Lainaa opiskelijalle

Opiskelijat ovat lainan saamisen suhteen erittäin hyvässä asemassa, voivathan he nostaa opintolainaa, joka on koroiltaa sekä ehdoiltaan lainaksi todella hyvää. Joskus voi kuitenkin eteen tulla tilanne, jossa pitää saada jonkun toisen tyyppistä lainaa. Voi esimerkiksi olla tilanne, missä pitää selviytyä yllättävistä opiskeluun liittyvistä kuluista. Näissä tilanteissa on yhtenä vaihtoehtona se, että ottaa niin sanotun pikalainan (eli kansankielellä ”pikavipin”). Näiden lainojen etu on se, että ne saa yleensä nopeasti omalle pankkitilille, mutta huonompi puoli on se, että niiden korot ovat opintolainaan verrattuna varsin suuret. Pikalainoja ei voikaan siis suositella varauksetta opiskelijalle, ja onkin aina syytä varmistaa kunnolla se, että selviytyy lainan takaisin maksamisesta.

Mikäli kuitenkin haluat pikalainaa, niin on pari paikkaa, joista sitä voi ehkä saada myös opiskelijana. Luonnollisesti nämäkään palvelut eivät välttämättä myönnä lainaa opiskelijoille, vaan ne tekevät luottoarvion (yleensä tilitietojen perusteella automaattisesti) ja päättävät sitten, voidaanko hakijalle myöntää lainaa. 

Täältä ehkä edelleen lainaa opiskeljalle:

Blue Finance on näyttänyt myöntävän myös monille opiskelijoille lainaa. Tai näin oli ainakin silloin, kun tämä palvelu tarjosi myös korotonta pikavippiä (se lakkautettiin elokuussa 2019). Tällä erää täällä on tarjolla enää vain joustoluotto, jonka luottoraja voi olla 100 - 5000€. Koska tuon joustoluoton lainaraja voi siis olla myös huomattavasti alle 5000€, niin voi täältä ehkä jatkossakin olla ihan hyvät mahdollisuudet saada lainaa opiskelijana. Hae nyt lainaa Blue Finacelta.

Blue Financen myöntämien uusien joustoluottojen todelliset vuosikorot ovat syyskuun 2019 alusta alkaen varsin siedettäviä - vaikka eivät toki halpoja verrattuna opintolainaan.

Myös täältä voi kokeilla hakea lainaa opiskelijana:

Vippi.fi on yksi suomen suosituimmista pikalainoja tarjoavista palveluista. Palvelun omalla sivulla he tosin käyttävät pikalainastaan nimeä ”joustoluotto”. Tämä edellä mainittu laina on siinä mielessä varsin hyvä laina, että sitä voi ottaa todella kattavasti eri summilla. Jos haluat, niin voit nostaa lainaa vaikka vain 100 euroa ja suurimmillaan lainaa voi saada jopa 2000 euroa, et siis ole rajoitettu näihin kahteen lainasummaan, vaan voit hakea lainoja näiden kahden summan väliltä helposti 50 euron ns. korotuksilla, eli esimerkiksi 150 euroa tai 200 ja niin edelleen.

Sen lisäksi, että mainitussa lainassa on kivaa se, että sitä voi saada ainakin opiskelijan tavallisen budjetin näkökulmasta monilla eri summilla, niin on hyvää myös se, että lainan saa halutessaan todella nopeasti omalle pankkitilille. Ja tämä nopeus kattaa myös lainahakemuksen käsittelyn: koska lainahakemukset käsittelee kone eikä ihminen, niin ei hakemuksen käsittelyyn tuhlaudu yhtään turhaa aikaa. Rahan saamiseen nopeuteen vaikuttaa eittämättä se, että koko lainan hakemisen voi suorittaa netin kautta, eli et joudu soittamaan kenelläkään tai varsinkaan käymään minkäänlaisessa konttorissa lainan saamista varten.

Sekin on tässä pikalainassa mukavaa, että et joudu lainaa hakiessa kertomaan mihin tarkoitukseen sen haluat. Toki tästä huolimatta on hyvä pitää mielessä, että on asioita joihin lainaa voi olla ihan järkevä ottaa ja sitten asioita, joihin sitä ei ole juuri ollenkaan järkeä hakea.

Lainaa 18-vuotiaana opiskelijana?

Vaikka molemmissa tämän sivun pikavipeissä onkin alaikärajana 18 vuotta, niin lähtökohtaisesti voidaan ajatella niin, että mahdollisuudet saada lainaa paranevat iän myötä. Eli 19 vuotiaalle myönnetään lainaa helpommin kuin 18 vuotiaalle ja 20 vuotiaalle helpommin kuin 19 vuotiaalle jne. Luonnollisesti varmaan jossain vaiheessa (70+) tulee vastaan ikä, jossa tämä logiikka kääntyy toisin päin, mutta tämä käänteinen puoli harvemmin koskettaa opiskelijoita.

Kannattaa myös huomioida se, että vaikka periaatteessa nämä yllä mainitut firmat voivat myöntää lainaa opiskelijalle, niin käytäntö on osoittanut, että opiskelijan mahdollisuudet saada muuta lainaa kuin opintolainaa eivät ole kovin hyvät. Luotonantajat pelkäävät sitä, että opiskelijan tulot eivät riitä lainasta selviytymiseen.

Erityistä huomioitavaa, jos ottaa opiskelijana pikavipin

Jos on aiemmin ottanut opiskelijana opintolainaa, niin on ehkä tottunut siihen, että sen koroista ei tarvitse paljon stressata. Ja lisäksi on varmaan huomannut sen, että opintolainaa ei ole kovinkaan kiire alkaa maksamaan takaisin. Molemmat nämä asiat ovat varsin toisin pikavippien kohdalla. Pikavippien korot voivat olla jopa satakertaisia verrattuna opintolainan korkoon. Lisäksi pikavippiä pitää normaalisti alkaa maksamaan takaisin varsin nopeasti. Huonoimmassa tapauksessa pikavipin eräpäivä voi olla vaikka jo parin päivän päästä lainan ottamisesta, eikä eräpäivä kahden viikon päästä ole ollenkaan tavaton. Tästä syystä onkin tärkeätä olla varma siitä, että pikalainan korot eivät aiheutua vaikeuksia sekä siitä, että rahaa on saatavilla eräpäivänä pikavipin pois hoitamista varten.

Lisäksi opintolainalle on vielä olemassa opintolainahyvitys. Mitään tälläistä ei todellakaan ole pikavippien kohdalla, vaan sen sijaan ne voivat ehkäpä ennemmin aiheuttaa enemmän kuluja kuin etukäteen ajatteli. Näitä yllättäviä kuluja voivat aiheuttaa esimerkiksi se, että jotkut palvelut perivät erillismaksun siitä, että laina maksetaan heti tilille. Lisäksi joissakin tapauksissa myös esimerkiksi paperilaskuista voidaan veloittaa erikseen.

Lyhyesti siis: Jos olet opiskelija ja otat pikavipin, niin varmista, että selviydyt lainasta. Pahimmassa tapauksessa maksamatta jätetty pikavippi voi jopa haitata tulevia uramahdollisuuksiasi - esimerkiksi rahoitusmaailmassa voidaan vaatia sitä, että luottotiedot ovat kunnossa.

Säästövinkkejä opiskelijoille

Pikavippeihin ei pitäisi koskaan suhtautua pitkän aikavälin ratkaisuna, joten jos rahasi tuntuvat olevan usein lopussa, niin on syytä miettiä joko tulojen lisäämistä muuta kautta tai kulujen leikkaamista. Jos kuluja aikoo leikata, niin on ensimmäinen asia se, että hyödyntää kaikki ne alennukset mitkä opiskelijoille on tarjolla. Moni on varmaan kuullut Frankistä, eli siis eräänlaisesta modernista alennuskortista opiskelijalle, mutta myös monet tuon ulkopuoliset firmat tarjoavat opiskelijoille alennuksia.

Alennusten metsästämisen lisäksi kannattaa myös ehdottomasti harkita opiskelijoiden K-plussan hankkimista. Opiskelijathan saavat nykyään tuon kautta 5% bonusta ostoksista. Eli jos vaikka ostat kesäkuussa 200 euron verran mukana olevista liikkeistä, niin saat heinäkuun 10. -15 . tietävillä 10 euron verran bonusrahaa omalle plussakortille ja tätä voi sitten käyttää helposti korttia maksupäätteellä vilauttamalla. Tämä ehkä helpointa rahaa mitä voi koskaan saada.

Ja vielä yhtenä säästövinkkinä kannattaa harkita ainakin sitä, jos hyödyntää kimppakyytejä ja kimppaostoksia. Molemmilla näillä voi monissa tilanteissa säästää aika hyvin.

Opintolainasta

Vaikka pikavipit ja pikalainat voivatkin olla joissain tilanteissa ihan kiva vaihtoehto opiskelijalle, niin on opintolaina todella usein se järkevämpi vaihtoehto. Yllä olevassa videossa hieman aiheesta. Lisäksi netistäkin voi periaatteessa olla mahdollista saada opiskelijana pikavippejä halvempaa lainaa, tuon sivun vaihtoehdoista kannattaa luultavasti kokeilla toista ja kolmatta, jos haluaa nostaa mahdollisuutta siihen, että lainaa todella myönnetään opiskelijastatuksen omaavalle henkilölle.

Ajatuksia?

Minkälaisia ajatuksia tämä artikkeli herätti, voit kertoa niistä alla.