Credigo kokemuksia (2018) – Lue ja kerro hyvät ja huonot kokemukset

Otin Credigolta vähän aikaa sitten pienehkö lainan ja halusin kertoa omista kokemuksistani tällä sivulla, että muut Credigolta lainan ottamista harkitsevat tietävät, mitä on odotettavissa. Olen jakanut tämän sivun niin, että kerron tässä ensin omista kokemuksistani, sekä hyvistä että huonoista, sen jälkeen käsittelen Credigoa yleisellä tasolla, sitten on vertailua Credigon ja sen parin kilpailijan välillä ja lopuksi on vielä kommenttiosuus, minne kuka tahansa voi kirjoittaa omia kokemuksiaan Credigosta. Koska kokemukset ovat luonnollisesti muiden lainaa harkitsevien mielestä sitä hyödyllisempiä, mitä tuoreempia ne ovat, niin on hienoa, jos kokemukset ovat erityisesti vuosilta 2018 ja 2017. Luonnollisesti kuitenkin kaikki kokemukset saa kertoa.

Kirjoittajan Credigo-kokemukset:

Credigo on omasta mielestäni yksi tämän hetken parhaista pikalainoista. Siis aivan siellä kärkipäässä. Tähän on luonnollisesti useita syitä. Ensimmäiseksi syyksi nostan sen, miten helppo lainaa on hakea. Toisena syynä on se, että lainan korot ovat melko järkevät tämän tyyppiselle lainalle. Kolmantena syynä on taasen se, että lainaa saa varsin pitkällä maksuajalla ja siis järkevillä maksuerillä. Lisäksi Credigo myös ansaitsee runsaasti kehuja siitä, miten selkeätä sen hinnoittelu on. Henkilökohtaisesti tykkäsinkin erityisesti siitä, ettei yritys esimerkiksi peri ollenkaan erillisiä nostopalkkioita lainan ottamisesta. Sen sijaan Credigolla lisää maksettavaa tulee vain perinteisestä korosta, erittäin selkeätä ja helposti ymmärrettävää siis.

Luonnollisesti Credigossa on kuitenkin myös kokemukseni perusteella huonoja puolia. Ensimmäinen oli se, että vaikka lainaa olikin siis helppoa ja nopeata hakea, niin oli lainahakemus luotu niin, että sen käyttäminen tuotti aluksi hieman hämminkiä. Toiseksi huonoksi puoleksi lasken sen, että yritykseltä on tullut sähköpostiin jonkun verran mainospostia. Toisin kuin joiltakin muilta firmoilta, niin sitä ei ole (onneksi) tullut esimerkiksi tekstiviestillä.

Kuten tästä voi nähdä niin nämä huonot puolet olivat Credigon kohdalla melko paljon pienempiä kuin hyvät puolet. Siispä vahva suositus Credigolle, jos harkitsee pikalainan ottamista. Hae nyt Credigolta lainaa.

Tietoa Credigon lainoista:

Tässä osiossa on jonkun verran tietoa niistä tärkeimmistä asioista, joista tulee olla tietoinen ennen kuin ottaa lainaa Credigolta.

Mahdolliset lainasummat

Credigolta voi saada lainaa erittäin laaja-alaisesti. Pienin mahdollinen lainattava summa on 100 euroa ja suurimmillaan lainaa voi ottaa 2500 euroa. Credigon lainojen suhteen on hyvä huomata se, että ne edustavat vuodelle 2018 varsin poikkeuksellisesti niin sanottuja kertalainoja. Credigon kohdalla et siis avaa luottotiliä, miltä voit antaa nostaa uutta lainaa siihen asti, että luotto on käytetty loppuun. Sen sijaan ilmoitat lainaa hakiessasi, kuinka paljon lainaa tarvitset, ja saat siis myös tämän rahasumman käyttöösi heti alussa.

Vaikka Credigon tarjoama 2500 euron laina onkin varsin iso, niin ei se ole suurin mahdollinen laina, jonka voi saada pikalainan muodossa.  Jos siis haluat 3000 – 5000 lainaa heti, niin suosittelen käyttämään Laina.fi-palvelua.

Credigon eri lainasummat ovat tarjolla sadan euron korotuksin, eli tarjolla on esimerkiksi 1000 euroa, 1100 euroa ja niin edelleen, mutta ei 1150 euroa.

Laina-ajat

Credigon kohdalla mahdollisia laina-aikoja ovat 6 kuukautta ja 1 – 5 vuotta. Tämä siis tarkoittaa, että voit pyytää laina-aikaa puoli vuotta tai vuodesta viiteen vuoteen vuoden väleillä (eli 1, 2, 3, 4 tai 5 vuotta). Laina-aikojen suhteen on syytä huomata, että mainittu 6 kuukauden maksuaika on tarjolla ainoastaan lainoille välillä 100 – 400 euroa ja mainittu 1 -5 vuoden maksuaika on ainoa mahdollisuus vähintään 500 euron lainoilla. Eli et siis voi ottaa esimerkiksi 400 lainan vuoden maksuajalla tai 1000 euron lainaa kuuden kuukauden laina-ajalla.

Nämä melko tarkasti rajatut laina-ajat ovat yksi kohta, joka voi ehkä ärsyttää joitakin, jotka harkitsevat lainan hakemista Credigolta. Joidenkin mielestä voi esimerkiksi olla turhauttavaa maksaa 600 euron lainaa takaisin vähintään vuoden ajan, jos sitä todellisuudessa tarvitsisi vaikka vain kuukaudeksi. Jos siis haluat maksaa lainasi nopeasti takasin, niin voi hyvä vaihtoehto olla vaikkapa Ferratum. Ferratumilla tosin korot ovat melko paljon korkeammat kuin Credigolla.

Korot

Credigo on hinnoitellut lainansa erittäin avoimella sekä selkeällä tavalla. Et siis joudu samanlaiseen hämmennykseen kuin joidenkin lainaa antavien palveluiden kohdalla, joissa on vaikea olla selvillä siitä, miten paljon juuri omassa tapauksessa tulee lisää maksettavaa. Credigo ilmoittaa korot aina sekä kuukausikorkona että todellisena suurimpana mahdollisena vuosikorkona. Nämä korot ovat nähtävillä, kun valitset halutun lainasumman ja laina-ajan valikosta.

Todelliset vuosikorot ovat Credigon tapauksessa aina alle 50%. Tätä voi pitää erittäin edullisena tämän tyyppiselle nopealle lainalle, erityisesti ottaen huomioon sen, että on olemassa lainapaikkoja, jotka vaativat yli kymmenen kertaa suurempaa korkoa, ja yli tuplasti korkeammat korot ovat puolestaan erittäin tavallisia.

Muut kulut

Tämä on osio, mistä Credigo ansaitsee paljon kehuja. Suurin osa muista pikalainoja tarjoavista yrityksistä perii jonkunlaisia erikoiskuluja lainoistaan, ja pahimmillaan jopa monia. Tavallisin näistä ”hämmentävistä” kuluista on varmaankin nostopalkkio. Huonoimmassa tapauksessa nostopalkkio on vielä ilmaistu siinä määrin epäselvästi, ettei asiakas voi olla pelkästään yrityksen kotisivuja selaamalla täysin varma siitä, miten paljon se tulee olemaan juuri omassa tapauksessa. Credigo veloittaa siis lainoistaan vain ja ainoastaan korkoa.

Lainojen saamisen nopeus

Credigolle ei tarvitse lähettää mitään dokumentteja lainan saamista varten, eli koko lainaprosessi voidaan toteuttaa todella nopeasti. Credigo lupaa, että lainat maksetaan 10 minuutissa asiakkaille. Tämä on varsin hyvä nopeus, ja juuri tätä nopeampaa rahoja ei käytännössä voi saada mistään pikalainoja myöntävästä yrityksestä.

Northmill Oy

Credigon muodossa lainoja tarjoava yritys on nimeltään ”Northmill Oy”. Tämän puolestaan omistaa ruotsalainen ”Northmill AB”. Northmill Oy on ollut suomessa kaupparekisterissä maaliskuusta 2015 alkaen. Kunnon teolla yrityksen toiminta kuitenkin vaikuttaa käynnistyneen vuonna 2016. Vuonna 2016 yrityksen liikevaihto oli 2 miljoonaa euroa ja liikevoittoa se teki hieman alle 200,000 euroa. Northmill Oy:n kotipaikkana on Helsinki.

Credigo vertailussa kilpailijoihin:

Credigo vai Vivus: Credigon etu Vivukseen verrattuna on se, että Credigolta saa normaalisti lainaa huomattavasti alhaisemmalla korolla sekä paljon pidemmillä maksuajoilla. Siinä missä Vivuksella pisin maksuaika on noin 2 kuukautta, niin on se Credigolla jopa 5 vuotta. Ja siinä missä Credigon todellinen vuosikorko on alle 50%, niin on Vivuksen todellinen vuosikorko jopa lähes 740%! Toisaalta Vivuksen etu on se, että sieltä saa Credigoa pienempää lainaa sekä se, että Vivukselta uusi asiakas saa täysin korottoman pikalainan 400 euroon asti.

Lopputulos: Ota Vivukselta laina, jos etsit ehdottomasti alle 100 euron lainaa tai jos haluat korottoman ensimmäisen lainan, kuitenkin sen ollessa korkeintaan 400 euroa ja melko lyhyellä maksuajalla. Muussa tapauksessa ota laina Credigolta.

Credigo vai Rahapalvelu: Rahapalvelun selkein etu Credigoon verrattuna on se, että sieltä saa jopa 4000 euron lainan. Toisaalta Rahapalvelun korot ovat normaalisti kovemmat eikä lainoille saa aivan yhtä pitkää maksuaikaa.

Lopputulos: Ota laina Rahapalvelulta, jos haluat ehdottomasti yli 2500 euron lainan, muussa tapauksessa kannattaa todennäköisesti valita Credigo.

Credigo vai Blue Finance: Siinä missä Credigolla on vain yksi lainatuote, niin on Blue Financella niitä kaksi. Blue Financen pikavippi on siinä mielessä melko vertailukelpoinen Credigon lainaan verrattuna, että sen korko on suunnilleen samanlainen ja sitäkin saa 100 eurosta alkaen ja jopa pidemmällä maksuajalla kuin Credigolta saa saman kokoisia lainoja (360 päivää vastaan 6 kuukautta). Toisaalta tämän Blue Financen pikavipin maksimimäärä on 700 euroa. Blue Financen toisesta lainasta voi lainaa saada jopa 2000€, mutta sen vuosikorko on jopa 255%, eli todella selkeästi Credigoa korkeampi.

Lopputulos: Jos haluat pienehkön, mutta vähintään 100€ pikavipin, noin vuoden maksuajalla niin valitse Blue Finance. Muissa tapauksissa on Credigo hyvin luultavasti niin sanotusti järkevämpi vaihtoehto.

Kerro omia Credigo-kokemuksia:

Oletko jo hyödyntänyt Credigon lainapalvelua? Miten homma toimi ja miltä palvelu vaikutti? Kerro alla omista kokemuksistasi. Voit kertoa täysin vapaasti sekä hyvistä että huonoista kokemuksista.