BigCommerce kokemus ja esittely

BigCommerce on Yhdysvaltojen Teksasista alunperin kotoisin oleva yritys, joka mahdollistaa verkkokaupan luomisen ohjelmallaan. Yritys on perustettu vuonna 2009, eli se on ollut olemassa jo hyvän aikaa. Rekisteröitymisprosessi yrityksen verkkosivuilla on erittäin helppo ja ymmärrettävä, eikä se omien kokemusteni perusteella aiheuttanut suurempia haasteita edesä suomalaiselle käyttäjälle

Kaupan suunnittelu

Kaupan suunnittelu käyttäen BigCommercen järjestelmää on kohtuullisen helppoa. Järjestelmä mahdollistaa esimerkiksi helpon vaihtamisen ja kokeilemisen eri teemojen kohdalla. Kuitenkin kun kokeilimme järjestelmää törmäsimme yhteen pieneen, mutta lievästi ärsyttävään asiaan. Joissakin kohdissa samojen teemojen hinnat esiteltiin dollareissa ja joissakin euroissa, oletettavaa on, että hintojen piti yrityksen kotipaikasta johtuen olla dollareissa. Emme ostaneet teemaa BigCommercen kaupasta – yrityksellä on tarjolla myöskin ilmaisia teemoja. Tällä hetkellä BigCommercen teemojen hinnat ovat korkeimmilaan $235 (olettaen siis, että se on oikea valuutta myös suomalaisille käyttäjille).

Asiakaspalvelukokemus BigCommercen kanssa

Kun kokeilemme asiakaspalvelua eri palveluntarjoajalla, teemme sen aina käyttämällä livechattiä. Saman asiakaspalvelun muodon käyttäminen yksinkertaisesti mahdollistaa eri palveluntarjoajien helpomman vertailun. Asiakaspalvelukokemus BigCommercella ei ollut täysin täydellinen.

Ensinäkin, ennen kuin asiakaspalvelijalle pääsi puhumaan pitää täyttää yhteensä 5 eri pientä laatikkoa, joihin listattiin tietoa itsestä ja omasta kaupastaan. Ja kun pääsimme juttelemaan asiakaspalvelijan kanssa, hänen piti vahvistaa nettikaupamme osoite (jonka olimme siis 30 sekunttia aikaisemmin listanneet laatikkoon oikein). Näin kävi vaikka kysymyksemme asiakaspalvelijalle ei koskenut mitään tiettyä kauppamme ominaisuutta, vain liittyi yleisellä tasolla BigCommercen tarjoamiin eri paketteihin. Luonnollisesti edellä mainitut asiat eivät ole maailman isoimpia ongelmia, mutta kuitenkin saavat miettimään, josko prosessi voisi sujua yksinkertaisemminkin.

Vaikka asiakaspalvelukokemus alkoikin aavistuksen takerellen BigCommercella, pitää kiitosta antaa sille, että palvelua ei joutunut odottamaan ja vastauksen esitettyyn kysymykseen sai kokonaisuudessa tarkastellen helposti ja nopeasti.

Paketit ja hinnoittelu

Nettikaupan perustamisesta kiinnostuneille BigCommerce tarjoaa yhteensä neljä eri pakettia. Halvin paketti on hinnaltaan $29.95/kuukaudessa (kaikki hinnat Yhdysvaltojen dollareissa), suosituimmaksi kehuttu Plus-paketti kustantaan $79.95 kuukaudessa ja listahinnaltaan kallein Pro-paketti on $249.95/kk. Pro-paketin kohdalla on hyvä huomata se, että hintasivun alalaidassa oleva pikkupräntti paljastaa, että mainittu hinta on itse asiassa aloitushinta, joka pätee vain jos yritys myy verkossa alle $400,000 arvosta vuodessa. Mikäli yritys myy sitä enemmän nousee hinta $150/kk jokaista uutta $200,000 kohden (aina miljoonaan dollariin asti). Se ettei pro-paketin lisäehtoja ole laitettu kovin selvästi esille on tavallaan pieni asia, mutta toisaalta myös melko huolestuttava juttu, koska se saa miettimään onko samaa periaatetta noudatettu muuallakin.

Yllä mainittujen pakettin lisäksi tarjolla on jokaisen käyttäjän tarpeisiin mukautettu ja sen myötä yksilökohtaisesti hinnoiteltu Enterprise-paketti, joka on tarkoitettu erityisen isoille nettikauppialle. Yritys kehuu sivuillaan, että Enterprise-paketti on hinnaltaan halvempi kuin Shopifyin isoille yritykselle tarjoama (oma) Plus-paketti.

Mikäli BigCommercen käyttäjä ostaa kerralla paketin koko vuodeksi, saa kokonaishinnasta 10% alennuksen.

Verkkokauppa-alustoja tarjoaville yrityksille tyypilliseen tapaan myös BigCommerce tarjoaa uusille asiakkaille alussa ilmaisen kokeilujakson, BigCommercen tapauksessa jakso on kestoltaan 15 päivää.

Tuomio

BigCommercen verkkokauppa-alusta on monella eri tasolla tarkastellen tämän hetken markkinoiden parhaiden joukossa. Pienen yritykseen tutustumisen perusteella vaikuttaa kuitenkin siltä, että yritys voisi pyrkiä kehittämään toimintaansa joillakkin osa-alueilla viimeistellymmäksi. Esimerkiksi edellä mainitusta johtuen BigCommercia ei voi tällä hetkellä nostaa yhtä hyväksi alustaksi kuin Shopifyita. Kannattaa kuitenkin muistaa, että koska yritys tarjoaa hieman yli kahden viikon ilmaisen kokeilujakson, voi yrityksen nettikauppa-alustaan tutustua melko rauhassa ja pohtia sen soveltuvuutta omaan käyttöönsä.