Pikalainat

Tästä osiosta löytyy tietoa pikalainoista, eli perinteiseltä nimeltään pikavipeistä. Sivun yläosassa esitellään kattavasti eri pikalainoja tarjoavia tahoja. Sivun alussa on listattuna uusi pikalainoja / pikavippejä  ja sivun loppuosa on sitten pyhitetty kattavalle tietopaketille pikalainoista.

Uudet pikalainat

Pikalainojen tarjoaminen on verrattain tarkasti säänneltyä, ja lisäksi kilpailu alalla on melko kovaa. Kun edellä mainittuun lisää vielä sen, että pikalainapalvelun perustaminen vaatii varsin paljon rahaa, niin on helppo ymmärtää, ettei uusia pikalainapalveluita enää perusteta kovinkaan paljon. Mikäli nykyään syntyy uusi lainapalvelu niin on se todella usein jonkun nykyisen palvelun rinnakkaispalvelu, joka on vain brändätty hieman eri tavalla tai sitten kyseessä on palvelu, joka todellisuudessa vain vertailee ja ehdottaa pikalainoja, sen sijaan että se oikeasti itse tarjoaisi niitä. On kuitenkin olemassa ainakin pari melko uutta oikeaa lainapalvelua.

Uusi pikalaina

Mikäli etsit uutta pikalainaa, niin voi hyvä vaihtoehto olla NetistäLainaa. Tämä palvelu on ilmeisesti melko uusi, tai ainakaan se ei vaikuta olevan kovin hyvin tunnettu - joten pitäisi olla niin, että monet jotka ovat muualta jo hakeneet pikavippejä, eivät niitä ole vielä ottaneet täältä. Tästä palvelusta saa lainaa 100-2000 euroa ja hakemukset käsitellään heti. Lisäksi rahat myös siirtyvät hyväksytyn hakemuksen jälkeen käytännössä saman tien hakijan pankkitilille. Hae nyt lainaa NetistäLainaa-palvelusta.

Lainaa jopa 30000€ - uusi lainapalvelu

Mylender-palvelun kautta voi lainaa saada parhaassa tapauksessa jopa 30 000€. Ja pienimillään täältä lainaa voi ottaa 500€. Käytännössä näyttää olevan niin, että tämän palvelun kautta on helpompi saada 500 - 1900€ laina kuin tätä isompi. Näin on sillä tuon kokoisesta lainasta saa lainapäätöksen heti. Maksuaikojen suhteen tämä palvelu toimii niin, että noille korkeintaan 1900€ lainoille saa vuoden verran maksuaikaa ja sitten tätä isompien lainojen kohdalla maksuaikaa voi olla jopa 7 - 12 vuotta. Hae nyt lainaa tästä palvelusta.

Melko uusi laina

Ehkäpä netin aidosti uusin mahdollisesti pikalainaksi laskettava laina on Luotottaja. Joskin Luotottajan ongelma on se, että se ei täytä kaikkia pikalainan perinteisiä tunnusmerkkejä. Hakemuksen täyttäminen ja käsittely ei esimerkiksi ole niin nopeata kuin olisi toivottavaa ja lisäksi yritys maksaa ainakin tällä hetkellä pikalainoja ulos vain Nordeasta. Rahat toki tulevat Nordeasta muidenkin pankkien tileille, mutta siinä voi mennä jopa 2 pankkipäivää. Lisäksi Luotottajan minimilainasumma on 2000 euroa, kun taas lähes kaikki muut lainapalvelut tarjoavat mahdollisuuden hakea vähemmän lainaa. Luotottajan positiivisiksi puoliksi voi laskea pikalainaksi verrattain matalan koron ja lisäksi sen, että lainaa voi saada jopa 5000 euroa, kun monista muista paikoista sitä saa korkeintaan 2000 tai 3000 euroa. Hae nyt lainaa Luotottajalta.

Uusi rinnakkaispalvelu:

Rahapalvelu on Credit24:n rinnakaispalvelu, eli se ei varsinaisesti ole uusi pikalaina sanaparin täydessä merkityksessä, mutta koska kyseessä on kuitenkin poikkeuksellisen hyvä pikalaina, niin ansaitsee se kuitenkin tulla mainituksi tällä sivulla. Hae nyt lainaa Rahapalvelun kautta.

Kokemukset pikalainoista

Lainasto - Lue kokemuksia Lainastosta ja saa viimeisimmät tiedot yrityksen lainoista ja toiminnasta.

Laina.fi - Kokemuksia Laina.fi-lainasta vuodelta 2018. Voit myös jakaa omat kokemuksesi helposti.

Euroloan - Euroloanin käyttämisessä lainaamiseen on selkeitä hyviä ja huonoja puolia. Niistä on syytä olla selvillä ennen kuin lähettää lainahakemuksen yritykselle.

Credigo - Credigo on todennäköisesti yksi tämän hetken parhaista pikalainoista. Lisäksi kyseessä on yksi aidosti uusimmista pikavipeistä.

Ferratum - Vanha kunnon Ferratum tarjoaa vielä vuonna 2018 varsin hyvän vaihtoehdon kaikille nopeaa lainaa etsiville.

Vivus - Vivus on erittäin suosittu, joskaan ei välttämättä maailman paras pikalaina.

Blue Finance - Mielenkiintoinen sekoitus hyviä ja huonoja puolia.

Pikalainat tiettyihin tilanteisiin

Lainaa heti tilille - Tarvitsetko pikalainan heti tilille? Katso mistä se onnistuu vuonna 2018.

Yrityslaina nopeasti - Myös yrityslainaa on mahdollista saada käytännössä pikalainan muodossa

Pikalaina 200 - Hae tästä firmasta 200€ pikalaina, jos sitä etsit.

Pikalaina heti yöllä - Ainakin yksi pikavippipalvelu maksaa rahaa hakijan tilille myös keskellä yötä, katso mikä.

Pikalaina ilman liitteitä - onneksi nykyään on olemassa paikkoja joista lainaa voi saada ilman liitteiden lähettämistä, tässä artikkelissa yksi niistä mainittuna.

Pikalaina 18-vuotiaalle. 18-vuotiaana ei välttämättä kannatta lainata rahaa pikalainan muodossa, mutta jos sen haluaa tehdä, niin on siihen olemassa pari paikkaa. Tällä sivulla yksi niistä kerrottuna.

Tietoa pikalainoista

Tähän alle on kerätty vastauksia joihinkin yleisimpiin pikalainoihin liittyviin kysymyksiin.

Miten paljon pikalainaa voi saada?

Pikalainaa voi saada tänä päivänä todella kattavasti eri summilla. Kaukana takana ovat ne päivät jolloin tarjolla oli vain 50-200 euron lainoja. Nyt lainaa on mahdollista saada 10 eurosta alkaen ja aina ainakin 5000 euroon asti. Pienempien lainojen kohdalla on syytä huomioida se, että vaikka pikalainaa voikin siis saada vaikka vain 10 euroa, niin lähes aina pikalainapalvelu vaatii sen, että lainan hakija avaa niin sanotun pikalainan luottotilin. Pikalainan kohdalla luottotili tarkoittaa käytännössä sitä, että vaikka hakisitkin esimerkiksi vain 20 euroa lainaa, niin sinulle avataan tili, jolta voit nostaa helposti uutta lainaa esimerkiksi 2000 euroon asti. Näiden tililuottojen minimisumma on yleensä juuri mainitut 2000 euroa, koska laissa on säädetty, että 2000 euron ja isompiin lainoihin ei sovelleta korkokattoa. Ja lakia on siis tulkittu nimenomaan niin, että vaikka 2000 euron tililuotolta nostaisi alle 2000 euroa, niin korkokatto ei päde, eli korko voi periaatteessa olla melkein mitä tahansa pienempienkin summien kohdalla, jos hakija olisi voinut halutessaan nostaa 2000 euroa tai enemmän.

Vaikka pikalainaa voikin siis saada kokonaisuudessa katsoen erittäin kattavasti, niin on hyvä huomata, että lainapalveluilla on omat rajansa siinä, minkä kokoista lainaa juuri kyseinen palvelu tarjoaa. Yleisesti ottaen voisi sanoa, että kaikista helpointa on saada lainaa kooltaan 100 euron ja 2000 euron väliltä. Esimerkiksi 50 euron lainoja on huomattavasti vaikeampi löytää samoin kuin vaikka 4000 euron lainoja.

Miten nopeasti pikalainan voi saada?

Kuten pikalainojen nimestä voi päätellä, niin lainaa voi saada niiden kautta nopeasti. Tarkemmin ottaen tämä tarkoittaa parhaimmillaan alle 10 minuutin aikaa siitä, kun lainaa etsivä saapuu ensimmäistä kertaa pikalainaa tarjoavan yrityksen sivuille siihen, kun rahat ovat tulleet hakijan pankkitilille.

Mikäli haluat maksimoida mahdollisuudet siihen, että saat rahat mahdollisimman nopeasti omalle pankkitilille, niin valitse pikalainayritys, joka ei vaadi sinua lähettämään minkäänlaisia dokumentteja esimerkiksi tuloista, vaan sen sijaan yritys tekee lainapäätöksen käyttäen hyödykseen tietokoneohjelmaa, joka tarkistaa tilitapahtumasi viime ajoilta. Onneksi ylivoimaisesti suurin osa pikalainoja tarjoavista yrityksistä on tänä päivänä automatisoinut lainaprosessin edellä kuvatulla tavalla.

HUOM: Pikalainat saapuvat yleensä käytännössä heti lähes kaikkien Suomessa toimivien pankkien tilille, mutta tähän on yleensä kaksi isoa poikkeusta. Ilmeisesti yksikään tunnettu pikalainapalvelu ei tällä hetkellä kykene siirtämään rahoja heti Ålandsbankenin tilille (viive yleensä 1-2 pankkipäivää) ja isolla osalla on myös ongelmia S-pankin siirtojen kanssa. Mikäli haluat rahat S-pankin tilille nopeasti, niin voit valita yhden juuri siihen suosittelluista paikoista.

Voiko kuka tahansa saada pikalainan?

Pikalainojen kohdalla on käytännössä kaksi ehdotonta asiaa, jotka estävät lainan saamisen. Lisäksi monilla lainapalveluilla on vielä omia tiukempia sääntöjä sen suhteen, kenelle he ovat valmiita lainaamaan rahaa.

Ensimmäinen ehdoton sääntö on se, että alaikäinen ei voi saada lainaa. Eli jos ikää on alle 18-vuotta niin yksikään lainapalvelu ei tarjoa pikalainaa hakijalle.

Toinen sääntö, joka myös käytännössä on ehdoton, on se, että hakijan luottotietojen pitää olla kunnossa. Tähän voi ehkä joissain harvoissa tapauksissa olla poikkeuksia, mutta käytännössä kaikki lainapalvelut kertovat nettisivuillaan, että en eivät myönnä lainaa luottotietonsa menettäneelle eli maksuhäiriöiselle.

Vaikka 18-vuotias voikin siis joissain tapauksissa saada lainaa, niin ovat jo 18-vuotiaille lainaa tarjoavat palvelut selkeässä vähemmistössä. Yleensä lainapalvelut edellyttävät minimi-ikää, joka alkaa numerolla 2.

Minimi-iän lisäksi pikalainojen myöntämiselle on monesti olemassa myös yläikäraja. Mikäli lainapalvelu käyttää yläikärajaa, niin on se yleensä 6X tai 7X -vuotta.

Monet lainapalvelut myös vaativat jonkunlaisia vakituisia tuloja lainaa hakevalta henkilöltä. Näiden ei kuitenkaan aina tarvitse olla perinteisiä palkkatuloja, vaan lainapalvelua yleensä kiinnostaa ennen kaikkea se, että hakija voi selviytyä haetun kokoisesta lainasta, riippumatta varsinaisesti siitä, mistä hakija rahaa saa.

Miten nopeasti pikalaina pitää maksaa takaisin?

Vaikka pikalainan saakin yleensä lähes heti tilille, niin myönnetään sen takaisin maksamiseen usein reilusti aikaa. Tyypillisin tapa mitä pikalainayritykset käyttävät nykyään on se, että avointa pikalainasummaa pitää lyhentää joka kuukausi vähän. Yleensä tämä summa on vähintään 10% avoimesta saldosta. Toki on hyvä huomata, että monien yritysten korkojen ollessa melko suuria, ei 10% lyhennys monesti lopulta lyhennä itse avointa lainasummaa juurikaan, vaan se menee melkein kokonaisuudessa kuukauden aikana kasvaneiden korkojen kattamiseen. Vaikka isoin osa pikalainapalveluista käyttääkin tämän tyyppistä eräänlaista osamaksua, niin on edelleen olemassa ainakin yksi iso palvelu, joka vaatii koko summan kerralla takaisin, joten tarkista ehdot aina kunnolla lainapalvelun sivuilta, ennen kuin nostat lainan.

Miten paljon korkoja pikalaina kerryttää?

Parhaimmillaan lainapalvelun uusi asiakas voi saada pikalainan ilman korkoja, nämä ovat kuitenkin vain lyhytaikaisia tarjouksia, eivätkä läheskään kaikki lainapalvelut tarjoa tämän tyyppisiä tarjouksia ollenkaan. Kun puhutaan normaaleista vuosikoroista, niin yleensä matalimmat todelliset vuosikorot asettuvat hieman 50% alle. Pahimmillaan pikalainoista pyydetään jopa kymmenen kertaa tätä suurempia korkoja. Koroissa on siis suurta vaihtelua, ja erityisesti isoa lainaa hakiessa on tärkeätä olla järkevä sen suhteen, miltä yritykseltä lainaa hakee. Esimerkiksi 1500 euron laina saattaa aiheuttaa laina-aikana melko helposti useita satoja euroja ylimääräistä maksettavaa koroissa, jos lainaksi ei ole valittu mahdollisimman halpaa pikalainaa.

Liittyykö pikalainaan muita kuluja kuin korot?

Vaikka pikalainoista puhuttaessa keskitytään usein korkoihin, niin eivät korot kuitenkaan yleensä ole ainoa ylimääräistä maksettavaa aiheuttava tekijä. Lisää maksettavaa lainasumman päälle tuppaavat aiheuttamaan erityisesti niin sanotut nostopalkkiot. Nostopalkkiolla tarkoitetaan sitä, että pikalainayhtiö veloittaa jokaisesta tehdystä nostosta tietyn prosenttisosuuden tai tietyn euromäärän. Jos nostopalkkio on vaikka 5%, ja nostat lainaa 500 euroa, niin nostopalkkio on 25 euroa. Nostopalkkio lisätään tavallisesti lainan summaan siinä vaiheessa, kun lainasta saa laskun, eli sitä ei vähennetä haettavasta summasta (eli esimerkin tapauksessa hakija saisi 500 euroa ei 475 euroa). Prosenteissa esitetyt nostopalkkiot voivat pahimmillaan lähestyä 15% tasoa. On helppo huomata, että tämän tyyppiset palkkiot voivat tulla todella kalliiksi isojen pikalainojen kohdalla.

Nostopalkkioiden sijaan jotkut pikalainapalvelut voivat myös puhua esimerkiksi käsittelykuluista. Välillä käsittelykulut esitetään prosenteissa ja välillä euroissa. Karkeasti ottaen voisi sanoa, että euroissa esiteltyä nostopalkkiota suositaan silloin, jos summa prosenteissa esitettynä kuuloistasi todella suurelta.

Näiden kulujen lisäksi pikalainojen kohdalla voidaan myös esimerkiksi periä ylimääräistä siitä, että laina maksetaan heti - eikä esimerkiksi 6 tunnin päästä - hakijan pankkitilille. Onneksi nämä kulut ovat verrattain harvinaisia, sillä ne vaikuttavat olevan täysin pikalainojen logiikan vastaisia.

Myös erillisiä laskutuskuluja näkee välillä. Lähes aina laskutuskulut koskevat niitä tilanteita, joissa asiakkaalle lähetettään lasku perinteisellä tavalla, sen sijaan, että se olisi lähetetty sähköpostilla.

Koska pikalainoihin liittyy näin monenlaisia eri kuluja, ja ne vaihtelevat sekä lainapalveluiden että saman yhtiön tarjoamien eri lainojen välillä, niin on juuri harkitsemasi lainan kulut ja korot tärkeätä selvittää kunnolla ennen kuin lähetät lainahakemuksen. Lainoja tarjoavat yhtiöt kertovat yleensä varsin avoimesti niiden veloittamista koroista ja kulutuista, joskaan eivät luonnollisesti niin näkyvästi, että se saisi kaikki ihmiset lopettamaan lainan hakemisen.

Ovatko pikalainayritykset luotettavia?

Vakiintuneet ja jo pidempään toimineet pikalainoja tarjoavat yritykset ovat keskimäärin erittäin luotettavia. Vaikka ei muuten uskoisikaan siihen, että tämän tyyppiset yritykset haluavat toimia rehellisellä ja luotettavalla tavalla, niin voi asiaa lähestyä miettimällä sitä, mikä toimintatapa tuo näille yrityksille pitkällä aikavälillä eniten voittoa. Monet suomalaiset pikalainoja tarjoavat yritykset nimittäin tekevät nykyään useita miljoonia euroja voittoa vuodessa, eikä tälle ole näkyvissä loppua. Jos joku näistä palveluista päättäisi nyt toimia väärin, niin voisi se ehkä kasvattaa tulojaan lyhyellä aikavälillä, mutta pitkällä aikavälillä se käytännössä menettäisi kykynsä tehdä reilusti voittoa.

Saako pankeista pikalainaa?

Tällä hetkellä varsinaiset Suomessa toimivat pankit eivät myönnä pikalainoja. Käytännössä pikalainoissa on kaksi kohtaa jotka ovat haasteellisia perinteisille rahoitusinstituutioille. Ensimmäinen on se, että ne eivät ainakaan normaalisti käsittele lainahakemuksia yhtä nopeasti kuin pikalainoja myöntävät palvelut. Toinen on se, että vaikka pikalainojen koot ovat kasvaneet viime vuosina, niin ovat ne usein edelleen melko pieniä verrattuna siihen, miten suuria lainoja pankit normaalisti käsittelevät. Luultavasti siis pikalainaa ei jatkossakaan saa esimerkiksi Nordeasta.

Kannattaako pikalainaa hakea?

Pikalainaa voi olla joskus ihan järkevä hakea. Toisaalta taas välillä sitä ei kannata hakea. Hyvä idea hakeminen voi olla erityisesti silloin, jos lainaa tarvitsee todella nopeasti ja ainoastaan vähäksi aikaa. Tätä voi tapahtua erityisesti silloin, jos eteen tulee yllättäviä kuluja. Pikalainalla ei sen sijaan esimerkiksi kannata rahoittaa elämäänsä pidemmän päälle. Jos pohdit hakemista, niin on hyvä idea tehdä ainakin omassa päässä, jollei jopa paperille, listaa siitä, mitä etuja ja haittoja hakemiseen liittyy juuri kyseisessä tapauksessa.

Mitä tehdä, jos on vaikeuksia maksaa laina takaisin?

Ensimmäinen askel on ehdottomasti ottaa yhteyttä lainan myöntäneeseen tahoon ja kertoa tilanteesta. Lainayritykset ovat monesti valmiita neuvottelemaan maksuaikataulusta, jos tilanteestaan kertoo. Yritykset toki toivovat sitä, että ihmiset maksaisivat lainan ajallaan takaisin, mutta jos tämä ei ole tapahtumassa, niin ovat ne sitä mieltä, että on parempi, että laina maksetaan maksujärjestelyn myötä toisessa aikataulussa kuin, että lainaa ei makseta ollenkaan takaisin. Kyseessä on lainayritysten näkökulmasta puhdas matematiikka, on parempi saada rahaa jossain vaiheessa sisään kuin olla saamatta ollenkaan. 

Jos sinulla on useampia lainoja, joiden maksaminen on vaikeaa, niin voi hyvä idea olla yhdistelylaina.

Kannattako pikalainalaskun maksamiseksi ottaa uusi laina?

Siinä vaiheessa, kun saa laskun ottamastaan pikalainasta eikä sitä ole varaa maksaa helposti pois, niin voi joillekin tulla mieleen ottaa uusi laina vanhan pois maksamiseksi, sen sijaan, että ottaisi yhteyttä aiemman lainan myöntäneeseen tahoon ja neuvottelisi maksujärjestelystä.

Uuden lainan ottaminen voi joskus olla hyvä idea, mutta monesti se on isojen ongelmien alku. Hyvä idea uuden lainan ottaminen on yleensä silloin, jos se on korkoineen ja kuluineen halvempi kuin vanha laina. Eli jos vaikka sanotaan, että vanhan lainan korko on 150% vuodessa, ja saat jostain avajaistarjouksena uuden pikalainan ilman korkoja sekä kuluja, niin tässä tapauksessa uusi laina on monesti hyvä idea. Sen sijaan, jos uudessa lainassa todellinen vuosikorko (kulut mukaan laskien) on aiempaa suurempi, niin lisää uusi laina pitkällä aikavälillä hyvin mahdollisesti maksuvaikeuksia. Korkeamman koron uutta lainaa voi olla hyvä idea ottaa oikeastaan vain silloin, jos et saa neuvoteltua maksujärjestelyä aiemmalle lainalle tai et halua ruveta siitä neuvottelemaan, ja tiedät, että tulet varmasti onnistumaan uuden lainan maksamisesta.

Näin ollen on siis todella tärkeätä selvittää huolella kaikki mahdolliset ehdot ennen kuin otat uuden lainan vanhan pois maksamiseksi.

Voiko pikalainan ehdoista neuvotella etukäteen?

Olisi tietysti kiva, jos pikalainayritykseen voisi ottaa ennakolta yhteyttä ja kysyä, josko esimerkiksi voisi saada lainan pienemmällä korolla. Käytännössä tämä ei kuitenkaan ole mahdollista. Se, mitä voi kyllä tapahtua on, että palvelu päättää myöntää sinulle isomman tai pienemmän luottorajan kuin jollekin toiselle. Tämä ei kuitenkaan ole varsinaisesti neuvottelun lopputulos, vaan tapahtuu perustuen pitkälti automatisoituun riskiarvioon.

Voiko pikalainaa saada yhdestä yhtiöstä, jos toinen ei sitä myöntänyt?

Lainayritykset eivät koordinoi systeemejään, joten on mahdollista, että vaikka lainahakemuksesi hylätään yhdessä palvelussa, niin hyväksytään se toisessa. Jos siis ehdottomasti tarvitset lainaa, niin ei pidä lannistua siitä, että sait kieltävän vastauksen yhdestä tai kahdesta palvelusta. Ja koska lainahakemusten tekeminenhän ei maksa mitään muuta kuin aikaa, niin yrittämällä hakea lainaa uudesta lainapalvelusta ei häviä oikeastaan mitään.

Onko pikalainamarkkinoille odotettavissa isoja muutoksia vuonna 2018?

Hiljattain julkaistiin tietoja siitä, että pikalainojen korkokattoa ollaan ylettämässä myös yli 2000 euron lainoihin. Siitä, miten paljon tämä korkokatto tulee olemaan ei ole vielä tietoa, mutta on perusteltua olettaa, että isojen pikalainojen korot tulevat keskimäärin laskemaan. Ei ole vielä varmuutta siitä, tuleeko uusi korkokatto voimaan jo tänä vuonna vai mahdollisesti vasta ensi vuoden alkupuolella. Uusi korkokatto tulee hyvin mahdollisesti vähentämään pikalainojen tarjontaa ja lisäksi on mahdollista, että pikalainoja tarjoavat tahot tiukentavat sitä, keille he ovat valmiit myöntämään lainaa. Asiasta enemmän spekulointia täällä.

Mitä tehdä, jos pikalainayritys ei toimi reilusti tai rehellisesti?

Vaikka pikalainayritykset ovatkin tänä päivänä keskimäärin erittäin luotettavia ja toimivat reilulla tavalla, niin voi joskus niidenkin kanssa toimiessa eteen tulla ongelmia. Yleensä tässä tilanteessa paras ensimmäinen vaihtoehto on ottaa yhteyttä yritykseen ja selittää ongelmatilanne. Voi hyvin olla, että ongelma on vain jonkunlainen aito virhe tai lapsus heidän kohdaltaan. Jos tämä vaihtoehto ei toimi, niin voi toisena mahdollisuutena ottaa yhteyttä kuluttajaneuvontaan. Tällä vaihtoehdolla voidaan vähintäänkin lisätä painetta yrityksen suuntaan, ja näin edesauttaa ratkaisun löytymistä.

Voiko opiskelija saada pikalainaa?

Voi. On paikkoja jotka myöntävät, luonnollisesti harkintansa mukaan, pikalainaa opiskelijoille. Opiskelijoiden pikalainan saamista voi tietenkin vaikeuttaa merkittävästi se, että heillä ei monesti ole isoja tuloja.