaaleja kuukausihintoja ilman sitoutumispakkoa tai alennuksia, monesti kuukausihintaa saa alennettua sillä, että maksaa vaikka vuoden ennakolta.

Shopify – alkaen $29/kk tai vain $9/kk

Shopify on mielestäni tämän hetken paras verkkokauppa-alusta, ja tuohon suhteutettuna se on vieläpä varsin edullinen. Shopifyn erittäin suosittu ”Shopify Basic” -taso nimittäin maksaa ilman sitoutumista kuukaudessa $29 ja, jos maksaa ennakolta vuoden tai kaksi, niin saa alennusta 10% (vuoden tilaus) tai 20% (kahden vuoden tilaus).

”Shopify Basic” -tason valitsemalla voi luoda helposti kokonaan uuden verkkokauppasivuston, mutta jos kuitenkin on jo olemassa esimerkiksi nykyinen blogi, jonka kautta haluaisi tehdä hieman verkkokauppaa, niin kannattaa harkita ”Lite”-tasoa. Kyseisen tason hinta on vain $9/kk. Shopify antaa tällä hetkellä sen uusille asiakkaille 14 päivää ilmaista kokeiluaikaa. Siirry nyt Shopifyille.

3dcart – alkaen $19/kk

3dcartin verkkokauppaohjelma ei ole yhtä edistynyt kuin monien sen kilpailijoiden. 3dcartia kannattaa kuitenkin harkita ainakin siinä tapauksessa, että haluaa tehdä pienillä kustannuksilla ulkomaille suuntautuvaa verkkokauppaa. 3dcartin halvin taso on ”Startup Store” ja se maksaa tavallisesti $19/kuukausi. 3dcartilta saa 15 päivän ilmaisen kokeilujakson. Avaa nyt 3dcart-tili.

Vilkas – alkaen 25€/kuukausi

Mikäli verkkokauppaa perustaessa haluaa varsin pitkän kokeilujakson, niin voi Vilkas olla oiva valinta. Siltä nimittäin saa 30 päivää ilmaista kokeiluaikaa. Kokeilujakson jälkeen Vilkaksen halvin tavallinen hinta on 25€/kk. Vilkas voi olla erityisen hyvä valinta niille verkkokaupan perustajille, jotka haluavat käyttää suomalaista verkkokaupparatkaisua.

Bigcommerce – alkaen $29,95/kuukausi

Bigcommerce on selkeästi siirtänyt fokustaan siihen suuntaan, että se pyrkii palvelemaan isompia verkkokauppatoimijoita. Siltäkin kuitenkin löytyy yhä edelleen varsin halpa verkkokaupparatkaisu. Tuon ratkaisun löytää, kun valitsee ”Bigcommerce Essential” -ohjelman ja sieltä tason ”Standard”. Kyseisen yhdistelmä kustantaa kuukaudessa $29,95. Bigcommercelta saada 15 päivää ilmaista kokeiluaikaa. Siirry nyt Bigcommercelle.

Yllä mainituista ohjelmista 3dcartilla ja BigCommercella on rajoitus sille, miten paljon kauppaa halvimmalla maksutasolla voi tehdä. Shopifyilla ja Vilkaksella ei kyseisen tyyppisiä rajoituksia ole.

Kuten tältä sivulta näkyy, niin hyvät ja edulliset selkeästi hinnoitellut verkkokauppaohjelmat ovat yleensä varsin yhteneväisesti hinnoiteltuja. Tuostakin syystä verkkokauppaa perustaessa kannattaa ehkä tutustua hyvin useampaan eri vaihtoehtoon, ennen kuin tekee päätöksen siitä, millä ohjelmalla rakentaa oman kauppansa: varsinkin pitkällä aikavälillä voi olla varsin ärsyttävää, jos on valinnut huonoksi osoittautuneen ohjelman ihan vaan sen takia, että se maksoi 5€/kk vähemmän kuin selkeästi parempi ohjelma olisi kustantanut.