• You are here:
  • Home »

Verkkokauppa-alustat – löydä itselle paras verkkokauppaohjelmisto

Tervetuloa verkkokauppa-alustojen yhteenvetosivulle. Löydät tältä sivulta nopeita katsauksia siihen, miten hyvä ja minkälainen joku tietty verkkokauppa-alusta kokemuksieni perusteella on. Mikäli olet kiinnostunut tietämään lisää jostain tietystä verkkokauppaohjelmistosta, niin löytyy useimpien pika-arvosteluiden yhteydestä linkki kokemuksiini kyseisestä alustasta. Osa noista kokemuksista kertovista teksteistä on suomeksi ja osa englanniksi.

On hyvä huomata, että siinä voi olla eroja, mikä on kenellekin sopivin eli paras verkkokauppaohjelmisto se voi riippua esimerkiksi siitä, miten halvalla haluaa tai helpolla haluaa päästä tai mihin markkina-alueeseen keskittyä. Tällä sivulla ylimpänä suositeltu vaihtoehto on kuitenkin luultavasti erittäin monille se paras valinta.

Shopify - kokemusteni perusteella paras verkkokauppa-alusta

Shopify on mielestäni tämän hetken paras verkkokauppa-alusta. Shopify on esimerkiksi erittäin helppokäyttöinen, fiksusti sekä selkeästi hinnoiteltu ja sillä on erittäin hyvä asiakaspalvelu. Lisäksi Shopifyilla pystyy luomaan poikkeuksellisen hyvin toimivan verkkokaupan, josta pystyy monien eri lisäosien avulla kehittämään jopa huippulaadukkaan.

Shopifyita voi myös perustellusti pitää erittäin luotettavana yhtiönä: se on listattuna New Yorkin pörssissä ja sen markkina-arvo on tätä kirjoittaessa yli 40 miljardia euroa. Myös omat kokemukseni tukevat kuvaa Shopifyin luotettavuudesta.

Kokemuksieni perusteella uskallan todeta, että Shopify on hyvästä syystä maailman suosituin verkkokauppa-alusta. Shopifyilla voi rakentaa kunnollisen verkkokaupan alkaen $29 kuukausimaksusta. Tätä kirjoittaessa Shopify antaa uusille asiakkaille 90 päivää ilmaista kokeiluaikaa. Avaa nyt tili Shopifyille.

Mikäli haluat enemmän tietoa Shopifyista, niin saatat olla kiinnostunut artikkelista: Shopify kokemuksia.

Wix - superhelppo, mutta pienellä ongelmalla

Kokeilin Wixin verkkokauppaohjelmaa maaliskuussa 2020. Ja kokemusteni perusteella se voi olla erittäin hyvä vaihtoehto heille, jotka haluavat rakentaa erittäin nopeasti hyvännäköisen englanninkielisen verkkokaupan. 

En kuitenkaan tällä hetkellä suosittele Wixiä heille, jotka haluavat suomenkielisen verkkokaupan. Syy tuohon on se, että Wixin design bugittaa hieman muutamien suomenkielisten ilmausten kohdalla. Käytännössä tuo bugitus tuli esille esimerkiksi siinä, kun englanninkielisen "back to home" -ilmaisun sijaan Wix käytti ilmaisua "takaisinKoti". (tuo "Koti" oli sana, jota käytin verkkokauppani etusivusta).

Wixin verkkokauppaohjelman matalin tavallinen verot sisältävä kuukausihinta on noin 25€. Ainakin omassa tapauksessani Wix tosin tarjosi pienen kokeilun jälkeen sen "Business Unlimited" -vaihtoehtoa verolliseen hintaan 15,5€/kk, olettaen että olisin maksanut ennakolta vuoden. Testaa nyt Wixiä.

Bigcommerce - hyvä vaihtoehto, mutta ei välttämättä pienille verkkokaupoilla

Bigcommerce on helppokäyttöinen alusta sekä myös varsin fiksusti hinnoiteltu. Bigcommercen mahdollinen ongelma on kuitenkin se, että näyttää tällä hetkellä keskittyvän erityisesti isojen kauppiaiden palvelemiseen. Eli Bigcommerce ei välttämättä ole hyvä valinta, jos ei usko, että omasta verkkokaupasta kehittyisi nopeasti iso. Lue Bigcommerce arvostelu.

Bigcommercen tavalliset kuukausihinnat alkavat tasosta $29,95/kk. Testaa nyt Bigcommercea.

Squarespace - modernia näyttävyyttä, mutta myös huonoja puolia

Squarespace voi puolestaan olla oiva valinta erityisesti silloin, jos aikoo myydä pienehköä määrää arvokkaita tuotteita. Tuo johtuu siitä, että Squarespacen avulla voi luoda helposti kaupan, joka on samalla sekä erittäin simppeli että todella tyylikäs.

Vaikka Squarespacenkin verkkokauppaohjelmista on helppokäyttöinen, niin on Squarespacen suhteen hyvä huomata, että se on tavallaan jopa liian helppo. Tuo tarkoittaa käytännössä sitä, että kokeneempi käyttäjä saattaa hyvin mahdollisesti turhautua sen kanssa, että Squarespace ei mahdollista kovin suurta muokkaamista vaan hommat pitää tehdä hyvin pitkälti, niin kuin alustan rakentaneet haluavat. Muokkaamisen suhteen esimerkiksi Shopify onkin huomattavasti joustavampi. Lue lisää Squarespacesta ja katso Squarespace review.

Squarespacen verkkokauppaohjelmisto maksaa kuukausimaksulla maksaessa tavallisesti alkaen 28€/kk.

Vilkas - harkitse, jos aiot tehdä kauppaa vain Suomessa

Vilkaksen verkkokauppaohjelmisto on helppokäyttöinen ja varsin hillitysti hinnoiteltu. Koska Vilkas keskittyy Suomen markkinoihin, niin kannattaa sitä harkita erityisesti siinä tapauksessa, että ei itse suunnitelle haluavansa kansainvälisille verkkokauppamarkkinoille.

Vilkaksen halvin kuukausimaksullinen palvelutaso maksaa tavallisesti 25€/kk.

3Dcart - erityisen halpa vaihtoehto

3Dcart voi olla harkitsemisen arvoinen vaihtoehto silloin, jos aikoo perustaa pienehkön erityisesti ulkomaille myyvän verkkokaupan. Näin on, koska 3Dcartin kautta voi ylläpitää varsin halvalla pientä kauppaa, mutta toisaalta täällä voi joutua vaihtamaan melko nopeasti kalliimpaan maksukategoriaan, jos kauppa alkaa keräämään maksavia asiakkaita. Ja lisäksi 3Dcart ei näytä panostavan Suomen markkinoihin, jolloin se ei siis todennäköisesti ole paras vaihtoehto, jos aikoo myydä suomalaisille asiakkaille. Lue 3Dcart review.

3Dcartin halvin paketti maksaa tavallisesti $19/kk, mutta 3Dcartilla on usein alennuskampanjoita.

Kotisivukone - helppo, mutta ei kovin edistynyt

Kotisivukoneen etuja ovat helppous, pitkäikäisyys ja kattava suomenkielinen asiakaspalvelu. Kotisivukoneen verkkokauppaohjelmisto ei kuitenkaan valitettavasti ole kovin edistynyt. Kotisivukonetta ei siis luultavasti kannata valita, jos haluaa mahdollisimman hienostuneen verkkokaupan.

Volusion 

Volusionin arvosteleminen on siinä mielessä varsin hankalaa, että sen kautta on vaikea hyväksyä monia suomalaisten suosimia maksutapoja ja lisäksi yritys veloittaa erikseen ainakin yhdestä asiasta, joka muilta verkkokauppa-alustoilta pitäisi saada ilmaiseksi. Ja Volusionilla on vielä sekin heikkous, että sillä on liikevaihtorajoja sen suhteen, miten paljon voi myydä ennen kuin pitää vaihtaa kalliimpaan maksutasoon. Kokonaisuudessa voi todeta, että Volusion tuskin on kovin monelle suomalaiselle paras verkkokauppa-alusta. Lue Volusion review.

Volusion maksaa alkaen $29/kk.

Woocommerce - "ilmainen" verkkokauppa-alusta

En ole vielä itse ehtinyt leikkimään Woocommercella, mutta haluan kuitenkin mainita sen täällä, sillä siitä puhutaan aina joskus ilmaisena verkkokauppa-alustana, ja se tietysti kuulostaa erittäin houkuttelevalta. Valitettavasti fakta on se, että Woocommerce on vain hyvin suppeasti katsoen ilmainen: Woocommerce on oikeastaan lisäosa, jonka voi lisätä olemassa olevalle WordPress-sivustolle.

Eli Woocommercen käyttämiseen tarvitset vähintäänkin verkkotunnuksen (domain) ja verkkohotellin (hosting), joista luonnollisesti tulee kustannuksia. Lisäksi käytännössä voidaksesi pyörittää laadukasta kauppaa Woocommercen avulla, tarvitset myös maksullisia lisäpalveluita. Sen perusteella, mitä Woocommerce kertoo siitä, mitä lisäpalveluita kannattaa hankkia (ja voisi kuvitella, että he eivät ainakaan liiottele näiden tarvetta), niin Woocommerce todennäköisesti tulee käytännössä monille vuositasolla kalliimmaksi kuin esimerkiksi Shopify ja 3Dcart.

Yhteenveto verkkokauppasovellusten vertailusta

Tämän sivun kirjoittajana henkilökohtainen mielipiteeni on, että verkkokaupan kehittäminen kannattaa aloittaa Shopifyilla – vaikka hyödyntäen sen 90 päivän ilmainen kokeilujakso. Jos sitten Shopifyin testaamisen jälkeen on tunne, että siinä on jotain, joka ärsyttää itseä paljon tai siitä puuttuu jotain tärkeätä, niin voi olla hyvä idea tutkia myös muita nettikauppasovelluksia. 

Pieni vinkki: Jos tuntuu, että Shopifyista puuttuu jotain tärkeätä, niin tsekkaa sen sovelluskauppa – itse ainakin löysin sieltä asioita, joita olin verkkokauppaa Shopifyilla rakentaessani alkanut kaipaamaan. Avaa nyt tili Shopifyille.