Verkkokauppa-alustat tarkastelussa

Tervetuloa verkkokauppa-alustojen yhteenvetosivulle. Tämän sivun tarkoitus on listata lähes kaikki kokeilemani nettikauppaohjelmat nopeilla pisteytyksillä ja lisäksi tarjota linkki arvosteluun. Tällä hetkellä arvosteluista ainoastaan kaksi ylintä ovat suomeksi, ja muut ovat tarjolla englanniksi. Tulen lähitulevaisuudessa tekemään huomattavasti päivityksiä sivustolla ja muuttamaan sisältöä suomenkielelle. Löydät sivun lopusta tietoa siitä, mihin varsinaisesti mikäkin pisteytys viittaa.

Shopify - Oman kokemuksen perusteella paras verkkokauppa-alusta

Shopify on mielestäni tämän hetken paras verkkokauppa-alusta. 1 - 10 pisteytyksillä annan sille 10/10 helppoudesta ja luotettavuudesta, 9/10 se saa puolestaan hinnasta ja tyylikkyydestä. Shopify on maailman suosituin verkkokauppa-alusta hyvästä syystä. Lue enemmän Shopifyista.

Shopifyin alustan tärkeimmät plussat ja miinukset:

  • Selkeä ja järkevä hinnoittelu, ei sitoutumispakkoa
  • Erittäin helppoa rakentaa kauppa, vaikka ei olisi tehnyt mitään vastaavaa ennen
  • Listattuna New Yorkin pörssissä ja myös muuten luotettava alusta
  • Tyylikkäät teemat
  • Erittäin hyvä asiakaspalvelu: tuntuu haluavan aidosti auttaa asiakasta ja on helppo tavoittaa
  • Suomalaisten maksutapojen lisääminen vaatii hieman vaivaa (ei liian vaikeata)
  • Alusta ei suomeksi (saat täältä suomennukset kauppaa varten)

Bigcommerce

Bigcommerce on sekin varsin hyvä vaihtoehto verkkokaupan rakentamiseen. Tämä ansaitsee helppoudesta ja tyylikkyydestä 7/10 ja hinnasta sekä luotettavuudesta 9/10. Lue Bigcommerce arvostelu.

3Dcart

3Dcart voi olla varsin hyvä vaihtoehto erityisesti silloin, jos aikoo perustaa pienehkön erityisen ulkomaille myyvän verkkokaupan. Pisteitä tämä saa helppoudesta ja tyylikkyydestä 8/10, hinnasta 9/10 ja luotettavuudesta 10/10. Lue 3Dcart review.

Squarespace

Squarespace voi puolestaan olla oiva valinta erityisesti silloin, jos aikoo myydä pienehköä määrä arvokkaita tuotteita. Pisteiden näkökulmasta tämä saa niitä 9/10 helppoudesta, hinnasta ja luotettavuudesta ja 8/10 tyylikkyydestä. Lue Squarespace review.

Volusion

Volusionin pisteyttäminen on siinä mielessä varsin hankalaa, että sen kautta on vaikea hyväksyä monia suomalaisten suosimia maksutapoja ja lisäksi yritys veloittaa erikseen ainakin yhdestä asiasta, joka muilta verkkokauppa-alustoilta pitäisi saada ilmaiseksi. Enemmän kansainvälisestä näkökulmasta ja jäljemmän rajoituksen huomioiden yritykselle voi kuitenkin antaa 8/10 helppoudesta ja luotettavuudesta sekä 7/10 hinnasta ja tyylikkyydestä. Lue Volusion review.

Jos ihmettelet yllä mainittujen pisteiden korkeita määriä, niin se liittyy tietysti isolta osin siihen, että mitään huonoja verkkokauppa-alustoja ei edes ole järkeä tarkastella kovin kattavasti.

Miten nettikaupaohjelmistoille annetaan pisteitä vertailussa?

Yllä nettikauppa-alustoja verrataan pisteiden avulla yhteensä neljässä eri kategoriassa: Helppous, Hinta, Tyyli ja Luotettavuus. Alla selitetään, mitä eri kategoriat tarkoittavat käytännössä.

Helppous

Helppoudella viitataan siihen, miten yksinkertaista ja nopeaa kyseisellä alustalla on luoda verkkokauppa. Helppoutta on pyritty tarkastelemaan keskimääräisen nettikaupanperustajan näkökulmasta: ihmisen jolla on jonkun verran osaamista tietokoneiden kanssa, mutta joka ei kuitenkaan ole missään nimessä superexpertti tai esimerkiksi varsinainen koodaaja.

Hinta

Hinta-kategorian voi nähdä olevan tavallaan yhdistelmä kahta eri näkökulmaa. Toisaalta siinä mietitään hintaa yleisellä tasolla (miten paljon euroissa kyseisen alustan käyttäminen maksaa) ja toisaalta siinä pohditaan myös hinnan ja sillä saatavan hyödyn suhdetta. Jos kaksi alustaa olisi siis eurohinnoiltaan samoja, mutta toinen olisi selkeästi laadukkaampi muuten, saisi se korkeammat pisteet. Tarkastelussa painottuu hinta itsessään, sillä voidaan nähdä, että myös muissa kategorioissa on annettu pisteitä alustojen laadun perusteella. On siis hyvä huomata, että myös tässä kategoriassa korkeat pisteet kertovat perustajan näkökulmasta tarkastellen hyvyydestä.

Tyyli

Tyyli liittyy ennen kaikkea siihen, miten tyylikkäitä kyseisen palvelun kautta saatavat kauppateemat ovat. Tyylikkyyden alaosion voi nähdä olevan esimerkiksi sen, miten hyvin kyseisen palveluntarjoajan teemat sopivat eri laitteille kuten puhelimelle ja pöytätietokoneille. Tyylin arvioiminen on luonnollisesti täysin subjektiivista.

Luotettavuus

Luotettavuuden arvioimiseen vaikuttavat esimerkiksi sen tyyppiset asiat kuin palveluntarjoajan ikä, koko ja avoimuus. Avoimuus kattaa esimerkiksi hinnoittelun avoimuuden, sen että listahintojen päälle ei lisätä yllättäviä kustannuksia. Koska tarkoituksena on, että tällä sivustolla listataan ainoastaan luotettavia verkkokauppa-alustoja, tulevat tässä kategoriassa näkyvät pisteet olemaan poikkeuksetta 9-10.