Lainaa ilman palkkatodistusta instantorin avulla!

Monet eivät ehkä tiedä, mikä instantor on, mutta ne jotka tietävät rakastavat sitä. Instantor tekee lainan hakemisesta montaa kertaa nopeampaa kuin se muuten olisi. Lainaamisen nopeus ja helppous perustuu ennen kaikkea siihen, että instantorin kanssa lainapäätöksen saa ilman palkkatodistusta tms. (Tämän sivun lopussa on enemmän instantorin toimintatavasta, mutta käytännössä kyse on vain palvelusta jonka lainayhtiö on hankkinut nettisivustoansa varten, eikä lainaa hakevan siis tarvitse ladata mitään tai maksaa mistään erikseen).

Valitettavasti läheskään kaikki netissä lainaa tarjoavat palvelut eivät käytä instantoria, mutta koska sitä hyödyntävistä palveluista kuitenkin moni on varsin laadukkaita, niin olen listannut tähän alle omat suosikkini niistä, mitkä myöntävät lainaa tai joustoluottoa instantorin avulla. Mikään ei estä hakemasta lainaa vaikka näistä kaikista.

Todella helppo paikka hakea pikavippi instantorilla

Kokemukseni perusteella Vivukselta on todella helppo hakea lainaa instantorilla. Uutena asiakkaana täältä voi saada kooltaan 10€ - 400€ lainan, mikä ei ole kovin iso, mutta toisaalta sen saa ilman korkoja. Tuota korotonta lainaa-aikaa saa 30 päivään asti. Sen lisäksi, että täältä on helppoa hakea lainaa, niin voi lainan myös kokemukseni perusteella saada todella nopeasti omalle tilille. Vivuksella on siis selkeitä vahvuuksia, mutta toki tuo verrattain pieni suurin lainasumma voi olla eräänlainen heikkous. Onneksi kaikista alempana esiteltävistä paikoista voi saada instantorin avulla huomattavasti isompaakin lainaa. Ikäraja Vivuksella on 20 vuotta. Hae nyt lainaa Vivukselta.

Joustoluotto 2100€ asti instantorilla

Ekstraluotolta voi saada joustoluoton muodossa olevan lainan instantorin kanssa. Hyväksytylle hakijalle myönnetään täältä 2100€ lainaraja, ja tuolta voi ottaa lainaa jo 10 eurosta alkaen. Voidakseen saada lainaa Ekstraluotolta, pitää ikää olla vähintään 21 vuotta ja tietysti sitten vielä lisäksi ainakin instantorin systeemin pitää arvioida, että hakija selviytyy lainan takaisin maksamisesta. Hae nyt lainaa Ekstraluotolta.

Lainaa 100€ - 2500€ instantorin kanssa

Credigo on osa samaa firmaa kuin alempana mainittava Easycredit. Täältä voi kuitenkin olla parempi idea hakea lainaa, jos ei tarvitse ihan valtavan pitkää maksuaikaa lainaa. Täällä nimittäin 100€ - 400€ pikavippien laina-aika on 6 kuukautta ja tuota isommille lainoille maksuajan saa valita väliltä 1 - 5 vuotta. Easycreditillä tarjotaan jo 100 - 400€ lainoille automaattisesti vuoden maksuaika ja tuota isommille tarjotaan automaattisesti 5 vuotta tai enemmän. Kuten myös Easycreditiltä, niin myös täältä tehdään lainan maksuja palvelun nettisivujen perusteella vain sen asiakaspalvelun aukioloaikoina, eli esimerkiksi sunnuntaina ei täältä vaikutava voivan saada lainaa. Onneksi esimerkiksi alempi Limiitti maksaa lainan viikon jokaisena päivänä tilille. Easycreditin tapaan myös täältä voi saada lainaa vähintään 20 vuotiaana. Hae nyt lainaa Credigolta.

HUOM: Credigo kysyy hakemuksen yhteydessä joitakin perustietoja tuloista jne, mutta palkkatodistusta tms ei tarvitse lähettää lainan saamista varten.

Lainapäätös heti (ei instantor)

Viime aikoina moni instantoria käyttävä lainapalvelu vaikuttaa tehneen tiukennuksia siinä, miten helposti ne myöntävät lainaa. Tämä on erityinen ongelma siinä mielessä, että monesti instantorin jo tuntevilla on ennestään lainaa, mikä jo aiemmin aiheutti haasteita lainan saamiselle monista paikoista. Tästä syystä halusinkin nostaa tähän toiseksi paikan, josta tuntuu olevan hyvät mahdollisuudet saada lainaa juuri nyt, vaikka se ei ilmeisesti käytäkään instantoria, vaan jotain toista saman tyyppistä systeemiä. Ferratumilta saa nostettua lainaa nopeasti 2000€ asti ja alkaen 1 eurosta. Käytännössä Ferratumin laina on joustoluotto ja sen ikäraja on 21 vuotta. Hae nyt lainaa Ferratumilta.

Ege - käyttää instantoria, mutta saattaa haluta myös muuten tietoja

Ege näyttää käyttävän palvelussaan lainapäätöksiä varten instantoria, mutta ainakin omassa tapauksessani se olisi halunnut tietoja myös "paperilla". En sitten tiedä oliko kyse vain jostain omassa lainahakemuksessani vai onko kyse laajemmasta käytännöstä. Ainakin sitten, jos ei muualta saa lainaa instantorilla, niin kannattaa ehkä tämäkin paikka kokeilla, josko laina irtoaisi pelkästään instantoria käyttäen. Laina täältä pitäisi voida saada 100 - 2800€ ja ikäraja on palvelussa on 20 vuotta. Hae nyt lainaa Egeltä.

Lainaa 18 vuotiaista alkaen instantorilla

Ilmeisesti myös Limiitti-palvelussa käytetään instantoria luottokelposuuden tarkistamiseen. Muistaakseni tämän firman lainapaikoissa toimitaan kuitenkin käytännössä niin, että instantoria ei mitenkään mainosteta lainan hakemisen yhteydessä, vaan se vaan hoitaa homman. Lainaa tästä paikasta voi saada 100€ - 2000€ ja ikäraja lainoille on 18 vuotta. Eli siis varsin hyvä paikka hakea lainaa. Hae nyt lainaa Limiitti-palvelusta.

Myös Lainastolta lainaa instantorilla

Myös jo pitkään olemassa ollut Lainasto tarjoaa mahdollisuuden hakea lainaa instantorin avulla. Lainaa täältä voi hakea joustoluoton ja kulutusluoton muodossa. Joustoluottoa Lainastolta voi saada jopa 3000€ ja kulutusluottoa jopa 5000€. Tokikaan mikään pakko noin isoja lainoja ei ole ottaa, vaan joustoluotolta miniminosto on 100€ ja kulutusluoton minimi on 2000€. Joustoluoton ikäraja on 20 vuotta ja kulutusluoton 22 vuotta. Hae nyt lainaa Lainastolta.

Monille lainaa automaattisella päätöksellä

Ainalainalla ei käsittääkseni käytetä instantoria vaan jotain toista automaattista systeemiä lainapäätöksen tekemiseen. Halusin kuitenkin nostaa Ainalainan tähän, sillä täältä tuntuu monella olevan varsin hyvät mahdollisuudet saada lainaa nopeasti, vaikka sitä ei oikein muualta saisikaan. Lainaa Ainalainalta voi saada 50 - 2000€ ja lainaa saadakseen pitää ikää olla ainakin 21 vuotta. Hae nyt lainaa Ainalainalta.

Joustoluotto instantorin avulla - testattu elokuu 2018!

Jo pitkään olemassa ollut ja luotettu Suomilimiitti teki hiljattain todella ison parannuksen systeemiinsä: palvelunsa otettiin käyttöön instantor. Aiemmin Suomilimiitti vaati, että sille pitää lähettää joko kopio palkkakuitista tai todistus tuloista, ja tämä oli luonnollisesti iso ongelma monille, jotka etsivät nopeaa lainaa. Suomilimiitiltä myönnetään hyväksytylle lainaajalle 2000 euron lainaraja eli siis käytännössä joustoluotto, jonka kautta voi lainaa nostaa vaikka vain 10 euroa, eli pienet ja melko isot lainasummat onnistuvat täältä helposti. Tämän palvelun ikäraja on 21 vuotta. Olen testannut tämän sivun kirjoittajana instantorin toiminnan Suomilimiitillä elokuussa 2018 - hyvin toimii, lainapäätös tuli käytännössä heti ja rahat erittäin nopeasti eikä lainahakemuksessa kyselty juuri mitään tietoja. Hae nyt pikalainaa Suomilimiitiltä.

Risicumilta joustoluottoa instantorilla

Risicum ei ehkä ole yhtä tunnettu kuin monet muut lainapalvelut, mutta täältäkin pitäisi voida hakea lainaa instantorilla. Risicumilla on kaksi eri lainatuotetta, mutta näistä "joustolaina" on kattavampi, sillä sitä voi nostaa vähemmän sekä enemmän kuin firman toista lainaa. Joustolainaa voi nostaa 100€ alkaen ja niin, että hyväksytylle lainaa ottavalle henkilölle (alaikäraja on 20v) myönnetään 2050 - 5000€ lainaraja. Risicumin suhteen on hyvä tiedostaa se, että täältä ei todennäköisesti voi saada joustolainaa, jos sitä on jo Lainafi-palvelusta ja, että palvelu voi joskus todeta, että pelkkä instantor ei riitä lainan saamista varten. Onneksi näistä molemmista mahdollisista "ongelmista", pitäisi kuitenkin saada tieto oikeastaan heti lainaa hakiessa. Hae nyt lainaa Risicumilta.

Lainaa instantorin avulla 100 - 5000 euroa

Tietojen perusteella Easycredit käyttää lainapäätösten tekemisessä instantoria. Tosin tämän firman tapauksessa on hyvä olla tietoinen siitä, että se kysyy lainhakemuksessa esimerkiksi sen, onko työsuhteessa ja minkä verran tuloja on kuussa. Ilmeisesti vastauksia näihin kysymyksiin ei kuitenkaan tarvitse mitenkään ihmeemmin vahvistaa, vaan sen sijaan palvelu nojaa instantorin antamiin tietoihin. Tämän paikan erikoisuus on se, että täältä saa lainaa todella pitkillä maksuajoilla. Lyhyimmillään laina-aika on täällä vuoden ja pisimillään se on lähes 100 kuukautta. Lainaa täältä voi ottaa 100 - 5000€, ja palvelun ikäraja on 20 vuotta. 

HUOM: Vaikka täältä saakin siis lainapäätöksen käytännössä heti, niin on hyvä tietää se, että itse laina maksetaan heti vain asiakaspalvelun aukioloaikoina. Sivuston tietojen mukaan asiakaspalvelu on auki arkisin 09:00 - 20:00, lauantaisin 10:00 - 18:00 ja sunnuntaina se on suljettu. Eli jos haluat lainaa vaikka myöhemmin illalla tai sunnuntaina, niin kannattaa valita joku alempana oleva vaihtoehto.  Hae nyt lainaa Easycreditiltä.

Hyvä instantor pikalaina

Tämä on erittäin hyvä vaihtoehto lainan hakemiseen instantorin avulla. Syitä tähän on monia. Ensimmäinen on se, että täällä systeemi on rakennettu niin, että sen lisäksi, että itse instantor tekee lainan hakemisesta normaalia nopeampaa, niin on palvelun käyttäminen myös todella nopeata aloittaa. Rekisteröitymiseen ei mene hetkeäkään ja instantorin avulla käsitellyn hyväksytyn lainahakemuksen jälkeen rahat saapuvat pankkitilille nopeasti.

Hyvää on myös se, että täältä saa melkein minkä tahansa kokoista pikalainaa. Pienimillään sitä voi hakea vaikka vain 100 euroa ja suurimmillaan lainaa saa jopa 5000 euroa - on tosin hyvä tiedostaa ennen lainan hakemista se, että ensimmäistä kertaa lainaa täältä ottavalle ei monesti myönnetä yli 2000 - 3000 euron lainaa. 2000 euroa on kuitenkin joustoluoton alaraja (täällä kutsutaan käyttölainaksi), eli jos haet kyseistä joustoluottoa, niin jos sinulle myönnetään laina, niin voit sitä nostaa vähintäänkin tuon verran.

Hyvää tässä palvelussa on myös se, että korot on täällä säädetty varsin maltilliselle tasolle verrattuna todella moniin muihin palveluihin. Hyvää on myös se, että kyseessä on kauttaaltaan luotettava palvelu lainan hakemiseen. Tästä ei siis paljon parane firma, mitä tulee pikalainoihin.

Täältä lainaa voi saada, jos ikää on vähintään 20 vuotta. Jos olet tätä nuorempi, niin katso alempaa erityisesti Limiitti.

HUOM: Laina.fi myöntää lainaa instantorin avulla vain, jos valitsee lainatuotteeksi "käyttölainan" - hae siis tätä, jos instantorin käyttäminen on avainasemassa. Aiemmin mainitusti käyttölaina siis vertantuu ikään kuin joustoluottoon, jos kuitenkin haluat hakea instantorin avulla enemmän kulutusluoton tyyppistä lainaa, niin erityistä tällä sivulla alempana oleva Easycredit voi olla hyvä valinta.

Jopa 10 000 euron laina instantorilla

Saldo on osa samaa yritystä kuin ylempänä mainittu Limiitti. Jostakin syystä kuitenkin tämän brändin kautta saa haettua isompaa lainaa kuin Limiitiltä. Täälläkin on kyllä tarjolla sama 100€ - 2000€ laina (joustoluotto), mutta sitten toisaalta tarjolla on myös kulutusluotto, jota voi hakea peräti 10 000 euroon asti (alaraja 1000 euroa). Myös täältä voi hakea lainaa, jo 18-vuotiaana. Ja kuten Limiitin ohella todettua, niin täälläkään ei ilmeisesti mitenkään erityisesti mainita lainan hakemisen yhteydessä siitä, että instantorin on käytössä, vaikka sen tietojen perusteella pitäisikin olla. Hae nyt lainaa Saldon kautta.

Tarvitsetko lainaa vanhojen lainojen maksamiseen?

Instantor on loistava palvelu ja tekee netistä lainan hakemisesta paljon helpompaa sekä nopeampaa kuin se muuten olisi. Sen yksi tavallaan huono puoli on kuitenkin se, että usein ihmiset innostuvat instantorista vasta siinä vaiheessa, kun heillä on melko iso epäilys siitä, että he eivät todennäköisesti saa lainaa ja haluavat instantorin avulla selvyyden asiaan mahdollisimman nopeasti. Jos tilanne on se, että et enää voi saada instantoria käyttävistä paikoista lainaa, niin voi olla syytä hankkia isompi ja pienemmällä korolla oleva laina toisaalta, jolla sitten maksaa vanhat lainat (olettaen, että niitä on) pois. Tähän tarkoitukseen yksi hyvä vaihtoehto voi olla Lendo. 

Lendolta voi hakea helposti lainatarjouksia, jos ikää on ainakin 20v, on vakituisia tuloja eikä ole maksuhäiriömerkintöjä. Palvelun kautta voidaan tehdä tarjouksia kooltaan 500 - 60 000€ lainoista, joille voi hakea maksuaikaa 1 - 15 vuotta. Koska nämä lainat ovat usein koroltaan paljon edullisempia kuin pikavipit, niin voivat ne olla iso apu, jos vanhoja lainoja pitää maksaa pois. Lendo ei siis tosiaan tarjoa itse suoraan lainaa (vaan kilpailuttaa lainhakemuksesi) eikä siellä käytetä instantoria, joten sieltä ei voi saada lainaa samalla tavoin helposti kuin instantoria hyödyntävistä paikoista, mutta Lendoa kannattaa silti tosiaan harkita vakavasti monissa tilanteissa. Hae nyt lainatarjouksia Lendolta.

Miksi valita instantor

Jos ei tunne instantoria, niin ei ehkä myöskään tiedä miksi siitä kannattaisi olla innoissaan. Tärkein syy innostumiseen on se, että sen avulla lainahakemuksen käsittelystä tulee todella paljon nopeampaa. Kun instantor käsittelee hakemuksen automaattisesti, tapahtuu se usein enintään parissa minuutissa - eli käytännössä siis niin lähelle heti kuin lainapäätös on mahdollista saada. Toinen tärkeä syy on se, että kun pikalainaa hakee instantorin avulla, ei tarvitse etsiä ja lähetellä mitään todisteita ja tositteita. Näiden lähettäminen voi tuntua ikävältä, puhumattakaan siitä, että se on monesti melko työlästä ja aikaa vievää.

Miten instantor toimii: instantorin toiminta perustuu siihen, että lainaa hakeva henkilö voi antaa sille luvan tutkia automattisesti hakijan aiempia tilitapahtumia. Näiden tapahtumien perusteella systeemi tekee päätöksen siitä, voidaanko hakijalle myöntää laina. Tämän ansiosta lainaa hakiessa ei tarvitse ladata tai lähettää esimerkiksi palkkatodistusta. Käytännössä instantoria kiinnostaa ennen kaikkea se minkä verran tuloja hakija saa ja se, mitä minkä verran menoja hänellä on. Jos tulot ja menot vaikuttavat olevan sen tyyppisessä sopusuhdassa, että hakija voi selviytyy lainasta, niin viestii instantorin järjestelmä lainapalvelulle, että hakijalle on niin sanotusti järkevää antaa laina.

Liittyykö instantorin käyttämiseen riskejä: Monella, joka ei ole ennen käyttänyt instantoria voi olla korkea kynnys antaa "jonkun" tietokoneohjelman tutkia omia tilitapahtumia. Tämä huoli on tavallaan varsin ymmärrettävä, mutta toisaalta asian vastapuoli on se, että lainan saamiseksi pitää lainaa antavan tahon voida (niin pitkälti kuin se on mahdollista) aina jotenkin varmistua siitä, että lainaa ottava taho voi maksaa pikavipin takaisin. Jos tätä ei tehdä instantorin avulla, niin tehdään se esimerkiksi lähettämällä palkkakuitti - ja tämäkään ei todennäköisesti tunnu maailman mukavimmalta vaihtoehdolta. On kuitenkin hyvä olla tietoinen siitä, että ainakin kahdessa tämän sivun ylimmässä paikassa voi käyttää myös tätä perinteisempää tapaa lainan maksukyvyn todistamiseen, jos instantor siis tuntuu ikävämmältä vaihtoehdolta, niin kannattaa hyödyntää sitä.

On hyvä huomata se, että instantorin ei pitäisi mahdollistaa sitä, että lainafirman pyörittäjät pääsisivät näkemään tilitapahtumasi. Yhdellä sivun vaihtoehdoista asia on ilmaistu niin, että "[instantor toimii] ilman, että -- me pääsemme näkemään tilitapahtumasi".

Miten paljon instantor nopeuttaa lainan saamista: instantorin hyöty riippuu tietysti aina jossakin määrä tilanteesta ja siitä, miltä firmalta lainaa hakee. Voi kuitenkin varsin perustellusti olettaa, että sillä voi säästää helposti vähintään puoli tuntia ja mahdollisesti huomattavasti enemmän. Instantorin edut korostuvat niissä tilanteissa, joissa lainaa antavan tahon asiakaspalvelu ei ole kovin nopeata tai se on kiinni. Instantorin iso hyöty on nopeuden suhteen myös se, että instantorin käyttäminen on ikään kuin passiivista - annat ohjelmalla pääsyn tilitapahtumiisi ja se tekee työnsä itsenäisesti, samalla voi vaikka itse selata toista nettisivua tai hake kupin kahvia.

Vinkki instantorin käyttämiseen: Koska instantorin tapauksessa lainapäätös siis perustuu tilitapahtumiin, niin on tärkeätä antaa instantorille pääsy juuri sen tilin tapahtumiin, minne omat tulot tulevat. Vaikka voisikin tuntua "paremmalta" antaa sille pääsy jonkinlaiselle varatilille, jota ei varsinaisesti käytä, niin ei siinä tapauksessa luonnollisesti voi saada lainaa, koska instantor ei saa varmuutta hakijan tuloista.

Kuka voi saada lainaa instantorilla: Instantoriin pätevät samat rajoitukset kuin muutenkin kyseiseen lainapalveluun. Eli jos palvelusta myönnetään lainaa vähintään 20 vuotiaille niin voivat he saada lainaa myös instantorin avulla.