Lainaa osamaksulla – Maksa lainaa takaisin hiljalleen osissa kuukausittain

Näissä tällä sivulla listatuissa paikoissa on mahdollista maksaa niiden kautta otettu laina / pikavippi takaisin erissä. Eli siis sovelletaa eräänlaista osamaksua lainan takaisin maksamiseen. Sivun ensimmäiseksi paikaksi on tarkoituksella nostettu se, jonka kautta saa lainaa pisimmällä laina-ajalla ja isoimmilla summilla.

Maksa laina takaisin 1 - 15 vuoden laina-ajalla

Lendon kautta voi hakea lainaa 500 euroa - 60 000 euroa ja kaikille näille vaihtoehdoille voi valita laina-aikaa 1 - 15 vuotta. Ja kaikkia lainoja lyhennetään kuukausittaisissa erissä. Näet Lendon etusivulta arvion siitä, minkä verran lainan kuukausierä mahdollisesti voisi olla hakemallasi laina-ajalla ja summalla, mutta lopulliset ehdot selviävät vain saamistasi lainatarjouksista. Lendolta vois siis saada useita eri lainatarjouksia samalla lyhyellä nettihakemuksella. Tarjousten saamista varten pitää kuitenkin olla ikää vähintään 20 vuotta, pitää olla töissä ja ei saa olla maksuhäiriömerkintää. Hae nyt lainaa Lendolta.

Lainaa osamaksulla 1 - 8 vuoden maksuajalla 400 - 10 000€

Jos etsinnässä on laina, jonka voi yleensä saada erittäin nopeasti ja jota voi maksaa osissa useamman vuoden ajanjaksolla, niin voi Ostosraha olla oiva valinta lainapaikaksi. Täältä saa haettua lainaa 400 - 10 000€ ja yritys pystyy maksamaan lainan heti moniin Suomessa toimiviin pankkeihin. Ostosrahalta nostettujen lainojen takaisin maksaminen tapahtuu kuukausittaisissa osissa ja pisimillään laina-aikaa voi saada 8 vuotta. Käytännössä laina-ajat menevät niin, että 400 - 700€ lainalle saa maksuaikaa enintään 2 vuotta, 800 - 900€ lainoille enintään 3 vuotta, 1 000 - 1 400€ enintään 4 vuotta, 1 500 - 1 900€ enintään 5 vuotta ja tuota isommille enintään 8 vuotta. Lainaa Ostosrahalta voi saada, jos ikää on ainakin 20 vuotta. Hae nyt lainaa Ostosrahalta.

Saldolaina - jopa 10 000€ lainaa osamaksulla

Saldo-lainapalvelu tarjoaa kahden tyyppisiä lainoja. Sen avulla on ensinäkin mahdollista hakea joustoluottoa, jota sitäkin voi toki maksaa erissä takaisin, mutta vielä enemmän osamaksulla toimivana voi pitää sen "Saldolainaa". Tuota lainaa saa haettua 1000€ - 10 000€ ja lainan takaisin maksaminen tapahtuu 12 - 80 kuukauden laina-ajalla yhtä suurissa erissä. Saldon alaikäraja on ilmeisesti vain 18 vuotta. Hae nyt lainaa Saldolta.

Lainaa osamaksulla 5000€ asti

Ohessa mainitusta pikalainapalvelusta voi saada  kerralla lainaa jopa 5000 euroa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että näin paljon lainaa olisi pakko hakea. Voit hyvin hakea vaikka 3000€ ja pienin mahdollinen nostettava summa on alle 1000 euroa.

Miten osamaksu toimii tässä tapauksessa?

Osamaksut voivat toimia vähän eri tavalla eri tapauksissa. Tässä tapauksissa osamaksu tapahtuu käytännössä niin, että samalla kun haet lainaa, niin näet, kuinka paljon joudut lainaa lyhentämään jokaisena kuukautena, kunnes laina on korkoineen ja kuluineen maksettu takaisin. Parhaimmillaan saat aikaa maksaa lainan takaisin jopa 60 kuukautta, eli viisi vuotta. Lyhyimmillään laina-aika on vuoden. On syytä mainita, että kaikille lainasummille ei voi valita kaikkia laina-aikoja, eli et esimerkiksi voi lyhentää 1000 euron lainaa täyttä 5 vuotta, vaan se pitää olla maksettu takaisin 3 vuoden aikana. Samoin on säädetty niin, että jos nostat 5000 euron lainan, niin on sen laina-aika lyhyimmillään 2 vuotta. 2000 euron pikalaina on tässä tapauksessa sillä tavalla joustava, että voit valita sille minkä tahansa laina-ajan tarjotulla 1 – 5 vuoden aikajänteellä.

Kaikille mahdollisille lainataville rahasummille pitää valita tämän palvelun tapauksessa aina laina-ajaksi täysi vuosi, eli esimerkiksi 2 vuotta 6 kuukautta ei ole mahdollinen.

Miten paljon korkoja lainasta tulee?

Koska kyseessä on pikalaina, niin korot ovat suurempia kuin perinteisten pankkilainojen korot. Tässä tapauksessa todellinen vuosikorko voi pahimmillaan olla jopa lähes 50%. Jos et siis ole valtavassa kiireessä rahan saamiseen suhteen ja voit saada rahaa myös perinteisestä pankista, niin kannattaa ehkä harkita lainan hakemista sieltä. Jos kuitenkin nostat tämän pikalainan pankkilainan sijaan, niin kannattaa huomioida, että pitkä laina-aika tarkoittaa käytännössä sitä, laina kasvaa ikään kuin korkoa korolle. Näin on vaikka tässä tapauksessa asiaa ei esitettäkään suoraan ihan näin lainaa hakevalle, vaan sen sijaan lainan kustannukset esitetään osamaksuerien muodossa.

Jos siis haluat minimoida turhat kustannukset niin kannattaa luonnollisesti tähdätä siihen, että ei säädä laina-aikaa liian pitkäksi, vaan lyhentää lainaa mahdollisimman hyvin resurssien puitteissa. Kuitenkin luonnollisesti pitäen huolen siitä, että ei ajaudu maksuvaikeuksiin.

Tämän lähes 50% vuosikoron puolustukseksi pitää kuitenkin sanoa, että se on näin nopeasti saatavaksi lainaksi lopulta melko hillitty. Paljon suurempiakin korkoja on olemassa.

Voiko tähän lainantajaan sitoutua pitkäksi aikaa?

Kun lainaa jostain rahaa esimerkiksi 5 vuoden ajaksi, niin muodostaa luonnollisesti eräänlaisen suhteen lainanantajan kanssa. Ja tässä suhteessa on tietenkin tärkeätä, että se lainan myöntänyt taho käyttäytyy hyvällä ja luottamusta herättävällä tavalla. Katastrofitilanne voisi olla esimerkiksi se, että lainan pitkällä maksuajalla myöntänyt yritys päättääkin vaikka alkaa yhtäkkiä vaatimaan koko lainasummaa takaisin. Onkin hyvä tietää, että tällä sivulla mainittu yritys on erittäin hyvämainen pikalainoja myöntävien tahojen joukossa. Kyseessä on myös tämän tyyppisiä lainoja myöntäväksi yritykseksi varsin pitkäaikainen yhtiö – yritys on toiminut jo yli kymmenen vuoden ajan.

Kestääkö tässä esitetyn lainan hakeminen kauan?

Ei, lainaa voi hakea todella nopeasti. Prosessissa pääsee hyvin alkuun omilla nettipankkitunnuksilla ja todisteet omista tuloista voi toimittaa kätevästi esimerkiksi sähköpostilla.

HUOM: Muista valita haettavaksi lainatuotteeksi "Kertalaina". Myös toista pikalainaa voi lyhentää osissa takaisin, mutta sitä en ole samalla sidottu yhtä suuriin kuukausieriin ennakolta.

Lainan osamaksun hintaesimerkkejä

Käsittelen tässä osiossa muutamia tyypillisiä tilanteita sen suhteen, miten suureksi kuukausierät muodostuvat jos lainaa ottaa tietyksi ajaksi ja tietyllä summalla.

Esimerkkejä yhden vuoden lainoista:

Jos lainaa ottaa vuodeksi 1000 euroa, niin muodostuu kuukausieräksi 102.71€. Eli kokonaisuudessa maksettavaa tulee hieman yli 1200€. Tätä voi pitää verrattain pienenä summana verrattuna moniin pikavippeihin.

Jos lainaa ottaa vuodeksi 2000 euroa, niin on kuukausittainen maksuerä 205.41€. Eli erä on siis yksinkertaisesti tuplat siitä, jos ottaisi 1000€ lainan vuodeksi. Toisin sanoen korko ei tässä vaihtele lainasumman perusteella.

Esimerkkejä kahden vuoden lainoista:

Jos 1000€ lainan ottaa kahden vuoden ajaksi, niin tulee kuukausieräksi 59.49€. Tästä nähdään, että laina-ajan tuplaantuessa kuukausittainen erä ei puolitu. Tämän perusteella voidaan sanoa, että jos siihen vain pystyy, niin laina kannattaa maksaa takaisin mahdollisimman nopeasti. 

Jos lainaa ottaa 2 vuoden ajaksi 3000€, niin tulee kuukausieräksi 178.45€.

Esimerkkejä kolmen vuoden pikavipeistä:

Mikäli 1000€ pikavipille haluaa peräti kolmen vuoden verran maksuaikaa, niin tulee kunkin kuukausittaisen erän summaksi 44.73€. Voidaan sanoa, että nämä kolmen vuoden erät ovat siis todella lähellä sitä, jos maksaisi lainan pois kahdessa vuodessa. Jälleen huomataan, että laina kannattaa maksaa pois mahdollisimman nopeasti.

Jos taas 3 vuoden ajaksi ottaa peräti 5000€ lainan, niin muodostuu kuukausittaiseksi eräksi 223.60€.

Esimerkkejä neljän vuoden maksuajan lainasta:

Mikäli jo kahden vuoden kohdalla mainitun 3000€ lainan haluaisi maksaa tuplasti pidemmässä ajassa pois, niin tulisi kuukasittaiseksi eräksi 112.84€. Eli kuukausitasolla eroa tulee noin 65€ näiden vaihtoehtojen välillä.

Jos taas ottaisi sointuvan 4000 lainan 4 vuodeksi, niin olisi kuukausierä 150.45€.

Esimerkkejä viiden vuoden lainoista:

Jos lainaa ottaisi isoimman mahdollisen summan ja pisimmällä mahdollisella laina-ajalla, eli 5000 euroa 5 vuodeksi, niin olisi kuukausierä 167.76€. 

Jos taas ottaisi pienimmän lainan, minkä saa 5 vuoden maksuajalla, eli 1500€, niin olisi kuukausittainen erä 50.34€.

Nämä kaikki yllä olevat summat on kopioitu lainapalvelun sivuilta, mutta tarkista vielä ennen lainan hakemista, että summat pätevät juuri sinun lainaasi. Tässä esimerkin omaisesti esitetyt summat koskevat nimenomaisesti "kertalainaa".

Lainalle maksuaikaa 12 kuukautta - 98 kuukautta

Eräs toinen paikka saada pikavippi osamaksulla on Easycredit. Easycredit ei ehkä ole yhtä tunnettu paikka kuin ylemmät lainapaikat, mutta se on kuitenkin melko ison yrityksen ylläpitämä lainapalvelu.

Easycredit tarjoaa lainoja alkaen 100€ summista ja isoimmassa tapauksessa täältä voi saada lainaa jopa 5000€. Kuten osamaksulla toimiville lainapaikoille on tyypillistä, niin myös täällä lainan pois maksaminen tapahtuu kuukausittaisissa erissä, tosin lainan voi sivuston mukaan myös maksaa kokonaisuudessa pois koska tahansa. Laskennalliset laina-ajat Easycreditillä toimivat niin, että lähtökohtaisesti lyhyin mahdollinen laina-aika on 12 kuukautta ja sivuston ilmoituksen mukaan lainaa voi saada jopa 98 kuukauden maksuajalla. Tuo 98 kuukautta on nopeasti laskien sama kuin 8 vuotta ja 2 kuukautta. Lainaamisen alaikäraja on Easycreditillä 20 vuotta. Hae nyt lainaa Easycreditiltä.

Pikavipille osamaksua-aikaa 2 kuukautta - 12 kuukautta

CreditStarilla on mahdollista maksaa pikavippi takaisin kaikista pienimmissä erissä, minkä olen nähnyt. Viittaan tässä nyt nimenomaan euroihin, en prosenttiosuuksiin. Jos täältä nimittäin ottaa 50 euron pikavipin vuoden maksuajalla, niin tulee sen kuukausieräksi sivujen lainalaskurin perusteella vain 6,19 euroa. 

Jos siis haluaa pikavipin mahdollisimman pienillä erillä, niin on CreditStar erittäin hyvä valinta. On kuitenkin hyvä varautua siihen, että yhtiöllä on melko pitkä lainahakemus eli lainaa ei saa ihan parilla klikillä. Jos tämä ei häiritse vaan tärkeintä ovat ennen kaikkea pienet erät, niin hae nyt pikavippi CreditStarilta.