BigCommerce verkkokauppa – BigCommercen hyvät ja huonot puolet & tietoa

BigCommerce on palvelu, jonka avulla voi rakentaa oman verkkokaupan. Tällä sivulla on käsittelyssä se, miten hyvä valinta BigCommerce tuohon on. Käytännössä siis fokuksena ovat BigCommercen hyvät ja huonot puolet ja se miten BigCommerce vertautuu vuoden muihin johtaviin verkkokauppa-alustoihin.

BigCommercen hyvät puolet:

BigCommercen ensimmäinen hyvä puoli on se, että sillä on helppo luoda hyvältä näyttävä verkkokauppa, mutta toki tämän mahdollisuuden tarjoavat lähes kaikki tämän hetken suosituimmat verkkokauppaohjelmat. Hyvää BigCommercessa on myös se, että sen kautta pystyy helposti ja kattavasti hyväksymään eri maksutapoja. Tuohon liittyen suomalaista näkökulmasta erityisesti kivaa on se, että myös Klarnan pitäisi olla yhdistettävissä BigCommerceen. Klarna ei toimi kaikkien verkkokauppa-alustojen kanssa, mutta toisaalta taas sitten Paytrail, joka toimii esimerkiksi Shopifyin kanssa, ei näytä toimiva BigCommercen kanssa.

Hyvää BigCommercessa on myös se, että se ei pääsääntöisesti peri ylimääräisiä maksukuluja itse maksupalveluiden kulujen päälle. Tässä BigCommerce eroaa positiivisesti esimerkiksi Shopifyista, jossa kulut voivat erityisesti halvemmilla maksutasoilla (“plans”) olla jopa melko suuria.

Erityisesti suomenkielisen verkkokaupan ylläpitämisen näkökulmasta BigCommercen vahvuutena on myös se, että sillä pystyy muuttamaan URL-osoitteita kattavammin kuin Shopifyilla. Yksi Shopifyin ärsyttävimpiä puolia on nimittäin se, että vaikka sillä pitäisi sinänsä suomenkielistä verkkokauppaa, niin Shopifyin ohjelma lisää esimerkiksi tuotekohtaisten sivujen osoitteisiin englanninkielisen osan (eli URL voi Shopifyita käyttäessä näyttää esimerkiksi tältä: omakauppa.fi/products/kiva-tuote).

BigCommercen vahvuutena on myös sen ilmeinen luotettavuus: BigCommerce-verkkokauppa on esimerkiksi Toyotalla, Fujitsulla, Ben&Jerry:llä ja Harvard Business Publishingilla.

BigCommercen hyviä puolia ovat myös 15 päivän ilmainen kokeilujakso, kokemusteni perusteella hyvä asiakaspalvelu ja 10% alennus Plus- ja Pro-tasojen hinnoista, jos kuukausiveloituksen sijaan maksaa kerralla vuoden. Nuo kaikki vastaavat aika pitkälti muiden laadukkaiden verkkokauppa-alustojen tarjontaa. Kokeile nyt BigCommercea ilmaiseksi.

BigCommercen huonot puolet:

BigCommercen suomalaisesta näkökulmasta tärkein huono puoli liittyy sen kielivalikoimaan: tätä kirjoittaessa BigCommercen käyttöliittymä ja teemat ovat tarjolla vain englanniksi. Oman BigCommerce-kaupan voi kääntää suomeksi, mutta se vaatii jonkin verran työtä, ja vaikuttaa myös olevan niin, että ääkköset eivät toimi aivan kaikissa kohdissa BigCommercella tehtyä kauppaa. Käytännössä ääkkösten kannalta ongelmallinen kohta näyttäisi olevan ainakin napit (buttons). Vertailun vuoksi voi todeta, että Shopifyin teemoja on jo käännetty suomeksi, siellä ei ilmeisesti ole ongelmia ääkkösten kanssa ja Shopify on myös ilmeisesti kääntämässä ainakin osan nettisivustostaan suomeksi.

BigCommercen toinen selkeä huono puoli liittyy sen maksutasoihin / hinnoitteluun. BigCommerce nimittäin rajoittaa sitä, minkä verran kauppaa milläkin ennakkohinnoitellulla maksutasolla voi käydä. Mikäli käyttää BigCommercen halvinta maksutasoa voi myyntiä olla enintään $50,000 12 kuukauden aikana, keskimmäisellä tasolla sitä voi vuoden aikana olla enintään $180,000 ja kalleimmalla varsinaisella maksutasolla sitä voi samana aikana olla enintään $400,000. BigCommercen halvimman maksutason (“Standard”) hinta on $29.95/kk, keskimmäisen tason (“Plus”) hinta on $79.95/kk ja kalleimman perinteisen maksutason (“Pro”) hinta on $299.95/kk.

Omaa BigCommerce-maksutasoa pystyy luonnollisesti muuttamaan, ja tokikaan BigCommerce ei potki ulos niitä käyttäjiä, jotka tekevät vuodessa kauppaa yli $400,000 verran. Sen sijaan Pro-tasolla BigCommerce veloittaa kuukaudessa ylimääräiset $150 siitä, että saa myyntikapasiteettia $200,000 verran lisää. Sitä, miten paljon tuota Pro-tason kapasiteettia voi kasvattaa, ei ilmeisesti ole rajoitettu, eli maksamalla kuukaudessa $300 ekstraa saa sitä toiset $400,000 ja niin edelleen. Käytännössä voi toki olla niin, että jos Pro-tason tavallinen paketti alkaa käymään pieneksi, niin on syytä kysyä BigCommercelta sen yksilöllisesti muotoillusta ja hinnoiteltavasta Enterprise-paketista.

BigCommercen tapaan myös monet muut verkkokauppa-alustoja tarjoavat yritykset rajoittavat sitä, minkä verran kauppaa milläkin sen maksutasolla voi tehdä. Shopify on tuohon poikkeus. Toisaalta taas sitten BigCommerce todetusti perii vähemmän ylimääräisiä maksukuluja kuin Shopify. Mikäli siis valinta Shopifyin ja BigCommercen välillä riippuu hinnasta, niin kannattaa ennen verkkokaupan perustamista tehdä hieman laskelmia siitä, kumpi vaihtoehto todellisuudessa tulisi halvemmaksi arvioidulla liikevaihdolla.

Vinkki: mikäli haluat lisää tietoa BigCommercen eri maksutasoista, niin voi tämä englanniksi oleva sivu olla hyödyllinen.

Hinnoittelun ja kielivalikoiman lisäksi BigCommercen mahdollisena huonona puolena on myös se, että sen maksullisten verkkokauppateemojen hinnat voivat olla hieman kalliimpia kuin esimerkiksi Shopifyilla: BigCommercella hintahaitari on $150–$300, kun taas Shopifyilla se on $140–$180. Sekä BigCommercelta että Shopifyilta löytyy myös ilmaisia verkkokauppateemoja.

Vaikka BigCommercen maksutasot ja teemat hinnoitellaan dollareissa, niin voi oman verkkokaupan valuuttana luonnollisesti olla myös euro.

Yhteenveto – kenen kannattaa harkita BigCommerce verkkokauppaa

BigCommerce soveltuu erityisen hyvin niille verkkokauppiaille, jotka tavoittelevat merkittävää kansainvälistä menestystä. Tuosta pitävät huolen esimerkiksi se, että BigCommerce ei normaalisti peri ylimääräisiä maksukuluja (voi tuoda todella paljon säästöjä), se miten hyvin muokattava oma BigCommerce kauppa on, se että BigCommerce verkkokauppa on lähtökohtaisesti tarjolla vain englanniksi ja se, että BigCommercella on jo valmiiksi asiakkaina paljon isoja yrityksiä. Kokeile nyt BigCommercea ilmaiseksi.

Oletko jo käyttänyt BigCommercea? Miltä vaikutti? Voit jakaa kokemuksia kommenttiosion kautta.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *