Lainaa pienellä kuukausierällä: lainat / pikalainat 6kk – 15 vuoden maksuajalla netistä näiltä

Lainojen kohdalla kaksi asiaa menee yleensä melkein rinta rinnan: pieni kuukausierä suhteessa otettuun lainaan ja pitkä maksuaika. Tästä syystä tällä sivulla nämä kaksi asiaa on niputettu hyvin pitkälti yhteen.

On ehkä syytä mainita heti tähän alkuun, että tällä sivulla tarkastelussa olevat lainat edustavat internetin kautta nopeasti tai jopa heti saatavia lainoja. Pankista on luonnollisesti mahdollista saada lainaa vielä huomattavasti pidemmällä maksuajalla kuin näiltä tahoilta. Esimerkiksi Suomessa Nordea ilmoitti hiljattain, että se alkaa tarjoamaan asuntolainoja 35 vuoden maksuajalla. Ehkäpä onneksi Suomessa ei kuitenkaan ole vielä menty ihan Ruotsin meininkiin, missä pari vuotta sitten piti säätää laki, joka asettaa asuntolainan suurimmaksi pituudeksi 105 vuotta, koska sitä ennen oli vielä tätä pidempiä lainoja!

Tällä sivulla on esittelyssä kaksi paikkaa,joista internetin kautta saa melko nopeasti tililleen lainan jopa 15 vuoden maksuajalla ja kolmas paikka, mistä lainan saa käytännössä heti tilille jopa 5 vuoden maksuajalla. Ensimmäisen ja toisen lainantarjoajan tapauksessa lyhyin mahdollinen maksuaika on 1 vuoden ja kolmannen tapauksessa 6 kuukautta.

Lainaa 500€ - 50 000€ pienellä kuukausierällä

Lendon kautta voi ottaa 500€ - 50 000€ lainoille maksuaikaa 1 vuodesta 15 vuoteen. Nämä pitkät maksuajat takaavat sen, että kuukausierät voivat pysyä varsin pieninä. Voidaan esimerkiksi mainita, että jos 1000 euron lainan ottaisi 5 vuoden maksuajalla, niin olisi Lendon etusivun mukaan kuukausierä arviolta 21 euroa. Lendo ei myönnä lainoja suoraan itse vaan sen sijaan hankkii hakijalle parhaat lainatarjoukset useasta eri rahoituslaitoksesta. Tämä kilpailutus auttaa luonnollisesti siinä, että kuukausierä pysyy pienenä. Hae nyt lainaa Lendolta.

Lainaa 100e – 60000 euroa, maksuaika 1 vuosi – 15 vuotta

Mikäli haet internetin kautta mahdollisesti hieman isompaakin lainaa ja varsin pitkällä maksuajalla, niin voi Omalaina-palvelun käyttäminen olla varsin hyvä idea.

Omalaina siis kilpailutta lainoja puolestasi antamiesi tietojen perusteella, eli toisin sanoen se ei itse suoraan lainaa sinulle rahaa. Tästä seurauksena on se, että Omalainalta ei saa rahoja pankkitilille yhtä nopeasti kuin Credigolta (alempana esitelty lainapalvelu). Tämä on se vastapuoli sille, että laina-ajaksi saa jopa 15 vuotta (siis vähintään 2000 euron lainat, sitä pienemmät enintään 5 vuotta) ja lainaa saa jopa 60000 euroon asti.

Koska Omalaina siis kilpailuttaa lainan eikä myönnä sitä suoran itse, niin ei Omalainan kohdalla myöskään (Credigosta poiketen) voi ennen lainatarjouksen saamista olla täysin varma siitä, miten pieniksi kuukausierät muodostuvat haetulla lainasummalla sekä laina-ajalla. Palvelun kotisivuilla on kuitenkin eräänlainen laskuri, josta voi saada todennäköisesti ainakin kohtuullisen kuvan kuukausierien suuruudesta eri lainasummilla ja ajoilla. Seuraavassa tämän laskurin pohjalta muutamia esimerkkejä, jotka painottuvat erityisesti lainoihin, jotka on otettu pitkillä laina-ajoilla (joka siis jo aiemmin esille tuodusti alentaa kuukausieriä).

Mikäli 1000 euron lainan ottaisi 5 vuoden maksuajalla tulisi kuukausieräksi 21 euroa (vain vähän yli puolet Credigon vastaavasta). Jos lainaa ottaisi 2000 euroa ja maksuaikaa tälle pyytäisi 10 vuotta, niin olisi kuukausierä 26 euroa. Jos taas lainaa ottaisi 5000 euroa ja maksuaika olisi samat 10 vuotta, niin olisi kuukausierä 64 euroa. Mikäli lainasumma nostetaan 10000 euroon ja laina-ajaksi valitaan suurin pisin mahdollinen eli 15 vuotta, niin olisi kuukausittainen lainaerä 103 euroa. Summa ollessa 20000 euroa ja laina-ajan samat 15 vuotta, olisi kuukausierä 191 euroa. Ja vielä viimeisenä esimerkkinä voi mainita, että mikäli lainaa ottaisi 50000 euroa ja laina-aika olisi mainitut 15 vuotta, niin olisi kuukausierä 395 euroa.

On syytä vielä korostaa, että nämä summat ovat siis esimerkkejä perustuen Omalainan etusivuilta tätä kirjoittaessa löytyvään laskuriin. Lopullisesti kuukausierät riippuvat saamastasi lainatarjouksesta.

Vaikka Omalaina ei siis ole yhtä nopea maksamaan lainarahoja tilille kuin Credigo, eikä se varsinaisesti ole perinteisessä mielessä pikavippi, niin voi siltäkin parhaimmillaan saada rahat melko nopeasti. Omalaina nimittäin kertoo, että se maksaa lainarahat lainaa ottaneelle henkilölle parhaassa tapauksessa jo samana päivänä.

Mikäli olet eläkeläinen tai työtön ja etsit lainaa pienellä kuukausierällä, niin kannatta todennäköisesti koittaa enemmin Omalainaa kuin seuraavaksi esiteltävää Credigoa. Tämä siitä syystä, että Omalaina nimenomaisesti kertoo sivuillaan, että sekä eläkeläiset että työttömän voivat saada heidän kauttansa lainan. Tosin työttömien kohdalla esille tulee se, että heillä esteenä voi olla se etteivät tulot välttämättä riitä lainaa antavien tahojen mielestä lainan takaisinmaksamiseen. Voisi siis olettaa, että eläkeläisillä on ainakin aavistuksen työttömiä paremmat mahdollisuudet saada lainaa Omalainan kautta.

Omalaina on suomalainen palvelu ja se on tähän mennessä palvellut jo yli 300,000 asiakasta.

Pikalainat 100e – 2500 euroa, maksuaika 6kk – 5 vuotta

Credigo on erittäin hyvä vaihtoehto silloin, jos haluaa pikalainan nopeasti, mutta kuitenkin lainatulle summalle verrattain pienet kuukausierät ja pitkän maksuajan. Kaikkien Credigon 100 – 400 euron lainojen maksuaika on siis 6 kuukautta, ja koska yrityksen korot ovat varsin pienet pikavipeiksi, niin muodostuvat myös kuukausierät melko pieniksi. 100€ pikavipin kohdalla kuukausierä on 19 euroa, 2000 euron kohdalla kuukausierä on 38 euroa, 300 euron tapauksessa se on 57 euroa ja 400 euron kohdalla puolestaan 75 euroa.

Siinä missä Credigon melko pienillä pikavipeillä on vain yksi mahdollinen maksuaika (6kk), niin on siis kaikilla sen vähintään 500 euron lainoilla valittavana maksuajaksi mikä tahansa määrä tasavuosia aikavälillä 1 – 5 vuotta.

Kuukausierät ovat luonnollisesti lainojen kohdalla yleensä sitä pienemmät, mitä pidempi maksuaika on. Tästä syystä seuraavassa käsittelyssä muutamia tyypillisiä lainasummia pisimmällä mahdollisella, 5 vuoden, maksuajalla.

Mikäli lainaa ottaa 500 euroa, niin tulee silloin kuukausieräksi 20€, jos lainasumma nousee 1000 euroon, niin muodostuu kuukausieräksi 39 euroa. Mikäli taas rahaa lainaa 2000 euroa, niin on kuukausierä kooltaan 77 euroa ja mikäli Credigolta ottaa suurimman sen tarjoaman lainan eli 2500€, niin on kuukausierä suuruudeltaan 96 euroa. Luonnollisesti siis kuukausierät nouset tästä, jos laina-aika lyhenee. Koska pitkissä lainoissa niin sanottu korkoa korolle -ilmiö on melko voimakas, niin ei kuukausierän nousu kuitenkaan ole läheskään niin radikaali kuin voisi ehkä kuvitella, kun laina-aika pudotetaan vaikka viidesosaan (eli vuoteen). Eli esimerkiksi 1000€ lainan kuukausierä on vuoden maksuajalla vain 102€, eikä esimerkiksi noin 200 euroa, kuten voisi varmaankin helposti ajatella (logiikan ollessa tällöin 5*39€).

Nämä mainitut kuukausierät on otettu suoraan Credigon kotisivuilta, ja niiden pitäisi siis ainakin tätä artikkelia kirjoittaessa pitää paikkansa. Ennen lainan hakemista kannattaa kuitenkin vielä tarkistaa erittäin tarkasti se, mikä kuukausieräksi muodostuu juuri sinun tapauksessasi.

Sen lisäksi, että Credigolta saa pikalainaa edellä kuvatusti varsin pitkällä maksuajalla ja pienillä kuukausierillä, niin on se myös muuten laadukas paikka pikavipin hakemiseen. Palvelua on myös erittäin helppo käyttää ja lainan saa monesti hyvin pitkälti heti omalle pankkitililleen.