Credigo kokemuksia ja vertailua (2019) – Lue ja kerro hyvät ja huonot kokemukset

Otin Credigolta jonkun aikaa sitten pienehkön lainan ja halusin kertoa omista kokemuksistani tällä sivulla, että muut Credigolta lainan ottamista harkitsevat tietävät, mitä on odotettavissa. Olen jakanut tämän sivun niin, että kerron tässä ensin omista kokemuksistani, sekä hyvistä että huonoista, sen jälkeen käsittelen Credigoa yleisellä tasolla, sitten on vertailua Credigon ja sen parin kilpailijan välillä ja lopuksi on vielä kommenttiosuus, minne kuka tahansa voi kirjoittaa omia kokemuksiaan Credigosta.

Koska muiden kanssa jaettavat kokemukset ovat luonnollisesti sitä hyödyllisempiä, mitä tuoreempia ne ovat, niin olisi hienoa, jos jaettavat kokemukset ovat erityisesti vuodelta 2019. Tietenkin kuitenkin kaikki kokemukset saa kertoa.

Kirjoittajan Credigo-kokemukset:

Credigo on omasta mielestäni yksi tämän hetken parhaista pikalainoista. Siis aivan siellä kärkipäässä. Tähän on luonnollisesti useita syitä. Ensimmäiseksi syyksi nostan sen, miten helppo lainaa on hakea. Toisena syynä on se, että lainan korot ovat melko järkevät tämän tyyppiselle lainalle. Kolmantena syynä on taasen se, että lainaa saa varsin pitkällä maksuajalla ja siis järkevillä maksuerillä. Lisäksi Credigo myös ansaitsee runsaasti kehuja siitä, miten selkeätä sen hinnoittelu on.

Henkilökohtaisesti tykkäsinkin erityisesti siitä, ettei yritys esimerkiksi perinyt ollenkaan erillistä nostopalkkioita lainan ottamisesta. Sen sijaan Credigolla lisää maksettavaa tuli vain perinteisestä korosta, erittäin selkeätä ja helposti ymmärrettävää siis.

Luonnollisesti Credigossa on kuitenkin myös kokemukseni perusteella huonoja puolia. Ensimmäinen oli se, että vaikka lainaa olikin siis helppoa ja nopeata hakea, niin oli lainahakemus luotu niin, että sen käyttäminen tuotti aluksi hieman hämminkiä. Toiseksi huonoksi puoleksi lasken sen, että yritykseltä on tullut sähköpostiin jonkun verran mainospostia. Toisin kuin joiltakin muilta firmoilta, niin sitä ei ole (onneksi) tullut esimerkiksi tekstiviestillä.

Kuten tästä voi nähdä niin nämä huonot puolet olivat Credigon kohdalla melko paljon pienempiä kuin hyvät puolet. Siispä vahva suositus Credigolle, jos harkitsee pikalainan ottamista. Hae nyt Credigolta lainaa.

Tietoa Credigon lainoista:

Tässä osiossa on jonkun verran tietoa niistä tärkeimmistä asioista, joista tulee olla tietoinen ennen kuin ottaa lainaa Credigolta.

Mahdolliset lainasummat

Credigolta voi hakea lainaa 500€ alkaen ja aina 5000€ asti. Haettavaa lainasummaa voi vaihdella 100€ välein.

Laina-ajat

Credigolta haettavalle lainalle on mahdollista valita laina-aikaa 2 - 10 vuotta. Kuitenkin niin, että alle 1000€ lainalle laina-aika voi olla enintään 3 vuotta ja 1000€ ja 1500€ lainalle enintään 5 vuotta.

Nuo Credigon varsin pitkät laina-ajat ovat yksi kohta, joka voi ehkä ärsyttää joitakin, jotka harkitsevat lainan hakemista Credigolta. Joidenkin mielestä voi esimerkiksi olla turhauttavaa maksaa 600 euron lainaa takaisin vähintään kahden vuoden ajan, jos sitä todellisuudessa tarvitsisi vaikka vain kuukaudeksi. Jos siis haluat maksaa lainasi nopeasti takaisin, niin voi hyvä vaihtoehto olla vaikkapa Ferratum, jonka lainatuote on joustavampi.

Korot

Credigo on hinnoitellut lainansa erittäin avoimella sekä selkeällä tavalla: se ilmoittaa siltä haettavan lainan korot sekä nimelliskorkoina että todellisina vuosikorkoina. Käytännössä Credigon nimelliset vuosikorot ovat alle 20% ja todelliset vuosikorot alle 30%.

Ikäraja

Credigolta voi saada lainaa, jos ikää on ainakin 20 vuotta.

Lainojen saamisen nopeus

Credigolle ei tarvitse lähettää mitään dokumentteja lainan saamista varten, eli koko lainaprosessi voidaan toteuttaa todella nopeasti. Parhaimmillaan Credigolta voi saada lainaa jopa oikeastaan heti – sen oman ilmoituksen mukaan noin 10 minuutissa. On tosin hyvä huomata, että Credigo ei maksa lainoja ulos esimerkiksi sunnuntaina. Lisäksi on hyvä huomata, että ainakaan S-pankkiin lainaa ei normaalisti saa ihan heti.

Northmill Oy

Credigon muodossa lainoja tarjoava yritys on nimeltään ”Northmill Oy”. Tämän puolestaan omistaa ruotsalainen ”Northmill AB”. Northmill Oy on ollut suomessa kaupparekisterissä maaliskuusta 2015 alkaen. Kunnon teolla yrityksen toiminta kuitenkin vaikuttaa käynnistyneen vuonna 2016. Vuonna 2016 yrityksen liikevaihto oli 2 miljoonaa euroa ja liikevoittoa se teki hieman alle 200,000 euroa. Northmill Oy:n kotipaikkana on Helsinki.

Credigo vertailussa pariin kilpailijaan:

Credigo vai Blue Finance: Blue Financen tuotteena on 100 - 5000€ joustoluotto. Käytännössä siis luottoraja, jonka puitteissa voi nostaa uutta lainaa vanhan päälle. Credigon laina taas on siis kertalaina. Blue Financen todelliset vuosikorot ovat hieman korkeammat kuin Credigon. Blue Finance vs. Credigo -vertailussa Blue Financea voi suositella erityisesti heille, jotka eivät ole vielä aivan varmoja siitä, miten paljon lainaa he mahdollisesti haluavat. Credigoa taas voi suositella erityisesti selkeitä kuukausieriä tai pitkiä laina-aikoja haluaville.

Credigo vai Ostosraha: Ostosrahan tarjonta on varsin samanlainen kuin Credigon tarjonta. Ostosrahalta nimittäin saa kertalainaa 400 - 3000€ ja laina-aikaa 1 - 3 vuotta. Myös Ostosrahan korot ovat lähellä Credigon korkoja. Credigon ja Ostosrahan vertailussa Ostosrahaa voi kuitenkin suositella erityisesti heille, jotka haluavat 1 vuoden laina-ajan (koska Credigolla minimi on 2 vuotta). Toisaalta taas sitten Credigoa voi suositella erityisesti yli 3000€ lainaa ja / tai yli 3 vuoden laina-aikaa haluaville. Hae nyt lainaa Credigolta.

Kerro omia Credigo-kokemuksia:

Oletko jo hyödyntänyt Credigon lainapalvelua? Miten homma toimi ja miltä palvelu vaikutti? Kerro alla omista kokemuksistasi. Voit kertoa täysin vapaasti sekä hyvistä että huonoista kokemuksista.