Dropshipping verkkokaupassa – Hyvät ja huonot puolet & aloittaminen & kokemukset

Dropshipping on toimintamalli, missä verkkokauppias listaa verkkokauppaansa myyntiin valmistajan / valmistajien tuotteita, kuitenkin niin, että valmistaja lähettää tuotteet suoraan verkkokaupan kautta tilauksen tehneelle asiakkaalle. Verkkokaupan omistaja on siis ikään kuin vain välikäsi siinä, että asiakkaan tekemästä tilauksesta menee tieto valmistajalle. Tämän toimintamallin vertailukohtana voi pitää perinteistä mallia, missä verkkokauppias hankkii tuotteet ensin itselle ja lähettää sitten tuotteet niitä verkkokaupasta ostaneille asiakkaille.

Dropshipping (joskus käytetään myös ilmaisua “drop shipping” ja suomeksi puhutaan joskus “suoratoimituksesta”) on nostanut suosiotaan huomattavasti parin viime vuoden aikana. Isoimpana syynä tähän voi pitää Shopifyin ja Oberlon yhdistelmää. Shopify on verkkokauppa-alusta, jonka kautta täysi noviisikin voi perustaa verkkokauppansa yhden illan aikana. Oberlo puolestaan on ohjelma, jonka avulla Shopifyin kautta kauppansa luonut voi alkaa helposti harjoittamaan dropshippingiä.

Oberlon rooli on erittäin merkittävä siinä, että sen myötä verkkokaupan perustajan ei enää tarvitse itse etsiä dropshippingiä tarjoavia tahoja ja sitten neuvotella sopimuksia, vaan Oberlo on neuvottelut ne jo valmiiksi ja verkkokaupan perustaja voi sitten alkaa heti hyödyntämään näitä sopimuksia. Aivan samoin kuin Shopifyin käyttö, niin myös Oberlon käyttö on erittäin yksinkertaista, eikä vaadi erityistä teknillistä osaamista.

Tarkemmat ohjeet Oberlon ja Shopifyin käytön aloittamiseen löytyvät alempaa tältä sivulta. Oberlon menestyksen myötä verkkokauppamarkkinoille on hiljattain tullut myös muita helppoja tapoja dropshippingin harjoittamiseen, myös näistä on tietoa lähempänä tämän sivun loppua.

Koska dropshipping on siis tällä hetkellä monien huulilla, niin ajattelin listata tähän artikkeliin omien kokeilujeni ja kokemuksieni sekä tietojeni perusteella droshipping-mallin hyviä sekä huonoja puolia. Puolet on luonnollisesti suhteutettu verkkokaupan pyörittämiseen sen perinteisemmän tavan mukaan.

Dropshipping – hyvät puolet:

1: Alkuun pääsee todella halvalla

Dropshipping ei vaadi käytännössä ollenkaan alkupääomaa. Aivan toisin on perinteisessä verkkokaupassa, jossa tuotteiden valmistajat saattavat vaatia varsin isoja kertatilauksia, jotta ovat valmiit toimittamaan tuotteita.

2: Alkuun pääsee erittäin nopeasti

Sen lisäksi, että dropshippingiä pystyy tekemään halvalla, niin voi sitä myös alkaa tekemään erittäin nopeasti. Mikään ei varsinaisesti estä tuotteiden myynnin aloittamista samana iltana kuin saat verkkokauppasi nettiin – tämä voi olla iso etu silloin, jos huomaat, että joku tietty tuotejuttu on juuri lyömässä läpi.

3: Helppo kokeilla eri tuoteideoita

Koska et joudu ostamaan itsellesi varastoon tuotteita, niin voit testailla täysin erilaisten tuotteiden menekkiä sekä myös jahdata trendejä. Luonnollisesti tätä varten on hyvä, jos kauppasi nimi ja verkkotunnus ei ole liian vahvasti keskittynyt tiettyyn tuotekategoriaan.

4: Tuotevarastolle ei tarvitse tilaa

Tuotteiden varastoiminen voi olla erittäin kallista, ja sen lisäksi siitä aiheutuu ylimääräistä vaivaa.

5: Tuotteiden itse postittamisesta ei tarvitse huolehtia

Postittamisen viemä aika on helposti poissa kaikesta siitä muusta, minkä olisi voinut käyttää oman kauppansa suosion kasvattamiseen.

6: Toiminta on helppoa ja halpaa lopettaa

Tämä on tietysti tietyllä tavalla varsin negatiivinen plussa, mutta kuitenkin asia, joka kannattaa pitää mielessä. Jos pyörittää tavallista nettikauppaa ja sen pitäminen pitää lopettaa nopeasti, niin aiheuttaa se monesti huomattavasti vaivaa ja / tai tappioita. Tappioita perinteisessä mallissa aiheuttaa tietenkin ennen kaikkea se, jos tuotteista pitää hankkiutua eroon polkuhinnalla – dropshippingin tapauksessahan tätä ei tietenkään tarvitse tehdä, sen kun vaan poistaa tuotteet myyntilistalta.

Dropshipping – huonot puolet:

1: Laadunvalvonta on vaikeaa

Koska et itse pääse näkemään tuotetta ennen kuin se toimitetaan asiakkaalle, niin voi se olla laadultaan varsin kaukana siitä, minkä kuvan verkkokaupastasi sai. Tätä riskiä voi toki pienentää sillä, että tekee ensin testitilauksen itselle ja vasta sitten alkaa myymään kyseistä tuotetta muille, mutta tässäkin tapauksessa on riski siihen, että tuotteiden laatu huononee merkittävästi esimerkiksi materiaalimuutosten seurauksena. Tuotteiden laadussa voi myös olla heittelyä.

Laadunvalvonnan ongelmien voi nähdä ulottuvan myös siihen, että esimerkiksi pakkausmateriaalien sopivuutta / tyylikkyyttä ei ole helppo varmistaa.

Laatuun liittyvät riskit ovat erityisen merkittäviä nykyään, kun tiedot huonoista asiakaskokemuksista leviävät erittäin nopeasti sosiaalisen median kautta.

2: Toimitusajat ovat usein todella pitkiä

Toimittaessa esimerkiksi Oberlon kautta kiinalaisten valmistajien/myyjien kanssa, ovat toimitusajat monesti vähintään 3 viikkoa ja usein huomattavasti tätä pidempiä. Iso osa ihmisistä ei ole valmis sietämään näin pitkiä toimitusaikoja. Toimitusaikojen kohdalla on myös syytä kiinnittää huomiota siihen, että esimerkiksi kiinalainen uusivuosi voi aiheuttaa merkittäviä lisähidasteita toimituksiin.

On hyvä huomata, että esimerkiksi Oberlolla on tavarantoimittajia myös muualta kuin Kiinasta, ja esimerkiksi EU-maiden tapauksessa toimitusajat voivat olla ihan siedettäviä. Mutta sitten taas tuossa tapauksessa tarjonta on pienempää, ja tuotteiden hinnat semmoisia, että ne eivät monesti jätä riittävästi tilaa omalle, realistiselle, katteelle.

3: Mahdollisuus loputtomaan hintakilpailuun

Koska dropshippingiä on niin helppoa ja halpaa alkaa toteuttamaan, niin on iso riski siihen, että myytävien tuotteiden katteet painuvat erittäin alas. Dropshippingiä harkitessa onkin hyvä miettiä myös sitä, mihin taloudelliseen tulokseen on valmis tyytymään – esimerkiksi työssäkäyvällä perheellisellä ihmisellehän voi olla aivan eri vaatimukset sille, miten paljon kaupan pitäisi tuottaa työtuntia kohden kuin ”kotona” asuvalla opiskelijalla.

4: Haasteet hyvän asiakaspalvelun tarjoamisessa

Dropshipping-malli aiheuttaa esimerkiksi sen, että asiakkaalle ei ole helppoa toimittaa nopeasti korvaavaa tuotetta postituksessa hajonneen tilalle. Lisäksi hyvin todennäköisesti eteen tulee tilanteita, joissa asiakkaat haluavat perua kaupat pitkän toimitusajan takia, vaikka niistä olisikin kerrottu selkeästi verkkokaupan nettisivuilla.

5: Ei mahdollisuutta myydä isojen brändien tuotteita

Ainakaan tällä hetkellä esimerkiksi Oberlosta ei näytä löytyvän tunnettujen brändien tuotteita, ja tämä luonnollisesti voi olla iso ongelma erityisesti silloin, jos haluaisi myydä dropshipping-mallilla esimerkiksi urheiluvarusteita.

6: Poliittinen riski / tarve huomioida myös muita maita kuin Suomea koskevat asiat

Vaikka verkkokauppa on kokonaisuudessa varsin globaalia, niin voi sitä Suomessa tehdä sillä perinteisellä tavalla kuitenkin myös keskittyen melko pitkälti vain Suomen asioihin. Dropshippingin tapauksessa taasen esimerkiksi kansainvälisten postimaksujen korotukset ja muutokset voivat helposti vaikuttaa varsin paljon omaan bisnekseen.

Vinkki: Koska dropshippingiin liittyy siis melko paljon huonoja puolia hyvien lisäksi, niin pienellä budjetilla toimiessa voi olla hyvä idea se, että aloittaa dropshipping-mallilla, mutta pyrkii sitten mahdollisimman nopeasti siirtymään perinteisempään malliin, jos kauppa alkaa menestymään.

Ohjeet dropshippingin aloittamiseksi

Dropshipping miten alkuun

Kiinnostaako dropshipping sen huonoista puolista huolimatta? Siinä tapauksessa alkuun on erittäin helppoa ja halpaa päästä. Tässä ensin ohjeet Oberlon ja Shopifyin käyttämiseen ja sen jälkeen tietoa eräistä muista vaihtoehdoista.

Oberlo ja Shopify

Ensimmäinen vaihe Oberlo+Shopify-yhdistelmän käyttämiseen on se, että luo tilin Shopifyille (lue tästä kokemuksia), toisessa vaiheessa yhdistetään Oberlo ja Shopify lataamalla Oberlo omaa verkkokauppaa varten Shopifyin sovelluskaupasta. Tämän jälkeen luodaan tili Oberlolle.

Kun tili on sekä Shopifyilla että Oberlolla ja nämä kaksi on yhdistetty (yhdistäminen ei siis vaadi itseltä mitään teknistä osaamista), niin voi Oberlon kautta alkaa etsimään mielenkiintoisia tuotteita myytäväksi. Kun tuotteita löytyy, niin kerrotaan Oberlon systeemille, että ne haluaa lisätä Shopifyihin. Tämän jälkeen tuotteet löytyvät omasta Shopifyin hallintapaneelista ja niille voi helposti luoda tuotekuvaukset ja ne voi hinnoitella haluamallaan tavalla. Esimerkiksi tuotekuvat latautuvat suoraan Oberlon kautta Shopifyihin, eli niitä ei tarvitse mitenkään siirtää itse.

Hinnat Oberlon ja Shopifyin kohdalla menevät niin, että Shopifyin halvin kuukausihinta on $29 (tästä saa alennusta, jos maksaa vuoden tai kaksi ennakolta) ja Oberlolla on tarjolla ilmainen, $29.90/kuukausi ja $79.90/kuukausi -vaihtoehto. Oberlon hintoihin vaikuttaa ennen kaikkea se, miten paljon ominaisuuksia tarvitsee. Avaa nyt Shopify-tili.

Printful ja Shopify

Printful on palvelu, jonka avulla voi suunnitella helposti esimerkiksi t-paitoja ja suojakuoria puhelimille. Noita suunniteltuja tuotteita voi sitten myydä oman verkkokaupan kautta dropshipping-mallilla. Printfulin etuja ovat erityisesti palvelun ilmaisuus ja melko nopeat toimitusajat. Toisaalta taas sitten Printfulin tuotteiden kanssa voi olla melko vaikea saada hyviä katteita. Printful ja Shopify ovat suosittu yhdistelmä.

DSers ja Shopify

DSers on AliExpressin virallinen dropshipping-yhteistyökumpanni (ilmeisesti tosin noita virallisia kumppaneita on useampia). Kokeilujeni perusteella DSers on erittäin helppo tapa aloittaa dropshipping.

Vinkki: Mikäli kaipaat lisätietoa Shopifyista dropshippingin näkökulmasta, niin saattaa tämä sivustomme englanninkielinen artikkeli olla mielenkiintoista luettavaa.

Modalyst ja Wix

Mikäli haluaa tehdä dropshippingiä, mutta Shopify ei innosta, niin voi yksi mahdollisuus olla Modalystin ja Wixin yhdistelmä. Wixin verkkokauppaohjelma on mielestäni yllättävän hyvä ja Modalystin dropshippingjärjestelmä oli todella helppo yhdistää siihen. Modalystin iso etu moniin muihin palveluihin verrattuna on se, että sillä on aika hyvä ja nopeasti löydettävä valikoima eurooppalaisia kumppaneita – tuo tietysti voi olla iso etu esimerkiksi toimitusaikojen näkökulmasta. Avaa nyt Wix-tili.

WooCommerce ja (esimerkiksi) AliDropship

WooCommerce voi olla oiva valinta, jos haluaa perustaa verkkokaupan jopa erittäin halvalla. Ja myös WooCommercen kanssa onnistuu dropshipping, tosin silloin on syytä ostaa erillinen lisäosa.

WooCommercelle on olemassa useita eri dropshippingiin soveltuvia lisäosia. Niistä yksi erittäin hyviä arvosteluita saanut on AliDropship, jota kuten nimestä voi päätellä, voi käyttää AliExpressin kanssa. Oletettavasti hyvän laadun lisäksi AliDropship-ohjelman etuna on myös esimerkiksi se, että se on kertamaksullinen, ja erityisesti tuohon suhteutettuna sen $89 hintaa voi myös pitää varsin edullisena. Tutustu AliDropship-ohjelmaan.

Dropshipping ja Suomi

Dropshipping markkina ei ole Suomessa yhtä kehittynyt kuin monissa muissa maissa. Tämä on sekä hyvä että huono juttu. Hyvä sen takia, että kauppiaiden keskinäistä kilpailua on Suomessa paljon vähemmän kuin muualla, mutta huono siitä näkökulmasta, että myös sopivia tavarantoimittajia näyttää Suomessa olevan selkeästi vähemmän kuin esimerkiksi Ruotsissa. Toisaalta monet tavallisetkin verkkokaupat lähettävät tuotteita Ruotsista ja noihin lähetyksiin liittyvät toimitusajat tuntuvat olevan monen asiakkaan mielestä täysin riittävän nopeita.

Yhteenveto dropshipping kokemuksistani ja tiedoistani

Mikäli dropshippingiä aikoo kokeilla, niin on syytä olla realistinen sen kanssa, mitä sillä voi olettaa saavuttavansa: erityisesti Suomen tyyppisellä pienellä markkinalla toimiessa on yleisiä kuluttajatuotteita dropshippingillä myymällä nimittäin vaikea tienata paljon rahaa. Tuosta pitävät huolen esimerkiksi Wishin ja AliExpressin sekä toisaalta Tokmannin suosio – miksi monet tilaisivat samoja tuotteita yhtä hitaalla toimitusajalla ja kalliimmalla kuin AliExpressistä saa tai kuinka moni arvostaa parin euron säästön korkeammalle kuin sen, että tuote on parin viikon sijaan perillä parissa päivässä?

Tuo edellä kuvattu ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö dropshipping voisi joskus olla hyvä valinta. Käytännössä dropshipping soveltuukin erityisen hyvin niihin tilanteisiin, kun sen avulla voi myydä jotain, mitä muut eivät vielä myy (Suomessa). Jos siis esimerkiksi keksit jonkun tuotteen, joka myy ulkomailla loistavasti, mutta sitä ei vielä tarjota Suomessa, niin voi dropshippingin avulla tienata hyvät rahat.

Lisäksi dropshipping voi olla hyvä valinta, jos ylipäätänsä haluaa tienata hieman ekstraa. Helppoutensa ansiosta sitä voi nimittäin tehdä esimerkiksi tavallisen työn päälle ja aina löytyy jonkun verran ihmisiä, jotka ainakaan edullisten tuotteiden kohdalla eivät tee kovin syvällistä vertailua eri verkkokauppojen välillä. Ja vielä viimeisenä tilanteena, johon dropshipping soveltuu erityisen hyvin on se, että sen näkee vain tapana opetella ja aloittaa verkkokauppabisneksessä ennen kuin siirtyy oman varaston hallintaan. Avaa nyt Shopify-tili ja aloita dropshipping.

Aiheeseen liittyvää englanninkielistä luettavaa tällä sivustolla: