Lendo – Vaihtoehto pikavipille – jaa kokemuksia ja lue vertailua pikavippeihin

Lendo on verrattain uusi palvelu, jota voi käyttää saadakseen netin kautta nopeasti lainatarjouksia. Palvelu toimii käytännössä niin, että voit kertoa sen nettisivuilla paljonko lainaa haluat ja miten pitkäksi aikaa, ja voit saada tämän jälkeen varsin nopeasti useita lainatarjouksia. Luonnollisesti noiden tarjousten saamiseen tarvitaan myös joitakin perustietoja hakijasta ja esimerkiksi hänen työ- ja tulotilanteestaan. Nämä ovat tietenkin tärkeitä sen takia, että voidaan tehdä päätös siitä, voidaanko hakijalle tarjota lainaa.

Esittelen tällä sivulla hieman Lendoa ja vertailen sitä pikavippeihin. Tämä on mielestäni sen takia järkevää, että Lendo voi monissa tilanteissa olla hyvä vaihtoehto pikavipille. Lisäksi sivun lopussa on paikka, missä kuka tahansa voi jakaa omia kokemuksiaan Lendosta. Erityisen toivottuja ovat kokemukset tältä vuodelta (2018).

Lendon vahvuudet verrattuna pikavippeihin

Lendon tärkein vahvuus on se, että sen kautta on mahdollista saada huomattavasti pikavippiä halvemmalla korolla lainaa. Lendon nettisivuilla kerrotaan, että nimelliskorot ovat tavallisesti 8 – 27%. Pikavippien nimelliset vuosikorot ovat todella usein yli 100% ja pahimmat todelliset vuosikorot ovat yli 500%.

Näiden korkojen vaikutus on erityisen merkittävä pitkällä aikavälillä. Otetaan tämän avaamiseksi esimerkki. Mikäli Lendolta ottaisi 4000 euroa lainaa 3 vuoden ajaksi, niin olisi sen etusivun mukaan kuukausierä (tämä kuukausierä on havainnollistava esimerkki ja hakijan todellinen kuukausierä voi olla tätä isompi) 130 euroa, eli yhteensä takaisin pitäisi maksaa 36 * 130 = 4680€. Jos saman lainan ottaisi Lainastolta kulutusluoton muodossa, niin olisi kuukausierä 225€ ja takaisin pitäisi tällöin maksaa kokonaisuudessa 36 * 225€ = 8100€. Eli siinä missä tuossa Lendon esimerkissä ylimääräistä maksettavaa tuli vain noin 700 euroa, niin tuli sitä Lainaston tapauksessa yli 4000€ - eli enemmän kuin itse otettu laina oli. Ja Lainaston korko ei todellakaan ole netin suurin.

Lendon toinen vahvuus on se, että sen kautta saa paljon isompaa lainaa kuin monista muista paikoista. Tämä johtuu siitä, että Lendon kautta voi ottaa peräti 50 000 euroa lainaa. Ja toisaalta sitten pieninkään laina ei ole mikään mahdottoman suuri, sillä se on 500 euroa.

Kolmantena vahvuutena voi vielä mainita sen, että Lendon kautta haetuille lainoille voi ottaa pidempiä laina-aikoja kuin pikavipeille. Täällä laina-ajat ovat nimittäin 1 -15 vuotta.

Nuo Lendon vahvuudet yhdessä tarkoittavat käytännössä sitä, että sen kautta haettu laina voi olla myös hyvä yhdistelylaina, siinä vaiheessa, kun pikavippien huonot puolet ovat iskeneet päin kasvoja.

Yhteistä pikavippien kanssa

Yhteistä Lendon kautta haettavilla lainoilla ja pikavipeillä on se, että molempia voi saada ja hakea ilman vakuuksia tai takaajia. Lisäksi molemmista yhteistä on se, että koko lainaprosessin voi suorittaa helposti kotoaan, ilman, että tarvitsee lähtee vaikka jonnekin konttoriin allekirjoittamaan lainapapereita.

Lendon huonot puolet pikavippeihin verrattuna

Lendolla on yksi selkeä heikkous lähes kaikkiin pikavippeihin verrattuna. Tämä on se, että täältä ei vain voi saada lainaa yhtä nopeasti kuin pikavippien kautta. Siinä missä Lendon tapauksessa lainan saa tilille normaalisti muutamassa tunnissa tai muutamassa arkipäivässä, niin saa lähes kaikkialta pikavipin tilille 30 minuutin sisällä. Lendoa ei siis kannata valita silloin, jos on pakko saada lainaa juuri nyt.

Toisena Lendon heikkoutena voi pitää tota aiemmin mainittua 500 euron lainaminimiä. Tuon kokoinen summa voi vaan olla turhan iso niihin tilanteisiin, missä pieni pikavippi ajaisi hyvin virkansa.

Lisäksi eräänlainen heikkous on varmasti joidenkin mielestä se, että Lendolta on vaikeampi saada lainatarjouksia kuin pikavippejä voi olla saada. Täällä nimittäin alaikäraja on 20 vuotta ja hakijan pitää olla töissä, että hän voi saada lainatarjouksia. Pikavipinhän / toisenlaisen nopean lainanhan voi saada myös opiskelijana tai 19 vuotiaana.

Ja vielä yhtenä heikkoutena voi pitää sitä, että Lendon kautta otettavalle lainaa pitää aiemmin mainitusti ottaa laina-aikaa vähintään vuosi. Tämä on tietysti turhaa ja vähän tyhmääkin, jos lainan voisi maksaa helposti pois vaikka viikossa.

Huomioitavaa Lendon kohdalla

Tärkein tiedettävä asia Lendon kohdalla on se, että nuo etusivun lainalaskurin kautta saatava summat ovat vain suuntaa-antavia esimerkkejä. Niistä ei voi siis varmuudella sanoa, minkälaisia lainatarjouksia itse saa. Ja realistisesti ottaen voi olettaa, että tuohon laskuriin ei ole ainakaan valittu kovin kallista esimerkkiä. Erittäin hyvä ja tärkeä juttu on kuitenkin se, että Lendon kautta saatavia lainatarjouksia voi selata ilmaiseksi eikä mihinkään sitoudu, hakemalla lainatarjouksen Lendon kautta.

Jaa kokemuksia

Oletko jo kokeillut Lendoa? Miten hommat toimivat? Tuliko laina nopeasti? Olivatko lainatarjoukset yllättäviä? Voi kertoa alle olevan kommenttiosion kautta omia kokemuksia. On tietysti sitä hyödyllisempää muille lukijoille, mitä tuoreempia kokemukset ovat, eli erityisesti kokemukset vuodelta 2018 olisivat erittäin tervetulluita. Luonnollisesti kuitenkin myös vanhempia kokemuksia saa kertoa aivan vapaasti ja samaten myös huonoja sekä hyviä kokemuksia. Kokemuksia ei sensuroida sen takia, että ne antaisivat huonon kuvan palvelusta, tärkeintä on vain, että ne ovat aitoja. Tämä on myös se syy, miksi kommenttiosio toimii FB-tunnuksilla.